Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mani tu w powiecie piaseczynskim to chyba nikt nie ma czarnoziemi. Niektórzy moga mieć nawet III klasy ziemie ale wiekszość to ma piach, ewentualnie gline.

No jezeli masz piach to zpodjazdem nie jest zle. Ziemia przesiąkliwa szybko obsycha.A jeśli glina to rzeczywiscie kłopot.Trza brukować.

Dawno tu nie zaglądałam, widzę dużo nowych osób, a mnie już pewnie nikt nie pamięta. A jest może ktoś nowy z Woli Gołkowskiej.

Tymczasem mam stemple do sprzedania, używane, 3 metrowe, około 100 sztuk. Chętnych proszę o email.

Pozdrowienia dla wszystkich

magdac

Cześć magdac

Dlaczego mielibysmy nie pamiętać?

To prawda że dawno nie pisałaś ale widać że budujesz :lol:

Cos w ogóle grupa z Woli Gołkowskiej przestała pisać, a w pewnym momencie to było Was pare osób.

Amber

Ale zazdraszczam Ci tego tarasu i podjazdu. :p

Niecierpiwie czekam na nadejście prawdziwej wiosny zeby móc otynkować dom no a potem szybko kostka.

U mnie ziemia gliniasta ( nie wiem czy lepiej niż piaskowa) ale błocka wokół domu tyle ze już nie mogę sie doczekać trawnika.

Jesli zadowolona jestes z tej firmy to daj namiary to moze poproszę o ofertę.

Co prawda mam już prawie wybraną firmę i kostke, ale może ta ekipa bedzie fajniejsza, tansza, może by i ogród pod trawnik przygotowali, bo jakoś siebie przy tej robocie nie widzę :(

Tak białego potwórka jak teraz to nie widziałam chyba od grudnia :o

pozdrawiamy wszystkich budujących w okolicach Piaseczna :D

zapraszamy do naszego dziennika

budowa ruszyła , ale przez ten czas tyle stron napisaliście , ze juz dawno się zgubiłam i sie bardzo nie udzielam na tym wątku - jednak czytam w wolnych chwilach...

ale ponieważ budujemy po sąsiedzku to moze ktos zechce skorzystać z naszych doswiadczen lub fachowców :wink:

możemy polecić ekipę od tynkow wewnętrznych , siatki ogrodzeniowej, wylewek...szczególy i zdjęcia wkrótce w dzienniku

chętnych zapraszamy na wizję lokalną :wink:

Zuber

Z tą ziemią gliniastą to niestety wiem ze musze troche poczekać :-?

Zrezygnuję nawet z glebogryzarki bo w tym roku to po działce bym nie pochodziła ( nawet gdyby trawa wyrosła) a tak częś terenu jest w sumie niźle ubita. Rodzice doradzili mi zeby chwasty potraktować widłami amerykanskimi i własnymi ręcami a drobną resztę poprostu pokryć cienką warstwą ziemi. Chwasty i tak beda odrastać i na bieżąco trzeba bedzie je usuwać.

Napiszcie w piatek jak po spotkaniu w sprawie drogi. Trzymam kciuki i wiem że maciwe wielkie szanse na zmiane tego niekorzystnego dla was wariantu.

pozdrawiamy wszystkich budujących w okolicach Piaseczna :D

zapraszamy do naszego dziennika

budowa ruszyła , ale przez ten czas tyle stron napisaliście , ze juz dawno się zgubiłam i sie bardzo nie udzielam na tym wątku - jednak czytam w wolnych chwilach...

ale ponieważ budujemy po sąsiedzku to moze ktos zechce skorzystać z naszych doswiadczen lub fachowców :wink:

możemy polecić ekipę od tynkow wewnętrznych , siatki ogrodzeniowej, wylewek...szczególy i zdjęcia wkrótce w dzienniku

chętnych zapraszamy na wizję lokalną :wink:

Dziekuję w imieniu budującego.

Ja zaczynam jutro dalej odfundamentów w górę. Dziś majstry przywieźli sprzęt i jutro zaczynają.

Jak patrzyłem za okno 1h temu to w szoku byłem, już się uspokoiło.

Jutro zapowiadali 4 C i słoneczko troszke i z dnia na dzień cieplej więc chyba będzie dobrze. :lol:

Magdac i Łosie a jakże, że pamiętam :D Też nie pisałam dłuższy czas, bo nie było o czym, a jak w końcu się wzięłam za to budowanie to i zaglądam i coś piszę w dzienniku.

Dlaczego? prosta odpowiedź: forum mnie zawsze nakręcało do działania, a teraz potrzebuję więcej adrenaliny żeby iść do przodu. 8)

A ja z zupełnie innej beczki.

Za każdym razem gdy dostaję rozliczenia z RWE Stoen dołączana jest ulotka jak i gdzie oszczędzać energię. Ostatnio było o gotowaniu na płycie indukcyjnej i używaniu piekarnika elektrycznego.

Paganinim kuchni nie jestem, ale trochę dziwi mnie rada, żeby potrawy wkładać do zimnego piekarnika. Albo mam sobie kupić szklane pokrywki co mi pozwoli zaglądać do wnętrza garnka bez niepotrzebnej straty ciepła.

Kiedyś mieliśmy nadwyżki energii, teraz mamy wyraźny dołek, skoro sam dostawca energii zachęca do jej oszczędzania.

:roll:

Odnośnie kuchni właśnie indukcyjnej i coś tam jeszcze, fajne cudo ale drogie niestety, a ja znów fanka gotowania nie jestem, zastanawiam się czy nie kupić porządnej mikrofali z grillem i dać sobie spokój z meblem który będzie stał.

Teraz nie mam mikrofali i chciałam zapytać czy można w niej robić większość potraw bez szkody dla zdrowia: kurczak, mrożonki itp. Gorzej z pieczeniem i duszeniem pewnie.