Betsi2006 08.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 MajorCarter, Depi Taki przerywnik w pracy jest super podczas budowy, bo przynajmniej bedziecie mieli czas zeby wszystkiego dopilnować, po materiały budowlane pojeździć ( może gdzies taniej bedzie) tylko .......... za co bedziecie budować te domy - za kwit na wegiel? Nawet jesli macie jakieś oszczedności to na pewno skonczą sie one szybciej niż myslicie Byłam dzisiaj w Piasecznie na Dworcowej w sprawie kostki. Czy ktoś zna ten skład i współpracował z nimi w temacie układania kostki? Dla zainteresowanych-są nieco tansi niz Vega, kostka drożeje od połowy marca o ok. 10% Jak będzie taka pogoda jak dziś, to w przyszłym tygodniu biorę sie za tynkowanie domu - nareszcie! a potem podjazd i tarasy. Może na majowy weekend już trawę zasieję Tak już bym chciała. Z "Muratora" i "Ładnego domu" przerzuciłam sie na "Mój piękny ogród". Moze ma ktos numery z zeszłego roku lub 2 lat. W zamian mogę pożyczyć czasopisma budowlane z 2 ostatnich lat. Rowery odkurzyłam i napompowałam koła - czas wyruszyć na wycieczkę krajoznawczą po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Przepraszam, mam nietypowe i pilne pytanie: czy komuś zostały bloczki keramzytowe? Potrzebuję 10 sztuk. Chętnie odkupię. Bardzo proszę o inf. na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jutro to raczej będzie słabo (...) a pogoda taka sobie. Pogoda była super. Skręciłem zbrojenia. http://www.helias.pl/sobota/Zbrojenie1.jpg http://www.helias.pl/sobota/Zbrojenie2.jpg Wytyczyłem ławy drutowe: http://www.helias.pl/sobota/Drutowe.jpg I do wieczora trochę wykopałem: http://www.helias.pl/sobota/Wykop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Betsi "Z "Muratora" i "Ładnego domu" przerzuciłam sie na "Mój piękny ogród". Jesli mogę poradzić to bardziej pożyteczny dla początkujących ogrodników jest "Działkowieć". Moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jezier ale masz wydajność toż to robota dla czterech ludzi, a tu patrz ty sam.Gratulacje.Po małym i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Gdyby nas było czterech to zbrojenia byłyby już w wykopach ustawione, wypoziomowane i dzwoniłbym do kierbuda aby wpadł zrobić wpis w dzienniku. We dwóch wczoraj robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jezier czytac to ja potrafie a było : skręciłem zbrojenie, wytyczyłem ławy, wykopałem. Gdzie tu jest miejsce dla dwóch.Rozumiem chciałeś sie pochwalić.Jaki ty robotny Ha Ha. A tu trzeba podzielic przez dwa.Ale nawet dla dwóch to kawki chyba nie piliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.03.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Chwalę się i ja - w końcu mamy gotowy daszek, ta-dam : http://img217.imageshack.us/img217/341/dachvg9.th.jpg Pokrycie zostało wykonane w 3,5 dnia (260m2, dachówka ceramiczna, 8 okien dachowych), chłopakom robota paliła się w rękach, jeżeli chodzi o organizację pracy to ekipa na 5+ (ekipa z polecenia z grupy Babickiej, od mario1976). Jak by co, służę kontaktem do nich. Edit : Zuber, już się poprawiłem, sorry ale u mnie w domu 19'' i czasami potrafię się zagalopować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Kochani! Doskonale rozumiem wasz optymizm, chęć pochwalenia się i związany z pogodą zapał budowlany...ale rozwalacie nam trochę stronę waszymi zdjęciami / zwłaszcza dzabij/. Generalnie zdjęcia w mniejszych rozmiarach , w mniejszych ilościach i najlepiej w forumowych dziennikach budowy. Tak czy inaczej jestem pod wrażeniem.I dachu i pracy Jeziera! Wczoraj próbowałam walczyć trochę z czymś co w przyszłości podobno ma być ogródkiem. Wykonałam może 1/1000 tego co Jezier. A namachałam się .....No , ale działałam w pojedynkę. Amber Help!!! Co to za firma co te ogródki urządza? Ogrodniczka to ze mnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zuber na przeciwko wyjazdu z Leśnej Polany na droge Tarczyn - Piseczno na ogrodzeniu jest reklama firmy urządzającej za duze pieniądze ogrody. Patrz jaka wygoda, dajesz wytyczne, przygotowywuja projekt, zatwierdzasz, wykonują, przyjmujesz prace i ......Sama radocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.03.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 tadzel nie zrozumiałes mnie szukam firmy urządzającej ogrody ...za małe pieniądze. Za duże każdy głupi potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zuber - za tanie pieniadze to można do takich prac wynajac w piasecznie ukrainca. A tak na poważnie nie wiem jak oni się cenią. Z forum ogrodniczego wiem że to kosztuje nieżle. Ale mimo wszystko życze pieknego ogrodu pasujacego do pięknej właścicielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 szukam firmy urządzającej ogrody ...za małe pieniądze. Za duże każdy głupi potrafi zuber, Niestety nie pomoge Nie szukalam ofert od firm ogrodniczych, tylko od brukarskich, ktore w ramach swojej glownej dzialnosci zaproponowaly mi zalozenie ogrodu ... Jak pisalam wczesniej najbardziej interesuje mnie bruk, ale nie kupie uslugi bez powiazania jej z uporzadkowaniem dzialki, nawiezieniem ziemi, rozplantowaniem i zasianiem trawnika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.03.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Amber Niczego więcej mi do szczęścia nie trzeba. Nie marzę nawet o rabatkach, ścieżynkach, oczkach wodnych, altankach, świątyniach dumania, skalniakach i.t.p. dzabij dzięki za zmianę formatu zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zuber Nie pomyslalam wczesnej , ale w sumie to mozesz Pabla najac do kopania. Widzialas chyba dolki u nas kolo schodow . Wszystko to jego robota, wystarczy sie wezme grabie w rece i gdzies przegrabie i on juz tam kopie. Cena do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 09.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Betsi: od prawie dwóch lat namiętnie kupuję "Ogrody"- moge pożyczyć. Mam jeszcze mnóstwo innych o urządzaniu ogrodów. tadzel: a fajny ten "Działkowiec"? Są tam projekty ogrodów, czy tylko co gdzie i kiedy sadzić? Szukam czegoś o aranżacji przestrzeni. Myślę, że na rośliny przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ash5 Projektów ogrodów i to duzych tam nie ma. Raczej projekty rabat.Pismo nastawione na pomoc działkowcom i posiadaczom małych ogrodów.Co sadzic jak uprawiać rośliny ozdone ale również warzywnictwo, ogrodnictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zuber Nie pomyslalam wczesnej , ale w sumie to mozesz Pabla najac do kopania. A chwasty też wypleni? W sensie przekopie się przez te chaszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 10.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jakos szkoda mi tego okresu romantycznego podejścia do spraw budowlanych. A swoją drogą, Jezier, Tratwa, zbliżając się do końca budowy zaczynam łapać, dlaczego już budujecie następny dom. Z jednej strony widzę siebie spoczywającego na Laurach, Werandach i innych kochankach przez następne parę lat. Z drugiej strony już łażę i oglądam: to bym następnym razem zrobił inaczej, tamto inaczej... A do tego ciągnie mnie do budowy całkowicie własnoręcznej, bez ekip, bez pośpiechu i dla rozrywki. Na szczęście kasa się skończyła i nie wiadomo, kiedy będzie następna, więc w tym temacie mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 10.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Cześć.Będziemy (ja z żoną) chyba nowymi bywalcami tego forum. Zamierzamy wybudować niewielki domeczek koło Tarczyna.Witamy zatem wszystkich bywalców. Na pewno będziemy potrzebowali Waszej pomocy, bo na razie jestesmy zieloni w tym temacie.Teraz jesteśmy na etapie kończenia projektu zagospodarowania działki.Powoli szukamy jakiegoś Kierbuda. Może macie jakiegoś do polecenia? Jak wspomnialem, lokalizacja budowy to okolice Tarczyna (troszkę w stronę Piaseczna).Oprócz tego, jeśli ktoś z okolicy miał dzialkę bedącą w strefie archeologicznej to może zna kogoś kto by podpisał nadzór archeologiczny nad wykopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts