AmberWind 19.02.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 No i w kominku nie palisz I chyba szybko sie to nie zmieni Jak sie wczoraj znowu naczylam, ze jeden taki dwa patyki raz na trzy dni rozpala i ma w domu, ktory nie jest psia buda dla jamnika, caly czas 24-21 st. to ja juz wiem jedno ... Od kominka bede sie trzymac z daleka tadzel, No, no, no ... po takich slowach, to pewnie rrmisia purpure skromnosci po wsi obnosi Az Soltysowa zazdraszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 19.02.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A propos sołtysowej. Rrmi, moja droga, powiedz mi, czy sołtysowa zaszła do Was i dała kwitek do zapłaty podatku? U moich sąsiadów była w sobotę, a do nas nie weszła. Czemu??? Czuję się niedowartościowana.... Nikt urzędu do mnie nie zaszedł... Nawet listonosza dawno nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 19.02.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 amber "Od kominka bede sie trzymac z daleka " I szłusznie bo nie jest Pani to takich prac stworzona. Do tego trzeba mieć specjalne predyspozycje.Pani powinna tylko wydawac polecenia no w ostatecznosci naciskac "pilota".(Proszę sie nie obrażac forma zartobliwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.02.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Tratwa Nie bylo u nas Soltysowej , ale chyba moj Stary w gminie placil ten podatek. Z tym , ze byla powiadomic o szczepienu zwierzat. Jak powiedzialam , ze pojade do swojego lekarza weta to tylko dodala , ze zeby nie bylo , ze nie mowila. Amber Jakas taka wyrozniona i wazna poczulam . I pomyslec , ze to dzieki Tadzelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jak to nikt tutaj nie buduje ?? Zajrzyj Rrmi do mojego dzienika Wy to stare wyjadacze a ja się ucze na nowo Co do kominków cały czas mam dylemat - płaszcz czy bez płaszcza nawet jakąś madrą ksiażkę zamówiłam, jakby co to powinnam już od tego lata sezonowac drzewo. Kominek to jedna z paru rzeczy których nie moge mieć w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 19.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Co do kominków cały czas mam dylemat - płaszcz czy bez płaszcza Poczytaj posty Amber . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ano wlasnie Zazdrosnico, pewnie na Forum znalazlas cale mnostwo postow o tym jaki kominek z PW jest praktyczny, ekonomiczny, prawie bezobslugowy i w ogole Niestety jako posiadaczka takowego, nie podzielam tych opinii No chialabym ... bardzo sie nawet staralam aby i u nas tak bylo, ale ... jakos nie dalam rady Nasz kominek ma niewatpliwie dwie wspaniale cechy. Po pierwsze jest piekny ... hmmm ... przynajmniej wg nas Po drugie, moge w nim palic nawet wilgotnym drewnem i szyba NIGDY sie nie brudzi, tak uciazliwa sadza, o ktorej pisze wiekszosc uzytkownikow kominkow z PW. Ogrzewalismy kominkiem dom od pazdziernika, az do ubieglego poniedzialku i szybe czyscilam trzy razy No tak z przyzwoitosci W drugim domu, ktory na pewno niebawem powstanie bedzie kominek ... absolutnie rekraacyjny, z dustronnym przeszkleniem, duzy i piekny ... i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czardasz12 19.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Hej Ludzie czy nikt mi nie poleci wykonawcy. Przecież to nie moja wina że wykonawca który robił mi dach okazał się partaczem (Mariusz Marczak) po 3 poprawkach obróbki kominów nadal cieknie. Błagam pomóżcie. Pozdrawiam Jagodas Jagoda,Namiary na bardzo dobrą (choć niestety drogą) ekipę od dachów, dzialającą w naszych okolicach wysłałam na PW. Czardasz12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 20.02.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dobrywieczorek. Mój pierwszy post na forum, a to za sprawą planowanej budowy pierwszego domu - bliźniaka. Jesteśmy deczko "zieleni"w te klocki, ale przyswajamy wiedzę z pozytywnym skutkiem. Projekt i inne rzeczy załatwiamy w porozumieniu z architektem z Piaseczna. Prawie jesteśmy gotowi do złożenia wniosku o pozwolenie.Tak się składa, że trafiło na Henryków Urocze:)Planowo ściany mają być z elementów keramzytowych, dach ewentualnie prefabrykowany, chcemy szybko ale oczywiście jeszcze rozmyślamy czy tak warto. Mam konkretne pytanie i prośbę o pomoc do kogoś z okolic.Z chęcią przyjmiemy namiary (+przybliżone ceny) na dobrą ekipę od fundamentów i geodetę w dokładce, żeby Panowie się jakoś spotkali, dogadali i załatwili wymierzenie i zalanie za jednym razem.Czy w tym rejonie ziemia jest jakoś szczególnie upierdliwa? Czy zawsze trzeba badać najpierw grunt? Czy może ławy w projekcie domu wystraczą? Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 20.02.2008 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 midbass Witaj! Będziemy wiec razem zaczynać budowę w Henrykowie Moja ekipa fundamenty zalewa już w maju! Obecne niestety przyjmuje już zamówienia na 2009, wiec nawet nie ma sensu do nich dzwonić. Swojego geodety też nie mogę polecić - okazuje się bardzo niesumienny. Cóż przynajmniej był tani Gdzie w Henrykowie budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.02.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 witam Henryków w grupie. I od razu przepraszam, że ani ekipą ani geodetą nie wspomogę. Na słowo "geodeta" dostaję gęsiej skórki. Właśnie robi mapę - długo, dłużej niż trwało wybudowanie mojego domu do stanu surowego otwartego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 A ja polece naszego geodete.Wspolpraca ukladala sie doskonale i bardzo sprawnie. Wszelakie krytyczne mapki przygotowywal chyba w najkrotszym z mozliwych terminow. Ogolnie super.Geodeta - Andrzej Wesolowski tel. kom. 602 71 34 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 I ja witam nowych w grupie , zycze powdzenia. Co do komnka z plaszczem moje zdanie nie rozni sie od zdania Amber , z tym , ze ja odrazu wiedzialam , ze to ..ekhmm i zrobilam u siebie zwyczajne otwarte palenisko , ktore to tez ma welu przeciwnikow. U mnie kominek rekreacyjny bedzie ,kiedy juz w koncu bedzie Geodeci sa chyba wszyscy tacy sami . Mysle , ze opoznia ich dzialania mila rozczochrana pani w wydzialu geodezji w starostwe. Teraz juz obiecuje wszystkim wiosne . Mozna zaczynac kopac My od dzisiaj zaczynamy biegac po polach Wiosna idzie Tratwa Chyba jednak ne placilismy podatku , bo dom oddany do uzytku i podatek bedzie juz inny. Przypomnalam sobie , ze dzwonila pani z gminy ustalic powierzchnie domu , bo jakis tam blad mieli .Pewnie wiec soltysowa zajdzie przy czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 My tez czekamy na Soltysowa. Ale nie Wasza, tylko nasza No i tez z kwitami na podatek ma przyjsc, wiec wizyta niejako wazna ... Bedzie okazja do poznania, bo przyznam szczerze, ze nawet nie wiem jak wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Amber Ty wez lepiej i wyszykuj , zeby wstydu nie bylo Pokapcie sie i poperfumujce. Psa wyczesac tez trzeba I buty zalozyc , zeby udawac , ze sie Wam gdzies spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Amber Ty wez lepiej i wyszykuj , zeby wstydu nie bylo Pokapcie sie i poperfumujce. Psa wyczesac tez trzeba I buty zalozyc , zeby udawac , ze sie Wam gdzies spieszy Kochana, a co Ty myslisz, ze my od tygodnia robimy, he? Waciak wypralam, obejscie oporzadzilam, blocko z walonek odklejone, a pies dostal nowy lancuch ... taki wiesz na poltora metra, aby wiedziala gadzina, ze przy budzie sie siedzi, a nie loto po calej dzialce No ... to gotowi na przyjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 a pies dostal nowy lancuch ... taki wiesz na poltora metra, aby wiedziala gadzina, ze przy budzie sie siedzi, a nie loto po calej dzialce Taaa , tam gdze u nas we wsi sa psy na lancuchach to maja nawet krotsze. Barbarzyncy ci ludzie sa Maja by sie chyba przerowcila ze smiechu ,zebys ja tak przyczepila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Maja by sie chyba przerowcila ze smiechu ,zebys ja tak przyczepila dam jej do poczytania jak wstanie ... jeszcze dziecinka dosypia, na kolankach, pod kocykiem z drapankiem za uszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Podrap ja ode mnie Moj sie z sasiadem wybiegal i tez chrapie U Synka w lozku , na spodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.02.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 RRMI,AMBER Dotyczy tych waszych ulubienców.A pupcie to jak czesto im podmywacie?. To chyba gorsza robota niz palenie w kominku. No ale robiona z miłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts