zuber 31.01.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zonzi Cementowo wapienne z agregatu robili u Baroziego z naszej grupy. Z tego co wiem był zadowolony. Mam telefon, więc wysyłam na priva. Ale nie korzystałam z tej ekipy, tylko innej -"ręcznej". Więc przy dużej ilości metrów -to by im trochę zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 31.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No i czekam na tę zimę i czekam i się doczekać nie mogę. A wszyscy dookoła budują i pną się do góry. Widzisz, nie jesteś sam. Ja też czekam Tia. U mnie to samo. Postanowiłem czekać do marca a teraz każdego dnia mnie kraw zalewa, jak widzę, że już kończą domy zaczynane na jesieni... A u mnie sąsiedzi też zrobili sobie przerwę także nie jestem sam , a Ty też nie jesteś sam w naszej całej Piaseczyńskiej społeczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A u mnie sąsiedzi też zrobili sobie przerwę także nie jestem sam , a Ty też nie jesteś sam w naszej całej Piaseczyńskiej społeczności. mam nadzieje, ze chociaz materialy zgromadziliscie. Dzisiaj rano podali info o wzroscie cen stali (10%), naklada sie jeszcze wzrost cen energii elektrycznej, a co za tym idzie wzrost ... wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.02.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Wciąż przebijam się przez formalności kredytowe... Ale zaraz zacznę gromadzić, jak tylko wpłynie kaska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 01.02.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Cegła już jest, więźba w trakcie zamawiania , a stal kupię później. Wiem ,że ceny w górę ale trudno też wszystko kupować i gromadzić. Stal nie jest taka droga w porównaniu do cegły czy drzewa. To ostatnie to masakra obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 01.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zgadzam się z przedmówcą. Fajnie jest kupić wszystko wcześniej, gromadzić, być do przodu na niższych cenach, ale nie zrzucimy tego wszystkiego na działce i nie będziemy pilnować dzień i noc. A wiadomo w jakim kraju żyjemy. Co się da zamówić i gdzies przetrzymać we w miarę pewnym miejscu to tak się robi, ale nie wszystko da radę. Druga sprawa że np. cementu nie kupię na pół roku wprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 01.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zgadzam się z przedmówcą. Fajnie jest kupić wszystko wcześniej, gromadzić, być do przodu na niższych cenach, ale nie zrzucimy tego wszystkiego na działce i nie będziemy pilnować dzień i noc. A wiadomo w jakim kraju żyjemy. Co się da zamówić i gdzies przetrzymać we w miarę pewnym miejscu to tak się robi, ale nie wszystko da radę. Druga sprawa że np. cementu nie kupię na pół roku wprzód. Dokładnie. Ponadto w obecnych czasach są znane przypadki ,że ktoś nakupił materiału miał umówionego wykonawcę i został na lodzie bo w sezonie to już ciężko kogoś znaleźć dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Podpowiedzcie mi proszę gdzie mogę znaleść jakieś przepisy, ustawę z 2007 dotyczace wysiedlania, jeżeli państwo zdecydowało że na danym terenie ma być jakis obiekt wyżej urzyteczności publicznej ( np. lotnisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 01.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Najlepiej chyba w googlach albo strony ministerstw, sejmu.A wysiedlają Cię? Chodzi o okęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.02.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 To jest chyba w ustawie:Ustawa o gospodarce nieruchomościami. z dnia 21 sierpnia 1997 rz późniejszymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 01.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Betsi,Tekst jednolity tej ustawy, o której pisze Jezier, został opublikowany w Dzienniku Ustaw nr 261 poz. 2603. W ten sposób uregulowane jest w "zwykłym trybie". W 2007 był projekt dotyczący zmian w prawie budowlanym dotyczących wywłaszczenia pod tzw. inwestycje konieczne - drogi i lotniska. Czy te zmiany wprowadzili, to nie wiem. A jaki jest problem z wywłaszczaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Bardzo Wam dziekuję za podpowiedź z ta ustawą - zaraz ja poczytam. Być może jeszcze problemu z wysiedleniami nie ma, ale w okolicach Mszczonowa było w planach lotnisko ( rozważali wtedy 3 okolice) , później temat przygasł ale podobno znowu powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.02.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ale ten Mszczonów to dalej niż Okęcie. Tym bardziej, że nie sam Mszczonów a gdzieś między Mszczonowem a Żyrardowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Właśnie te okolice są brane pod uwagę.Jest propozycja zbudownia zupełnie nowego lotniska, bo Okecia to już za bardzo rozbudowywać się nie da.Mam nadzieję że pomysł upadnie i jednak przeniosą się na tereny Modlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.02.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Betsi boisz się o to, że to lotnisko źle wpłynie na okolice podpiaseczyńskie? Moim zdaniem oddziaływanie nowego terminalu będzie jeszcze mniejsze niż Okęcia które jest znacznie bliżej niż to planowane pod Mszczonowem. Ode mnie w lini prostej do centrum Mszczonowa jest 10 km dalej niż do Okęcia. 27 zamiast 17 km.A z Mszczonowa do lotniska będzie jeszcze ok 5 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jezier O nasze okolice tak bardzo sie nie martwię ( choć samoloty czasami przelatują nad nami) Proszono mnie o znalezienie tych przepisów dla kogoś kto tam mieszka i martwi sie o przyszłośc swojej posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 01.02.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Odnośnie lotniska w rejonie Mszczonowa. Nie jest to dobra wiadomość i dla nas.Uwzględniając,że wiekszosc wiatrow jest z kierunkow zachodnich podejscie do ladowania dla tego lotniska bedzie z okolic Piaseczna. Czyli nasza przestrzen powietrzna obslugiwac będzie dwa lotniska.Ciszy to nam nie przysporzy. Lotnisko w Modlinie raczej odpadnie z uwagi na warunki pogodowe / zlewisko rzek i czeste mgły/. Zamiast upierdliwych trawników sadzcie drzewa , wytlumiają hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.02.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tak to już będzie. Więcej dróg, autostrad, lotnisk, więcej mieszkańców, firm itp. Dzisiaj dom w lesie lub na wsi a za ileś lat na osiedlu domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Przynajmniej to czemuś służy (ogólnospołecznie) i nie jest to cholerny Ursynów - bis (czytaj miasteczko Wilanów), które mi te s...syny tutaj budują. To jest dopiero granda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 DEPI a co cię obchodzi jakis tam Wilanów.Przecież ty budujesz X-metrową wille w powiecie piasecznskim i dlatego jesteś w tej grupie. No, chyba ze buszujesz w tej grupie dla niepoznaki a budujesz sie w tej ekskluzywnej dzielnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts