AmberWind 14.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Masakra z tymi budowlańcami popaprańcami, każdy wszystko spapra i liczą sobie jak za zboże i wcale im to nie przeszkadza policzyć mimo że spaprana robota... nie wiem jak można tu budować. Taaak ... a u nas wciaz nie pojawili sie na poprawkach Znalazlam juz kilkanascie punktow do korekcji, ale jakos nie spieszno im do ostatecznego zalatwienia sprawy Depi, jaka cisza U nas kleska urodzaju spraw do zalatwienia i rzeczy do zrobienia. Jakos tak sie stalo, ze ustawiamy sie na koncu budowlanej kolejki. Przed nami WZ, potem wybor architekta do projektu, potem PnB no i cala reszta Jak dobrze pojdzie za rok zaczniemy BTW gratuluje drogi! rrmisia nachwalic sie nie mogla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Jakos tak sie stalo, ze ustawiamy sie na koncu budowlanej kolejki. Przed nami WZ, potem wybor architekta do projektu, potem PnB no i cala reszta Jak dobrze pojdzie za rok zaczniemy Amber - przyznaj się, że najzwyczajniej w świecie uzależniłaś się od budowania i od pisania na forum Znamy takich ludzi, którzy tak robili - budowali sobie wypasioną chałupę, sprzedawali i budowali kolejną. Na każdej oczywiśćie zarabiając Więć - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 15.01.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 A pro po "gównianego interesu" ostatnio na stronie gminy Prażmów pojawił się wpis o firmach wywozowych (odpady ciekłe i stałe):http://www.prazmow.bip.tc.pl/index.php?action=pokaz&id=3683(kliknąć na "WYKAZ..." - załącznik w MSWord). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 15.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Dzięki Marcinie . U nas na razie przedłużyli możliwość wywożenia szamba przez gminę do 1 marca. Czyli zawieszenie wykonania wyroku:). Dali też nam podobną listę firm upoważnionych do wywozu na terenie gminy Tarczyn. Oczywiście okazało się, że część ma pozwolenie, ale nie świadczy usług. A umowę trzeba z kimś podpisać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.01.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Amber - przyznaj się, że najzwyczajniej w świecie uzależniłaś się od budowania Tiaaaaa ... Sam wiesz jak kocham budowanie Depi, jesli to nie tajemnica skrobnij mi na PW ile kosztowal Cie projekt domu. Wiem, wiem ... sam sobie go zaprojektowales, no ale ktos ubral ten projekt w cene, nie? Idzie wiosna ... widac ja po cenach materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.01.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witajcie!Czy ktoś z zaawansowanych budowniczych robił podbitkę drewnianą? Marzy nam sie drewniana, układana tak jak idą krokwie -skośnie, a nie poziomo i jeszcze wzdłuż domu, nie w poprzek. Jak usłyszał to majster to słabo mu sie zrobiło i widac że zamierza nam to wybić z głowy. Ale nie wiemy dlaczego to taki fatalny pomysł. A Wy jak macie?Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia007 15.01.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam serdecznie! Podobno pierszy dom buduje sie dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie! ; ) Nie mam aż tyle czasu więc musze ten pierwszy postawić tak jak dla siebie.Dlatego licze na pomoc doświadczonych znawców tematu.Budujemy sie w Piskórce tzn mamy zamiar. Jest ekipa do budowy ale działka jest nieuzbrojona. Wiem że na początek potrzebny jest prąd i woda. Prąd pożyczymy od sąsiada a jeżeli chodzi o wode to myśle o studni. Czy ktoś z Was kopał studnie w tych okolicach i wie jakie są pokłady wody? Prosze również o kontakt do firmy która studnie głębinową może mi tanio) i dobrze zrobić. Może ktoś ma też do sprzedania tanio barak? Pozdrawiam!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kxxx9 15.01.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam grupowiczów! Czy ktoś jest w stanie polecić dobrego kierownika budowy działającego w tym obszarze ? Tylko chodzi o realną, niemalże codzienną pomoc przy budowie, a nie faceta od pieczątki do dziennika. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 [...] Tylko chodzi o realną, niemalże codzienną pomoc przy budowie [...] Takiego zaangażowanego to chyba trudno znaleźć. Może gdyby mieszkał dwa lub trzy domy dalej. Witam budujących w Piskórce. Czy 007 to ostrzeżenie dla niesolidnych fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Mam pytanie do Amber, ale nie tylko. Jestem na etapie instalacji i pojawił się dylemat - jak duży zasobnik. Umiarkowany rozsądek przemawia za 120 l. Ale 120 l wystarczy na napełnienie wanny prawie do 1/2 objętości. Pamiętam dyskusję o wannach i chyba tylko Amber była za. Jakie zasobniki dając komfort użytkowania sprawdzają się u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.01.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Tiaaaaa ... Sam wiesz jak kocham budowanie Opuszczasz na na serio? Czy masz już upatrzoną nową działkę? Kraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 16.01.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ms. wszystko zależy jak bardzo lubicie się chlapać . My mamy 200 l i czteroosobową rodzinę. Zmywamy prawie wyłącznie w zmywarce. Ponadto zamiast wanny mamy głęboki brodzik (żeby dzieciaki jednak czasem się pomoczyły...). I taka pojemność zasobnika właściwie nam starcza. Ale kiedy wykończymy drugą łazienkę, w której ma być wanna, to mam obawy, co to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 16.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Tratwa mamy 200 litrów bo ogrzewa go tylko grzałka 3 kW. Gdyby ogrzewał go kocioł 20 kW to mógłby być mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 16.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Może i masz rację Jezierku. Nikt mnie jednak nie pytał o moc grzałki, tylko o pojemność zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 16.01.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 kinia007 - polecam urgot'a z forum.U mnie robił i jestem bardzo zadowolony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Tratwa i Jezier, fajnie sobie rozmawiacie. Co do wanny - czasem potrzebuję wymoczyć swoje starcze kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 16.01.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jakie zasobniki dając komfort użytkowania sprawdzają się u Was? 160 L , 4 osoby w tym dwoje dzieci . Witam nowych budujacych. Tratwa piszesz , że trzeba podpisac umowe na wywoz szamba .Czy nie wystarcza same kwitki od oplat w razie kontroli ? My po prostu dzwonimy i zabieraja , jako dowod zaplaty mam pokwitwanie . Jest to też/przede wszystkim- dowod na to ,że nie wypuszczamy zawartosci do ziemi. Czegoś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 16.01.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Tratwa piszesz , że trzeba podpisac umowe na wywoz szamba .Czy nie wystarcza same kwitki od oplat w razie kontroli ? My po prostu dzwonimy i zabieraja , jako dowod zaplaty mam pokwitwanie . Jest to też/przede wszystkim- dowod na to ,że nie wypuszczamy zawartosci do ziemi. Czegoś nie wiem? Tak, zmieniła się ustawa. Zgodnie z ustawą z 13 o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (art. 6. 1.) właściciele nieruchomości (...), zobowiązani są do udokumentowania korzystania z usług wykonywanych przez zakład będący gminną jednostką organizacyjną lub podmiot posiadający zezwolenie na wykonywanie usług usuwania odpadów komunalnych przez okazanie umowy i dowodów płacenia za usługi lub okazanie, na żądanie wójta, burmistrza lub prezydenta miasta, dowodów płacenia za składowanie odpadów na składowisku odpadów komunalnych. Z tej ustawy wynikają jeszcze inne skutki, ale jeśli chodzi o szambo, to trzeba mieć I UMOWĘ I KWITKI (potwierdzałam to w naszej gminie Tarczyn). Inna sprawa, że nie spotkałam się jeszcze z żadną kontrolą (w gminie Tarczyn jest 2 strażników miejskich). Ani nikt ze znajomych A jeszcze inna sprawa, że ilość obowiązków nałożonych na biednego obywatela , o których on nie wie, przekracza wszelkie dopuszczalne granice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 16.01.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ustawa z 13 września 1996 r., oczywiście (zjadłam datę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.01.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Opuszczasz na na serio? Czy masz już upatrzoną nową działkę? Kraków? Tak jakby Poki co szukamy, sprawdzamy i sie rozgladamy. Mam szczegolne wymagania i co tu kryc, ma to byc wszystkomajaca, piekna dzialka z widokiem na Wawel No dobra ... z tym ostatnim troche przesadzilam ewajanecka, musisz miec i Umowe i kwitki. Nie jest lekko zyc z szambem ms, zwolennicy wygodnych wanien - laczmy sie Jeszcze jedno fajnie miec. A mianowicie saune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts