flamenco108 03.03.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Masz rację. Nam w zeszłym roku jak były wichury zwiało spory kawałek dachu od zachodu. Ale za tym budynkiem, z którego nam odfrunął dach, nie ma większych drzew które rozbijały by wiatr, tylko kilkaset metrów pola Budując dom też na pewno weźmiemy to pod uwagę i dach będzie wzmocniony. Tjaaa... Mój kierownik budowy, jako rodzinnie zainteresowany, strasznie mnie gonił na etapie konstrukcji, coby ją dobrze zakotwiczyć w fundamencie. Ponieważ jakoś nie chciałem mu wierzyć, robił nawet wyliczenia na serwetce, żeby uświadomić siły, jakie działają na dom. W związku z tym oprócz zakotwienia podwalin, musiałem cały dom oblecieć i gwoździami ekstra zamocować go do tych podwalin . No i bardzo dobrze - dom nie odleciał, ale zwiało kawałek pokrycia, przez co pół soboty tkwiłem na dachu wśród wiatru i deszczu łatając i wzmacniając, co się da. Dzięki temu dach przetrwał noc z soboty na niedzielę bez dalszych strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 03.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czy ktos mi moze polecic ekipe do ocieplenia poddasza, ktora dziala w naszej okolicy? Bede bardzo wdzieczna za namiary na sprawdzonych fachowcow. Mialam juz zaklepana ekipe z polecenia i zrezygnowali w ostatniej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 03.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam, zgłaszam się i ja Z tej strony szwagierka Nani. Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie Teraz widac , gdzie mozna spotkac znajomych , albo nasza klasa albo forum muratora . U mnie tez prad byl caly czas , az dziwne Na jesieni wialo gorzej , a i dzisiaj wieje Milego tygodnia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 03.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Głupie pytanie ale co tam Czy wracaliście taxi nocą z Warszawy do Waszych domostw? Bo z tego co wiem nie ma narazie zadnej aleternatywy. Ciekaw jestem ile kosztuje ta przyjemność. pozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 03.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Podrzućcie prosze namiary na sprawdzonych dostawców (w nawiasie podaję, gdzie już dzwoniłam):- piasku- drewna (Drwal)- betonu (La Farge, Bosta Beton, Budokrusz)- mat.bud. ogólnie (Sir-Bud, Madex, Centro-Bud Stara Iwiczna)- barakowozów (Elipsa) Na razie juz kilka hurtowni obdzwoniłam, ale może możecie kogoś SZCZEGÓLNIE polecić lub przed kims ostrzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 03.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 piach, ziemia itp 601381678 zawsze dostarcza na czas, ma tez koparkedrewno Agat 22/7277713 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.03.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 piach, potwierdzam - na telefon i na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 03.03.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Coli takie dane to przesyłaj na PRYW. Tak jak podałeś to kryptoreklama . Naruszasz zasady foru - Coli kandydat do ukarania.Trzeba będzie powołać komsje śledczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 03.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 nie karajcie Coli, ja bardzo dziekuje i biorę to na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 03.03.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Głupie pytanie ale co tam Czy wracaliście taxi nocą z Warszawy do Waszych domostw? Bo z tego co wiem nie ma narazie zadnej aleternatywy. Ciekaw jestem ile kosztuje ta przyjemność. pozdr piomod Między 200 a 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 03.03.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Tadzel - nie gadaj. Jak jest dobry kontakt to sie wali na forum - wtedy każdy widzi, każdy skorzysta. Mnie wkurza pisanie na priv - co to za tajemnica? Jak ktoś jest godny polecenia to się go poleca i żadna to kryptoreklama. Ja tam do drewna zaraz zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 03.03.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 a jakbyście mieli jeszcze kogoś do dodania do Coli, to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 03.03.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 piomod , niestety droga przyjemnosc ten powrot z Warszawy.My z mezem na zmiane(co impreza) prowadzimy z przyjec czy innych zakrapianych imprez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 03.03.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Lunetka spełniamy twoja prośbe.Po wnikliwej analizie doszliśmy do wniosku że polecani nie są zpowinowaceni z COLI.Tak wieć COLI uwolniona od zarzutów. Depi czyli cel uświeca środki. Np nie żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 03.03.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 czasem jestem zmuszona wracać z Centralnego w W-wie do Piaseczna nocą i koszt w taxi MPT to około 80-90 pln. Czyli do Łosia powinno być ok. 160 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 piach, ziemia itp 601381678 zawsze dostarcza na czas, ma tez koparke drewno Agat 22/7277713 A wjakich cenach ten piach i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Między 200 a 300 zł To taniej wychodzi hotel w Centrum ... moze nie tej klasy co Le Regina, ale sniadanie rano podadza Do nas z Mokotowa 70 - 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 03.03.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Głupie pytanie ale co tam Czy wracaliście taxi nocą z Warszawy do Waszych domostw? Bo z tego co wiem nie ma narazie zadnej aleternatywy. Ciekaw jestem ile kosztuje ta przyjemność. pozdr piomod Witam Od kilku lat tu nie zaglądałem, ale nie wykluczone, że będę częstszym gościem (nie, nie idę na razie w ślady Jeziera, ale to tylko za sprawą małżowinki ) A wracając do tematu - sobota w nocy MPT do Prac Dużych: z Kabat - 140PLN, z Nowego Światu - 200PLN pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 04.03.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam,Ponawiam pytanie. Ma ktoś namiary na solidne ekipy od stanu surowego?Wszyscy od zdjęcia humusu do wiechy budowali sami?Będę wdzięczny. Czy za podanie namiarów na priv czy na forum ogólnie.I odnośnie kontaktów to w 100 % zgadzam się z Depim. Solidne ekipy, firmy, kontakty - na forum ogólne. Po co jakieś pseudotajemnice? Chyba temu służy to forum. pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Strzelu Wysłałam na PW. Co do płacenia 200-300zł to osobiście wolę jechać własnym samochodem ( raz ja raz mąż - na zmianę). Można też poprosić dorosłe dziecko - jak ktoś ma Mąż naszego syna już nauczył, ale jeszcze za młody jest żeby sam prowadził auto Ze 2 lata temu-z Piaseczna na Mokotów płaciłam 70-80zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts