iwonuchaw 20.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 S7 wariant IV - wygląda trochę inaczej niż w załączonej na tym forum mapce.(chcecie protestować a nie znacie dokładnego przebiegu ) W największy stopniu wykorzystuje istniejącą rezerwę i jest zgodny z planem zagospodarowania przestrzennego gminy. Każdy przed zakupem działki powinien w takim właśnie planie sprawdzić "sąsiedztwo" i warunki zabudowy. Plan zagospodarowania gminy ujęty jest w formie uchwały rady i stanowi lokalne prawo, jest aktualny i obowiązujący. "Pomysłodawcy tego wariantu powiedzieli na zebraniu, że wjazd byłby ....w Grójcu. " - przed Grójcem łączy się z E7, wjazdy/węzły planowane są na większych skrzyżowaniach. "Należy określić, który wariant dotknie najmniejszej ilości ludzi i ten wybrać. " w IV wariancie (w przeciwieństwie do pozostałych trzech) nie ma wyburzeń i tylko w dwóch przypadkach droga przebiega blisko zabudowań (dwóch nie nowych domów), omija osiedla i gęstszą zabudowę.Jak dla mnie najbardziej optymalny IV wariant pod względem społecznościowym, rozwoju gminy i samego Tarczyna, ułatwi dojazd mieszkańcom z wschodniej części gminy Tarczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Nie ma jeszcze wariantu IV. Eurostrada przygotuje go dopiero w kwietniuA na spotkaniu za tydzień w czwartek zostanie zaprezentowane stanowisko wschodniej części gminy Tarczyn. Wtedy się okaże jak bardzo wariant IV jest nieakceptowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 20.03.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Jezier dzięki za dyskusję w sprawie drogi, nie śmiałam jej zaczynać, bo droga przez Marylkę do drażliwy temat, ale teraz to już przegięli - autostrady im się zachciewa... Mieszkam tu od ośmiu lat, mój mąż jest rdzennym mieszkańcem i faktycznie mogę potwierdzić że korytarz pod drogę (ścinający róg naszej działki ) był zostawiony, ale już od jakiegoś czasu nikt się tym nie przejmował. Tak czy inaczej, nie możemy dopuścić do tego by zrobili nam tu taką drogę. W poniedziałek przed spotkaniem dzwoniła do mnie koleżanka z Kotorydza (myślała że ja też tam mieszkam), że zrobili sobie na wsi spotkanie i będą walczyć o zmianę wariantu 2a na inny, bo przebiega za blisko wsi. Z tego co wiem to się zawzieli bardzo. Musimy kontratakować. W naszym przypadku ta droga przedzieliłaby wieś. Jak to się ma do planów gminy o zarezerwowaniu "terenów pod budownictwo mieszkaniowe w pobliżu terenów obfitujących w lasy we wsiach: Korzeniówka, Marylka, działki o pow. od 1000m2 do 2000 m 2"? Nie znam wprawdzie zbyt wielu mieszkańców, ale teść żyje w dobrych stosunkach z sołtysową a ona zna wszystkich Powinniśmy chyba zebrać jak największą grupę i narobić zamieszania na kolejnym spotkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 S7 wariant IV - wygląda trochę inaczej niż w załączonej na tym forum mapce. (chcecie protestować a nie znacie dokładnego przebiegu ) Widze , ze ty nas oswiecisz. Pewnie jestes z tej grupy , ktora to dziala ponoc w imieniu gminy Tarczyn. Dbajac oczywscie o interesy Pamiatki , Kotorydza i Rembertowa. Ja Ci powiem Major Carter odnosnie drogi we wsi. Jestem pewna , ze wkoncu miejscowym sie odechce tej drogi jak im wszystkim oplate dowala , tylko tego im nikt ne mowi [ciekawe z czego poplaca , bo widac , ze bieda tu , ze az piszczy] i bedzie ruch dojazdowy do ekspresowki, ze ciezko bedzie w domu wytrzymac. Poza tym rozumiem , ze na wsi chodnik chca , toz to panie cywilizacja jest normalna. Oczywscie ,ze wszedzie tak stoja domy przy drogach , niektorym pasuje , ze na asfalt wyjezdzaja , ale w sumie to mnie malo to obchodzi. Ja tu starosci i tak nie zamierzam dozyc. Na zebraniu wskazana jak najwieksza ilosc osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonuchaw 20.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dlaczego ktoś ma mieć drogę tylko dlatego, ze Ty jej nie chcesz i nie przyjmowałaś się, że postawiłaś dom blisko zarezerwowanej trasy szybkiego ruchu, tacy ludzie kupuję działki wiedząc co robią, podejmują ryzyko, że w ich sąsiedztwie powstanie taka droga (działki są tańsze), a potem protestują i blokują. I autostrady się nie zachciewa, na planach zawsze tam była, ale jak wcześniej nikt tym się nie przejmował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.03.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Iwona skąd ta agresja? Protestuj sobie przeciwko niepasującym ci wariantom a inni będą protestowali przeciwko innym w tym proponowanym przez krajowa7.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dlaczego ktoś ma mieć drogę tylko dlatego, ze Ty jej nie chcesz i nie przyjmowałaś się, że postawiłaś dom blisko zarezerwowanej trasy szybkiego ruchu, tacy ludzie kupuję działki wiedząc co robią, podejmują ryzyko, że w ich sąsiedztwie powstanie taka droga (działki są tańsze), a potem protestują i blokują. I autostrady się nie zachciewa, na planach zawsze tam była, ale jak wcześniej nikt tym się nie przejmował... Moja ziemia nie byla tansza , a nie bylas chyba ze mna w gminie , wiec nie wiesz co mi powiedziano odnosnie drogi. Poza tym w poniekad zarezerwowanym tunelu stoja nowe domy. Poki co to ty blokujesz i protestujesz , bo ja to dopiero zamierzam . U was tam ziemia byla jeszcze tansza jak ja szukalam dzialki [o polowe tansza ], moze to wlasnie tam bylo jakies zagorozenie szybka droga , no przyznaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.03.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Zuber ja jeszcze pamiętam jak opisywałaś kłotnie która prowadziłaś Ty i ludze z z Twojej wsi z Panią Burmistr Tarczyna. Niechcieliście zwykłej drogi z chodnikami. No to w odwecie zafundują wam expresówke. Ha HaTak tak szanowny Zuberku stare przysłowie mówi. "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje.Teraz tylko pozostaje wam walczyc o zmiane planu zagospodarowania. Z obszaru zabudowy jednorodzinnej na przemysłowy.Cena gruntu w góre, sprzedajesz i budujesz sie gdzie indziej.Doswiadczenie przy budowie masz pójdzie jak po maśle.A ja składam ci serdeczne życzenia swiateczne. Głowa do góry i Alleluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.03.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Mnie najbardziej dziwi, że mieszkańcy protestują przeciwko przebudowie Alei Krakowskiej do parametrów drogi ekspresowej. Zamiast głośnej niebezpiecznej dwupasmówki z olbrzymim natężeniem ruchu mieliby trasę wyciszoną ekranami i bezkolizyjnymi zjazdami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Zuber ja jeszcze pamiętam jak opisywałaś kłotnie która prowadziłaś Ty i ludze z z Twojej wsi z Panią Burmistr Tarczyna. Niechcieliście zwykłej drogi z chodnikami. No to w odwecie zafundują wam expresówke. Ha Ha Tak tak szanowny Zuberku stare przysłowie mówi. "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Teraz tylko pozostaje wam walczyc o zmiane planu zagospodarowania. Z obszaru zabudowy jednorodzinnej na przemysłowy.Cena gruntu w góre, sprzedajesz i budujesz sie gdzie indziej.Doswiadczenie przy budowie masz pójdzie jak po maśle.A ja składam ci serdeczne życzenia swiateczne. Głowa do góry i Alleluja. Chyba nie znasz zuber , jesli mowisz , ze sie klocila . Kazdy jednak ma prawo do wypowiedzenia tego co mysli i ma prawo mowc o tym czego nie chce. Popraw mnie jesli jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 RRMI - bierzesz wszystko zbyt dosłownie. Zamiast "kłociła" w staw dyskutowała przedstawiając inna opinie niz pani naczelnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 RRMI - bierzesz wszystko zbyt dosłownie. Zamiast "kłociła" w staw dyskutowała przedstawiając inna opinie niz pani naczelnik.A widzisz , to zmiena postac rzeczy. A Tobie jaki wariant drogowy pasuje? Znaczy z kim bedziesz protestowal ? Z nami czy przeciwko? Jesli bedziesz w tak zwanej grupie Jeziera to sie ciesze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.03.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 RRMI mnie pasuje najbardziej ten przez Rude. Ale jak juz pisałem drogowcy wybiora ten co wpada w trase krakowska przed Tarczynem.Musza wysłuchać opini ludzi ale ekonomia ma swoje znaczenie.A przypomniałem sobie twoja notke o sasiadce ktora mówiła o terenie przy zarezerwowanym pasie. Oj czy te puzzle sie nie zaczynaja układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Betsi ,przyznaje Pani tytuł eksperta budownictwa ogólnego.Poradnictwo wysokiej klasy.Tylko, zeby Depi nie zrezygnował z kierbuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 20.03.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Mnie najbardziej dziwi, że mieszkańcy protestują przeciwko przebudowie Alei Krakowskiej do parametrów drogi ekspresowej. Zamiast głośnej niebezpiecznej dwupasmówki z olbrzymim natężeniem ruchu mieliby trasę wyciszoną ekranami i bezkolizyjnymi zjazdami. A mnie to nie dziwi. Przyjrzyj się ilu z nich żyje z tego że ich działki graniczą z tą trasą. Jak zrobią ekspresówkę to zostaną na lodzie. Ja tu starosci i tak nie zamierzam dozyc. rrmi no nie mów że się tak łatwo poddasz , z tego co wiem twój domek dopiero co powstaje i piesio się chyba zadomowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.03.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Betsi ,przyznaje Pani tytuł eksperta budownictwa ogólnego. Poradnictwo wysokiej klasy. Tylko, zeby Depi nie zrezygnował z kierbuda. Miałam świetnego kierbuda, duzo sie od niego nauczyłam. Co prawda on tych kominów nie budował, ale powiedział że to dobry wybór. Co do wydawania pieniedzy na budowę tez mam już doświadczenie i ............ duuuuży plik w Excelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 rrmi no nie mów że się tak łatwo poddasz , z tego co wiem twój domek dopiero co powstaje i piesio się chyba zadomowił Nie no zebym sie miala juz do zejscia szykowac , oj nie. Po prostu jeszcze nie dochodze . Bede to robila w innym miejscu. A jak juz tak mnie widzisz z pieskiem to co sie nie zatrzymasz ? Ja nie gryze , piesek poki co tez nie. Komin z cegły z dobrym wkładem jest równie dobry jak te systemowe. Musi go zbudować tylko dobry fachowiec ( zgodnie z zasadami). Moje kominy moj wlasny Maz murowal , ponoc jedne z lepszych w okolicy. Tylko nie z klinkieru sa , bo jakos mi klinkierowe nie podchodza. I bez kwasowki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 20.03.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A jak juz tak mnie widzisz z pieskiem to co sie nie zatrzymasz ? Ja nie gryze , piesek poki co tez nie. Pieska to raczej z forum znam, ale jak was spotkam to obiecuję że się zatrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 20.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 czy macie do polecenia kogoś do przyłączy wodnych (projekt + instalacja)? gość, z którym wcześniej gadałam podłapał jakąś większą fuchę i na pół roku w przód nie ma terminów... wodę ma w linii działki, więc robota będzie prosta, tylko nie mam namiarów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A gdze Ty lunetko budujesz , bo jesli w gminie Tarczyn to wez Pana z wodociagow . Pan Rozek sie nazywa , namiarow nie mam juz , ale w gospodarce komunalnej w gminie maja.Pierwsza klasa. Major Carter jutro u mnie beda plakaty do powieszenia gdzies glebiej we wsi , mozesz zabrac z jeden i w dobrym miejscu powiesic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts