Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

No i w kominku nie palisz :roll:

I chyba szybko sie to nie zmieni :lol:

Jak sie wczoraj znowu naczylam, ze jeden taki dwa patyki raz na trzy dni rozpala i ma w domu, ktory nie jest psia buda dla jamnika, caly czas 24-21 st. to ja juz wiem jedno ... Od kominka bede sie trzymac z daleka :lol:

tadzel,

No, no, no ... po takich slowach, to pewnie rrmisia purpure skromnosci po wsi obnosi 8) Az Soltysowa zazdraszcza 8) :D

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tratwa

Nie bylo u nas Soltysowej , ale chyba moj Stary w gminie placil ten podatek.

Z tym , ze byla powiadomic o szczepienu zwierzat.

Jak powiedzialam , ze pojade do swojego lekarza weta to tylko dodala , ze zeby nie bylo , ze nie mowila.

Amber

Jakas taka wyrozniona i wazna poczulam .

:D

I pomyslec , ze to dzieki Tadzelowi :D

Jak to nikt tutaj nie buduje ?? Zajrzyj Rrmi do mojego dzienika :p Wy to stare wyjadacze a ja się ucze na nowo :lol:

Co do kominków cały czas mam dylemat - płaszcz czy bez płaszcza 8) nawet jakąś madrą ksiażkę zamówiłam, jakby co to powinnam już od tego lata sezonowac drzewo. Kominek to jedna z paru rzeczy których nie moge mieć w bloku.

Ano wlasnie ;)

Zazdrosnico, pewnie na Forum znalazlas cale mnostwo postow o tym jaki kominek z PW jest praktyczny, ekonomiczny, prawie bezobslugowy i w ogole ;)

Niestety jako posiadaczka takowego, nie podzielam tych opinii :( No chialabym ... bardzo sie nawet staralam aby i u nas tak bylo, ale ... jakos nie dalam rady ;)

Nasz kominek ma niewatpliwie dwie wspaniale cechy. Po pierwsze jest piekny ... hmmm ... przynajmniej wg nas 8) Po drugie, moge w nim palic nawet wilgotnym drewnem i szyba NIGDY sie nie brudzi, tak uciazliwa sadza, o ktorej pisze wiekszosc uzytkownikow kominkow z PW. Ogrzewalismy kominkiem dom od pazdziernika, az do ubieglego poniedzialku i szybe czyscilam trzy razy 8) No tak z przyzwoitosci ;)

W drugim domu, ktory na pewno niebawem powstanie bedzie kominek ... absolutnie rekraacyjny, z dustronnym przeszkleniem, duzy i piekny ... i tyle :lol:

Hej

Ludzie czy nikt mi nie poleci wykonawcy. Przecież to nie moja wina że wykonawca który robił mi dach okazał się partaczem (Mariusz Marczak) po 3 poprawkach obróbki kominów nadal cieknie. Błagam pomóżcie.

Pozdrawiam

Jagodas

Jagoda,

Namiary na bardzo dobrą (choć niestety drogą) ekipę od dachów, dzialającą w naszych okolicach wysłałam na PW.

Czardasz12

Dobrywieczorek.

Mój pierwszy post na forum, a to za sprawą planowanej budowy pierwszego domu - bliźniaka. Jesteśmy deczko "zieleni"w te klocki, ale przyswajamy wiedzę z pozytywnym skutkiem. Projekt i inne rzeczy załatwiamy w porozumieniu z architektem z Piaseczna. Prawie jesteśmy gotowi do złożenia wniosku o pozwolenie.

Tak się składa, że trafiło na Henryków Urocze:)

Planowo ściany mają być z elementów keramzytowych, dach ewentualnie prefabrykowany, chcemy szybko ale oczywiście jeszcze rozmyślamy czy tak warto.

Mam konkretne pytanie i prośbę o pomoc do kogoś z okolic.

Z chęcią przyjmiemy namiary (+przybliżone ceny) na dobrą ekipę od fundamentów i geodetę w dokładce, żeby Panowie się jakoś spotkali, dogadali i załatwili wymierzenie i zalanie za jednym razem.

Czy w tym rejonie ziemia jest jakoś szczególnie upierdliwa? Czy zawsze trzeba badać najpierw grunt? Czy może ławy w projekcie domu wystraczą?

Pozdrawiam,

Łukasz

midbass

Witaj!

Będziemy wiec razem zaczynać budowę w Henrykowie :)

Moja ekipa fundamenty zalewa już w maju! Obecne niestety przyjmuje już zamówienia na 2009, wiec nawet nie ma sensu do nich dzwonić.

Swojego geodety też nie mogę polecić - okazuje się bardzo niesumienny. Cóż przynajmniej był tani :roll:

Gdzie w Henrykowie budujesz?

Pozdrawiam

I ja witam nowych w grupie , zycze powdzenia. :D

Co do komnka z plaszczem moje zdanie nie rozni sie od zdania Amber , z tym , ze ja odrazu wiedzialam , ze to ..ekhmm i zrobilam u siebie zwyczajne otwarte palenisko , ktore to tez ma welu przeciwnikow.

U mnie kominek rekreacyjny bedzie ,kiedy juz w koncu bedzie :D

Geodeci sa chyba wszyscy tacy sami .

Mysle , ze opoznia ich dzialania mila rozczochrana pani w wydzialu geodezji w starostwe.

Teraz juz obiecuje wszystkim wiosne .

Mozna zaczynac kopac :D

My od dzisiaj zaczynamy biegac po polach :p

Wiosna idzie 8)

Tratwa

Chyba jednak ne placilismy podatku , bo dom oddany do uzytku i podatek bedzie juz inny.

Przypomnalam sobie , ze dzwonila pani z gminy ustalic powierzchnie domu , bo jakis tam blad mieli .Pewnie wiec soltysowa zajdzie przy czasie :D

Amber

Ty wez lepiej i wyszykuj , zeby wstydu nie bylo :D

Pokapcie sie i poperfumujce.

Psa wyczesac tez trzeba :roll:

I buty zalozyc , zeby udawac , ze sie Wam gdzies spieszy :roll:

Kochana, a co Ty myslisz, ze my od tygodnia robimy, he? Waciak wypralam, obejscie oporzadzilam, blocko z walonek odklejone, a pies dostal nowy lancuch ... taki wiesz na poltora metra, aby wiedziala gadzina, ze przy budzie sie siedzi, a nie loto po calej dzialce :lol: 8) :lol:

No ... to gotowi na przyjecie 8)

a pies dostal nowy lancuch ... taki wiesz na poltora metra, aby wiedziala gadzina, ze przy budzie sie siedzi, a nie loto po calej dzialce :lol: 8) :lol:

Taaa , tam gdze u nas we wsi sa psy na lancuchach to maja nawet krotsze.

Barbarzyncy ci ludzie sa :-?

Maja by sie chyba przerowcila ze smiechu ,zebys ja tak przyczepila :lol: