Depi 13.02.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Wiesz - jak kosztuje taka chatka 500zł to chyba to bez sensu. Za 600 masz 3 miesiace toi-toja i nie masz potem kupki robotników w działce (bezcenne). Jak po taniości, to lepiej już sklecić sławojkę samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Hmmm... drewniany domek z serduszkim stanął na mojej działce zanim budowlańcy wbili pierwszą łopatę. Po żadnej ekipie nie znajdowałam "papierzaków" w okolicznych krzakach. Jedynie puste butelki po tynkarzach (tzn. po tym co pili). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 13.02.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 O, widzę że powrócił mój ulubiony temat! Trochę inaczej, ale zawsze to jednak o szambie Czy Jezier Wam się już kiedyś zwierzał, co mu się wydarzyło podczas budowy naszego domu w takiej właśnie budowlanej sławojce??? Nie? To ja Wam opowiem. Otóż poszedł on sobie za potrzebą do tej sławojki, a tu nad głową słyszy potężne brzęczenie. Bzzz, bzzz, bzzz Okazało się, że mamy tam gniazdo szerszeni Jezier wyskoczył w niekompletnej garderobie... No mówię Wam, kupa śmiechu Strasznie trudno było wytruć te skubane szerszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 13.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Chciałam postawić taki co bedzie dopóki nie zaczniemy używać kibelka w swojej łazience a to może potrwać do jesieni więc TOI-TOI odpada. Zapytam ich może coś sklecą z desek, gwoździ dostatek, zgadzam się że to dyskomfort z tymi kupami ale chcialam go postawić tam gdzie ma być szambo, u nas niet kanalizy. Tratwa to mnie podniosłaś na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 13.02.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Depi napisał: " Wiesz - jak kosztuje taka chatka 500zł to chyba to bez sensu. Za 600 masz 3 miesiace toi-toja i nie masz potem kupki robotników w działce (bezcenne). Całkowita budowa domu może trwac dosyc długo napewno nie 3 miesiące.Dla przykładu , ekipa co bedzie kladła tynki zewnętrzne, musi korzystac z twojej toalety, czy nie lepiej żeby stała sławojka, a ci co robią ogrodzenie, a ci co układaja kostke na dojeżdzie to gdzie maja chodzic. Taka sławojka na działce przeważnie stoi 2 -3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.02.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U mnie budowa już skonczona a sławojka ( zbita z desek z daszkeim iwycietym w dzrzwiach trójkącikiem) jeszcze stoi. Nie wiem czy mozna by ją w całosci przewieść na inna budowe ale jesli tak to w kwietniu bedę chciała sie jej pozbyć. Robiliscie może rolety drewniane i rolety rzymskie? Potrzebuję znaleść jakąś niedroga firmę która by to wykonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 13.02.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam, Ma może ktoś do polecenia kierownika budowy? W rozsądnej cenie, nie figuranta do wpisów, solidnego, co to przyjedzie w odpowiednich momentach i sprawdzi roboty. Właśnie się dowiedzieliśmy że nasz zmarł pozdrawiamy St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 13.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Sławojkę da się w przenieść całości - nasza obecnie stoi u mojego brata na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Hej Grupo, Z uwagi na to, ze juz 3 miesiace "woze" sie z dystrybutorem Hormanna firma Dor-Trans dostepna pod adresem http://www.bramy-okna.com.pl/ uprzejmie Was przestrzegam. Generalnie mamy tylko jedna, ale jakze wazna rzecz do zalatwienia. Brama przy montazu zostala zamontowana o ok. 7 - 10 cm powyzej wylewek, mimo ze bardzo precyzyjnie okreslilam na jakiej wysokosci powinna byc zamontowana. I obecnie manualnie zamyka sie do konca, ale mechanizm automatyczny opuszcza ja tak, ze wisi nad poziomem podlogi w garazu wlasnie na wysokosci tych nieszczesnych 7 - 10 cm. Nie musze pisac, ze w obecnej sytuacji mechanizm i pilota moge sobie do szamba wyrzucic, bo i tak macham przy bramie recznie Oczywiscie sprawa byla wielokrotnie zglaszana do firmy Dor-Trans i wielokrotnie umawiono nam przyjazd serwisu w celu regulacji. No niestety ... za pierwszym razem serwis sie totalnie wypial, nie dojechal i nawet o tym nie zawiadomil. Nastepnym razem zawiadomil, ze ... nie dojedzie. A za trzecim razem zawiadomil, ze dojedzie, ale sie spozni (chyba 2 godziny) ... no coz ... my czekac nie moglismy. I tak od trzeciego razu, czyli od grudnia ubieglego roku cisza, mimo ze mielismy zostac poinformowani o nowej dacie w ktorej ktos raczylby nas odwiedzic. Na wyslany mail, firma rowniez nie odpowiada ... Coz znajdziemy inny sposob dotarcia ... na pewno znajdziemy Dor-Trans ... juz nie! A my skrobiemy pismo do Hormann Polska ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 14.02.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam, Ma może ktoś do polecenia kierownika budowy? W rozsądnej cenie, nie figuranta do wpisów, solidnego, co to przyjedzie w odpowiednich momentach i sprawdzi roboty. Właśnie się dowiedzieliśmy że nasz zmarł pozdrawiamy St. Dołączam się do prośby o namiary. Co prawda mam już wstępnie umówionego kierownika budowy, ale to tata kolegi, który za niewielką opłatą poprowadzi dziennik budowy. Niestety mieszka daleko i nie będzie w stanie odpowiednio wszystkiego nadzorować. hmmm... z drugiej strony widzę na forum wiele osób, które same świetnie nadzorują budowę. Tylko czy to jest możliwe z niemowlakiem na ręku i mężem, który pracuje po 60 godzin na tydzień? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 14.02.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jest czy nie jest możliwe - to nie ma znaczenia. Bo sama sobie papierów nie podpiszesz (chyba że któreś z Was ma uprawnienia).A własny "nadzór" tak czy siak jest KONIECZNY bo musisz tam być codziennie, pilnować swojej budowy i swoich pieniędzy. Jak nie to klęska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Hej Grupo, Z uwagi na to, ze juz 3 miesiace "woze" sie z dystrybutorem Hormanna firma Dor-Trans dostepna pod adresem http://www.bramy-okna.com.pl/ uprzejmie Was przestrzegam. Dor-Trans ... juz nie! A my skrobiemy pismo do Hormann Polska ... Amber To straszne co piszesz, ale widać że odką Pan Darek tam nie pracuje to "zeszli na psy". Ja osobiście byłam bardzo zadowolona z ich serwisu i późniejszej regulacji i czyszczenia ( tuż przed przeprowadzką) - ale Pan Darek jeszcze tego pilnował. Może spróbuj jescze pogadać z szefową i postrsz trochę tym pismem do Hormann Polska ? Może to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 14.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 strzelu Chyba nie wyraziłam się jasno. Zastanawiam się, czy umówiony kierownik do wpisów wystarczy (mieszka dość daleko). Czy raczej szukać niefiguranta, jak to określiłeś - co się pewnie łączy ze znacznie wyższym kosztem. Jak idzie Twoje poszukiwanie nowego kierownika? Daj znać jak już kogoś wybierzesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 14.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jesli jesteście biegli w sprawach budowlanych to pewnie figurant wystarczy. Jeśli nie jesteście wcale biegli to to raczej dość ryzykowne. No szukam, może jeden w sobotę podjedzie. Może drugi się znajdzie. Jeszcze nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 To straszne co piszesz, ale widać że odką Pan Darek tam nie pracuje to "zeszli na psy". Ja osobiście byłam bardzo zadowolona z ich serwisu i późniejszej regulacji i czyszczenia ( tuż przed przeprowadzką) - ale Pan Darek jeszcze tego pilnował. Może spróbuj jescze pogadać z szefową i postrsz trochę tym pismem do Hormann Polska ? Może to coś pomoże Teraz Pan Darek zajmuje sie bramami razem ze Starym. Oknami w dalszym ciagu oczywscie tez. Chyba tez mozesz potwerdzic I to jest na pewno najlepszy serwis. Wlascicielka Dor -transu ma dobre stosunki z Hormanem i skarga niewele da , z tego co jestem zorientowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Wlascicielka Dor -transu ma dobre stosunki z Hormanem i skarga niewele da , z tego co jestem zorientowana Generalnie zaden dla nas problem napisac do Hormann Niemcy Tylko smieszne troche, aby sie tam zajmowali moimi 7 centymetrami Nie mniej, jak trzeba to sie zrobi BTW kiedys mialam taka sytuacje z Canonem ... Po wymianie zaledwie dwoch maili z Canon Niemcy zniknely wszelakie techniczne problemy z uznaniem naszej reklamacji przez Canon Polska ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Generalnie zaden dla nas problem napisac do Hormann Niemcy Generalnie mowilam o Horman Niemcy , stosunki polsko niemieckie znaczy . Na marginesie u mnie montaz bramy w sumie byl niespecjalnie dopracowany. Trzeba tez poprawiac , z tym , ze u mnie Maz poprawi , bo nie mamy checi sie uzerac z kimkolwiek. Co prawda Stary podeslal nam swoich fachowcow , ale odprawilam , bo przeciez nie Jemu za brame placilam.Dlatego polecam kazdemu okna od Starego , teraz bramy ,bo On jest niezawodny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Generalnie mowilam o Horman Niemcy , stosunki polsko niemieckie znaczy . No to wyprobujemy ta milosc Polsko-Niemiecka Natomiast z przyjemnoscia pochwale Vaillant Polska Wczoraj zgloszona duperela, a niespelna 24 godziny pozniej (dokladnie o tej godzinie o ktorej wczesniej obiecal) byl u mnie serwisant i wszystko zalatwil Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 14.02.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 O cholera znów szykuje się wojna polsko-niemiecka. No to trzeba odkopać zachowany na wszelki przypadek stary karabin.A na działce wytyczyc zygzakowaty rów przeciwlotniczy.Dajcie hasło kiedy kopać.Hi Ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamalinowska 14.02.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Robiliscie może rolety drewniane i rolety rzymskie? Potrzebuję znaleść jakąś niedroga firmę która by to wykonała. W dziale ogloszen ktos sie reklamuje.Nawet niezle brzmi.Zapytalam o ceny , ale dopiero przed chwila. Ne mam jeszcze odpowiedzi.Sprobuj moze tez zapytac. Pozdrawam grupe i witam nowych forowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts