Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

speek,

no niestety zabraklo porozumienia ... Wszystkie zawody opierajace sie o "gusta" bywaja dosc trudne, bo jak tu byc w zgodzie z samym soba, pogodzic przede wszystkim interesy Klienta, oraz wlasne preferencje, smak, wyczucie czy spojrzenie ...

Ale do rzeczy ... Widzialas ten brokat czy cekiny na wiekszej polaci? Bo to tak roznie bywa ... Pokrylismy sciane reliefem. Bylo pieknie ... prosto, minimalistycznie ale cieplo ... Producent zalecal pomalowac jeszcze werniksem ... Jakos tak uczynilismy to na duzym kawalku sciany ... i zaczal sie dramat. Sciana dostala jakiegos tandetnego polysku i calosc zaczela wygladac jak sztuczny plastik :o W sloncu bylo jeszcze gorzej. Tandetne refleksy, blyszczenia ... no normalnie dramat ... A w sklepie bylo takie piekne ...

Natychmiast naprawilismy nasz blad ... Na kawalku materialu takim 50 cm x 50 cm wygladalo super i oryginalnie ... na scianie w blasku slonca czy halogenow nieakceptowalnie ...

Ufff ... nauki na wlasnej skorze kosztuja najwiecej, ale wnioski pamieta sie cale zycie ;)

Sadze, ze ten kilim bedzie bardzo mocnym dodatkiem ... taki co to determinuje cale wnetrze ... Osobiscie eksponowalabym go na fakturze wypuklej, ale matowej ... motywem nawiazujacym bylby kolor ... Nie mniej moge byc w bledzie ... nie widzialam kilimu, ani kominka, ani ukladu swiatla ...

Jakos wierna jestem zasadzie, ze jeden mocny akcent wystarczy, reszta jest tlem ktore z nim nie konkuruje :-)

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ou Dzizas!

Amber! speek! Jak można Wiśtę kupować? Ale granda - kazać ludziom słono płacic za betatesty systemu, na którym nic nie działa. No dramat.

Linux jest za darmo i wszystko bangla jak trzeba (chyba, że specjalnie jest zrobione tak, aby działało tylko pod Windozą ale to już z pretensjami do Billa).

Bałem sie, że Żona nie zaakceptuje ale przyjęła i nawet mówi, że lubi. Winde trzymam tylko do gier. Na pohybel monopoliście-deletantowi. :evil:

U nas sytuacja wygląda tak, że zaczęliśmy robić dziś wykopy pod ławy. Chcemy w ciągu tygodnia, dwóch (pogoda, materiały, niespodzianki które zafunduje nam ekipa) wylać ławy i to wszystko. Potem zasypujemy to na zimę w diabły i wracamy do tematu na wiosnę. Małżonka moja chciałaby jeszcze bardzo wymurować ściany z bloczków, [...]

Również mieliśmy zgryz czy zaczynać czy nie, ale dziś wszystko ruszyło, stal zamówiona i nie ma odwrotu.

No moja stal już leży (mam nadzieję, że leży kurka wodna, a nie dostała już nog :evil: ). Dziś uczyłem sie kręcić strzemiona i wiązać, tudzież ciąć druty kątówką (dziękuję turaj rrmi :) ). Fajna zabawa - b. mi sie to podoba, o wiele lepsze, niż slęczenie za biurkiem no i lepiej płaci :-)

My to sie jednak napinamy na sciany fundamentowe - wyobrazasz sobie wygrzebywanie ław spod metra błota na wiosnę? Słaba perspektywa...

No a z pogoda to jest lekka lipa - w poniedzialek ma byc snieg. Ale jak sobie pomysle, jak może ten doł z wykopanym humusem wyglądać na wiosnę, to jednak wydaje mi się, że lepiej murować w mróz.

pzdr

Witam wszystkich ponownie. Długo mnie tu nie było. Witam nowych jak i starych budujących.

Niestety zmieniłem pracę, i mam trochę mnie czasu na siedzenie przy kompie, a poza tym zaczęliśmy już wykończeniówkę i większość wolnego czasu spędzam z żonką na budowie. Po powrocie już nawet nie chce się do komputera siadać.

Nie będę tu pisał co nowego na budowie, bo możecie przeczytać to w moim dzienniku. Więc zapraszam do czytania.

Postaram się bywać tu częściej, ale nic nie obiecuję ;)

Pozdrówka dla wsystkich

Ou Dzizas!

Amber! speek! Jak można Wiśtę kupować? Ale granda - kazać ludziom słono płacic za betatesty systemu, na którym nic nie działa. No dramat.

Oj nie tylko Wista ale jeszcze Ultimate 8) Takaz byla z laptokiem i tyle ;) Ale na 64bitowej lepiej zbiera sie PS, wiec tak do konca niezadowolenia nie wykazuje ;) I jeszcze te wszystkie bajerki ... :lol:

Depi, wez Ty juz zacznij kopac i zalewac, bo poczytalabym cos ciekawego w Twoim dzienniku :-) No! Niech mury pna sie do gory! :-)

barozi,

Kope lat ;) Aby szybko z wykonczeniem Wam poszlo! I za rychle zamieszkanie! :-)

speek,

no niestety zabraklo porozumienia ... Wszystkie zawody opierajace sie o "gusta" bywaja dosc trudne, bo jak tu byc w zgodzie z samym soba, pogodzic przede wszystkim interesy Klienta, oraz wlasne preferencje, smak, wyczucie czy spojrzenie ...

Jakos wierna jestem zasadzie, ze jeden mocny akcent wystarczy, reszta jest tlem ktore z nim nie konkuruje :-)

Popieram w tym temacie Amber.

Też myślałam jak zaakcentować kominek ( kolory, tynki strukturalne itp...)

Ponieważ mam jedną scianę w salonie z czterema otworami w których kiedyś byc może będa witraże lub malowane szkło, to stwierdziłam, ze jeszcze rzucajacy sie bardzo w oczy kominek na przeciwległej scianie to będzie juz za duzo. Kominek i tak widać bardzo bo ma ciekawą zabudowę i oswietlenie, ale jest cały biały ( jak wszystkie sciany) i tylko delikatny marmur jest połozony pod drzwiczkami i na podłodze pod kominkiem. W sumie jest ekstra, jak zgram zdjecia to Wam pokarze.

barozi,

Jeszcze nie gratulowala, wiec niniejszym to czynie :-) Nowy dom i nowy sklad w Rodzinie :-) Fajnie! Gratulacje i niech sie wiedzie do szczesliwego zamieszkania i ... rozwiazania :D :D :D

zuber,

Niestety nie pomoge ... powiedzialam jak ma byc i sie stalo. Samodzielnie robilismy tylko strukture na kominku :-)

Podpytaj moze rrmisiow ... mam uzasadnione wrazenie, ze wiedza i doswiadczeniem niejednego mogliby obdzielic :D

Betsi,No to jeszcze tydzien 8)

Depi,

Buduj nie czekaj.Obok mnie trwa budowa-podgladam i mozna jeszcze nie jest tak zimno.Po 5 grudnia ma byc ladna i ciepla aura.

Amber,Betsi,

Ekipa w stanie gotowosci -ta od kominka.Architekt do kitu-kolezanka-preferuje styl babciny.A u mnie ma byc ze zmianami czyli design wspolczesny.Zmeczona jestem stylem angielskim ,ktory mialam do tej pory w poprzednich domach.Ma byc inaczej.

Moj kilim oprawiony jest w ramy -to jedwab wypukly i baaardzo duzy.

Owszem powtorze te topione cekiny,ale nie okragle lecz rurki ciete.

To sa dwie duze przeciwlegle sciany.I przyjelam zalozenie,ze dominantem ma byc jednak kominek.

Barozi

Gratuluje , domyslam sie , bo nie doczytalam , ze na swieta bedziecie juz w domu :)

Betsi

Jak tam sie uwijasz ?

Czekamy na zdjecia w pewnosci , ze kominek najpiekniejszy jest w calej okolicy.

Amber

Spuchlam od komplementow :D

speek

Moze wklej ten kilim ?Bo tak naprawde nie ma jak pomyslec

Witaj strzelu i powodzenia.

Depi - głowa do góry i nie poddawaj sie!!!! My mieliśmy w tamtym roku kompletny zastój, po tym jak nas ekipa rolowała, o czym juz pisałam, ale nie poddawaliśmy się. Cały czas szukalismy ekipy i trafilismy pod koniec roku na dobra ekipę, która zaczęła w lutym.

Obok naszej budowy własnie w niedziele, geodeta tyczył punkty pod fundament. Ludzie zaczynają i Tobie tez sie uda.

A ja mam prośbę - o namiary na tynkarzy do tynków tradycyjnych.

Amber - pisałaś, że masz dobrą ekipe, choć nie tanią, do wykończeniówki. Możesz dać mi info na priv.

Pozdr. aga

Byłam przez parę godzin na budowie. Pogoda wybitnie na roboty w środku. Podziwiam tych, którzy zaczynają i życzę przyjaźniejszej aury.

My dziś zamknęliśmy budynek. Nie jesteśmy oryginalni i poszliśmy w złoty dąb.

Podobno modny ostatnio. Naprawdę dębowe są tylko drzwi zewnętrzne (firma Eden :D )

marta

Pineska,

Poszlo PW :-)

ms.

No to mozecie teraz grzac i suszyc na calego :-) Ze zapytam jaka brame i okna wybraliscie?

Gratuluje stanu zamknietego! To milowy krok w kierunku wykonczeniowki :-)

rrmi,

Jak sie w malej czarnej i Pradzie smiga, to tak jest! Przyjedziesz, to dam kilka zbednych juz polarow :lol: