strzelu 27.03.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Już lepiej zqainwestuj w parowar, taniej, mniej miejsca zajmuje, żre prądu pewnie nieco mniej, a i zdrowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 27.03.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 O to to dzięki Strzelu parowar to jest to - pewnie można i na parze i z sosikiem też, super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ulotka z kolei zachęcała do stosowania szybkowaru, nie dość że zachowuje większość witamin to oszczędza 30-60% energii elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 27.03.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 RRMI to po tym drugim semetrze piesek chyba bedzie umiał rozwiązywać rachunek różniczkowy. Widze duże szanse na występy w TV.Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 27.03.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Poszukuje kontaktu do elektryka, ktory mogby sie zajac przeniesieniem licznika z budowlanego patyka, do skrzynki elektrycznej, oraz ma uprawnienia do wypelnienia dokumentow do zamiany pradu budowanego na mieszkalny. Polecony elektryk z elektrowni zazyczyl sobie za ta operacje 1.800 zeta tak to bywa gdy jeden wykonuje a inny ma podpisac i tylko licznik przenieść, a miało wyjść taniej prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 RRMI to po tym drugim semetrze piesek chyba bedzie umiał rozwiązywać rachunek różniczkowy. Widze duże szanse na występy w TV. Zycze powodzenia. E tam , do dziesieciu [parowek , ciastek , kielbasek koktailowych czy czego tam jeszcze ] to on juz lczy. Rachunki rozniczkowe beda pewnie po 3 semestrze , ale damy rade. TV poki co sie nami nie interesuje Dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 27.03.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Rostan, Od siebie tylko dodam, ze bezposrednio przed wizyta w ZEWT radze szybko spozyc cala butelke neospasminy, do kieszeni upchac waleriane, a po wyjsciu zaaplikowac sobie Prozac Ja wciaz uwierzyc nie moge, ze takie instytucje z takimi pracownikami jeszcze istanieja ... i jakze dobrze sie maja Zakład Energetyczny był i jest RAJ-em dla siebie samego, a z ciekawości jak wasze doznania z wizyt w gazowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 tak to bywa gdy jeden wykonuje a inny ma podpisac i tylko licznik przenieść, a miało wyjść taniej prawda? ze co? Bo nie bardzo rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 27.03.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 mapka, wpis, dokument, podpis, pieczątka itd itd...omijanie kolejek, szybko oplombować, bez chodzenia od działu technicznego do okienka innego... potarguj na 1600 i przekonasz się ze się opłaca...najlepiej z jednym elektrykiem od A do Z.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 27.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Betsi, Zazdrośnica Jak miło, że ktoś pamięta:) Rzadko tu zaglądałam, bo od pewnego czasu jestem fanką innego forum - mam, które urodziły w październiku:) Poza tym przeraża mnie tępo tego forum, co zajrzę, to znów jestem nie w temacie, a ja lubię systematyczność Ale znów muszę tu zacząć zaglądać, bo stopniowo dochodzimy do siebie po październikowych wydarzeniach i sezon budowlany w zasadzie już zaczęliśmy. Odnośnie mikrofali z grillem to ja jestem absolutnie za!! Jasne, że mikrofala, to tylko do odgrzewania, ale już jak jest porządny grill, to piecze się super. Można włączyć sam grill i wtedy mamy po prostu piekarnik. Mam taką, więc wiem co mówię. Polecam whirlpool i koniecznie grill kwarcowy. Moja koleżanka kupiła sobie mikrofalę z grillem, ale też piekarnik - wszystko pod zabudowę - efekt taki, że korzystają z mikrofali, pieką w niej wszystko, a piekarnik stoi czyściutki, nietknięty. A moim marzeniem to jest taka mikrofala z piekarnikiem, czyli posiadająca też regulację temperatury, bo zwykłe z grilem tego nie mają. Ale to już i kosztuje sporo. Ale kupować 2 sprzęty oddzielnie, to już bym wolała 2 w 1. A co do kuchni indukcyjnych, to czy jest tu jakiś elektryk, albo ktoś dobry z fizyki? Bo ja tej indukcji nie rozumiem. Tzn. wiem jak działa taka kuchnia w praktyce, ale zastanawia mnie skąd to ciepło się właściwie bierze. Bo to chyba prąd powstaje w indukcji, a nie ciepło? A może to albo to? Ale zasadniczo to chodzi mi o to, że taka kuchnia to tak jakby transformator, co nie? Więc nie jest to szkodliwe? Bo też się zastanawiam czy nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 27.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Zgadzam się że mikrofala to porażka, bardzo niezdrowe, ta płyta indukcyjna to też podejrzana sprawa ale nie znam szczegółów, Na pewno najlepiej gotować na gazie, chociaż ja nie mam gazu w okolicy więc wszystko na prąd. Jak muszę coś odgrzać używam nomalnego piekarnika. Tak sobie myślę że jak nie kupicie kuchenki i normalnego piekarnika to zamykacie sobie drogę do gotowania. Nawet jak teraz Wam się nie chce to może kiedyś się to zmieni, albo przyjedzie teściowa i coś dobrego upichci... Mrożonki a fuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dla mnie również mikrofala to porażka, przy odgrzewaniu potrafi zepsuć najlepszą potrawę (np. takie pierogi z kapustą i grzybami, podsmażone na patelni zwalają na kolana , z mikrofali same uciekają do śmietnika ) Płyta indukcyjna działa chyba na zasadzie pola magnetycznego (wikipedia mówi że zmiennego), które to pole w grubym dnie garnka zamienia się w ciepło. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 27.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Chciałam zwrócić uwagę, że oprócz kuchenek indukcyjnych (wykorzystujących ładunki elektromagnetyczne - też jest to dla mnie niezbyt zrozumiałe w działaniu ) są jeszcze kuchenki z płytą ceramiczną. Jedną taką właśnie posiadam i niezwykle polecam. Miałam kiedyś mikrofalę z grillem... Wszystko oczywiście zależy od tego jak ktoś często gotuje, ale moim zdaniem nie ma porównania. Tylko prawdziwa kuchenka pozwoli rozwinąć Wam skrzydła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 27.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Tak ogólnie dziewczyny to najlepiej sie pitrasi na kuchni węglowej z piecem kaflowym i wędzarnią w jednym. No ale to sporo dymu przy rozpalaniu i tak dalej. Na płycie kuchennej pieką sie placki, jabłka i co komu tam pasuje. Widze, że każdy ma inne zapatrywania na gotowanie. Najbardziej przemawia do mnie ten parowar i szybkowar a mrożonki są dosyć zdrowe jak nie ma nic świeżego pod ręką. Po prostu znam siebie i wywalę kase na coś co bedzie używane od wielkiego dzwonu a gazu tu długo nie będzie, może tak i głupio kuchnia bez kuchni i teściowa czepnąć się może jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie. Magdac a cóż za bejbonek patrzy na świat od padziernika pochwal się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 O, ja też jestem za kuchnią węglową. Zupełnie inny smak potraw. I te odgłosy pyrkoczącego czajnika na ogniu, ech... Niestety brak kasy nie pozwala mi takowej dobudować w domku. Mam za to barbecue, które sobie sami wymurowaliśmy kilkanaście lat temu i do dziś pieczemy tam mięsiwo. Pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Tak ogólnie dziewczyny to najlepiej sie pitrasi .... od razu tylko dziewczyny, ja też lubię w garze zamieszać Zmienię na chwilę temat, czy ktoś z szanownych grupowiczów korzystał może z usług dystrybutorów firmy Wiśniowski, a dokładniej STOL-BRAM z Piaseczna lub KIELAN z Głoskowa ? Chodzi mi głównie o jakość obsługi klienta, fachowość, terminowść itp. Z góry dzięki za ewentualne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 dzabij , ja korzystalam z uslug pana Darka , jak sporo naszej grupy. Cena za Hormana taka jak za Wisniowskiego. Kuchenke mam na butle gazowa. Nijak mi w parze z elektryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 27.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Magdac a cóż za bejbonek patrzy na świat od padziernika pochwal się trochę. Z wielką przyjemnością: http://magcak.fotosik.pl/albumy/400362.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.03.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Z wielką przyjemnością: http://magcak.fotosik.pl/albumy/400362.htmlJak trzeba czasem przypilnowac to ja chetnie mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 27.03.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 O, to trzymam za słowo. Możesz jeszcze pożałować tej pochopnej decyzji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts