Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Masz rację. Nam w zeszłym roku jak były wichury zwiało spory kawałek dachu od zachodu. Ale za tym budynkiem, z którego nam odfrunął dach, nie ma większych drzew które rozbijały by wiatr, tylko kilkaset metrów pola :lol:

Budując dom też na pewno weźmiemy to pod uwagę i dach będzie wzmocniony.

Tjaaa... Mój kierownik budowy, jako rodzinnie zainteresowany, strasznie mnie gonił na etapie konstrukcji, coby ją dobrze zakotwiczyć w fundamencie. Ponieważ jakoś nie chciałem mu wierzyć, robił nawet wyliczenia na serwetce, żeby uświadomić siły, jakie działają na dom. W związku z tym oprócz zakotwienia podwalin, musiałem cały dom oblecieć i gwoździami ekstra zamocować go do tych podwalin ;-). No i bardzo dobrze - dom nie odleciał, ale zwiało kawałek pokrycia, przez co pół soboty tkwiłem na dachu wśród wiatru i deszczu łatając i wzmacniając, co się da. Dzięki temu dach przetrwał noc z soboty na niedzielę bez dalszych strat.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, zgłaszam się i ja :D Z tej strony szwagierka Nani.

Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie 8)

Teraz widac , gdzie mozna spotkac znajomych , albo nasza klasa albo forum muratora :) .

U mnie tez prad byl caly czas , az dziwne :wink: Na jesieni wialo gorzej , a i dzisiaj wieje :-?

Milego tygodnia zycze :)

Podrzućcie prosze namiary na sprawdzonych dostawców (w nawiasie podaję, gdzie już dzwoniłam):

- piasku

- drewna (Drwal)

- betonu (La Farge, Bosta Beton, Budokrusz)

- mat.bud. ogólnie (Sir-Bud, Madex, Centro-Bud Stara Iwiczna)

- barakowozów (Elipsa)

Na razie juz kilka hurtowni obdzwoniłam, ale może możecie kogoś SZCZEGÓLNIE polecić lub przed kims ostrzec?

Tadzel - nie gadaj. Jak jest dobry kontakt to sie wali na forum - wtedy każdy widzi, każdy skorzysta. Mnie wkurza pisanie na priv - co to za tajemnica? Jak ktoś jest godny polecenia to się go poleca i żadna to kryptoreklama.

Ja tam do drewna zaraz zadzwonię.

Witam

Głupie pytanie ale co tam :oops:

Czy wracaliście taxi nocą z Warszawy do Waszych domostw?

Bo z tego co wiem nie ma narazie zadnej aleternatywy.

Ciekaw jestem ile kosztuje ta przyjemność.

pozdr piomod

Witam

Od kilku lat tu nie zaglądałem, ale nie wykluczone, że będę częstszym gościem (nie, nie idę na razie w ślady Jeziera, ale to tylko za sprawą małżowinki :wink: )

A wracając do tematu - sobota w nocy MPT do Prac Dużych:

z Kabat - 140PLN, z Nowego Światu - 200PLN

pozdrawiam

Witam,

Ponawiam pytanie. Ma ktoś namiary na solidne ekipy od stanu surowego?

Wszyscy od zdjęcia humusu do wiechy budowali sami?

Będę wdzięczny. Czy za podanie namiarów na priv czy na forum ogólnie.

I odnośnie kontaktów to w 100 % zgadzam się z Depim. Solidne ekipy, firmy, kontakty - na forum ogólne. Po co jakieś pseudotajemnice? Chyba temu służy to forum.

pozdrawiam

St.

Strzelu

Wysłałam na PW.

Co do płacenia 200-300zł to osobiście wolę jechać własnym samochodem

( raz ja raz mąż - na zmianę). Można też poprosić dorosłe dziecko - jak ktoś ma :wink:

Mąż naszego syna już nauczył, ale jeszcze za młody jest żeby sam prowadził auto :lol:

Ze 2 lata temu-z Piaseczna na Mokotów płaciłam 70-80zł.