Betsi2006 11.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Prosze podać kiedy i za kogo mam trzymać kciuki żeby była wygrana w totka. Dzisiaj Jest kumulacja 10 milionów Tratwa ta działka co marzy mi się ją odkupić to już zabudowana - sąsiad właśnie wziął się za wykańczanie wnętrz Ale myślę że to tylko kwestia pieniędzy. Sosiki Kierbuda wyslę na PW. Depi Gratulacje Nareszcie zacząłeś budowę i zżczę oby się szybko i bezproblemowo skończyła. Zazdrośnica Jak masz kierbuda to po co latasz z poziomicą? Budowlańce tego nie lubią. To że czegoś nie rozumiesz to normalne, niestety przeczytanie wszystkich muratorów nie da Ci super wiedzy tylko ogólne pojęcie. Nie stresuj się tylko bardziej wymagaj od kierbuda. U mnie chłopaki burzyli ściankę działową jak im od pionu odjechało - oczywiście na polecenie kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.03.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Betsi trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 11.03.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 WitamCzy macie w swoich szambach zainstalowane czujniki poziomu.Kilka osób odradza mi montaż tego ustrojstwa twierdząc ze po 2 latach bedzie do wyrzucenia.Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?pozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.03.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Piomod Nie mam zainstalowanego czujnika choć takowyż był w planach. Nawet zakupiliśmy jeden bezprzewodowy ale okazał się byle czym i stwierdziliśmy ze nie ma sensu, firma odesłała nam pieniądze. W czasie poszukiwania czujnika oraz oczekiwania na jego dostawę radzilismy sobie w ten sposób, że od czasu do czasu zglądalismy jaki jest poziom. Po 3 miesiacach wiemy, że zajrzeć należy pierwszy raz po ok. 3 tygodniach od wyciągnięcia szamba a potem ocenic czy zajrzeć za 5 dni czy wcześniej. Szambiarkę trzeba zamówić ze 3 dni wcześniej przed terminem kiedy chcesz opróżniać szambo. Po dosyć krótkim doświadczeniu uważam że czujnik nie jest niezbędny Mam szambo 10m3 i 3 osoby korzystające z wody. Ograniczeń nie wprowadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.03.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Plan oszczednosciowy dla posiadaczy szamba. 1/ Stosowac wyspecjalizowane bakterie, m/innymi poważnie zmiejszają nieprzyjemny zapach 2/ znaczną cześc wody odpompowywac na ogródek pod rośliny ozdobne. 3/ raz na kwartał zamówić szambiarke do wybrania gęstego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.03.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nawet zakupiliśmy jeden bezprzewodowy ale okazał się byle czym i stwierdziliśmy ze nie ma sensu, firma odesłała nam pieniądze. Betsi, a ze zapytam ile za to bele co dalas? Wybierajac czujke dla nas, tez widzialam wiele "modeli" po pare zlotych, ale nasz elektryk mocno mnie przed nimi uprzedzal ... Nasza czujka dziala od ubieglego lata. Jak przychodzi moment zadzialania, dziala ... Co bedzie za rok, nie wiem ... za dwa bedzie tu juz kanalizacja. piomod, czy osoby odradzajace takowa czujke, maja osobiste doswiadczenia z tym sprzetem? Czy to im odmeldowaly sie czujki po 2 latach eksploatacji, czy moze zaslyszaly takowe pogloski we wsi? Jesli wiele osob skarzy sie na awaryjnosc wlasnych czujek poziomu szamba, to rzeczywiscie moze to byc problemem ... Betsi, dlaczego szambiarke zamawiasz z takim wyprzedzeniem? Jak u nas rano dzwoni czujka, to za pare godzin przyjezdza szambiarka. Nigdy nie bylo inaczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 12.03.2008 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Tadzel, mam nadzieję, że te rady to żart, a nawet lekka prowokacja z Twojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagodas1 12.03.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Hejka Wymieniam przód ogrodzenia, w związku z tym mam do zbycia metalową bramę z furtką (za symboliczną kasę). PozdrawiamJagodas1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 12.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Betsi2006Naprawdę ogromne dzięki za kontakt do kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.03.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jagodas1 z chęcią bym skorzystała - można na priv jakiś namiar adresowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.03.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Amber Ta czujka to nie była za takie parę złotych tylko prawie za 200zł Wybrałam ja z kilku polecanych przez Was na forum. Szambiarkę zamawiam z 3 dniowym wyprzedzeniem bo nie zawsze z dnia na dzień jest to możliwe ( raz sie tak udało). Najgorzej zamawić w poniedziłek bo wtey dużo zleceń mają. Tadzel Twój plan oszczednościowy jest taki sobie zwłaszcza z tym wylewaniem na ogród. SosikiProszę bardzo Kontaktowaliście się już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 12.03.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Betsi2006 jeszcze się nie kontaktowalismy, bo mam mały młyn w pracy, a wolałbym to na spokojnie załatwiać. Ale zadzwonię dzisiaj lub jutro. Mam przynajmniej punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Betsi, Trzeba bylo sobie ta sama czujke zamowic, ktora juz przetestowalismy Ale jak wzrokowe kontrole macie opanowane to przynajmniej pare zlotych w kieszeni na inne przyjemnosci bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 12.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 czy macie namaiary na jakiegoś koparkowego co bierze mniej niż 15 zł / m3? bo wyjdzie nam za samego koparkowego z 5 tysiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 czy macie namaiary na jakiegoś koparkowego co bierze mniej niż 15 zł / m3? bo wyjdzie nam za samego koparkowego z 5 tysiaków Lunetko a co robisz z ziemia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 12.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 czy macie namaiary na jakiegoś koparkowego co bierze mniej niż 15 zł / m3? bo wyjdzie nam za samego koparkowego z 5 tysiaków Lunetko a co robisz z ziemia ? ups, sorry że nie sprecyzowałam chodzi o wykopy pod fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Koparkowy - 5000 zł - 15 zł/m3 czyli około 330 m3. O rany jaki dól musi on wykopac. Pewnie schron przeciwatomowy budują. Bo to przy przecietnym domu 150m2 daje głebokość 2 metry.Chyba że zle licze.Tyz może byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Mam pytanie. Ile teraz kosztuje tona cementu? Syszalam, ze podrozal ... na gwalt potrzebuje ... A piach i tluczen? Znacie moze aktualne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dziwne mój koparkowy brał za godzinę no ale tylko ściągal humus Amber zalezy jaki piach - nieprzesiewany 280 zl wywrotka, przesiewany 330 zł Tłuczeń mówili ale nie pamietam ale droga impreza, cement tyż nie wiem bo ja biorę bez faktury, jutro poszukam ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Amber - " gwalt " to słowo źle sie kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts