Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

A gdze Ty lunetko budujesz , bo jesli w gminie Tarczyn to wez Pana z wodociagow .

Pan Rozek sie nazywa , namiarow nie mam juz , ale w gospodarce komunalnej w gminie maja.Pierwsza klasa.

Buduję w gminie raszyn. Dzwoniłam do nich ale jest problem - od lutego sprzedali sprawy wodne spółce Eko-Raszyn, która dopiero zaczyna i nie mają nikogo do polecenia kto by mógł takie przyłącze nam zrobić. :-?

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuber, Rmmi, MajorCarter i inni zainteresowani/niezainteresowani ekspresówką w gminie Tarczyn.

Od jutra rozpoczynam mobilizację lokalnej społeczności przeciwnej wariantowi IV. Jest kilka plakatów do powieszenia. Mam nadzieję, że w tydzień uda się dotrzeć do odpowiedniej liczby mieszkańców, aby nasz głos sprzeciwu miał odpowiednią przeciwwagę na spotkaniu 27 marca w gimnazjum w Tarczynie.

Może uda się do przyszłego czwartku stworzyć jedną albo kilka ulotek opisującą główne powody naszego sprzeciwu oraz argumenty za wariantem/wariantami II i III.

Może udałoby się zawrzeć jakiś pakt z przeciwnikami np. wariantu II i wspólnymi siłami lobbować za wariantem III.

Mamy dużą szansę nie dopuścić do budowy IV wariantu. Jest on najdłuższy a więc ilość mieszkańców dotkniętych potencjalnym negatywnym oddziaływaniem ekspresówki jest największa. Jest to też najdroższa w realizacji koncepcja.

Ja osobiście protestuję bo nie chcę aby nasze fajne okolice zamieniły się w ciągnące się kilometrami magazyny, hurtownie i składy jak ma to teraz miejsce wzdłuż Alei Krakowskiej i Trasy Katowickiej.

Też podzielam zdanie, że wariant IV nie powstanie, no ale lepiej dmuchać na zimne. Tylko się nie kłóćcie, bo wtedy nic się nie uda

Dołączam się do protestujących przeciwko wariantowi IV i "dmuchających na zimne". Postaram się zebrać kilka (-naście) osób na czwartkowe zebranie. A może trzeba zaangażować w ten protest również księdza z Leśnej Polany :wink: . Może by ruszył rzesze wiernych z okolicy?

Mam jeszcze pytanie - kto to jest Lenart i gdzie można się wpisywać na listę?

Man

Lenat to ten sklepik u Artuta , jednak moj Maz rano zawiozl tam plakaty i listy i sklepowa powiedziala , ze te plakaty trzeba powiesic na jakiejs dzialce , nie mam pojecia gdzie.Lenartowa powiedziala , ze juz zbierali jakies podpisy :o

Ja mam tez listy w domu .Adres podesle na PW , to mozesz podjechac.

Wesolych swiat

rrmi

Niestety ja spędzam święta poza domem i wracam dopiero we środę, ale jutro zacznę akcję telefonicznie. Ewentualnie we środę przechwycę tę listę od Ciebie i zbiorę podpisy wśród sąsiadów.

A co do adresu, to zdaje mi się, że tego pieska widziałem w jednym domu w Marylce stojącego z nosem przyklejonym do szyby w drzwiach "tarasowych". Jako "psiarz" zwracam uwagę na czworonogi :wink:

Niestety zdaję sobie sprawę, że wybierając obojętnie który wariant to zawsze ktoś będzie pokrzywdzony.

No właśnie. Nic dodać nic ująć. Jeśli każdy przyjmie podjeście "protestujmy", to nic nigdy nie powstanie! Czy nie jest to oczywiste?

Ale dość tego - idą świeta. Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego i autostrad niedaleko, ale nie za blisko :-)

pzdr!