flamenco108 07.02.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Wydaje mi się to, że brak poparcia z tym dwóch obozów raczej przemawia za Obamą. Szczególnie jak się popatrzy na tego małpiszona, którego ww. bloki popierają, a który dzięki nim jest obecnie prezydentem tego supermocarstwa. A ja myślę, że Obama to zasłona dymna i nic więcej. Prawdziwym kandydatem jest Clintonowa. Bardzo to ładnie było widać w komentarzach (nie pomnę, gdzie to czytałem) po ich prawyborach w jakimś czarnym stanie, gdzie Clintonowa z mężem codziennie popełniali jakąś gafę, co, patrząc na ich sprawną kampanię w innych stanach, wydawało się podejrzane - stąd wniosek, że ich celem było przegrać u czarnych i w ten sposób skierować ich głosy na Obamę. W ten znowuż sposób Obama dostaje etykietkę reprezentanta sfrustrowanej czarnej mniejszości i traci głosy sfrustrowanej latynoskiej większości oraz sfrustrowanych Żydów, co przekłada się na brak poparcia sfrustrowanej finasjery. Głosy przechodzą na Clintonową, która NB. w młodości udzielała się pono w jakimś trockistowskim towarzystwie. Majstersztyk wyborczej strategii, swoją drogą. A korporacje produkujące broń zawsze się z panującym prezydentem dogadają, swój, czy nie swój. Pamiętacie powiedzonko, że każdy amerykański prezydent ostatnio musi wygrać przynajmniej jedną wojenkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 07.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Oj Betsi nie darz sie ludziom wyżyć ekonomiczno-politycznie. Nie można na tym forum cału czas tylko o cegłach, szambach,piasku i tym podobnych tematach. Nie przecze że z uwagi na budowe domów waznych.To forum jest środowiskowe i poruszajmy rózne tematy nawet towarzyskie. I prosze szanowną Panią zeby nie przyjeła mojego w pisu jako jakąś przygane.Broń mnie panie Boże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.02.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Tadzel To tylko tak dla uspokojenia sytuacji Nie lubię jak się ludzie kłucą. A odnośnie tematów to zgadzm się z Tobą ze tak tylko o budowaniu to by było za nudno Sama lubię o czymś innym pogadać ( może nie koniecznie o polityce i finansach). Korzystajac z okazji poruszanej tematyki zapytam Was ( bo zielona w tym temacie jestem) co po kolei mam zrobić zeby sprzedać akcje, które kiedyś od firmy dostałam ( jak sie prywatyzowali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Broń mnie panie Boże. Istotne czy jakiegobadz kosciola czy z konkretnego . Jakie klotnie ,jakie klotnie , kochani , poki co nikt za winkiel nie wychodzil Ogloszenie Potrzebuje kogos z psem o zabawy z moim psem . Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.02.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Rrmi Jak sobie kupię psa ( a bedzie to całkiem niedługo) - to ja bardzo chetnie Na razie mam świnkę morską, która do zabwy z psem za bardzo sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.02.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Betsi Kolezanka mojego Syna oddaje szczenieta , takie wilczurkowate. Moze bys byla zainteresowana? Skoro juz sa to moze niech znajda dobre domy. Jesli chcesz moge sie dowiedziec co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Potrzebuje kogos z psem o zabawy z moim psem . Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce Pilne Najlepiej zafunduj mu kolegę, lub koleżankę na stałe. Będą się sobą zajmować, podgryzać, bawić obszczekiwać i będziesz miała w domu stado, które będzie wzajemnie uzupełniało się strzegąc swojego ludzkiego stada. Ja tak zrobiłam, gdy uznałam, że zbyt mało czasu poświęcam swojej suni. Zostawiłam jedną sunię z miotu i teraz mam dwie wojowniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.02.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 To te z avatara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Rrmi Proszę podpytaj o te pieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.02.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Rrmi Proszę podpytaj o te pieski. Zaraz Syn wroci ze szkoly i zadzwoni do Niej. Dam znac na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 07.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 RRMI - zastosowałem powiedzonko ludowe. To nic nie ma wspólnego z żadnym kościołem, religia czym podobnymi mitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 07.02.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Betsi jesli dostałaś akcje to muszą one byc zarejestrowane w jakims biurze makleskim. Tam sie musisz udac i oswiadczyc że chcesz sprzedać. Teraz jest okres kupowania a nie sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 07.02.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Betsi - wszedłem na podany przez pania adres. W wiekszości postów,przykro mi ,ale tam jest poziom zalatujacy zapachem niewłaściwie eksploatowanego szamba. Stokrotnie wole czytac na tym forum posty prawdziwie inteligentnych i żarliwie zaangażowanych inwestorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 To te z avatara? oczywiście To rozmiar odpowiedni do 40 metrowego mieszkania w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.02.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 żarliwie zaangażowanych inwestorek.Zarliwie to sie ludzie modla W budowe to sie nie ma co az tak angazowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.02.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ogloszenie Potrzebuje kogos z psem o zabawy z moim psem . Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce Pilne Jesli macie czas i ochote, to mozna np. w weekendy podjechac na Pola Mokotowskie. Regularnie spotykaja sie tam fajni psiarze. Przy okazji mozna podpatrzec rozne grupy szkoleniowe i indywidualnych kursantow. Wielosc bodzcow swietnie socjalizuje psy A po udanym spacerze nic tak dobrze nie robi jak karkowka z grilla w przyjaznym nie tylko ludziom, ale rowniez psom pub'ie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.02.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Amber Dziekuje , ale ja musze chlopca najpierw w ogole z kims zapoznac Betsi Jutro dam znac , ale jeszcze dzisiaj pozniej wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Betsi - wszedłem na podany przez pania adres. W wiekszości postów,przykro mi ,ale tam jest poziom zalatujacy zapachem niewłaściwie eksploatowanego szamba. Stokrotnie wole czytac na tym forum posty prawdziwie inteligentnych i żarliwie zaangażowanych inwestorek. Tadzel Jesteś szalenie miły - dzieki wielkie. Do tych zaangazowanych inwestorek dodałabym jeszcze inwestorów bo też kilku ich tu jest i sa równie zaangażowani Z tym adresem to był tylko żart, żeczywiscie nie ma tam nic ciekawego do poczytania Odnośnie akcji to chyba nie sa one zarejestrowane w żadnym biurze maklerskim, ale mam nadzieję ze sa cały czas ważne? Amber i RRmi Wiele osób przyjeżdża ze swoimi pupilami również do lasu w Zalesiu Górnym w okolice stawów. Jest tam kilka fajnych miejsc piknikowych.Do jednego parkingu mozna dojechać od strony Zalesia, niedalego za teorami kolejowymi w strone W-wy, drugi wjazd jest od strony Żabieńca. Odnosnie Pól Mokotowskich to kaszanka w Lolku bardzo sie pogorszyła, ale karkówka jest zawsze dobra-od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 rrmi: Gdyby ktos z piszacych byl maklerem to robilby to co oni robia Ja jestem... Rada dla osób mniej związanych "uczuciowo" ze sprawami dotyczącymi gospodarki RP i świata w ogóle, jak również inwestowania w przeróżne instrumenty finansowe własnych oszczędności - Jeśli nie chce się Wam poczytać czegoś poważniejszego niż forum Bankiera, to przynajmniej odwiedzając to forum słuchajcie co mają do powiedzenia Amber i rrmi. Nie opluwają innych tylko dlatego, że prawdopodobnie one też poniosły stratę na wartości swych rachunków inwestycyjnych (choćby pośrednio w OFE), a starają się wytłumaczyć pewne mechanizmy rynkowe, nt których inni forumowicze jak mniemam mają wiedzę dość powierzchowną... Przez 6 lat nie słyszałem, by ktoś powiedział: "Ale ci maklerzy są super... Na innych giełdach zarabia się mniej, a u nas proszę, jak nam puchną portfele w TFI!" Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! Tyczy się to też wyboru TFI. Czy jest nam wszystko jedno, jaką będziemy mieli opiekunkę do dzieci? Pewnie nie... To dlaczego mamy w d... głębokim poważaniu kto zajmie się naszymi pieniędzmi? Kto z inwestujących w TFI zna nazwisko zarządzającego własnym funduszem i zna jego wyniki np. z poprzedniego miejsca pracy? Ale szczerze wierzę, że nasi forumowicze z grupy piaseczyńskiej należą do tych marnych 5%, które idą pod prąd ogółowi... Czytam grupę regularnie, choć dawno się nie udzielałem... Tym razem jednak postanowiłem stanąć trochę w obronie debili, którym również wg niektórych jestem. Stąd mój przydługi wywód... Pozdrawiam budujących. Idzie wiosna!!! Niekoniecynie na rynkach... P.S. Betsi, ja zawsze jeżdżę obok Ciebie przepisowe 60km/h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 08.02.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Aussie."Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! " U wierzyli propagandzie, zaufaj fachowcom, poszli z pieniażkami do funduszy inwestycyjnych.A tu sie okazało ze zfachowościa tych panów nie za bardzo.Fundusze nie potrafiły przekonac ludzi żeby nie wycofywali wkładów.Z musiło to fundusze do sprzedaży akcji ze stratami.Najlepiej to zwalić na zwykłych inwestorów. A "fachowcy" nic nie winni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts