Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

RRMI - w zeszłym tygodniu pytałaś o kwity do zgłoszenia budowy ogrodzenia, czy przeszłaś już "procedurę" czy to jeszcze przed Tobą ?

Jakie ewentualnie masz wrażenia ? Ja też się do tego zbieram i zastanawiam się co mnie czeka :-)

Jeszcze nie.

Przejde jutro albo pojutrze . Dam znac :D

Betsi kupuję "Zbuduj dom" są też wydania internetowe na e-kiosku poprzednich nmerów, więc jak coś mi potrzeba to sobie drukuję, zdecydowanie też kupuję wydanie gazetowe, bo jest kolorowe i dobry papier, i informacje które jakoś mi rozjasniają to i owo. Po prostu Murator jak dla mnie jest zbyt rozbudowany, dużo tego i to mnie zniechęca, co nie znaczy że jest gorszy oczywiście. Ładny dom tez czasem kupuje, jednak jestem wierna Zd też ze względu na cenę.

Niania na razie to nie znam żadnych hydraulików, bo stan zero wyprowadzał mi aktualny wykonawca i wszystko mam w cenie robocizny za cały stan surowy. Niestety jest dosyć drogi więc nie stać mnie pod klucz a takie inwestycje on robi i to super robi ech szkoda, że mnie nie stać :( .

Witajcie

Potrzebuje zwęzic regał na książki Poszukuje namiarów na solidnego stolarza gdzies w okolicy.

pozdr piomod

Piomod

Jest stolarz w Bobrowcu -Kamionce. Jadąc główną drogą przez Bobrowiec jest tablica informacyjna o tym stolarzu, robi kuchnie, stoły, szafy i inne.Trzeba skręcić w szutrową drogę przy zagajniku leśnym.

Jest też stolarz w Bogatkach ( widać dom z głównej drogi i tablicę informacyjną) ale nie wiem czy zajmuje się taki rzeczami-maszyny ma więc może by zrobił.

Jest też stolarz w Złotokłosie

I jeszcze zobacz tu:

http://www.adresyfirm.pl/pokaz_firme.php?id=173399

Niedawno było o kupowaniu i czytaniu pism popularnobudowlanych. I ja padłam ich ofiarą, bo przysposabiam się do ocieplania budynku. Styro mam, listwy startowe mam, szukam... specjalnych taśm rozprężnych, któr powinno się podłożyć pod listwę.

Oczywiście wszystko przeczytałam w pismach. Pytam, szukam i spotykam się z nstępująca reakcją: :o :o :o

POMOCY! Kto jest producentem "specjalnych taśm rozprężnych" i czy ktoś z Was z czymś takim spotkał się w naturze?

POMOCY!

MS

O niczym takim nie słyszałam.

Ale czy uważasz że rzeczywiście są Ci one niezbędne po te listwy startowe?

Myslę ze wiedzę z gazet tez trzeba jakos wypośrodkować i odnieść do rzeczywistości, konieczności i opłacalności. :wink:

Może wiecie?

Jak dużą powierzchnę należałoby wydzielić w ogrodzie na mini boisko do koszykówki zeby była mozliwośc te pare kroków sie przebiec i "pokiwać " z przeciwnikiem.

Ponadto nie za bardzo wiem z czego to boisko zrobic tanim kosztem. Trawnik odpada bo piłka nie będzie sie odbijać. Są świetne specjalne powierzchnie na boiska i place zabaw ale trochę drogie. Rozwiązaniem jest wylanie betonowej płyty na danej powierzchni , pomalować kolorową farbą do betonu a jak będzie za co to kupić te płyty boiskowe to wtedy nakleić je na ten beton.

http://www.flexi-step.pl/index.php?gid=montaz

Co o tym myslicie?

A może jakieś inne propozycje?

Słyszeliście może o suchym asflcie?

Betsi, po cichu musiałam zrezygnować z paru rzeczy. Jak nie uda mi się kupić wymyślę coś zastępczego.

W sprawie boiska do kosza...

Jeśli ma czemuś służyć należy zachować odległość przed koszem umożliwiającą rzuty osobiste. Tak z marszu nie pamiętam ile. :oops:

Życzę oczywiście samych udanych trafień, ale czy pomyslałaś jak bedzie czuł się tynk na warstwie ocieplenia?

MS - takie taśmy robi min. firma ILLBRUCK (http://www.tremco-illbruck.pl/pl/kontakt/), niestety nie wiem gdzie to nabyć w Wawie i okolicach, ale pewnie podpowiedzą.

BTW, z podobną reakcją spotkałem się jak zapytałem o klej poliuretanowy do styropianu (Ceresit CT84), chciałem kupic puszkę i spróbować jak to klei, ale d**a niestety, nigdzie nie mieli i nie słyszeli.

Betsi - ja tez planuję boisko do kosza, 14x8 metra (szer. x dł. ), tak aby można było rzucać za 3 punkty :-) Technologia podobna jak Ty podajesz, najpierw lekko zbiorę humus, potem jakaś podsypka z pospółki (bo glina dookoła) i na to 10 cm B15. Jak kiedyś się "wzbogacę" to na to wszystko albo tartan albo taka wykładzina jak podajesz w linku.

Hmmm, trochę się zagubiłem.

Czyli po kolei chudziak, ocieplenie ze styro i potem jeszcze płyta którą żeby zrobić to najpierw się zbroi z dołu, góry i potem wylewa? i potem jeszcze na to jakieś podłogówki, szlichty itp?

A chudziak lany ot tak na zasypkę czy jakoś dodatkowo zazbrajany.

No właśnie, przy okazji. Jak robiliście swoje chudziaki? Wszyscy żywy beton na piach? Jakoś dozbrajaliście? Wkładaliście siatkę zbrojoną taką jak do wylewek?

Mam obsesję zapadającej się po 3 latach podłogi w związku z tym że zasypuję 2 metry dziury i nie wierzę w zagęszczenie które nie siądzie o centymetr.

Zazdrośnica i jeszcze jedno. Na zdjęciach widzę - jeśli jeszcze moje oczy funkcjonują - niebieskie podkładki dystansowe pod zbrojeniem. To coś specjalnego co kupiłaś? Gdzie to kupić? Czy to jakaś prowizorka? Bo chciałem coś takiego kupić to w składach patrzyli się na mnie jak na kretyna.