Lunetka 20.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A gdze Ty lunetko budujesz , bo jesli w gminie Tarczyn to wez Pana z wodociagow . Pan Rozek sie nazywa , namiarow nie mam juz , ale w gospodarce komunalnej w gminie maja.Pierwsza klasa. Buduję w gminie raszyn. Dzwoniłam do nich ale jest problem - od lutego sprzedali sprawy wodne spółce Eko-Raszyn, która dopiero zaczyna i nie mają nikogo do polecenia kto by mógł takie przyłącze nam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.03.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Zuber, Rmmi, MajorCarter i inni zainteresowani/niezainteresowani ekspresówką w gminie Tarczyn.Od jutra rozpoczynam mobilizację lokalnej społeczności przeciwnej wariantowi IV. Jest kilka plakatów do powieszenia. Mam nadzieję, że w tydzień uda się dotrzeć do odpowiedniej liczby mieszkańców, aby nasz głos sprzeciwu miał odpowiednią przeciwwagę na spotkaniu 27 marca w gimnazjum w Tarczynie.Może uda się do przyszłego czwartku stworzyć jedną albo kilka ulotek opisującą główne powody naszego sprzeciwu oraz argumenty za wariantem/wariantami II i III.Może udałoby się zawrzeć jakiś pakt z przeciwnikami np. wariantu II i wspólnymi siłami lobbować za wariantem III.Mamy dużą szansę nie dopuścić do budowy IV wariantu. Jest on najdłuższy a więc ilość mieszkańców dotkniętych potencjalnym negatywnym oddziaływaniem ekspresówki jest największa. Jest to też najdroższa w realizacji koncepcja. Ja osobiście protestuję bo nie chcę aby nasze fajne okolice zamieniły się w ciągnące się kilometrami magazyny, hurtownie i składy jak ma to teraz miejsce wzdłuż Alei Krakowskiej i Trasy Katowickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.03.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 spotkaniu 27 marca w gimnazjum w Piasecznie. W Tarczynie Plakaty powinny wisec juz u Lenarta , listy do podpsu tez tez tam sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Też podzielam zdanie, że wariant IV nie powstanie, no ale lepiej dmuchać na zimne. Tylko się nie kłóćcie, bo wtedy nic się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Poszukuje kontaktu do elektryka, ktory mogby sie zajac przeniesieniem licznika z budowlanego patyka, do skrzynki elektrycznej, oraz ma uprawnienia do wypelnienia dokumentow do zamiany pradu budowanego na mieszkalny. Polecony elektryk z elektrowni zazyczyl sobie za ta operacje 1.800 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 21.03.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Depi: Pod sam kominek nie ma potrzeby robić fundamentu, wylewana podłoga powinna go spokojnie utrzymać. Ale pod kominy raczej trzeba, bo nawet lekki Schiedel to może być kilka ton w sumie. U mnie taki fundament to był słup na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wszystkim budującym i nie tylko wesołego Alleluja, pięknej pogody, i aby roboty gładko szły do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 21.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Również życzymy Wesołych Świąt (może w tym roku będą w końcu białe, bo śnieg tak ochoczo popaduje od czasu do czasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Jezier plakaty zacznę wieszać jutro, a resztę po śwętach. Jutro powieszę koło kościoła-najlepszy sposób informowania ludności Wszystkim Życzymy Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 21.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Też podzielam zdanie, że wariant IV nie powstanie, no ale lepiej dmuchać na zimne. Tylko się nie kłóćcie, bo wtedy nic się nie uda Dołączam się do protestujących przeciwko wariantowi IV i "dmuchających na zimne". Postaram się zebrać kilka (-naście) osób na czwartkowe zebranie. A może trzeba zaangażować w ten protest również księdza z Leśnej Polany . Może by ruszył rzesze wiernych z okolicy? Mam jeszcze pytanie - kto to jest Lenart i gdzie można się wpisywać na listę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Man Lenat to ten sklepik u Artuta , jednak moj Maz rano zawiozl tam plakaty i listy i sklepowa powiedziala , ze te plakaty trzeba powiesic na jakiejs dzialce , nie mam pojecia gdzie.Lenartowa powiedziala , ze juz zbierali jakies podpisy Ja mam tez listy w domu .Adres podesle na PW , to mozesz podjechac. Wesolych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 21.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 rrmi Niestety ja spędzam święta poza domem i wracam dopiero we środę, ale jutro zacznę akcję telefonicznie. Ewentualnie we środę przechwycę tę listę od Ciebie i zbiorę podpisy wśród sąsiadów. A co do adresu, to zdaje mi się, że tego pieska widziałem w jednym domu w Marylce stojącego z nosem przyklejonym do szyby w drzwiach "tarasowych". Jako "psiarz" zwracam uwagę na czworonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.03.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Tak , to on , moj maly Pabli , z tym , ze to drzwi wejsciowe. Ja jestem zawsze w domu , albo za domem w lesie , zadzwon wczesniej , numer masz , adres juz wiadomy . Wez swojego czterolapa ze soba ps. masz pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Niestety zdaję sobie sprawę, że wybierając obojętnie który wariant to zawsze ktoś będzie pokrzywdzony. No właśnie. Nic dodać nic ująć. Jeśli każdy przyjmie podjeście "protestujmy", to nic nigdy nie powstanie! Czy nie jest to oczywiste? Ale dość tego - idą świeta. Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego i autostrad niedaleko, ale nie za blisko pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 22.03.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 wesołych świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Życzę Wam wszystkim Wesołych i pogadnych Świat Wielkanocnych, mokrego dyngusa i pysznego jadła, wspaniałej rodzinnej atmosfery. Obyście nastepne świeta spedzili juz we własnych domach ( Ci co jeszcze budują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 22.03.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Życzę wam zdrowych i wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.03.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Zdrowych radosnych i rodzinnych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Radosnych, pogodnych, pełnych uśmiechu świąt, kiedy odradza i budzi się życie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 22.03.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Spokojnych z niedużą ikościa drynków dni świątecznych zyczy tadzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts