Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Dzięki za opowiedź. Oczywiście to ceny za samą robociznę. W porównaniu do twoich trochę drogo. Może jednak rozejrzę się za kimś innym...

Szukaj szukaj, pod koniec zaszłego roku był problem, ale w tym to już jeden dekarz sam do mnie dzwonił czy nie potrzeba dachu zrobić, bo akurat ma wolne terminy (niestety ten akurat nie robi ciesielki, to Ci go nie polecę, ale jak chcesz to mam jeszcze kilka namiarów to moge podeslać na PRIV).

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możecie dawać na msze, ale nie w okolicy, bo księża w okolicy są skompromitowani :roll: :roll: :roll:

W Złotokłosie kilka lat temu była afera, teraz mówiła mi znajoma, że w Tarczynie.... :roll: :roll: :roll:

Moja 85 letnia Babcia mowi w takich sytuacjach "ksiadz tez czlowiek" :lol: :lol: :lol: A im jest starsza, tym Jej sie wyrozumialosc wyolbrzymia :lol:

Betsi, szukasz barierki, a jak sprawuja Ci sie schody? Ja tego naszego schodziarza przeklinam za kazdym razem jak tylko spojrze na jego "dzielo" :evil: Takiego flejtucha to ze swieca szukac :evil:

BTW barierki, to ja zamawialam taka z kwasowki, troche bielonego jesionu i szkla. Za tanio raczej nie bylo, jak sobie dobrze przypominam 1.100 mb ale wykonanie perfekcyjnie. Firma jest na Bartyckiej.

Ale fajnie jest miec gaz ;) Kominek zostal komisyjnie wyczyszczony, oblozony reprezentatywna brzozka i to by bylo na tyle palenia drewnem :lol: Czesc mojej wiejskiej depresji pochodzila chyba od koniecznosc polegania tylko na kominku ... ale dramat sie juz skonczyl :D 8)

Amber

Gratuluję podłaczenia gazu.

Pewnie w kominku długo nie bedziesz paliła :wink:

Zapewniam Cie ze jak przyjdzie lato to dopiero wtedy poczujesz prawdziwe uroki mieszkania na wsi :lol:

Schody jak schody-wygodne, szerokie, nie za piekne bo takie zwykłe.

Odpukać na razie nic sie z nimi nie dzieje poza rozsychaniem sie drewna na podestach-drewno tak sie wysuszylo ze w miejscu łaczenia ze sciana do której przylegaja powstała 1cm szelina. Ale to mozna w tej chwili osłonić tylko listwą przyścienną. Niestety na taka barierke o której piszesz mnie nie stać :( muszę wymysleć coś innego równie lekkiego). Generalnie zdecydowalismy z meżem że barierkę robimy tylko na górze a wzdłóż stopni nic. Schody są bardzo szerokie i już sie przyzwyczailismy chodzić bez barierki a poza tym obawiam sie ze te moje schody wyglądałyby jeszcze cięzej właśnie z barierką.

Na razie szukam kogos kompetentnego ( na pewno nie Pana Darka :evil: ) kto mi ta barierke wykona i może przekona do barierki również wzdłóż stopni.

Betsi, znajoma polecała mi stolarza ze Złotokłosu (czy może z Henrykowa - cholera, skleroza ze mnie). Jeśli to nie jest pilne, to będę się z nią widziała po feriach w przedszkolu, mogę spytać. Polecała jakość wykonania (podobno bardzo wysoka), ale co do ceny, to niestety nie wiem czy jest drogi czy normalny :D .

Tratwa, będę wdzięczna za podanie kontaktu do tego stolarza.

Nic bardzo pilnego, mogę poczekać.

Tadzel

A kto mi sprawdzi czy ja mam barierkę czy nie.

A jak sie nie ma kasy to co zrobic? Niektórzy ludzie to i z drabiną długo mieszkają.

Moze jak wygram w Totka :o

Myslę że w swoim domu moge robic co chce a o bezpieczenstwo nasze sie nie boje bo schody sa przy 2 ścianach i można sie o nie podeprzeć ( górny bieg i podesty) tylko dolny bieg jest bez niczego.

Moje schody ze wzgledu na to ze są szerokie ( 110cm) ! są bezpieczniejsze nawet bez barierki niż waskie, kręcone z chybotliwą barierką,które można kupić w supermarketach budowlanych) :wink:

Betsi,

U nas schody maja 105cm. Nie wydaja mi sie specjalnie szerokie, waskie moze tez nie sa ;) Nie mniej jakos z barierka czujemy sie bezpieczniej. Nie mowiac juz, ze mieszkac bez bysmy nie mogli ;) Pospiesznie zamowilismy ja bardziej ze wzgledu na psa niz na nas ;) To samo dotyczylo barierek na balkonie, z ktorych rowniez jestem bardzo zadowolona. Wykonanie i montaz super.

A co do kominka, to wczesniej chyba rozpale grilla niz ponownie kominek :lol: To palenie tak dalo nam w kosc, ze w przyszlym domu to sobie elektryczny sprawie :lol:

Betsi co do sprawdzenia to tylko mogą ci co z urzędu powinni odebrac dom .Jest taki urzad w Piasecznie do którego po zakonczeniu budowy sklada sie dokumenty i jak oni przyjada i nie bedzie balustrady do nie odbiora.A jak juz dom jest odebrany to juz nie ma takiej siły co by mogla sprawdzać.Ja np. sam wykonałem prowizoryczne zabezpieczenie.Ale juz niedługo bede mial schody skonczone.

To bardzo dobrze ze nie sprawdzaja, ale czytałem na forum ze do kogos tam przyjechali.Licho nie spi.A Betsi tez moze zrobic taką barierke. U mnie stoi juz od dwóch lat.Nawet przykryłem ja folia zółtą i niezle wygląda.

No a jakby któś by odważył sie donosić to.. nie napisze co było by zbyt ordynarne.

Hejka

Dawno się nie odzywałam, wczesniej widniałam na forum jako jagodas, niestety albo na szczęście już się przeprowadziłam do swojego wymarzonego domku.

Jeżeli mogę komuś pomóc to polecam z czystym sumieniem2-ch wykonawców:

1. Eektryk Sławek Pałczyński tel. 604-176-171

2. Hydraulik Wiesław Piaściński tel. 692-857-639

Ludzie z głową podpowiedzą jak jest potrzeba.

Ja poszukuję wykonawcy: od kostki brukowej, ogrodzenia (z klinkieru), tynków zewnętrznyc, podbitki i fachowca do dokończenia dachu oraz do ponownej obróbki kominów.

Będę wdzięczna za namiary

Pozdrawiam

Jagodas

Hej

Ludzie czy nikt mi nie poleci wykonawcy. Przecież to nie moja wina że wykonawca który robił mi dach okazał się partaczem (Mariusz Marczak) po 3 poprawkach obróbki kominów nadal cieknie. Błagam pomóżcie.

Pozdrawiam

Jagodas :cry:

Alez Tadzel :D

Mam wiele radosci zapewniam Cie.

Kazdy dzien mi je przynosi , chocby w postaci nowych malych sukcesow mojego malego przyjaciela.

Tak wiec spoko , duzo spaceruje z dala od ludzi a to sama radosc. :p

Chyba , ze z sasiadka sobie ponarzekamy :oops: :wink:

Prawie do Twojej wsi dochodze codziennie lasem :D

A co to w grupie nikt nie buduje , ze taki spokoj ?

Moze Depi w koncu ruszy , to bedzie kogo dopingowac :p

Betsi

Popatrz tutaj

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72315

Pewnie ktos by ja Tobie dowiozl.

Pomysl , a moze chociaz dom tymczasowy?

Zobaczylabys jak to jest z dobermanem ?

RRMI - "Mam wiele radosci zapewniam Cie."

Cieszę się bardzo bo lubie ludzi radosnych i pelnych chęci działania. To elita tego kraju. Również ten styl zycia , długie spacery po lesie, to korzystnie wpływa na kondycje fizyczna i psychiczną.Nie mówiać juz nic o cerze a to bardzo ważne dla pięknych kobiet.