nania 01.03.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 - 30m3 bloczka to wcale nie tak dużo - ja w kosztorysie mam 33m3 - dankat w tych durnych programach maja chyba te wymiary bloczkow z kosmosu (nikt takich nie widzial), bo moj tez dał te 25x25 i te o polowe mniejsze - po co? Nikt nie wie. W każdym razie na 100% można brać normalne. Zreszta nie bardzo jest wybór - nigdzie nie sprzedaja tych z kosztorysów. Ja nie wiem - czy Ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego co robią? U mnie w kosztorysie doczytałam się ze są właśnie bloczki 25x25x14 cm ale mam podane ilości i m3, ale i tak wiele rzeczy mam wrażenie że własnie z kosmosu np. mam podaną stal fi 7 i to w takiej ilości że ho a ja w projekcie nigdzie nie mam takiego rozmiaru, w ogóle takiego rozmiaru stali nie ma ......i będź tu mądrym! ścianka grubości 24 cm : ok 18 sztuk bloczka ścianka grubości 38 cm : ok 28 sztuk bloczka - a jak ściana ma mieć 30 cm (porotherm 30 p+w) to ile tego bloczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.03.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 18 szt. na m2 sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 01.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Dokładnie, budujecie fundament szerokości 24 cm a porotherm "wisi" po 3cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 01.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 - 30m3 bloczka to wcale nie tak dużo - ja w kosztorysie mam 33m3 - dankat w tych durnych programach maja chyba te wymiary bloczkow z kosmosu (nikt takich nie widzial), bo moj tez dał te 25x25 i te o polowe mniejsze - po co? Nikt nie wie. W każdym razie na 100% można brać normalne. Zreszta nie bardzo jest wybór - nigdzie nie sprzedaja tych z kosztorysów. Ja nie wiem - czy Ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego co robią? Dzięki za odpowiedz. Ostatnio zupełnie straciłam zaufanie do wszelkiej maści "fachowców". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 01.03.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Mam jeszcze krótkie pytanie:Znalazłam dekarzy (z polecenia), którzy ułożenie blachodachówki z obróbkami i orynnowaniem wycenili na 8400. Dach ma 240m2, raczej skomplikowany.Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 01.03.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Ja za dość prosty, 260 m2 ale dachówka zapłacę 16 kpln (1 komin, 8 okien dachowych). Twoja cena chyba dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Hej Grupo Wszyscy tak o tym wietrze, ze az trudno go nie zauwazyc I jak u Was? Butelka Martini calkiem niezle znieczula i przytepia sluch ale jakos na zewnatrz robi sie chyba coraz bardziej groznie ... Za spokojna i bezpieczna noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Po kolejnej przeżytej w domu wichurze: Okien nie wyrwało - znaczy dobrze zamontowane prądu nie wyłaczyli ( ale tylko tym razem) spało sie kiepsko, bo wiatr świstał w wentylacji a deszcz padał poziomo więc uderzał w okna ale w sumie tak źle nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Po kolejnej przeżytej w domu wichurze: Okien nie wyrwało - znaczy dobrze zamontowane prądu nie wyłaczyli ( ale tylko tym razem) spało sie kiepsko, bo wiatr świstał w wentylacji a deszcz padał poziomo więc uderzał w okna ale w sumie tak źle nie było Dlatego uwzględniłem to w konstrukcji dachu i będzie wzmocniony. Te burze stają się coraz groźniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Znakomicie! Długo staraliście się o kredyt? Gdzie budujecie? Pochwal się projektem! Budujemy w Zalesiu Dolnym. W sumie załatwianie tego kredytu trawło 3 tyg ale tylko dlatego że paapierków brakowało, teraz też na jeszcze jeden czekamy bo bez niego nie możemy podpisać umowy! Aaaaaaa bank to GE Money, wcześniej staraliśmy się w Multi Banku i miało być tak pięknie ale w rezultacie postawili takie warunki że były nie do przyjęcia - żądali potwierdzenia posiadania gotówki na wykończenie he,he jak bym miała te pieiądze to bym nie stawała do kredytu! Z tym że my bierzemy bardzo duuuuzy kredyt po 518 tyś! ale dom to rodzaj szeregówki! noo i kredyt na 18 lat! 518 tyś na 18 lat ? To będzie "piekna" rata. Było wziąść na dłużej z możliwością wcześniejszej spłaty. Po co się tak zażynać ? No i jak jeszcze w pln to już w ogóle tylko patrzeć jak nasza RPP zdziera kase z nas tłumacząc to wszystko inflacją. Ja tez mam niestety w pln bo zdolność większa kosztem raty ale nie zamierzma go spłacać tyle ile muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 02.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dlatego uwzględniłem to w konstrukcji dachu i będzie wzmocniony. Te burze stają się coraz groźniejsze. Masz rację. Nam w zeszłym roku jak były wichury zwiało spory kawałek dachu od zachodu. Ale za tym budynkiem, z którego nam odfrunął dach, nie ma większych drzew które rozbijały by wiatr, tylko kilkaset metrów pola Budując dom też na pewno weźmiemy to pod uwagę i dach będzie wzmocniony. Mam jeszcze krótkie pytanie: Znalazłam dekarzy (z polecenia), którzy ułożenie blachodachówki z obróbkami i orynnowaniem wycenili na 8400. Dach ma 240m2, raczej skomplikowany. Czy to dobra cena? U nas przy średnioskomplikowanym dachu powiedzieli: - 5 zł za łaty i kontrłaty za m2 - 17 zł za pokrycie dachu blachodachówką za m2 - 17 zł za metr bieżący obróbek Wydaje mi się że twoja cena jest dość przyzwoita, szczególnie że przy skomplikowanym dachu pewnie jest sporo obróbek i rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 AMBER Sądziłem,że wermut martini stosowany jest jako składnik cocktaili.Z butelki to wyszło tego sporo. No to było ostro. Rano dobrze robi sok z kwaszonej kapusty.Wiem z wlasnego doświadczenia. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 tadzel, Martini tylko Bianco i tylko z limonka I w rozsadnych ilosciach A rano zamiast soku z kwaszonej kapusty pojechalismy sponiewierac sie na silowni i na meczu tenisa. Polecam Wracajac do wichury pradu rowniez nam nie zabraklo Dom caly, dachowki w komplecie, podbitka cala. Problemow ze snem tez nie bylo Betsi i inni zainteresowani brukiem. Wciaz rozpoznaje rynek. Mam nadzieje ze w ciagu tygodnia-dwoch bede juz miala wszystkie kosztorysy. Dwie firmy oferuja usluge laczna zagospodarowanie dzialki + kostka, co najbardziej nas interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.03.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Amber" Butelka Martini calkiem niezle znieczula i przytepia sluch "E to znaczy ze zle zrozumiałem, nie butelka a tylko jeden kieliszek. No to rzeczywiście moje rady do niczego. Przepraszam ze radziłem ale chciałem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Przepraszam ze radziłem ale chciałem pomóc. doceniam Mam troche nietypowe pytanie. Czy ktos z Was lakierowal w lakierni samochodowej cos innego niz elementy auta? Potrzebuje bardzo estetycznie polakierowac maskownice do kolumn w lazienkach. Pierwsza, domowa proba z lakierowaniem (lakier smochodowy w sprayu) niestety sie nie powiodla. Lakier czesciowo zakleil dziurki w maskownicy i wyglada to okropnie. Pomyslalam, ze zawioze maskownice do lakierni i tam mi je "prysna" na bialo i bedzie po klopocie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 02.03.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Mój teściu lakierował blaty do jakiegoś baru, wykonane z MDF. Wyszło kazacko. Ja lakierowałem "chałupniczo" fronty do szafek łazienkowych, sprayem w puszcze. Wyszło nieźle, choć teraz użył bym pistoletu. A z czego ta maskownica, metalowa siatka ? Jeżeli tak to chyba lepiej to oddać to lakierni proszkowej, zdaje się że tam jest jakaś inna technologia i nie powinno zatykać dziurek. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.03.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Ja też choć jestem chora pojechałam sprawdzić co na budowie. Byłam ciekawa czy tak wyczekany nabytek tj. WC-cik przetrwal wichurę wszystko na szczęście stało nic nie wywiało, nawet plastykowa butelka po napoju stojąca w oknie stala prosto. Tylko od nowa musze zbierać w okolicy papierki i inne a dopiero co zbierałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 dzabij, Maskownica to wlasnie taka metalowa siatka. Jesli lepiej to zrobic w lakierni proszkowej to dopytam. Niedaleko mnie jest taki punkt, wiec moze uda mi sie tam to zalatwic. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 02.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam, zgłaszam się i ja Z tej strony szwagierka Nani. Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 03.03.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam,Jeśli ktoś ma dobre/bardzo dobre doświadczenia z ekipami od stanu surowegoto proszę o kontakt na priv. Chodzi albo o jedną solidną eikpę bądż kilka odpowiedzialnych za kolejne etapy. Chodzi mi oczywiście o kogoś kto zaproponuje za robociznę rozsądne pieniądze. pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts