vadiol 09.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 W Konstancinie jest zawsze korek od ronda do 4pasmowki . Mozna to objechac skrecajac w prawo na rondzie i kolo szkoly amerykanskiej . Wyjezdza sie kolo Shella . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Amber ten skrót który podaje vadiol jest OK. Znam pare osób które tamtedy jeżdżą i mowią że jest nieźle. Ja na Puławska wskakuję dopiero w okolicach Shela przed Realem i OBI, wczesniej calą droge jadę mniejszymi, równoległymi drogami. Chyba musze kupić auto 4x4, bo nie wiem jak długo wytrzyma zawieszenie w moim obecnym aucie Clue A ja myslałam że przed 7.oo to wczesna godzina, ale widzę ze Ty wyjeżdżasz znacznie wcześniej. Przez 4 miesiące jeszcze nie do końca przyzwyczaiłam sie do wczesnego wstawania a zmiana czasu mnie dobiła Jedynym pozytywnym aspektem jest to że jak wstaję to jest już widno a poranne słońce pieknie przenika przez okno od łazienki i zielone luksfery, które rzucją ciekawe cienie we wnęce kabiny prysznicowej. Mozna się obudzic Depi Wszystko trzma sie nieźle na tym prothermie ( nawet ze sporym obciążeniem) Trzeba kupic tylko odpowiednie kołki do tej cegły tak samo jak do GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 10.04.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 WitajcieNie wiem co mi sie ubzdurało Sciany działowe mam z cegły K-3 Sorki za błędne informacjepozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 10.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 A ja w ten weekend robię przeprowadzkę! Ahaha! Co prawda moja obawia się, że jeszcze przez tydzień będziemy korzystać ze wsparcia letniaka, co stoi obok, ale co z tego? Jutro czyli w piątek, z kolegą przenosimy gabarytowo-wagowe meble, co nam się na zaś ostały po wyprowadzce z kawalerki. Gdzieś po drodze rzucimy wykładziny na ostatnie metry kwadratne betonu, który czeka na parkiety. Nie ma listew przypodłogowych, schodów, sracza pod schodami, poddasza, pianka z drzwi wewnętrznych do obcięcia, obróbki do montażu, nie ma parapetów, obróbek okien, kurka wodna, nie ma nawet pomontowanych mebli w kuchni ani klamek w oknach! Ale co tam, grunt, to męska decyzja. Tak, wiem, kobiety przeklinają męskie decyzje i wypominają je jeszcze po dwudziestu latach. Ale twardym trzeba być, nie miętkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 To wielkie gratulacje Ja choć baba to też lubię takie decyzje. Zawsze jakoś to będzie, a i wiosna idzie przynajmniej tak myślę. Zaraz wszystko będzie się zielenić, kwiatki kwitnąć. Ptaki już drą się w niebogłosy, wiją gniazda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 vadiol, Dzieki wielkie. Przetestuje Flamenco, Gratuluje. Niech sie Wam dobrze mieszka Chyba musze kupić auto 4x4, bo nie wiem jak długo wytrzyma zawieszenie w moim obecnym aucie Betsi, Marek tez mowi, ze powinnam miec bardziej wytrzymale auto Z tego co wiem, to szuka pary do kontenera, aby sciagnac Jeep'a ze Stanow. Moze sie dolaczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 10.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Dajesz flamenco, dajesz! Gratulejszyn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 10.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Aaaa, Flamenco - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clue 10.04.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Clue A ja myslałam że przed 7.oo to wczesna godzina, ale widzę ze Ty wyjeżdżasz znacznie wcześniej. Przez 4 miesiące jeszcze nie do końca przyzwyczaiłam sie do wczesnego wstawania a zmiana czasu mnie dobiła Jedynym pozytywnym aspektem jest to że jak wstaję to jest już widno a poranne słońce pieknie przenika przez okno od łazienki i zielone luksfery, które rzucją ciekawe cienie we wnęce kabiny prysznicowej. Mozna się obudzic Betsi, pół roku wytrzymałam... a potem przeniosłam robotę do domu pozdro clue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Flamenco zazdroszczę, gratuluję odwagi, podziwiam męstwo decyzji, już się boję swojej przeprowadzki do stanu pół wykończonego, mam nadzieję że będziesz jakieś swoje perypetie jeszcze zamieszczał. Miałam porobić skany fundamentów i wrzucić tutaj ale zwyczajnie nie mam kiedy jeszcze rower mam do roboty, może do końca tygodnia mi się uda więc proszę o cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.04.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Betsi, Marek tez mowi, ze powinnam miec bardziej wytrzymale auto Z tego co wiem, to szuka pary do kontenera, aby sciagnac Jeep'a ze Stanow. Moze sie dolaczysz? Dzieki wielkie ale jednego już mam Moja część garazu jest nieco któtsza więc musze mieć coś mniejszego. Może masz jakis pomysł? Flamenco No to gratulacje Clue Ja swojej roboty niestety przenieść do domu nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Flamenco Powodzenia Wprowadzasz się mniej więcej do takiego stanu jak my na początku Mnie najbardziej przeszkadzał brak drzwi wewn. Betsi A jakie ćwiczysz skróty? Ja preferuję wariant przez Bobrowiec i Karczunkowską. Z powrotem omijam korek w Zalesiu. W godzinach , w których jeżdżę sprawdza się dobrze. 30-40 min. z Marylki do Wilanowskiej / możesz sobie Depi szydzić , ale takie są fakty / Ciekawa jestem , czy można jeszcze gdzieś z Karczunkowskiej odbić w bok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 10.04.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Mnie najbardziej przeszkadzał brak drzwi wewn. Drzwi wewnętrzne wstawiliśmy, albowiem oddzielają wykończoną podłogę korytarza od betonu w sypialniach, gdzie mają być kiedyś, jak zbiorę mamonę, parkiety. Zatem jedna sypialnia pozostanie schowkiem na narzędzia, druga to pokój dla dziecków, więc trzeba wyciszyć, trzecia to nasza sypialnia, czyli takoż, i wreszcie łazienka - no, jestem jedynym kogutem w tym kurniku, więc chcę mieć zarezerwowane chwile prywatności. Pozostałych drzwi na razie nie wstawiamy, to potem, potem. Zdjęcia na moim blogu pokażą się zapewne po weekendzie, bo fotek z samego wstawiania drzwi nie chciało mi się zamieszczać, a teraz będzie też trochę materiału z przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.04.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Flamenco Powodzenia Wprowadzasz się mniej więcej do takiego stanu jak my na początku Mnie najbardziej przeszkadzał brak drzwi wewn. Betsi A jakie ćwiczysz skróty? Ja preferuję wariant przez Bobrowiec i Karczunkowską. Z powrotem omijam korek w Zalesiu. W godzinach , w których jeżdżę sprawdza się dobrze. 30-40 min. z Marylki do Wilanowskiej / możesz sobie Depi szydzić , ale takie są fakty / Ciekawa jestem , czy można jeszcze gdzieś z Karczunkowskiej odbić w bok? Zuber Też jeżdżę przez Bobrowiec , Zgorzałe i do Karczunkowskiej, ale tuż za torami koleji odbijam w lewo w frogę asfaltową ( sprawdzę jak nazywa sie ta ulica i napiszę Ci bo teraz zapomniałam), droga trochę sie wraca do torów ale i tak jest szybciej niż stać w korku na Puławskiej. Ta drogą dojedziesz do Baletowej i trzeba skręić od razu w lewo i jechać prosto przez osiedle domków jednorodzinnych aż do ul. ( uzupełnię nazwę później) Tą uliczka dojedziesz do Puławskiej-wyskakujesz na wysokości składu z dachami, niedaleko stacji Shela. To zajmuje ok 20-30min po 7.00. -7.30 Depi-na prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Moja część garazu jest nieco któtsza więc musze mieć coś mniejszego. Może masz jakis pomysł? No baaaa ... ja zawsze mam jakies pomysly No pomysl ... fajny samochod lepszy niz miejsce garazowe A co do garazu, to mam tam taki skladzik rzeczy wszelakich , ze i tak parkuje na podjezdzie. Fajnie miec podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Flamenco, mieszkaj w najlepsze. Nie zarzuć pisania blogu, bo takich pokładów optymizmu nie znajdę nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 10.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam budujących z okolic Piaseczna. Ja wkrótce rozpoczynam budowę w Łosiu. Proszę o podanie namiarów na dobrych kierowników budowy. Przy okazji zapytam też o wynajęcie koparki w okolicy - jaki to koszt? i gdzie najlepiej szukać? Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam, dobra koparka jest w Pracach w składzie Cermat - Prodbet, niestety w sezonie często niedostępna. Jest też w Złotokłosie, p. Banasik tel. 503-991-691. Koszt to ok. 90-100 PLN za godzinę pracy. Zebranie humusu to ok. 4-5 godziny. Powodzenia i pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam budujących z okolic Piaseczna. Ja wkrótce rozpoczynam budowę w Łosiu. Proszę o podanie namiarów na dobrych kierowników budowy. Przy okazji zapytam też o wynajęcie koparki w okolicy - jaki to koszt? i gdzie najlepiej szukać? Dziękuję i pozdrawiam! Witam następnego "łosia" namiar koparkowy poszedł na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 11.04.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 No kochani nie poratujecie mnie tym hydraulikiem przy pozionie zero? Jedyny jakiego miałam nie ma czasu a mnie czas zaczyna naglić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts