Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

O Czardasz, to bardzo fajnie! My mamy męski zespół: chłopaki mają 3 i 5,5 roku. W razie potrzeby służymy różnymi informacjami dotyczącymi pobliskiego przedszkola, lekarza itp. A w cieplejszej porze roku zapraszamy na spotkanie integracyjne :D . Nasze dzieci bardzo lubią się integrować, my zresztą też. :lol:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy ktoś mógłby mi polecić sprawdzoną osobę (być może jakiegoś kierownika budowy), która pomogłaby mi odebrać mieszkanie od developera. Chodzi o sprawdzenie czy wszystko jest zbieżne ze specyfikacją oraz czy nie ma jakiś niedoróbek bądź usterek np. krzywych ścian, błędnych podłączeń, etc. Pozdrawiam Robert

Dla tych co dojeżdżają do centrum - PASSA reklamuje otwarcie nowego parkingu trzypoziomowego Żeby zaparkować trzeba mieć bilet dobowy, trzydniowy, tygodniowy lub ,,dłuższy". Dojazd od Al. Wilanowskiej obok pętli autobusowej. Może tym co do centrum będzie teraz wygodniej, choć nic nie zmieni kroków od Ursynowa do Dworca Południowego.

Dla tych co dojeżdżają do centrum - PASSA reklamuje otwarcie nowego parkingu trzypoziomowego Żeby zaparkować trzeba mieć bilet dobowy, trzydniowy, tygodniowy lub ,,dłuższy". Dojazd od Al. Wilanowskiej obok pętli autobusowej. Może tym co do centrum będzie teraz wygodniej, choć nic nie zmieni kroków od Ursynowa do Dworca Południowego.
Znasz ceny ?

Ciekawe czy drogo ?

Jak już się dojedzie do pętli przy Wilanowskiej i przebrnie przez Puławską i dojazd do świateł przy Wałbrzyskiej ( co zajmuje ok 45-50 min ) to nie opłaca sie już przesiadac do metra, tym bardziej ze z metra też trzeba jeszcze dość w jakieś miejsce - w moim wypadku byłoby to ok 5 min szybszego spacerku.

Znasz ceny ?

Ciekawe czy drogo ?

zrozumiałam, że parkuje się za cenę biletu :roll: czyli bezpłatnie dla posiadaczy takowych (co najmniej dobowy)

w planach jest budowa takiego samego parkingu na Kabatach :D

Szczerze mówiąc nie bardzo widzę ten parking, bo chyba chcą go zbudowac jakieś 10 minut na piechotę od metra. Kolejny durny pomysł ludzi, którzy z tego nigdy chyba nie korzystali. Ja akurat chyba jako jedyny ćwiczę opcję park&ride i bardzo sobie chwalę. Ale ma to sens jak od miejsca parkowania do metra jest kilka kroków, a nie kilkaset metrów.

Co do ceny to tez nie wiem - jakos tego wątku nie eksponują w doniesieniach a tu może być właśnie pies pogrzebany. Ja jak na razie zawsze gdzieś się na tych Kabatach wcisnę. Za darmo!

PS. Co tak cicho? Czy wszyscy mają problem z zalogowaniem? Moja Opera coś się kłóci z forum na temat ciasteczek. Firefox działa OK. Dziwne...

W weekend tradycyjnie byliśmy na działce. Teraz nic się nie dzieje, więc jeździmy "na działkę" zamiast "na budowę".

Wjazd na posesję mam od pn.-zach., czyli w miarę optymalnie. Zimą, kiedy spadnie śniegi i ściśnie mróz jest jeden mały minusik - przed domem (w przyszłości na podjeździe) długo utrzymuje się skorupa lodowa na zamarzniętej ziemi.

Cisza u Was mówicie,

a u mnie hałas okrutny, bo cyklinujemy podłogi.

Masakra z tymi budowlańcami popaprańcami, każdy wszystko spapra i liczą sobie jak za zboże i wcale im to nie przeszkadza policzyć mimo że spaprana robota... nie wiem jak można tu budować. Dopiero teraz na koniec trafił mi się 1 porządny facet, wszystko poprawia, nie syfi, nie papra, szybko robi ale dokładnie, tyle że przyjechał aż z Nysy i bierze 50% tego co tutaj te wszystkie zafajdańce.

Porządne ekipy mogę policzyć na palcach 1 ręki:

górale - całkiem nieźle wypadli w porównaniu z całą resztą...(chociaż spaprali fundamenty)

ekipa Eidmunda od wylewek była ok.

strzecharze bez zarzutu.

no i ten pan teraz.

:roll:

Z cała resztą były kłopoty. To chyba kiepski wynik.

:(

Coś się tam u mnie dzieje. Podłączyłem prąd, zrobiłem drogę, kupiłem barak, wykopali mi wykopy pod ławy, skleciłem "tymi rencami" bramę...

Ale jakoś nie mam wrażenia, że się posuwam naprzód. Raczej zrobiłem tylko to, co powinno było być zrobione ZANIM nawet wystąpiłem o PnB...

Nie drążmy, bo znowu depresji budowlanej dostanę.

Odnosnie parkingów park&ride, to w zeszłym roku wybudowali taki na Połczyńskiej niedaleko Fort Wola. Jest to trasa wylotowa na Pruszków. Mozna tam zaparkować i przesiąść sie w tramwaje, które jadą do centrum i nie tylko. Koszt takiego parkowania to bilet na komunikacje miejską.

Parking świecił pustkami. :o

Dodam, że z tego miejsca, samochodem do centrum jedzie sie ok. 30-40min

( straszne korki na tej Połczyńskiej i Kasprzaka są i Tirów dużo).

Ten parking działałby OK, gdyby był w okolicach Tesco na Połczyńskiej, bo jak ktoś odstoi już swoje 30-40 min na odcinku Tesco - Ciepłownia Wola, to ma gdzieś przesiadki. No ale tam niestety brakuje lini tramwajowej.

Natomiast moi znajomi z Grodziska Maz. kombinowali w ten sposób, że dobijali samochodem do Piastowa lub Ursusa (do tego miejsca dało się jeszcze względnie sprawnie dojechać) i tam w pociąg. Całkiem to sobie chwalili.

Fajny patent to SKM'ka (można śmigać na bilecie ZTM), niestety działa chyba tylko na jednej linii i jest mocno przeładowana (nie da się wejsć do środka).