Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Betsi,

Ja mam z tej strony http://www.hpd.com.pl/

Jest zamontowany od lipca, chodzi bez zarzutu. Docelowo mial byc "podpiety" pod komputer, ale jak sie okazalo nie ma takiej potrzeby. Diody i sygnalizacja mowia same za siebie. Regulacje mam z estymowana 3-dniowa tolerancja ;)

Gratuluje jednonoznego zamieszkania :lol: Jak bedziesz mieszkac juz na dwie nogi, to daj znac! Trza to jakos oblac :lol: :lol: :lol:

Gratujuję tym co kończą budowac - dzabij;)

Depi - znalazłeś juz kogoś?

A ja do Was z takim pytankiem:

Czy wmurowywaliście przed domem metalową wycieraczkę - skrobaczkę???

Jeśli tak, to skąd je braliście?

W Platformie widziałam jedną ,ale okrutnie paskudną. Sama górę można zamówić u kowala, ale wsad chyba nie.

Pozdr. Aga

Depi - znalazłeś juz kogoś?

No znalazłem i nie znalazłem. W weekend juz coś robiliśmy z rrmisiami, ale dzis mnie trochę złapał strach, że w tym błocie po prostu utoniemy z kretesem, a czasu coraz mniej. Więc spróbuję z jednym zdziercą co ma dużą i sprawną brygadę się dogadać jutro z rana, żeby nam wyprowadzili to szybko z ziemi, a dalej się zobaczy.

A ja do Was z takim pytankiem:

Czy wmurowywaliście przed domem metalową wycieraczkę - skrobaczkę???

Jeśli tak, to skąd je braliście?

W Platformie widziałam jedną ,ale okrutnie paskudną. Sama górę można zamówić u kowala, ale wsad chyba nie.

Wmurowalismy :-)

Kupilam najprostsza w LM. Nie wiem tylko o jakim wsadzie piszesz, bo ja mam ja zlicowana z kaflami na ganku w dziurze z katownikow.

Dzieki za odzew;)

znalazłam ładną żeliwna w necie, a wsad kupie w platformie;)

Depi - lepiej nawet na część prac ekipe zatrudnić, a na wiosnę znajdziesz inną. Tylko termin juz teraz musisz zaklepać. No i trzeba pamiętać, że najlepiej byc pierwszym w kolejce. Potem albo do Ciebie nie przyjda albo opóźnienia będa długie i wszytsko zacznie czasowo sie rozjeżdzać.

...mnie trochę złapał strach, że w tym błocie po prostu utoniemy z kretesem, a czasu coraz mniej.

W zeszłym tygodniu jak było tak ok. 0 stopni to było całkiem nieźle. Gdyby tak teraz zamiast tego ciepła, deszczu i błota złapał od czasu do czasu lekki mrozik to by się dużo lepiej pracowało.

Dziekuję wszystkim za odpowiedź w sprawie czujek do szamba.

Mogę juz spać spokojnie że nic mi się nie przeleje. Z powodu ostatnich opadów też grzęznę w błocku - kaloszki nieodzowne. Niestety nie ułozyłam jeszcze kostki ( mam nadzieje że jeszcze ułożę) i piekne schody do domu zrobione sa z palet i na to gumowa wycieraczka.

Mieszkam juz 1 i pół nogą. Dam znać jak wejdę do środka zupełnie. :lol:

Witam,

potrzebuję telefon do składu w Tarczynie, tego zaraz przed skrzyżowaniem z al. Krakowską (jadąc od Łosia / Piaseczna / Prac po lewej stronie). Tam są dwa obok siebie, jeden tylko z drewnem, a drugi "normalny". Ma ktoś może namiar ? Szukałem w gogle, ale jakoś mi nie wyszło. Może to nie jest jeszcze Tarczyn ?

Dzieki

Dawid

To pewnie ten sklad z dachowka , maja tam ostatnio pustaki chyba tez.

Numeru nie mialam , bo jakos tak nie moglam sie z nimi sensownie porozumiec.

Wszystkie zakupy robilam w Cermacie[jak sie dobrze od swiatel rozpedzic to tez sie wydaje , ze tuz za winklem :D ].

Dobra, trzeba tam się będzie przejechać. Sąsiad strasznie chwalił tamten skład, a przy okazji mają to czego mi potrzeba - takie łączniki 'H" do płyty OSB. Obdzwoniłem kilka składów i nawet o takim czymś nie słyszeli.

W Cermacie chciałem wynająć koparkę (podobno mają niezłego CAT'a), ale zarobieni byli i nawet nie dawali szans. Gościu w JCB ze Złotokłosu też dał radę :-)

Pzdr

Dawid