Depi 02.02.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Buszuję w tej grupię, gdyż nie ma grupy "Wilanów" a Piaseczno było najbliżej Ogólnie południe Wawy - nie? Buduje konkretnie w Powsinie, ale administracyjnie to Wilanów. A to zasrane betonowe miasteczko-koszmar budują mi po drodze do Warszawy. Obchodzi mnie to, bo z ekskluzynej dzielnicy robią bagno i przy okazji blokują mi drogę, smrodzą itp. Genralnie sk... ponure niszczą wszystko do okoła i zarabiają na tym miliardy. Coś mnie strzela jak tylko o tym pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Depi a tam ma jeszcze przebiegać autostrada ta co prze Ursynow ma przejsc. to niezłą lokalizacje wybrałeś.A czy przypadkiem te tereny to nie są wlączone do Warszawy. Bo jeśli tak to jeżdzisz do centrum . Do warszawy to jeżdzimy my. Nie narzekaj, jak będziesz odpowiadał znajomym "gdzie mieszkasz?" a ty w WILANOWIE/ przecież nie powiesz w Powsinie/ no to twój prestisz od razu idzie w góre.Po budowie kurz opadnie i bedzie ok.Wiosna za pasem humor sie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.02.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Mnie budowa nie przeszkadza, tylko fakt, że w mojej dzielnicy powstaje betonowy moloch-sypialnia na 30 tys osob. Właśnie uciążliwość się zacznie jak te wszystkie głupole się tu sprowadzą. Banda matołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Depi sprzedaj tą działke kup o wiele tansza pod Górą Kalwaria brdzoesz miał zielono i cicho. Czy głupoli będzie mniej to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Bardzo poważnie o tym myślę, szczerze mówiąc. Jest tylko jedno ale - ja musze rano codziennie dojeżdżac do centrum na 8:15. Jak znajdę jakąś freelancerską robotę, to się wyprowadzimy. Nawet mamy już działkę niedaleko rrmisiów Nie dam jednak rady wstawać o 5 co rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Cos za coś, niestety na tym świecie nie ma nic za darmo.Ale jak widzisz zawsze jest jakieś wyjscie. Słyszałem ze planują wybudować drogę szybkiego ruchu od ronda przy lotnisku Okęcie do Tarczyna / dojdzie tam ul .poleczki przez wiadukt nad torami/ . Dojazd sie poprawi. Nasz rejon stanie się bardziej atrakcyjny. Zapraszamy i podnosimy cene metra kwadratowego.Z finansowego punktu widzenia zakup gruntu u nas to niezły bussnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 02.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witaj Grupo, Depi nie narzekaj, tylko kupuj coś koło mnie, we wtorek jechałam do pracy na 9 rano, wstałam o 8- zajęło mi to 35 minut, ale to tylko dlatego że pracuję na Wilanowie . We wtorek właśnie oddaliśmy klucze do wynajmowanego mieszkania w Wawie, co oznacza że jesteśmy na już na dobre ( i na złe) na swoim. Pod koniec czerwca zeszłego roku zaczęli mi wznosić ściany, wydaje mi się że to niezły wynik, w każdym razie szybciej się nie dało. Mam już zamontowaną garderobę, teraz właśnie kończymy półki w spiżarni. Jeszcze jest oczywiście kupa różnorakiej roboty, ale to już chyba tak będzie zawsze przy domu. W każdym razie dzięki za wszelaką pomoc, jeszcze co prawda temat odbioru przede mną, co mnie napawa dreszczem po plecach, ale mam nadzieję, że pomożecie... Gorące pozdrowienia, trzymam za Was kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.02.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Adam Jedzie sie dokladnie jak piszesz. To chyba sa nawet Jozefowice , albo Komorniki. Sklad nazywa sie Agat. U nich na podworku jest wystawka dachowki. Innego nie ma w tym miejscu , nie mozna nie zauwazyc. Po drodze mozesz zapytac w Cermacie , bedziesz mial po prawej , widac z daleka duzy sklad. Chyba zaczeli ze soba konkurowac i moze majadobre ceny. Ci jak mowia ,ze cos bedzie i po ile to bedzie. Smialo mozna dac im zaliczke , w Agacie tez. Witam, Dziś byłem w obu składach budowalnych. Cermat to wg. mnie drożyzna. W dodatku drewna nie mają na składze tylko zamawiam. A jak przyjdą same sęki ?? Porotherm 25 po 7,7 netto Ja mam odpowiednik tego po 6,65 brutto z dostawą na plac z Łotwy dodatkowo ten Porotherm kupowany na Węgrzech. Ja w zeszłym roku sprowadzałem sam z Węgier Poro 38 P+W na ściany zewnętrzne za 7,5 brutto z dotawą na budowe. Potwierdza się moja teroia ,że takie lokalne składziki to tylko sie przydają ja zabraknie czegoś ale potencjalnie zamawiać towar to współczuje. Ale mniejsza z tym. Agat jest nawet spoko.Drewienko leży na placu , mozna obejżeć ale tanio też tam nie jest specjalnie. Czekam jeszcze na dwie wyceny i wtedy zdecyduje. W każdym razie dzięki za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 adam jak sie jedzie na grójec przez prażmow to w nastepnej wiosce po lewej stronie był skład drewna ceny były tam konkurencyjne jak masz chęć mozesz sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 03.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Adam 2007 napisał: Potwierdza się moja teroia ,że takie lokalne składziki to tylko sie przydają ja zabraknie czegoś ale potencjalnie zamawiać towar to współczuje. I tak i nie. Wszystko zależy od tempa budowy i paru innych czynników. Jeżeli tak jak u nas buduje się szybko, w szczycie sezonu i dużo pracuje -wtedy tylko lokalny, położony blisko skład budowlany , gdzie wszystko można załatwić przez telefon i "na wczoraj". Woleliśmy może i przepłacić, ale mieć płynność w dostawie materiałów, niż ryzykować przestój i utratę ekipy.I myślę , że dobrze na tym wyszliśmy. Poza tym jako stały klient też jesteś inaczej traktowany. Ale zgadza się, że Cermat ma opinię drogiego.Teraz nie mając już takiego ciśnienia, wiele rzeczy załatwiamy z innych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 03.02.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 W Cermacie kupowalem w ten sposob , ze podawalem im cene z marketu z pytaniem , czy po tyle mi sprzedadza . I najczesciej zgadzali sie . A drewno to oni biora ze skladu w Piasecznie , wylot na Gore Kalwarie . I ceny tam sa dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.02.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Druga budowa i w Cermacie jak do tej pory tylko z usług koparki korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 My w Cermacie kupowalismy prawie wszystko. Wiem teraz , ze duzo przeplacilsmy , ale za to zawsze wszystko bylo na czas. Ich rabat dla stalych klientow wygladal mniej wiecej tak , ze podawali wyzsza cene i pozniej dodawali , ze dla Panstwa to bedzie tyle i tyle i mysleli , ze sie glupi klient ucieszy Gdybym nie miala tej swiadomosci ze tak jest to bym sie pewnie wkurzyla Robili przy tym taie madre miny i byli smiertelnie powazni. No ale dla mnie najwazniejsze bylo ,ze wszystko na czas ,bez problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 03.02.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ja kupowałam drewno w składzie na wylocie z Piaseczna na Górę.Stomasz nazwa czy jakoś tak, nazwisko chyba Wiśnik.Drewno było na zamówienie wg podanych przekrojów. Cena wtedy 720 m3.na tej drodze są jeszcze 2 inne tartaki.Z innych rzeczy wszystko kupowałam w AR składzie w Górze, na Kalwaryjskiej jest bardzo miły kierownik i można się targować, ja miałam rabat na wszystko 7%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Mani Serdeczne gratulacje z okazji bycia już zupełnie na swoim Depi Nie wiem w jakie rejony Warszawy musisz dojechać do pracy na 8.15, ale z tym wstawaniem o 5.00 to przesadzasz. Dojazd na Polną - czyli samo centrum - ode mnie ( a jest to całkiem niedaleko od Rrmi) zajmuje dokładnie 1 godzinę ( czasem nawet 50min). Wyjeżdżając o 6.50 jestem przed 8.00. Jeszcze jak zrobią ta nową szybką trasę to kiedyś bedzie jeszcze lepiej. W Cermacie tez duzo nie kupowałam, ale jak kupiłam za dużo to można nadwyzkę zwrócic - to było dla mnie dobre. Kupowałam też troche w Castoramie - calkiem przyzwoite ceny mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Może gruzu ma ktos troche na zbyciu?Droga dojazdowa do posesji mi sie " rozjeżdża" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Tratwa Mialam przyjemnosc byc na zebraniu w sprawie drogi na naszej ulicy. Przy okazji zapytalam Pania Burmistrz o wywoz szamba. Wyobraz sobie , ze powiedziala , ze strona z pytaniami nie jest modeowana. Co to jest moderowanie nie widziala , ale gotowa byla przysiegac , ze nie cenzuruja. Tak wiec nie potrafie powiedziec gdzie Twoje pytanie zaginelo ? Jako ciekawostka. Zwolano zebranie liczac na to , ze ludzie ot tak sobie obiecaja ze oddadza po trochu swojej ziemi na droge. Z tym , ze nie wiadomo kto ile mialby oddac. Zmarzlam tylko , bo na dworzu bylo zebranie. Nie bede komentowala tego co uslyszalam o szambie bo bym przeklinala. Jak zajedziesz do mnie to opowiem. Im sie kurna socjalizm marzy , zeby kazdy dal cos od siebie bo nie ma pieniedzy na wykup ziemi od ludzi. Zreszta mnie i tak te pare groszy nie rajcuje. Temat jest ciut bardziej zlozony , niz mozna sasdzic W kazdym razie nie mam podejscia do tego na zasadzie z mam ale ni dam. Raczj oni chca wszystko nie dajac nic. No obiecali gaz i kanalize w tej drodze . Z tym ze w przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 03.02.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Tratwa do 2 metrów moga zabrać z każdej działki na poszerzenie drogi. Ten przepis to jeszcze z przed II wojny swiatowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.02.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Tratwa do 2 metrów moga zabrać z każdej działki na poszerzenie drogi. Ten przepis to jeszcze z przed II wojny swiatowej.Co prawda nie jestem Tratwa , ale chyba jednak do mnie napisales.Tu chodzi o to , zeby kazdemu zabrac na chodnik i row przydrozny. Bardziej skomplikowane niz napisalam to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ta droga jest powiatowa. Od skrzyżowania tam gdzie jest asfaltowa ma już 14 m szerokości. Tylko w twojej wsi jest taka wąska. Na końcu twojej wsi to ma chyba z 4 metry od płotu do płotu. Nie wyobrażam sobie jak oni chcą ją zrobić. Zabiorą komuś pas 10 metrów działki? Wyobrażam sobie że wam chcieliby zakosić co najmniej 4 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts