Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i czekam na tę zimę i czekam i się doczekać nie mogę. A wszyscy dookoła budują i pną się do góry.

Widzisz, nie jesteś sam. Ja też czekam :evil:

Tia. U mnie to samo. Postanowiłem czekać do marca a teraz każdego dnia mnie kraw zalewa, jak widzę, że już kończą domy zaczynane na jesieni...

A u mnie sąsiedzi też zrobili sobie przerwę także nie jestem sam , a Ty też nie jesteś sam w naszej całej Piaseczyńskiej społeczności. :lol:

A u mnie sąsiedzi też zrobili sobie przerwę także nie jestem sam , a Ty też nie jesteś sam w naszej całej Piaseczyńskiej społeczności. :lol:

mam nadzieje, ze chociaz materialy zgromadziliscie.

Dzisiaj rano podali info o wzroscie cen stali (10%), naklada sie jeszcze wzrost cen energii elektrycznej, a co za tym idzie wzrost ... wszystkiego :(

Zgadzam się z przedmówcą. Fajnie jest kupić wszystko wcześniej, gromadzić, być do przodu na niższych cenach, ale nie zrzucimy tego wszystkiego na działce i nie będziemy pilnować dzień i noc. A wiadomo w jakim kraju żyjemy. Co się da zamówić i gdzies przetrzymać we w miarę pewnym miejscu to tak się robi, ale nie wszystko da radę. Druga sprawa że np. cementu nie kupię na pół roku wprzód.

Zgadzam się z przedmówcą. Fajnie jest kupić wszystko wcześniej, gromadzić, być do przodu na niższych cenach, ale nie zrzucimy tego wszystkiego na działce i nie będziemy pilnować dzień i noc. A wiadomo w jakim kraju żyjemy. Co się da zamówić i gdzies przetrzymać we w miarę pewnym miejscu to tak się robi, ale nie wszystko da radę. Druga sprawa że np. cementu nie kupię na pół roku wprzód.

Dokładnie. Ponadto w obecnych czasach są znane przypadki ,że ktoś nakupił materiału miał umówionego wykonawcę i został na lodzie bo w sezonie to już ciężko kogoś znaleźć dobrego.

Betsi,

Tekst jednolity tej ustawy, o której pisze Jezier, został opublikowany w Dzienniku Ustaw nr 261 poz. 2603. W ten sposób uregulowane jest w "zwykłym trybie".

W 2007 był projekt dotyczący zmian w prawie budowlanym dotyczących wywłaszczenia pod tzw. inwestycje konieczne - drogi i lotniska. Czy te zmiany wprowadzili, to nie wiem.

A jaki jest problem z wywłaszczaniem?

Betsi boisz się o to, że to lotnisko źle wpłynie na okolice podpiaseczyńskie? Moim zdaniem oddziaływanie nowego terminalu będzie jeszcze mniejsze niż Okęcia które jest znacznie bliżej niż to planowane pod Mszczonowem. Ode mnie w lini prostej do centrum Mszczonowa jest 10 km dalej niż do Okęcia. 27 zamiast 17 km.

A z Mszczonowa do lotniska będzie jeszcze ok 5 km.

Odnośnie lotniska w rejonie Mszczonowa. Nie jest to dobra wiadomość i dla nas.Uwzględniając,że wiekszosc wiatrow jest z kierunkow zachodnich podejscie do ladowania dla tego lotniska bedzie z okolic Piaseczna. Czyli nasza przestrzen powietrzna obslugiwac będzie dwa lotniska.Ciszy to nam nie przysporzy. Lotnisko w Modlinie raczej odpadnie z uwagi na warunki pogodowe / zlewisko rzek i czeste mgły/. Zamiast upierdliwych trawników sadzcie drzewa , wytlumiają hałas