rrmi 22.01.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 gosiek333 poczytaj wyżej zamieszczone wypowiedzi na temat podejrzanych t.z .hodowli domowych. Wiedziales , ze dzwonia , tylko nie zajarzyles , w ktorym kosciele. Gosiek Wlasnie z takiej hodowli domowej jest moj mlody , u hodowcow szczeniaki spaly w sypailni Dwie suki , obie piekne i zadbane. Wlasciciele kochajacy , wrocilismy z wyprawka , prawie jak ze szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 gosiek333 poczytaj wyżej zamieszczone wypowiedzi na temat podejrzanych t.z .hodowli domowych. Wiedziales , ze dzwonia , tylko nie zajarzyles , w ktorym kosciele. Gosiek Wlasnie z takiej hodowli domowej jest moj mlody , u hodowcow szczeniaki spaly w sypailni Dwie suki , obie piekne i zadbane. Wlasciciele kochajacy , wrocilismy z wyprawka , prawie jak ze szpitala Gosiek, Rrmi Macie racje i właśnie z takiej hodowli chcę kupić psa ( z metryczką). Ma to być pies domowy i podwórkowy, za ok 1500zł a nie 5000zł. Ale racja-ta dyskusja to na dogomanii. Jak kupię, to sie pochwale. Amber-daj namiary na tego swojego człowieka od psów. Mikopiko Wysyłam na PW. Ale podbitki drewnianej nie robią-tylko PCV-ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.01.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 dzięki dobra kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.01.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Polecam sie na przyszłość. Ale innej ekipy nie polecę bo oni robili u mnie wszystko ( bez klepki) Do klepki też mam dobrą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaM 23.01.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witajcie, pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich "ziomków" z grupy. Co prawda rzadko, żeby nie powiedzieć bardzo rzadko ujawniam się na formum, ale prawie codziennie tu zaglądam. Wiele się od Was nauczyłam i z kilku kontaktów skorzystałam, a kilka podarowałam dalej, a teraz bardzo potrzebuję sprawdzonego namiaru na stolarza, działającego w naszych stronach, który ma trochę polotu, potrafi doradzić i nie zedrze (wiadomo, koniec budowy - kasy brak) . A potrzebuję tego stolarza do zabudowy przedpokoju i do kuchni (to na razie), a potem na pewno coś jeszcze wymyślę. Możecie kogoś doradzić - będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.01.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Szanowna grupo, potrzebuję namiaru na jakąś rozsądną ekipę od wylewek (mixo-kret). Możecie kogoś polecić ? Z góry dzięki Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dzabij , moge polecic moja ekipe od wylewek.Telefon do nich znajdziesz na ostatniej stronie Solidni wawa i okolice, ktos jeszcze ich rowniez tam poleca.Naprawde super robotaPs. Poszukalam sama , prosze bardzo696 458 334. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, Mam taki dylemat ponieważ dzwoniłem i czytałem w warunkach ,że Gazownia robi przyłącze od skrzynki do swojej instalacji.Do mnie nalezy natomiast postawienie skrzynki i podłączenie do domu(czyli wszystko to co jest od skrzynki do domu na moim placu). I teraz pytanie chyba najtrafniejsze do inwestorów z okolic Piaseczna co radzą : Czy szukać fachmana i podłączać prywatnie czy zlecić prace gazowni.Jak to wygląda z organizacją, finansami ? Co do drugiej opcji mam o tyle pewność ,że wszelkie odbiory , papiery , szczelność oni robą ( podwykonawca ). Może macie jakieś namiary z naszych okolic (Wola Gołkowska) na dobrego , solidnego, nie drogiego (oj duże wymagania chyba mam) fachmana? Proszę o sugestię Dziekuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Adam Wzielabym kogos z gazowni.Z prostej przyczyny , jesli zatrudnisz kogos nie od nich , beda krecic nosem przy odbiorze.Tak jak do wody z wodociagow i do pradu z elektrowni.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.01.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Adam Wzielabym kogos z gazowni. Z prostej przyczyny , jesli zatrudnisz kogos nie od nich , beda krecic nosem przy odbiorze. Tak jak do wody z wodociagow i do pradu z elektrowni. Powodzenia Racja. Jaki jest sposób na to by dowiedzieć się kto jest podwykonawcą i zlecić to prywatnie ? Czy w gazowni mi powiedzą to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 24.01.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czy szukać fachmana i podłączać prywatnie czy zlecić prace gazowni. Hmmm... Ja pytałem się u nich o och fachmana - wniosek rrmi o tyle słuszny (choć ta cecha rzeczywistości wybitnie mnie denerwuje) okazał się trudny w realizacji - może myśleli, że ja jestem prowokator? Nie chcieli powiedzieć, kto od nich to robi... W końcu przez jakieś piąte ręce wynająłem firmę z siedzibą po drugiej stronie Wisły. Ale czy oni są na tyle powiązani, żeby mi wreszcie ten gaz puścili, to nie wiem... Jak to wygląda z organizacją, finansami ? Różniście. Oferty miałem od 7000 do 4000 PLN. Niezły rozrzut za instalację wewnętrzną, nie? Firma, która dla mnie robi, na podstawie mojego projektu wykonała instalację, jej geodeci to zinwentaryzowali, teraz czekam na papiery od nich - z tymi papierami mam iść do gazowni i gazownia zrobi wcinkę i gaz puści. Tak to ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czy szukać fachmana i podłączać prywatnie czy zlecić prace gazowni. Hmmm... Ja pytałem się u nich o och fachmana - wniosek rrmi o tyle słuszny (choć ta cecha rzeczywistości wybitnie mnie denerwuje) okazał się trudny w realizacji - może myśleli, że ja jestem prowokator? Nie chcieli powiedzieć, kto od nich to robi... W końcu przez jakieś piąte ręce wynająłem firmę z siedzibą po drugiej stronie Wisły. Ale czy oni są na tyle powiązani, żeby mi wreszcie ten gaz puścili, to nie wiem... Mnie rowniez to denerwuje , bo zwykle wlasnie wtedy , zeby nie byc posadzanym o jakies prowokacje musze robic z siebie malpe udajac , ze ja ...i w ogole ciemna masa , slodka idiotka i ze potrzebuje kogos z polecenia ,bo teraz z tymi fachowcami wiadomo jak jest i takie tam . Zwykle dziala . To przykre jest , ale tak wlasnie jest. Moze mialam ulatwiona sprawe proszenia , bo meldunek z prowincji a nie miejski , wiec latwie zrzucic wine na swoja malomiasteczkowa nieporadnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.01.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Różniście. Oferty miałem od 7000 do 4000 PLN. Niezły rozrzut za instalację wewnętrzną, nie? grudzien 2007 - 3.000 pln - w tym instalacja wewnetrzna, geodeta, odbior, calosc zalatawiania i papierologii z zawiezieniem do wlasciwego urzedu i opinia kominiarska wlacznie. W poniedzialek mamy podpisywac umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.01.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Amber, złota moja, dałabyś namiar na priva? Projekt się już robi. Teraz szukam wykonawcy przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Adamie, faktycznie gazownia robi od wcinki w gazociąg do skrzyneczki w linii ogrodzenia. Jak czytasz tak dokładnie warunki przyłączeniowe to zwróć uwagę, że są ważne tylko 1 rok od momentu wydania. Potem trzeba pamiętać, żeby je przedłużyć. Ale warunki są tylko warunkami. Żeby puścić maszynę w ruch trzeba z gazownią podpisać umowę. W niej określony będzie czas do kiedy obie strony mają się uporać z instalacją. To nie oznacza, że od tego dnia będziesz miał gaz w domu. W umowe określa się też drugi termin "na odkręcenie kurka" - ale wtedy trzeba mieć już zainstalowane w domu urządzenia do odbioru gazu (np. kocioł). Do zrobienia projektu przyłącza w gazowni pewnie Ci polecą (jak pociśniesz). Dalej mi się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 25.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam, Mi instalację robiła firma, która jest podwykonawcą gazowni.Kwota ok. 3000 tak jak u Amber. Przy odbiorze nie było problemu.Tylko wszystko trochę trwało, chyba trafiłem na taki czas.Jak ktoś chce mogę podesłać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 25.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Pojechałem dzisiaj do wydziału komunikacji w Piasecznie. Byłem przed 9. Podchodzę do maszyny z numerkami i naciskam odpowiedni przycisk. Zamiast numerka wyskakuje wydruk z informacją, że w dniu dzisiejszym nie zdążą mnie obsłużyć. Szok Pojechałem więc do urzędu dzielnicy Włochy bo tak się składa, że mogłem też tam dokonać rejestracji. Ledwo nacisnąłem na maszynie, że chcę załatwić sprawę komunikacyjną to zanim oderwałem numerek już zostałem wezwany do odpowiedniego stanowiska. Po 30 kolejnych minutach trzymałem tablice w ręku. A o tym, że mogę po nie przyjść zostałem poinformowany SMS-em. O różnicy w wyglądzie urzędów lepiej nie wspominać. Później chciałem jeszcze załatwić coś w ZEWT w Konstancinie. O 14.15 pocałowałem kłódkę na bramie. I tak jest od wtorku do piątku. A środa jest dniem bez przyjęć interesantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 26.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ha!, Ha! Witam w klubie Rejestrując nasze ostatnie auto pojechaliśmy jak ludzie coś koło 11-tej - zostaliśmy w zasadzie wyśmiani przez kolejkę interesantów. Dowiedzieliśmy się , że trzeba przyjechać o 6-tej rano i zapisać się w komitecie kolejkowym Co następnego dnia Tomek uczynił-po odstaniu swojego dowiedział się , że padł im system i nici z załatwiania. W końcu samochód udało się zarejestrować, ale doszliśmy do wniosku-chyba nie tylko my-że to świetny temat na reportaż z cyklu "relikty PRL-u". Ponoć dlatego tak to wygląda, że jeden urząd obsługuje wcale nie małe Piaseczno i wszystkie przyległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.01.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ponoć dlatego tak to wygląda, że jeden urząd obsługuje wcale nie małe Piaseczno i wszystkie przyległości. Ja bym powiedział, że to raczej dlatego, że urząd ten jest kijowo zarządzany. Na Ursynowie chyba nie mieszka mniej ludzi a nic takiego nie ma miejsca. Jezier Możesz mi coś napisac bliżej o tych pustakach zasypowych? Gdzie kupujesz, po ile, jaka masz h ściany itp? Całkiem mnie tym zainteresowałeś a musze na dniach podjąć decyzję i coś kupić. Zaraz chcemy zacząć działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 26.01.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Kupowałem w BRUK-BET. W Lesznowoli na składzie można je sobie obejrzeć.http://www.bruk-bet.pl/index.php?s=nowosci&id=11W cenniku - 4,3 zł netto 5,25 brutto sztuka. Wchodzi 8 sztuk na 1 m2. Daję 4 warstwy czyli 1 m wysokości ściany. Do ceny dochodzi transport z Lesznowoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts