ms. 21.12.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 znalazłam coś takiego: Wyszukiwarka materiałów budowlanych według fraz wpisuje się hasło, klika na SZUKAJ i pokazuje się PKWiU. A wszystkim z grupy, którzy wybudowali, budują lub będą budowali życzę najpiękniejszych świąt. http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/C0173_S.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Hej grupo! Jesteśmy bliżej niż dalej przeprowadzki, w zasadzie po Nowym Roku powinniśmy zamieszkać, chociaż nie mogę napisać tak jak Betsi , że zamieszkamy w prawie wykończonym domu.Zamieszkamy w mocno niewykończonym , ale najważniejsze, że na swoim. Ostatnio niespecjalnie mam czas zaglądać do netu.Zajrzałam na chwilkę po to żeby WSZYSTKIM ŻYCZYĆ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA ŚWIĘtA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 24.12.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Ja rozumiem, że święta ale Nasza Grupa spadła na drugą stronę w Grupach Budujących. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, spełnienia marzeń I REALIZACJI PLANóW DLA WSZYSTKICH BUDUJąCYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.12.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Kochani Przepraszam, ze dopiero dziś i w dodatku wieczorem ale Życzę Wam z okazji Świat i Nowego Roku naj naj naj ...................................... lepszego budowania, pieknej pogody, duuuuuzo pieniedzy, mało kłopotów, podejmowania szybkich i dobrych decyzji oraz wprowadzenia sie do nowowybudowanych przez Was domów jak najszybciej. Z przyjemnoscią urzadziłam wczoraj wigilię dla 11 osób, było wspaniale, duża choinka po sam sufit, wiele udanych prezentów ( choć łopaty do śniegu nie dostalismy od nikogo-dobrze ze nie pada ), i co ważne dla nas - duma z naszego domu [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.12.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 O tak wielka, do sufitu, prawdziwa choinka to jeden z powodów dla, których i ja chcę zrealizować marzenie o własnym domu. Może ktoś wstawi fotki takich choinek świątecznych. pozdrawiam wszystkich budujących Świątecznie i Noworocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.12.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ludzie, jak ja kocham Warszawę w święta i zaraz po świętach. Luzik, zero korków.I niech tak zostanie... do środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.12.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 To moja choinka w tym rokuhttp://www.republika.pl/jezier/choinka2.jpg Na drogach teraz pusto ale jak dzisiaj wracałem to od Głoskowa było tak ślisko, że strach jechać. Samochód zupełnie nie reagował na pedał hamulca. Ja dojechałem ale w Henrykowie ze 3 samochody skończyły na lawetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Wszystko przez "mgły osadzające szadź". Pięknie wygląda na drzewach, ale drogi robią się wtedy zdradliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.12.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 No, niezły poślizg zaliczyłam wczoraj na "moim wiejskim" zakręcie.A wcale nie jechałam szybko. Lodowisko nie droga. BTW-Jezier pozdrawiam was za pomocą łączy. Póki co siedzimy od rana do nocy, malujemy , gruntujemy, podłączamy. Ale już niedługo zapraszam w skromne progi Choinka piękna Fajnie tutaj w okolicy na plantacjach choinkowych kupuje się choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Prosto od producenta? Kasiu, gratuluję finiszu i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 28.12.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Dzisiaj o 10 znowu w Henrykowie trójkąty ostrzegawcze na asfalcie, dwa rozbite wozy, straż i dwie lawety. 100 metrów dalej zaparkowany kombi w ogrodzeniu z siatki.Po remoncie drogi z Głoskowa do Henrykowa strasznie niebezpiecznie na niej się zrobiło. Ciekawe czy to wina nawierzchni czy tego, że mozna po niej śmigać 2x szybciej. Zuber. Trzymam kciuki za szybkŕ przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.12.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 ,,To moja choinka w tym roku" Jezier, piękna choina i nietypowa bo sosna chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Dla naszych terenów jak najbardziej typowe drzewko - sosenki samosiejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 28.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 ms.! Czy Ty musisz zdradzać skąd wzięliśmy nasze drzewko? Na pierwsze święta w domu kupiliśmy dość duży (jak nam się wydawało) świerk z okolicznej plantacji. I w salonie wyglądał żałośnie jak jakiś drapak. Postanowiliśmy, że w przyszłości drzewko musi być zdecydowanie bardziej iglaste i grubaśne. Czyli jodła albo sosna. Na taką dużą jodłę to nas nie stać . Ale moja bratowa, która jest architektem krajobrazu i robi też różne aranżacje do firm, polecała sosnę - że ładna, włochata (w sensie - dużo zielonego) i dobrze się trzyma. Sprawdziliśmy to w zeszłym roku i tak rzeczywiście jest - świetnie się sprawdza. Polecamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 28.12.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Wreszcie udalo mnie sie zalogowac na stronie -to przez to instalwanie sterownikow do programu vista.Najlepsze zyczenia- pomyslonsci i zdrowia oraz veny tworczej na ten Nowy Rok,speek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.12.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 oj tak sosenki samosiejki bardzo przydatny wynalazek. Na mojej działce hulały wiatry do czasu, gdy takie właśnie samosiejki posadziliśmy wzdłuż płotu. Od czasu gdy podrosły wiatry nam nie straszne, mamy za to na działce dużoooo igieł sosnowych i troszkę grzybków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 28.12.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 No jeśli chodzi o maślaki w zeszłym roku, to ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam . Zatrzęsienie. Cała wieś chodziła z wiadrami na maślaki. Mamy tu w okolicy bardzo dużo takich sosnowych zagajników, a właściwie nawet nie zagajników, tylko dawnych pól porośniętych kilkunastoma (kilkudziesięcioma) sosenkami. I ciągle ktoś nam się tu z wiadrem szwędał. Ja też się szwędałam, bo bardzo lubię zbierać grzyby:). Na szczęście taki wysyp maślaków nie trwa długo, bo zaczęłam mieć dość codziennego czyszczenia wiadra grzybów A sąsiad mi powiedział, że śliczne, perspektywiczne pole maślakowe chyba zostanie przez kogoś zabudowane, bo ten ktoś wykosił niedawno część sosenek... Trzeba rwać maślaki póki czas, bo za kilka lat nie będzie tu już niezabudowanych działek i będzie moźna zbierać tylko na swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.12.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Betsi, Gratuluje Wigilii w nowym domu My na Swieta wynieslismy sie do Rodziny, bo jakos frustruje mnie palenie w kominku, aby miec komfortowe 22-23 st Gaz obiecali nam ok. 15 - 20 stycznia, wiec chyba jeszcze wczasy w tropikach zaliczymy, aby jakos zlagodzic bol czekania ... wrrrr zuber, Trzymam kciuki, aby poczatek roku przyniosl dla Was oczekiwana przeprowadzke Po pracach, ktore opisujesz wnioskuje, ze przewozenie kartonow tuz, tuz Jako, ze zbliza sie koniec roku i trzeci miesiac naszego pomieszkiwania na tej niby wsi, musze przyznac ze wyjatkowo miejskie ze mnie zwierze ... Najbardziej doskiwera mi brak infrastruktury, dobrej silowni z sauna na wyciagniecie reki, pralni chemicznej za rogiem, piekarni z ulubionymi cieplymi buleczkami w odleglosci 100 metrow, labolatorium fotograficznego tuz, tuz i metra 5 minut od wyjscia z bloku ... Co dziwne brakuje mi tez miejskich odglosow ... I lekkosci zycia bez martwienia sie o to, ze skoro dzisiaj jest piatek, to trzeba wystawic smiecie, sprawdzic swiato na ganku, bo cos "mryga", pomyslec o regulacji bramy, bo chyba opadla, a na wiosne zrobic gruntowne malowanie balustrad bo jakos tak zima daje im sie we znaki ... Dobrze, ze do tego nie dochodzi jeszcze jazda w korkach o swicie i wieczorem, bo juz calkiem byloby ten tego ... W Nowym Roku zycze Wam spelnienia marzen, lekkiego zycia, niewielu trosk i zmartwien ... i ciepla ... wiele ciepla Wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 28.12.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 A jeszcze chciałam poruszyć temat wywozu nieczystości płynnych zwanych szambem. Nie wiem, czy ktoś tu ma szambo czy też wszyscy oczyszczalnie z drenażem rozsączającym posiadają? Bo jeśli ktoś posiada szambo i równocześnie korzystał z usług szambiarskich gminy Tarczyn, to czy nie jest oburzony likwidacją tychże usług świadczonych przez gminę (niezwykle atrakcyjnych cenowo usług - dodam) od 1 stycznia? Takie pytanie chciałam zadać. Bo gdyby ktoś był jednak oburzony, to zachęcam do wyrażenia swojego oburzenia na stronie gminy Tarczyn. Ja zadałam Pani Burmistrz (skądinąd mam o niej dobrą opinię) pytanie o likwidację, ale nie mam jak na razie odpowiedzi . Właściwie to wszystkich, nawet niezainteresowanych, zachęcam do wyrażenia niezadowolenia z ww. powodu, bo może gmina zmieni decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.12.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 W sprawie nieczystosci plynnych znam tylko jedno haslo 140 zeta za 10 m3 Jakos przywyklam. Kanaliza ma byc za dwa lata, czyli za jakies piec ... czyli cieszyc sie z niej tutaj raczej nie bede Jesli juz przy tych tematach jestesmy, to kuriozalne bylo zdziwienie pana od wywozenia smieci, gdy zamowilam takowa usluge co tydzien. Podobno standardem jest wywozenie smieci raz na dwa tygodnie, pojemnik 120 litrow na rodzine skladajaca sie z 3 - 5 osob Wole nawet nie spekulowac, co sie wyrabia z nadmiarem smieci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts