Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

MajorCarter, Depi

Taki przerywnik w pracy jest super podczas budowy, bo przynajmniej bedziecie mieli czas zeby wszystkiego dopilnować, po materiały budowlane pojeździć ( może gdzies taniej bedzie) tylko .......... za co bedziecie budować te domy - za kwit na wegiel?

Nawet jesli macie jakieś oszczedności to na pewno skonczą sie one szybciej niż myslicie :cry:

Byłam dzisiaj w Piasecznie na Dworcowej w sprawie kostki.

Czy ktoś zna ten skład i współpracował z nimi w temacie układania kostki?

Dla zainteresowanych-są nieco tansi niz Vega, kostka drożeje od połowy marca o ok. 10% :-?

Jak będzie taka pogoda jak dziś, to w przyszłym tygodniu biorę sie za tynkowanie domu - nareszcie! a potem podjazd i tarasy. Może na majowy weekend już trawę zasieję :roll: Tak już bym chciała.

Z "Muratora" i "Ładnego domu" przerzuciłam sie na "Mój piękny ogród".

Moze ma ktos numery z zeszłego roku lub 2 lat. W zamian mogę pożyczyć czasopisma budowlane z 2 ostatnich lat.

Rowery odkurzyłam i napompowałam koła - czas wyruszyć na wycieczkę krajoznawczą po okolicy.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jutro to raczej będzie słabo (...) a pogoda taka sobie.

Pogoda była super. Skręciłem zbrojenia.

http://www.helias.pl/sobota/Zbrojenie1.jpg

http://www.helias.pl/sobota/Zbrojenie2.jpg

Wytyczyłem ławy drutowe:

http://www.helias.pl/sobota/Drutowe.jpg

I do wieczora trochę wykopałem:

http://www.helias.pl/sobota/Wykop.jpg

Chwalę się i ja - w końcu mamy gotowy daszek, ta-dam : :D

http://img217.imageshack.us/img217/341/dachvg9.th.jpg

Pokrycie zostało wykonane w 3,5 dnia (260m2, dachówka ceramiczna, 8 okien dachowych), chłopakom robota paliła się w rękach, jeżeli chodzi o organizację pracy to ekipa na 5+ (ekipa z polecenia z grupy Babickiej, od mario1976). Jak by co, służę kontaktem do nich.

Edit : Zuber, już się poprawiłem, sorry ale u mnie w domu 19'' i czasami potrafię się zagalopować :oops:

Kochani!

Doskonale rozumiem wasz optymizm, chęć pochwalenia się i związany z pogodą zapał budowlany...ale rozwalacie nam trochę stronę waszymi zdjęciami / zwłaszcza dzabij/.

Generalnie zdjęcia w mniejszych rozmiarach , w mniejszych ilościach i najlepiej w forumowych dziennikach budowy. :) :wink:

Tak czy inaczej jestem pod wrażeniem.I dachu i pracy Jeziera!

Wczoraj próbowałam walczyć trochę z czymś co w przyszłości podobno ma być ogródkiem.

Wykonałam może 1/1000 tego co Jezier.

A namachałam się .....No , ale działałam w pojedynkę.

Amber Help!!!

Co to za firma co te ogródki urządza?

Ogrodniczka to ze mnie nie będzie :)

szukam firmy urządzającej ogrody ...za małe pieniądze.

Za duże każdy głupi potrafi :)

zuber,

Niestety nie pomoge :( Nie szukalam ofert od firm ogrodniczych, tylko od brukarskich, ktore w ramach swojej glownej dzialnosci zaproponowaly mi zalozenie ogrodu ... Jak pisalam wczesniej najbardziej interesuje mnie bruk, ale nie kupie uslugi bez powiazania jej z uporzadkowaniem dzialki, nawiezieniem ziemi, rozplantowaniem i zasianiem trawnika ...

Zuber

Nie pomyslalam wczesnej , ale w sumie to mozesz Pabla najac do kopania.

Widzialas chyba dolki u nas kolo schodow .

Wszystko to jego robota, wystarczy sie wezme grabie w rece i gdzies przegrabie i on juz tam kopie.

Cena do negocjacji :D

Betsi: od prawie dwóch lat namiętnie kupuję "Ogrody"- moge pożyczyć. Mam jeszcze mnóstwo innych o urządzaniu ogrodów.

tadzel: a fajny ten "Działkowiec"? Są tam projekty ogrodów, czy tylko co gdzie i kiedy sadzić? Szukam czegoś o aranżacji przestrzeni. Myślę, że na rośliny przyjdzie czas.

Jakos szkoda mi tego okresu romantycznego podejścia do spraw budowlanych.

A swoją drogą, Jezier, Tratwa, zbliżając się do końca budowy zaczynam łapać, dlaczego już budujecie następny dom. Z jednej strony widzę siebie spoczywającego na Laurach, Werandach i innych kochankach przez następne parę lat. Z drugiej strony już łażę i oglądam: to bym następnym razem zrobił inaczej, tamto inaczej... A do tego ciągnie mnie do budowy całkowicie własnoręcznej, bez ekip, bez pośpiechu i dla rozrywki.

Na szczęście kasa się skończyła i nie wiadomo, kiedy będzie następna, więc w tym temacie mam spokój ;-)

Cześć.

Będziemy (ja z żoną) chyba nowymi bywalcami tego forum. Zamierzamy wybudować niewielki domeczek koło Tarczyna.

Witamy zatem wszystkich bywalców. Na pewno będziemy potrzebowali Waszej pomocy, bo na razie jestesmy zieloni w tym temacie.

Teraz jesteśmy na etapie kończenia projektu zagospodarowania działki.

Powoli szukamy jakiegoś Kierbuda. Może macie jakiegoś do polecenia? Jak wspomnialem, lokalizacja budowy to okolice Tarczyna (troszkę w stronę Piaseczna).

Oprócz tego, jeśli ktoś z okolicy miał dzialkę bedącą w strefie archeologicznej to może zna kogoś kto by podpisał nadzór archeologiczny nad wykopami.