Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Wydaje mi się to, że brak poparcia z tym dwóch obozów raczej przemawia za Obamą. Szczególnie jak się popatrzy na tego małpiszona, którego ww. bloki popierają, a który dzięki nim jest obecnie prezydentem tego supermocarstwa.

A ja myślę, że Obama to zasłona dymna i nic więcej. Prawdziwym kandydatem jest Clintonowa. Bardzo to ładnie było widać w komentarzach (nie pomnę, gdzie to czytałem) po ich prawyborach w jakimś czarnym stanie, gdzie Clintonowa z mężem codziennie popełniali jakąś gafę, co, patrząc na ich sprawną kampanię w innych stanach, wydawało się podejrzane - stąd wniosek, że ich celem było przegrać u czarnych i w ten sposób skierować ich głosy na Obamę. W ten znowuż sposób Obama dostaje etykietkę reprezentanta sfrustrowanej czarnej mniejszości i traci głosy sfrustrowanej latynoskiej większości oraz sfrustrowanych Żydów, co przekłada się na brak poparcia sfrustrowanej finasjery. Głosy przechodzą na Clintonową, która NB. w młodości udzielała się pono w jakimś trockistowskim towarzystwie. Majstersztyk wyborczej strategii, swoją drogą.

A korporacje produkujące broń zawsze się z panującym prezydentem dogadają, swój, czy nie swój. Pamiętacie powiedzonko, że każdy amerykański prezydent ostatnio musi wygrać przynajmniej jedną wojenkę?

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj Betsi nie darz sie ludziom wyżyć ekonomiczno-politycznie. Nie można na tym forum cału czas tylko o cegłach, szambach,piasku i tym podobnych tematach. Nie przecze że z uwagi na budowe domów waznych.To forum jest środowiskowe i poruszajmy rózne tematy nawet towarzyskie. I prosze szanowną Panią zeby nie przyjeła mojego w pisu jako jakąś przygane.Broń mnie panie Boże.

Tadzel

To tylko tak dla uspokojenia sytuacji :wink:

Nie lubię jak się ludzie kłucą.

A odnośnie tematów to zgadzm się z Tobą ze tak tylko o budowaniu to by było za nudno :lol: Sama lubię o czymś innym pogadać ( może nie koniecznie o polityce i finansach).

Korzystajac z okazji poruszanej tematyki zapytam Was ( bo zielona w tym temacie jestem) co po kolei mam zrobić zeby sprzedać akcje, które kiedyś od firmy dostałam ( jak sie prywatyzowali).

Broń mnie panie Boże.

Istotne czy jakiegobadz kosciola czy z konkretnego .

Jakie klotnie ,jakie klotnie , kochani , poki co nikt za winkiel nie wychodzil :D

Ogloszenie

Potrzebuje kogos z psem o zabawy z moim psem .

Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce :D

Pilne :D

Ten ktos moz sie ze mna kawy napic , jak zechce , znaczy jak ten ktos zechce , bo ja chce :D

Najlepiej zafunduj mu kolegę, lub koleżankę na stałe. Będą się sobą zajmować, podgryzać, bawić obszczekiwać i będziesz miała w domu stado, które będzie wzajemnie uzupełniało się strzegąc swojego ludzkiego stada.

Ja tak zrobiłam, gdy uznałam, że zbyt mało czasu poświęcam swojej suni. Zostawiłam jedną sunię z miotu i teraz mam dwie wojowniczki :-? :lol:

Ogloszenie

Jesli macie czas i ochote, to mozna np. w weekendy podjechac na Pola Mokotowskie. Regularnie spotykaja sie tam fajni psiarze. Przy okazji mozna podpatrzec rozne grupy szkoleniowe i indywidualnych kursantow. Wielosc bodzcow swietnie socjalizuje psy 8)

A po udanym spacerze nic tak dobrze nie robi jak karkowka z grilla w przyjaznym nie tylko ludziom, ale rowniez psom pub'ie :-)

polecam 8)

Betsi - wszedłem na podany przez pania adres. W wiekszości postów,przykro mi ,ale tam jest poziom zalatujacy zapachem niewłaściwie eksploatowanego szamba. Stokrotnie wole czytac na tym forum posty prawdziwie inteligentnych i żarliwie zaangażowanych inwestorek.

Tadzel

Jesteś szalenie miły - dzieki wielkie. :p

Do tych zaangazowanych inwestorek dodałabym jeszcze inwestorów bo też kilku ich tu jest i sa równie zaangażowani :p

Z tym adresem to był tylko żart, żeczywiscie nie ma tam nic ciekawego do poczytania :roll:

Odnośnie akcji to chyba nie sa one zarejestrowane w żadnym biurze maklerskim, ale mam nadzieję ze sa cały czas ważne?

Amber i RRmi

Wiele osób przyjeżdża ze swoimi pupilami również do lasu w Zalesiu Górnym w okolice stawów. Jest tam kilka fajnych miejsc piknikowych.Do jednego parkingu mozna dojechać od strony Zalesia, niedalego za teorami kolejowymi w strone W-wy, drugi wjazd jest od strony Żabieńca.

Odnosnie Pól Mokotowskich to kaszanka w Lolku bardzo sie pogorszyła, ale karkówka jest zawsze dobra-od lat.

rrmi:

Gdyby ktos z piszacych byl maklerem to robilby to co oni robia

Ja jestem... :-?

Rada dla osób mniej związanych "uczuciowo" ze sprawami dotyczącymi gospodarki RP i świata w ogóle, jak również inwestowania w przeróżne instrumenty finansowe własnych oszczędności - Jeśli nie chce się Wam poczytać czegoś poważniejszego niż forum Bankiera, to przynajmniej odwiedzając to forum słuchajcie co mają do powiedzenia Amber i rrmi. Nie opluwają innych tylko dlatego, że prawdopodobnie one też poniosły stratę na wartości swych rachunków inwestycyjnych (choćby pośrednio w OFE), a starają się wytłumaczyć pewne mechanizmy rynkowe, nt których inni forumowicze jak mniemam mają wiedzę dość powierzchowną... Przez 6 lat nie słyszałem, by ktoś powiedział: "Ale ci maklerzy są super... Na innych giełdach zarabia się mniej, a u nas proszę, jak nam puchną portfele w TFI!" :D :D :D

Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! Tyczy się to też wyboru TFI. Czy jest nam wszystko jedno, jaką będziemy mieli opiekunkę do dzieci? Pewnie nie... To dlaczego mamy w d... głębokim poważaniu kto zajmie się naszymi pieniędzmi? Kto z inwestujących w TFI zna nazwisko zarządzającego własnym funduszem i zna jego wyniki np. z poprzedniego miejsca pracy?

Ale szczerze wierzę, że nasi forumowicze z grupy piaseczyńskiej należą do tych marnych 5%, które idą pod prąd ogółowi... 8)

Czytam grupę regularnie, choć dawno się nie udzielałem... Tym razem jednak postanowiłem stanąć trochę w obronie debili, którym również wg niektórych jestem. Stąd mój przydługi wywód...

Pozdrawiam budujących. Idzie wiosna!!! Niekoniecynie na rynkach...

P.S. Betsi, ja zawsze jeżdżę obok Ciebie przepisowe 60km/h... :p

Aussie.

"Rozumiem frustrację co poniektórych "inwestorów", ale z ręką na sercu muszę przyznać, że 95% osób inwestujących u nas na giełdzie poświęci więcej czasu na staranne wybranie tegorocznych wakacji, nowej sukienki czy garnituru, a wręcz nowej pary butów, czy koloru kostki brukowej na podjazd niż zastanowienie się czy w ogóle, w co i dlaczego inwestować własne zaoszczędzone pieniądze!!! "

U wierzyli propagandzie, zaufaj fachowcom, poszli z pieniażkami do funduszy inwestycyjnych.A tu sie okazało ze zfachowościa tych panów nie za bardzo.

Fundusze nie potrafiły przekonac ludzi żeby nie wycofywali wkładów.

Z musiło to fundusze do sprzedaży akcji ze stratami.

Najlepiej to zwalić na zwykłych inwestorów. A "fachowcy" nic nie winni.