AmberWind 08.04.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 To, ze po 10.00 jezdzi sie doskonale na tej trasie to ja wiem Nie mniej interesuja mnie teraz godziny poranne. Stad moje pytanie: jak wczesnie trzeba wyjechac, aby nie stac tam 30 - 40 minut Grupowicze jezdza chyba ta trasa regularnie i "przetrenowali" rozne opcje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 08.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 AmberWindNazwa Geant tu juz chyba od roku nie istnieje.Prosze aktualizowac posiadane wiadomości, bo to może w prowadzać innych w błąd. Ha Ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Niestety ekipa nie zrobiła, a ja nie zdąrzyłem też, wybić dziur na prąd i powietrze do kominka. Jak to u Was jest? Czy ktoś ma przez normalną sciane wprowadzone już na chudziaku? Co teraz - podkuć trochę chudziak? Z pradem to jest tak jak pisze Zazdrośnica. Ekipa od stanu surowego powinna zostawić przepusty pod wode i kanalize. Głębokosci mniej wiecej jak podaleś. Powietrze do kominka mam doprowadzone przez normalną ściane po chudziaku i robił to komnkarz a nie budowlańce od domu. Położył tez od razu rurę ( płaską) ale najlepiej nie przyklejac jej od razu do podłoża bo potem bedzie przeszkadzała przy izolacji wylewki. Budowlance zdejma ja sobie na chwile a potem położą na miejscu, przed wylaniem szlichty rure trzeba przymocować do podłoża ( np pianką montarzową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Mam pytanie do jezdzacych rano Pulawska. O ktorej Pulawska jest jeszcze w miare przejezdna? Dzisiaj wywijalam nia od ok. 7.15 i dostanie sie od Piaseczna do Geant'a zajelo mi ponad 30 minut Czy tak jest codziennie? Czy to moze dzisiejszy wtorek byl jakis szczegolny Amber Dzisiejszy wtorek był jakis koszmarny. Wyjechałam od siebie o 7.00 a na Polnej byłam o 8.05 Normalnie do Geanta jade ok. 30 min ale od siebie. W 15 min nie przelecisz odcinka Piaseczno-Mokotów - chyba że dobrze przed 7.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czardasz12 08.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Depi, Strzelu Jestem dość "na bieżąco" w Waszych tematach tzn. chudziak lałam poczatek września, obecnie kończę wszystkie instalacje w domu. U mnie wyglądalo to tak: Nawieźliśmy ponad 20 Tatr piachu, porządnie go ubiliśmy (skoczkiem cholernie duzym i cięzkim), na to poszła folia budowlana i 10 cm betonu B15 z gruchy. Pod ławą fundamentową zrobilismy przepust na wodę i od razu włożyliśmy w to rurę do wody (w naszym przypadku miala ona ponad 30m i byla niebieska - na tym kończy się moja wiedza jako kobiety w temacie rury... przynajmniej tej od wody). Te prace wykonala ekipa od stanu surowego (bez marudzenia) Teraz na etapie przeniesienia wodomierzy i zaworów do wody do domu, ekipa połozyła tę niebieską rurę w ziemi i połaczyła z przyłaczem wodnym i mamy wodę w domu . Tę pracę wykonała ekipa polecona przez Elmar. Kanaliza - jeszcze przed nasypaniem piachu ułożylismy wewnatrz fundamentu rury do kanalizacji i jej wyjście w ścianie fundamentowej. Wyjscia do kanalizy w poszczegolnych pomieszczeniach (łazienka, kuchnia, pom. gospodarcze) zamknęlismy zaślepkami by nie bylo problemu podczas zalewania betonem. Teraz hydraulik łączy wyjście z kanalizacji w ścianie fundamentowej z szambem. Rury w fundamencie rozkładała ekipa od stanu surowego. pamiętajcie o spadkach! Prąd - nie robiliśmy przepustów. Zrobili je elektrycy w ścianie fundamentowej podczas rozkladania instalacji wewnętrznej. Kabel pociągneli w peszlu i zajęło im to jakieś 0,5h, musisz tylko wiedzieć gdzie chcesz mieć rozdzielnię. Nawiew do kominka - niby pamiętalismy o nim, ale ekipa od stanu surowego odradziala nam robienie go na etapie fundamentów (w sumie juz nie pamiętam dlaczego, może z czystego lenistwa...). Teraz poprosilismy o wykonanie tego hydraulika, który robi nam instalacje wewnetrzne - twierdzi, że to żaden problem. Będzie to robił jutro lub w czwartek i wtedy będę mogła ocenić. I to chyba wszystko, ale się rozpisalam. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam... Czardasz12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.04.2008 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Betsi, Dzieki Dzisiaj robie kolejne podejscie AmberWind Nazwa Geant tu juz chyba od roku nie istnieje.Prosze aktualizowac posiadane wiadomości, bo to może w prowadzać innych w błąd. Ha Ha. tadzel, Masz konkretne doswiadczenia w intersujacym mnie temacie, czy tylko marnujesz moj czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.04.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Moje doświadzenia z rozprowadzeniem instalacji pod chudziakiem - woda - pod ławą wyprowadzona rura PE32 (źle, bo Elmar w warunkach technicznych zastrzega sobie co najmniej PE40). kanalizacja - ze spadkami, rury o odpowiednich przekrojach. Dla głównego "nurtu" fi 160. prąd - rurka osłonowa przez fundament powietrze do kominka - ze spadkiem, pod chudziakiem, fi 110. Teraz jak doczytuję, widzę rozrzut fi 100 - fi 160. Największe przekroje preferują instalatorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzieki wszystkim za info. Kanaliza i woda jest OK - robiona przez moi osobiscie Ta "niebieska rura" to polietylen U mnie - fi 40 jak Pan Bog przykazal. Tylko debil jestem i z krotka kupilem i bede musial pewnie laczyc. Znowu. Nastepny dom bede lepiej robil Wczoraj byla godka z wykonawca - prad i kominek "sie zrobi" pewnie przez zwykla sciane. Takie sobie, moim zdaniem, rozwiazanie, ale co tam. Do kominka dam po prostu plaski kanal 5x12 i tyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 V zlot forum Muratora będzie w Pałacu Prymasowskim 31 maja. Tym razem liczba miejsc ograniczona - piwnice Pałacu Prymasowskiego to nie wioska budowlana o nieograniczonej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 rejestracja tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.04.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Betsy - jak trzymaja Ci sie szafki i obrazki na tych dzialowkach z porothermu? Pytanie oczywiscie skierowane tez do innych osob, ktore dzialowki maja z jakiejs ceramiki pustakowej. Nie ma problemu z wierceniem/wieszaniem? Czy jakies cuda-wianki trzeba odprawiac z kolkami, dyblami czy innym jakims czyms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Postaw cegły pełnej działówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ale to trwaaaaa i beda sie pieklic wykonawcy. Ja najchetniej wlasnie tak bym zrobil. Pytanie, czy taka K3 daje w razie czego rade, czy totalna klapa? K3 wychodzi mi tez taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 09.04.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Depi Ja mam działowki z cegły K11 nie miałem problemów z montowaniem szafekpozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.04.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Wszystko „daje radę”. Nawet ściany z kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 U nas tez cegla dzialowka. Z wierceniem, wieszaniem i eksploatacja problemow nie ma.Jakie K nawet nie pytajcie ... kojarze jedynie K1, K2, K3 i raczej nie sa to rodzaje cegly Dzisiaj wyjechalam z domu o 6.55. Swiatla przy TESCO na Kabatach przejechalam o 7.20. Nie mniej darowalam sobie Pulawska i jechalam przez Konstancin ... jakby mniej zatloczony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.04.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 jechalam przez Konstancin ... jakby mniej zatloczony ... Jesli Konstancin jest "mniej zatloczony" to ja dziekuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.04.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja mam działowki z cegły K11 nie miałem problemów z montowaniem szafek pozdr piomod K11? Nie znalazlem, nie znam... Moze K1? Czyli zwyklej pojedynczej kratowki? Jak tak, to juz lepiej chyba K3 - szybciej i mniej spoiny. Jezier "Daje rade" "daje rade" nierowne! Chodzi o to, zeby dobrze dawalo rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.04.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Też mam takie doświadczenia, że Konstancin był mniej zatłoczony gdy tamtędy jeździłem. A po wyjechaniu z Konstancina droga pusta i bez świateł.Ja mam mało działówek i stawiam je z pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clue 09.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie mniej interesuja mnie teraz godziny poranne. Stad moje pytanie: jak wczesnie trzeba wyjechac, aby nie stac tam 30 - 40 minut Grupowicze jezdza chyba ta trasa regularnie i "przetrenowali" rozne opcje ... Ja mam doswiadczenie z jazdy do Wawy ok. 6.00. Jak wyjezdzalam z Łosia o 6.10 byłam na rondzie Radosława pod Arkadia na 7.00. Ale wystarczyło wyjechać już o 6.30 i bylo duzo gorzej Pozdrawiam, clue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts