aniamalinowska 14.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Blaszak bede sprzedawala pewnie w maju.3x6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 14.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam na nie mojej grupie. Jestem ze Szczecina, ale mam pytanie dotyczące developera z Warszawy. Czy jest Wam znana firma Światowe Inwestycje sp. z o.o. z W -wy, która buduje również domy indywidulane. Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje. Czy koś z nimi budował i jakie ma zdanie? Pozdrawiamy ze Szczecina.Kasia i Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 14.02.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 A ja z innej beczki.Bardzo proszę o namiary na godnego polecenia fachowca od instalacji gazowych w domu. Chodzi o zaprojektowanie i wykonanie instalacji gazowej od ogrodzenia z umiejscowieniem skrzynki do domu oraz instalacja w domu z dwoma punktami poboru. Chyba dobrze aby miał wejścia w gazowni.Pozdrawiam i dziękuję ...a gdyby jeszcze był tani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.02.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Betsi WC mi bedzie potrzebne praktycznie od już. Weź mnie nie strasz tym kierownikiem budowy, bo w poniedziałek miał dzwonić wykonawca jak wróci i nie zadzwonił... Firma światowe inwestycje owszem reklamuje się na plakatach itp. że zbuduje za 1900 zł/m dom pod klucz tyle, że nikt z nia jeszcze nie budował na razie sa wpisy, że taka istnieje i za bardzo by mnie nie przekonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.02.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Skoro Dor-Trans jest nie halo, to może dodać ich do czarnej listy "u nich nie zamawiamy". Ostatnio ta firma nałapała zleceń z naszego rejonu. Przyznam się, że też w nią weszłam. Johan, w sprawie gazu. Najważniejsze mieć aktualną mapę do celów projektowych (nie starszą niż trzy miesiące). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 15.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czyli w razie teraz po bramę do Starego garaż będzie osobno, więc zrobię go pod bramę a nie na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 15.02.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czyli w razie teraz po bramę do Starego Czy Stary to forumowicz ? Jakoś do tej pory się na niego nie natknąłem, a właśnie niedługo chcę zamówić bramę. dankat, ja z kierownikiem mam taki układ, że odwiedza budowę w newralgicznych momentach i odbiera roboty. Do tej pory był przy wylewaniu ław, stropu i końcowym odbiorze stanu surowego. Resztę doglądam w miarę możliwości sam. Poza tym oczywiście Kierbud prowadzi dziennik i służy pomocą gdy czegoś potrzebuję. Mi taki układ odpowiada, ale jeżeli jesteście zagonieni to faktycznie, może lepiej poszukać kogoś kto będzie doglądał na bierząco. A tak swoją drogą, gdzie w HU budujecie ? Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.02.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy Stary to forumowicz ? Jakoś do tej pory się na niego nie natknąłem, a właśnie niedługo chcę zamówić bramę. Tak , udziela sie w oknach , ja kupowalam u Niego i wiem , ze lepszy serwis nie mogl sie trafic. Montaz perfekcyjny i wszystko ok. Teraz ma tez bramy w ofercie . To co , zima znowu Nasz kierownk przyjezdzal na telefon , ale w sumie to stwierdzil , ze nie ma potrzeby , bo sami dobrze robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.02.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Radek Nigdy nie słyszałam o takiej firmie. Na pewno nie jest to jedna z bardziej znanych firm w okolicy W-wy. Rrmi i inni Potwierdzam, że serwis Pana Darka ( kiedys Horrman z Górczewskiej) obecnie współpraca ze Starym jest bardzo dobry. Okna od Starego tez są bardzo dobre a wszystkie regulacje nawet kilka miesiecy po montarzu bezproblemowo. Mozna polecić. Odnosnie kirbuda to zdecydowanie uważam, że jak ktos na budowlance nie zna się za bardzo to lepiej te kilka tyś zapłacic i mieć sprawe na prawdę dopilnowaną. Przyjeżdżanie tylko w newralgicznych momentach to moim zdaniem mało. Pewne rzeczy mozna ukryć a potem jest już trochę późno. Kierbud, który jest przynajmiej raz w tygodniu na budowie ( do 2 razy) eliczy sobie conajmniej 250zł za przyjazd lub mozna umówic sie na miesieczny ryczałt. Mój drugi kierbud sprwdzał wszystko aż do konca budowy ( glazury, malowanie, biały montarz) i tez miał czego pilnować Ponadto pilnuje kto i kiedy ma się wpisać w książkę budowy ( poza nim też elektryk, hydraulik) Zazdrośnica Kibelka wczesniej jak w kwietniu to nie oddam bo jeszcze czeka mnie tynkowanie i podjazd. Wole żeby wykonawcy nie wchodzili mi do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 15.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 W sprawie kierbuda: Macie racje, nie ma co oszczędzać na nadzorze. Właśnie zaczęłam szukać solidnego kierownika budowy z okolic dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 15.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Uwaga , Uwaga!!!Według infomacji podanych na stronie Pentagonu trajektoria lotu tego satelity / po nałożeniu na super dokładna mape / przebiegac będzie w naszym powiecie na lini Tarczyna - Konstancin. Dokladne miejsce upadku zależeć bedzie od siły wiatru.Rozrzut boczny od przwidywanego toru ok 2 km.Prosimy przygotować się,porżądane zapasy. Jedna butelka koniaku na osobe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Tadzel W takich chwilach daje sie na msze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 15.02.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy ktoś z was orientuje się jakie są obecnie ceny wykonania dachu w naszej okolicy? Przeglądałam forum, ale rozbieżność cen jest spora w zależności od regionu. Dach jest średno skomplikowany.Powierzchnia ok. 400 m kw. Kryty blachodachówką. Rozmawialiśmy dziś wstępnie z jednym wykonawcą i chciałby:55 zł za m kw. za więźbę z deskowaniem i papą17 zł za m kw położenia blachodachówki5 zł za położnie łat17 zł za metr bieżący obróbek Jak myślicie czy to przystępna cena i czy zawiera już wszystko?Może ktoś ma kogoś sprawdzonego i niedrogiego do polecenia.Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 15.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Możecie dawać na msze, ale nie w okolicy, bo księża w okolicy są skompromitowani W Złotokłosie kilka lat temu była afera, teraz mówiła mi znajoma, że w Tarczynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 15.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Tadzel W takich chwilach daje sie na msze Księża to sie pewnie cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 15.02.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy te ceny to z materiałem ? Chyba nie, bo sama blachodachówka to koszt powyżej 20 pln/m2 Ja za dach 260 m2 za robociznę zapłaciłem / zapłacę : - więźba + deskowanie (OSB) + papowanie -> 6 000 PLN - kompleksowe wykonanie docelowego pokrycia (dachówka, 8 okien dachowych, wszelkie obróbki) - 16 000 PLN Twój dach większy, ale z drugiej strony niby dachówka droższa w układaniu. Trochę ta konstrukcja dachu + deskowanie drogie, 400 x 55 = 22 000 PLN Zapytaj czy w cenie obróbek jest też montaż rynien i czy obróbek nie liczy się x2 (bo chyba daje się dwa pasy blachy i czasami liczą to x2) Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 15.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzięki za opowiedź. Oczywiście to ceny za samą robociznę. W porównaniu do twoich trochę drogo. Może jednak rozejrzę się za kimś innym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 16.02.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 RRMI "W takich chwilach daje sie na msze" To podejscie całkiem irrecjonalne. Ja powołałem paroosobowy zespól reagowania alarmowego. Podczas dyskusji wyłoniły sie nastepujaće kwestie:a/ Zmienic ceny odszkodowawczą w polisie ubezpieczeniowej.Ustalono cene na 4 miliony,b/ Zarezerwować w pensjonacie w Zakopanym miejsca na okres 1-15 marzec. TRzeci członek zes[połu w niosł następującą kwestie. Przeciez ziemia sie obraca czyli siła odśrodkowa wyrzuci tego satelite na zewnątrz. No rzeczywiście. Czyli tą farse spowodowali amerykanie za podszeptem "układu z Zakopanego".Pytanie czy możemy dac sie tak bezczelnie manipulowac.Prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.02.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Myślę że dawanie na mszę nic nie pomoże. A tak bezczelnie manipulować to się nie damy MajorCarter W sprawie dachu nie pomogę bo płaciłam kompleksowo za stan surowy z dachem. Najlepiej wziąć oferty od kilku wykonawców i zobaczyć kto przesadza. Poszukuje dobrego stolarza do wykonania barieki do drewnianych schodów ( lekka, drewniana lub srewniano-metalowa, niedroga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 16.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Betsi, znajoma polecała mi stolarza ze Złotokłosu (czy może z Henrykowa - cholera, skleroza ze mnie). Jeśli to nie jest pilne, to będę się z nią widziała po feriach w przedszkolu, mogę spytać. Polecała jakość wykonania (podobno bardzo wysoka), ale co do ceny, to niestety nie wiem czy jest drogi czy normalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts