Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

RRMI ale mnie nastraszyłaś, już wchodze na stronke tanich lini lotniczych i bukuje bilecik do Paryża.Tam weekend będzie mnie kosztował taniej niż najazd pięknych dam ze grożnymi potworami.

Chociaż może mniej bym sie bał tych potworów niż tego że jakbyście mnie zobaczyły to omdlenia są pewne. A wieć kłopoty takie że nie daj Bożę.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogłoszenie reklamowe:

Ekipa budowlana z dużym doświadczeniem, z racji długich przerw między kolejnymi etapami budów deweloperskich, chętnie podejmie się budowy domu/ów jednorodzinnego.

W zakresie stany surowe, stropy, wylewki a także tynki, płyty kg, ocieplanie (styropian/wełna), więźba dachowa, krycie (dachówka/blacha).

Ceny atrakcyjne.

Kontakt: 0 513 198 929, 0 606 343 707, [email protected]

PS. bipop: Ta ekipa budowała u mnie i śmiało polecam. Rok temu zaczynałem budowę a teraz juz tylko rozwinąć dywany, wkręcić żarówki i ... i nie ma już co robić :( .

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę szybkiego finiszu

bipop, pozdrawiam.

Jeśli rzeczywiście tylko rozwinąć dywany i przeciąć wstęgę, to ładnie docisnąłeś przez ostatnie miesiące.

Niestety MS ,trochę na wyrost. Utknęliśmy przez gaz. I to nie przez samą gazownie a proces podłacznia który ma ze 140 kroków. Ciągniemy się od maja 2007. Warunki, umowa, mapki do projektu, projekt, Projekt w ZUDzie (4 m-ce!) teraz zebrać 13 współwłaścicieli drogi i oddać służebność a potem pozwolenie na budowę, zgłosznie do PINBu.....

A dom zbudowany, ocieplony, środek wytynkowany, poddasze wykończone ale utkneliśmy z wylewkami bo bez gazu nie ma jak grzać a w zimę wylewek nie chce robić bo już mam doswiadczenie -suszyłem w listopadzie po tynkach

Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy

Jezier-jestem strasznie ciekawa tej informacji, że pracujemy w jednej firmie 8)

Taki mały koncern i się nawet nie spotkaliśmy jeszcze :wink: A może siedzimy biurko w biurko i znamy się tylko wirtualnie :lol:

hmm chyba jednak nie, ale usilowalam wyslać Ci maila typując Cię w intranecie i niestety nie mogę tego zrobić :-?

Powyzsze posty to chyba przykład anonimowości XXI wieku jak i drugiej osobowości w internecie :lol:

dzięki bogu przeprowadzka na wieś szybko przywraca zachowania zycia w małych społecznościach

Nie mniej co by sie nie działo na wakacje sie wprowadzimy

Gratulujemy i czekamy na imprezkę.

Mówiłam Wam że jest nas tyle że pobalujemy u nas :lol:

Tadzel

Jak cos się robi we własnym domu i są tego fajne efekty, to o bólu ( kolan, krzyża, rąk i innych konczyn) zapomina sie szybko i mysli co jeszcze można zrobić.

To wcale nie przeszkadza w przyjmowaniu w weekendy gości :wink:

Czy wszyscy maja snieg ?

Rano było cudnie :p

Wszystko lekko pobielone, cienka warstwa sniegu na ziemi, szadź na drzewach i trawie.

Potem podobno mocno padało, ale nie widziałam bo jestem w pracy :cry:

Pomimo tak pieknego widoku zdecydowanie czekam na wiosnę i zieleń i słońce. Ciekawa jestem jak bedą wyladały drzewka owocowe na działkach sasiadów w maju.

Tadzel

Chyba jak wszyscy lubię być zapraszana ale też lubię gości u mnie :p

U mie juz wykonczeniowka,choc wybory zawsze byly trudne i nie do konca przemyslane bo czasu zawsze za malo i czasami potrzeba 10 minut na podjecie decyzji, czy trafna.... to okaze sie w praktyce.

Po bardzo trudnej wspolpracy z ekipa budujaca stan surowy stwierdzam ,ze przygotownie do budowy lektura,lektura i to fachowa i forum zaowocowaly.

To juz do historii przejdzie jak doprowadzona do skraju wytrzymalosci wywalalam kopnieciem dopiero co wymurowany kawalek krzywej sciany.Owszem robili od nowa a ja jak ekonom z miarka i tak od switu do sowy caly dzien na budowie w deszczu i sloncu.Satysfakcja jest ,ze wszystko mam rowniutkie z dokladnoscia zegarmistrzowska i to dalej owocuje finansowo i wizualnie.A jak cieszy kiedy nie trzepie po kieszeni....

Ekipa wykonujaca tynki nie mogla wyjsc z podziwu ,ze tak rowniotko i mniej materialu zuzywa.Moge polecic przyszlym budujacym.Brama z furtka z 14 -stki tez godna polecenia bo solidnie i terminowo i z 5 letnia gwarancja a ludzie z Opoczna- profesjonalisci.

Klinkiery w ogrodzeniu- majsrersztyk wykonawczy-tez moge polecic.

I wreszcie ukladanie plytek gresowych pod ogrzewanie podlogowe-tez ludzie z dalekich okolic Tarnow.

Gresy polerowane i glazurowane oraz szkliwione przerobilam i mysle,ze moge pomoc w wyborach.Natomiast ja zapomne o urzadzeniach typu mop z wiecznie brudna woda do czyszcenia plytek i podlogi z drewna.

Wystarczy czyscik mechaniczny,ktory zbiera pich i poleruje...ale o ntym po prezentacji w na moich podlogach.

Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi.

Pozdrawiam

Nie byłam dziś na działce, ale rano na Mokotowie śnieg padał jakby zamknięty był w szklanej kuli - cichuteńko, wolniuteńko, bezwietrznie - tak powinno było być w wieczór wigilijny a nie teraz gdy już wiśnie mają pąki, a wiciokrzew w pełni rozwinięte liście :-?

Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi.

za swoim doświadczeniem polecam frezowany asfalt (z puławskiej?).

Nalezy go potem zageszczarką płytową przelecieć aby ubić (100kg wagi :)- mozna wziąć z wypozyczalni)

Od słońca sie zwulkanizuje i efekt taki jakby ktoś piękny, równiusieńki asfalcik rozłożył. Nawet 20 tonowa gruszka nie wygniotła kolein.

skąd go wziąć? mi go załatwił kierowca ciężarówki który od czasu do czasu zwozi takie g po naprawach ulic

Bipop

A ile taki asfalcik kosztuje za dużą wywrotkę?

Bo tez o tym myslałam, no albo też szukam gruzu :wink:

700zł towar + transport

u mnie starczyło to na grube ułożenie na pierwszych 10 metrach na wjeździe na drogę wewn, bo na wiosnę droga robiła sie całkowicie nieprzyjezdna, stała woda i dalej na 20 metrów przy czym nie równałem drogi wcześniej tylko zasypałem istniejące już koleiny i wyższy środek.