Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuje kontaktu do elektryka, ktory mogby sie zajac przeniesieniem licznika z budowlanego patyka, do skrzynki elektrycznej, oraz ma uprawnienia do wypelnienia dokumentow do zamiany pradu budowanego na mieszkalny.

Polecony elektryk z elektrowni zazyczyl sobie za ta operacje 1.800 zeta :o

tak to bywa gdy jeden wykonuje a inny ma podpisac i tylko licznik przenieść, a miało wyjść taniej prawda?

:D

RRMI to po tym drugim semetrze piesek chyba bedzie umiał rozwiązywać rachunek różniczkowy. Widze duże szanse na występy w TV.

Zycze powodzenia.

E tam , do dziesieciu [parowek , ciastek , kielbasek koktailowych czy czego tam jeszcze ] to on juz lczy.

Rachunki rozniczkowe beda pewnie po 3 semestrze , ale damy rade.

TV poki co sie nami nie interesuje :roll:

Dziekuje .

Rostan,

Od siebie tylko dodam, ze bezposrednio przed wizyta w ZEWT radze szybko spozyc cala butelke neospasminy, do kieszeni upchac waleriane, a po wyjsciu zaaplikowac sobie Prozac :lol:

Ja wciaz uwierzyc nie moge, ze takie instytucje z takimi pracownikami jeszcze istanieja ... :lol: i jakze dobrze sie maja :roll:

Zakład Energetyczny był i jest RAJ-em dla siebie samego, a z ciekawości jak wasze doznania z wizyt w gazowni?

Betsi, Zazdrośnica

Jak miło, że ktoś pamięta:) Rzadko tu zaglądałam, bo od pewnego czasu jestem fanką innego forum - mam, które urodziły w październiku:)

Poza tym przeraża mnie tępo tego forum, co zajrzę, to znów jestem nie w temacie, a ja lubię systematyczność:)

Ale znów muszę tu zacząć zaglądać, bo stopniowo dochodzimy do siebie po październikowych wydarzeniach i sezon budowlany w zasadzie już zaczęliśmy.

Odnośnie mikrofali z grillem to ja jestem absolutnie za!! Jasne, że mikrofala, to tylko do odgrzewania, ale już jak jest porządny grill, to piecze się super. Można włączyć sam grill i wtedy mamy po prostu piekarnik. Mam taką, więc wiem co mówię. Polecam whirlpool i koniecznie grill kwarcowy. Moja koleżanka kupiła sobie mikrofalę z grillem, ale też piekarnik - wszystko pod zabudowę - efekt taki, że korzystają z mikrofali, pieką w niej wszystko, a piekarnik stoi czyściutki, nietknięty. A moim marzeniem to jest taka mikrofala z piekarnikiem, czyli posiadająca też regulację temperatury, bo zwykłe z grilem tego nie mają. Ale to już i kosztuje sporo. Ale kupować 2 sprzęty oddzielnie, to już bym wolała 2 w 1.

A co do kuchni indukcyjnych, to czy jest tu jakiś elektryk, albo ktoś dobry z fizyki? Bo ja tej indukcji nie rozumiem. Tzn. wiem jak działa taka kuchnia w praktyce, ale zastanawia mnie skąd to ciepło się właściwie bierze. Bo to chyba prąd powstaje w indukcji, a nie ciepło? A może to albo to? Ale zasadniczo to chodzi mi o to, że taka kuchnia to tak jakby transformator, co nie? Więc nie jest to szkodliwe? Bo też się zastanawiam czy nie kupić.

Zgadzam się że mikrofala to porażka, bardzo niezdrowe,

ta płyta indukcyjna to też podejrzana sprawa ale nie znam szczegółów,

Na pewno najlepiej gotować na gazie, chociaż ja nie mam gazu w okolicy więc wszystko na prąd.

Jak muszę coś odgrzać używam nomalnego piekarnika.

Tak sobie myślę że jak nie kupicie kuchenki i normalnego piekarnika to zamykacie sobie drogę do gotowania. Nawet jak teraz Wam się nie chce to może kiedyś się to zmieni, albo przyjedzie teściowa i coś dobrego upichci...:roll:

Mrożonki :-? :-? a fuj...

Dla mnie również mikrofala to porażka, przy odgrzewaniu potrafi zepsuć najlepszą potrawę (np. takie pierogi z kapustą i grzybami, podsmażone na patelni zwalają na kolana :D , z mikrofali same uciekają do śmietnika :( )

Płyta indukcyjna działa chyba na zasadzie pola magnetycznego (wikipedia mówi że zmiennego), które to pole w grubym dnie garnka zamienia się w ciepło. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam :-)

Chciałam zwrócić uwagę, że oprócz kuchenek indukcyjnych (wykorzystujących ładunki elektromagnetyczne - też jest to dla mnie niezbyt zrozumiałe w działaniu :)) są jeszcze kuchenki z płytą ceramiczną. Jedną taką właśnie posiadam :) i niezwykle polecam.

Miałam kiedyś mikrofalę z grillem... Wszystko oczywiście zależy od tego jak ktoś często gotuje, ale moim zdaniem nie ma porównania.

Tylko prawdziwa kuchenka pozwoli rozwinąć Wam skrzydła! :lol:

Tak ogólnie dziewczyny to najlepiej sie pitrasi na kuchni węglowej z piecem kaflowym i wędzarnią w jednym. No ale to sporo dymu przy rozpalaniu i tak dalej. Na płycie kuchennej pieką sie placki, jabłka i co komu tam pasuje.

Widze, że każdy ma inne zapatrywania na gotowanie. Najbardziej przemawia do mnie ten parowar i szybkowar a mrożonki są dosyć zdrowe jak nie ma nic świeżego pod ręką. Po prostu znam siebie i wywalę kase na coś co bedzie używane od wielkiego dzwonu a gazu tu długo nie będzie, może tak i głupio kuchnia bez kuchni :lol: i teściowa czepnąć się może 8) jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie.

Magdac a cóż za bejbonek patrzy na świat od padziernika :D pochwal się trochę.

O, ja też jestem za kuchnią węglową. Zupełnie inny smak potraw. I te odgłosy pyrkoczącego czajnika na ogniu, ech... Niestety brak kasy nie pozwala mi takowej dobudować w domku. Mam za to barbecue, które sobie sami wymurowaliśmy kilkanaście lat temu i do dziś pieczemy tam mięsiwo. Pycha :lol:

Tak ogólnie dziewczyny to najlepiej sie pitrasi ....
od razu tylko dziewczyny, ja też lubię w garze zamieszać :-)

Zmienię na chwilę temat, czy ktoś z szanownych grupowiczów korzystał może z usług dystrybutorów firmy Wiśniowski, a dokładniej STOL-BRAM z Piaseczna lub KIELAN z Głoskowa ? Chodzi mi głównie o jakość obsługi klienta, fachowość, terminowść itp.

Z góry dzięki za ewentualne info.