Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Prosze podać kiedy i za kogo mam trzymać kciuki żeby była wygrana w totka.

Dzisiaj :p

Jest kumulacja 10 milionów :o

Tratwa ta działka co marzy mi się ją odkupić to już zabudowana - sąsiad właśnie wziął się za wykańczanie wnętrz :-? Ale myślę że to tylko kwestia pieniędzy.

Sosiki

Kierbuda wyslę na PW.

Depi

Gratulacje :lol:

Nareszcie zacząłeś budowę i zżczę oby się szybko i bezproblemowo skończyła.

Zazdrośnica

Jak masz kierbuda to po co latasz z poziomicą?

Budowlańce tego nie lubią. To że czegoś nie rozumiesz to normalne, niestety przeczytanie wszystkich muratorów nie da Ci super wiedzy tylko ogólne pojęcie.

Nie stresuj się tylko bardziej wymagaj od kierbuda.

U mnie chłopaki burzyli ściankę działową jak im od pionu odjechało - oczywiście na polecenie kierbuda :wink:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piomod

Nie mam zainstalowanego czujnika choć takowyż był w planach.

Nawet zakupiliśmy jeden bezprzewodowy ale okazał się byle czym i stwierdziliśmy ze nie ma sensu, firma odesłała nam pieniądze. W czasie poszukiwania czujnika oraz oczekiwania na jego dostawę radzilismy sobie w ten sposób, że od czasu do czasu zglądalismy jaki jest poziom. Po 3 miesiacach wiemy, że zajrzeć należy pierwszy raz po ok. 3 tygodniach od wyciągnięcia szamba a potem ocenic czy zajrzeć za 5 dni czy wcześniej. Szambiarkę trzeba zamówić ze 3 dni wcześniej przed terminem kiedy chcesz opróżniać szambo.

Po dosyć krótkim doświadczeniu uważam że czujnik nie jest niezbędny :wink:

Mam szambo 10m3 i 3 osoby korzystające z wody. Ograniczeń nie wprowadzamy.

Nawet zakupiliśmy jeden bezprzewodowy ale okazał się byle czym i stwierdziliśmy ze nie ma sensu, firma odesłała nam pieniądze.

Betsi, a ze zapytam ile za to bele co dalas? Wybierajac czujke dla nas, tez widzialam wiele "modeli" po pare zlotych, ale nasz elektryk mocno mnie przed nimi uprzedzal ...

Nasza czujka dziala od ubieglego lata. Jak przychodzi moment zadzialania, dziala ... Co bedzie za rok, nie wiem ... za dwa bedzie tu juz kanalizacja.

piomod, czy osoby odradzajace takowa czujke, maja osobiste doswiadczenia z tym sprzetem? Czy to im odmeldowaly sie czujki po 2 latach eksploatacji, czy moze zaslyszaly takowe pogloski we wsi? :roll:

Jesli wiele osob skarzy sie na awaryjnosc wlasnych czujek poziomu szamba, to rzeczywiscie moze to byc problemem ...

Betsi, dlaczego szambiarke zamawiasz z takim wyprzedzeniem? Jak u nas rano dzwoni czujka, to za pare godzin przyjezdza szambiarka. Nigdy nie bylo inaczej ...

Amber

Ta czujka to nie była za takie parę złotych tylko prawie za 200zł :-?

Wybrałam ja z kilku polecanych przez Was na forum.

Szambiarkę zamawiam z 3 dniowym wyprzedzeniem bo nie zawsze z dnia na dzień jest to możliwe ( raz sie tak udało). Najgorzej zamawić w poniedziłek bo wtey dużo zleceń mają.

Tadzel

Twój plan oszczednościowy jest taki sobie zwłaszcza z tym wylewaniem na ogród.

SosikiProszę bardzo :p

Kontaktowaliście się już?