Bela 03.04.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc w "AKCJI KOPARA" W dwie godziny znalazłam nową. Czy mnie jutro nie wystawi? Mam nadzieję... Napiszę. Pozdrawiam, B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 04.04.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Jest piątek, 9-ta rano. Koparka kopie od godziny.Szambo ma być za godzinę.Będę Was informować jak przebiega instalacja...Pozdrawiam,B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 04.04.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Szambo przyjechało punktualnie o 10-tej.Jeszcze nie ma 11-tej, a niedługo kończą.Chyba za głęboką dziurę wykopałam, bo trzeba będzie dac jeszcze krąg do wyłazu (żeby był na poziomie terenu). Czy to tak się robi, bo nie wiem?B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 04.04.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Koparka kopie jeszcze, chociaż mąż powiedział, że ma tylko 500 zł (bo tylko tyle miał), tj. juz 8 godzin. W porządku facet, w końcu wyjdzie po 60zł/h. Szambo już wsadzone, teraz rów dookoła domu pod bednarkę i drenaż... B <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-04-04 16:03 ]</font> <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-04-04 16:04 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.04.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Zima wróciła Co za złośliwa pogoda! Jezier jak tam budowa? Co zdążyłeś zrobić? Robisz coś w tym tygodniu, czy czekasz na lepszą aurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.04.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Mi szambo montowali dzisiaj. Wykop był trochę nie taki ale w 15 min został dostosowany do odpowiednich wymiarów. Po godz. panowie od szamba byli już w drodze powrotnej. Nie mam zastrzeżeń ale muszę jeszcze się trochę napracować cudzymi rękami aby działało jak trzeba (podłączenia, wyłazy, odpowietrzenie, połączenie zbiorników).U mnie budowa jakby nigdy nic. Dzisiaj zagęszczają piasek między ścianami fundamentowymi, jutro zbroją a w środę przyjedzie kilka betoniarek. Od czwartku chłopaki zaczynają murować ściany. I mi i im zależy aby wienieć zalać przed świętami. Jak do tej pory nie ma większych opóźnień a więc może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.04.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 U mnie ławy już zalane. Jutro mają murować ściany fundamentowe (z bloczków). A ja troszkę panikuję, że może za "zimowo" na takie prace Ale podobno taka pogoda nie przeszkadza. Więc chyba będziemy murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.04.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 No i nie murują ścian fundamentowych Więć trochę się wszystko przesunie, ale chyba będę spokojniejsza o moje mury. Eh... ta pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.04.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 No i się okropna pogoda zrobiła. Prace u mnie postępują ale trochę wolniej. Mam nadzieję, że to się szybko skończy bo mi ekipa moknie.Ma ktoś z was namiar na niedrogiego wykonawcę podłogi (mixokret), gipsowe tynki maszynowe, sufity podwieszane, elektryka, kogoś kto robi ładne podbitki z drewna. Mogą być różne ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.04.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 oj widzę, że tempo u Ciebie niesamowite. Jezier czy Ty planujesz wprowadzić się w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.04.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Chcę mieszkać na jesieni. Ale aby to osiągnąć muszę z wyprzedzeniem znaleźć ludzi do kolejnych etapów. Sprzedałem mieszkanie w zimie i musiałem się wyprowadzić od razu dlatego zależy mi na tym aby mieszkać w domu jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.04.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Życzę powodzenia. jak będę miała jakieś namiary, dam znać. ja też planowałam zamieszkanie w nowym domu jeszcze przed zimą. Nie wiem, co z tego wyjdzie, bo moja druga połowa zaczęła mieć wątpliwości i jakoś zwolniliśmy tempa (ekipa skutecznie mu to odradza; ja na razie nie dałam się przekonać). Z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.04.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Jeśli większość mokrych prac wykonam szyko (np na wiosnę) to do zimy duża część wody już odparuje. Poza tym montuję wentylację mechaniczną. Osiadaniem budynku się nie przejmuję bo mój dom ciężki nie będzie. Buduję dom parterowy z ytonga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 09.04.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 No właśnie, tak myślałam, że to Ytong. my budujemy z Maxa. Więc to zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 10.04.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Taka pogoda, że prawie nikt nie myśli o budowaniu i dlatego nikt nie pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 11.04.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Na pocieszenie to juz OSTATNI snieg tej zimy!!! Wiec zakasajcie rekawy Kochani, bo przed Wami mnostwo roboty... Ja sie dalej "wykanczam" :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.04.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Ja cały czas buduję, chociaż w ostatnich dniach trochę wolniej. Ale dzisiaj została wylana podłoga na gruncie, taras i schody zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 15.04.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 No i zrobiła się wiosna !!! Teraz dopiero widzę jak bardzo księżycowy mam krajobraz po szambie... No bo i te studnie chłonne zostały od razu wykopane i rowek pod drenaz dookoła całego domu. Teraz to wygląda tak, jakbym miała fosę, bo woda w nim stoi. Może pomyślę o krokodylach... :grin: B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.04.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 U mnie ekipa odczekawszy "zimę" wzięła się za ściany fundamentowe. Ale wiosna śliczna, więc powinno pójść szybko. Fajnie patrzeć jak dom rośnie Do stropu jeszcze trochę i nie wiem, czy będę potrzebowała akurat tego, co Ci Wojtku zostało. Ale jeśli tak, dam znać. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 15.04.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Tak "woytek" zamknęlam się w 1900.Plus dodatkowo 500 za koparkę (ale kopała nie tylko pod szambo).Ale właśnie też pod ten drenaż - to nie ma być woda z rynien, bo niestety musiałabym wykopać z 10 studni chłonnych... A są dwie. Wszystko po to, żeby dało się przejść wokół domu " w miarę suchą stopą", bo u mnie jest straszna glina i nic w ziemię nie wsiąka (nawet prawie rosa poranna).Jak już zacznie lać, to w ogóle nie będę wychodzić...B PS. Wszystkim szykującym się do "mojego" szamba polecam od razu kupić odpowiednią ilość abizolu (czy jakiegoś innego uszczelniacza), bo pokrywa szamba nie jest od góry wymazana i należałoby to od razu zrobić... Ja to mam dopiero w planach, dlatego szambo jest nie zasypane i obecnie "jest tam staw".B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts