Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

arow1906

Mi udalo sie kupic dopiero w MB Kowalczyk. Jak pytalem na jesieni to zaden okoliczny sklad nie mial na placu tylko mogli zamowić przy okazji większego zamówienia na wiosne :evil:

Wszyscy tylko dziurawka az sie zdziwilem czy to tylko ja daje pelna cegle na komin :-?

Jakby cos to mam do sprzedania pelny grafit Matrix Wienerberga jakies pol palety. Drugie pol starczylo na obudowanie 2 kominow, pod dachem robilem z zwyklej pelnej.

Zonzi

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuje namiary na sprawdzona ekipe od elewacji zew. (styropian, tynk oraz podbitka). Czy ktos moglby mi kogos polecic? Bede wdzieczna
U moich sasiadow wasnie robila ekipa , baaardzo dobrze pracowali .

Przeszli po sasiedzku , pojde zapytam i dam znac.

RRMI, jak się uda z tym namiarem to ja też poproszę :-)

A z innej beczki, ile mniej-więcej kosztowała u Was instalacja elektryczna w budynku (materiał + robocizna) ? Mi elektryk oszacował wstępnie na ok. 10 kPLN (ok. 150 "punktów", rozdzielnia, wprowadzenie kabla do budynku, pomiary itd.). Liczyłem że troszkę mniej będzie to kosztować, a tu niespodzianka.

Jezier napisał:

W czwartek w szkole podstawowej w Lesznowoli (tej obok Grójca) jest spotkanie informacyjne o wariancie IV. Zaproszeni sa projektanci z Eurostrady, urzędnicy z GDDKiA, z urzędu województwa mazowieckiego, z ministerstwa ochrony środowiska, z urzedu gminy Tarczyn i Grójec i jeszcze ktoś ale nie pamiętam. No i oczywiście mieszkańcy też są mile widziani.

A ja apeluję jeszcze o pomoc w zbieraniu podpisów przeciwko IV.

To nie muszą być podpisy tylko mieszkańców terenów których sprawa dotyczy.

Ja czasowo nie daję rady jeździć po okolicach i zbierać.

Pomożecie :wink: :D

Żeby potem nie było, jak się obudzimy z ręką w nocniku.

coli

namiar na ludzi od elewacji wysyłam na prv.

A tak na marginesie, mojemu wujkowi kanalizę robili fachowcy i później musiał kuć podłogi bo coś spie........ więc czasem taki "fachowiec" co zrobił coś dla siebie i stawiał sobie pewne wymogi zrobił to lepiej niz osławieni fachofcy".

Prawda. Ja mam tak wszystko przewymiarowane i przedobrzone (np. rury najlepsze jakie są - SN8, można po nich jeździć samochodem :) ), że wyszło mi pewno 2x drożej, jak by zrobił mi fachowiec. Ale wiem, że nie spotka mnie przykra niespodzianka przynajmniej.

zuber, rrmi Mój (i rodziny jeśli można) podpis macie - powiedzcie tylko, gdzie.

dzabij 10 kpl za elektrykę to dużo? Ja sie modle, żeby na tym się skończyło... Mój elektryk coś bąkał, że 45 zł od punktu, ale nie wiem, czy to z rozdzielnią i resztą bajerów.

dzabij 10 kpl za elektrykę to dużo? Ja sie modle, żeby na tym się skończyło... Mój elektryk coś bąkał, że 45 zł od punktu, ale nie wiem, czy to z rozdzielnią i resztą bajerów.

Sam nie wiem czy to dużo czy mało, podobno tylko sam ogranicznik przepięć kosztuje 400 PLN a potrzeba 3 itd. także może faktycznie to dość normala cena.

45 od punktu z materiałem? To nie jest zła cena.

Z mojego doświadczenia chcieliśmy skromnie, ale kuszą przełączniki schodowe, wyprowadzenie do bramy, domofonu, gniazda zewnętrzne z możliwością odłączenia, głośniki, komputery itp.

Zaoszczędziliśmy tylko na jednym - chcieliśmy mieć siłę i dało się zamontować na stałe erbetkę.

Widzicie jaki mam domek - mały, mimo to elektryk powiedział, że może się zmieści w 12 tyś :o punkt 55 zł, rozdzielnia 3500 zł :o szukam dalej, mam plany ściągnięcia elektryka 250 km stąd, ktoś chce się podłączyć? może to go przekona do szybszego przyjazdu.

Aha byłaby możliwość też hydrauliki bo to firma instalatorska.

Witam wszystkich

Mam prośbę o namiary na dobrego i taniego hydraulika. Nasz sie właśnie rozchorował i nie wiadomo czy zdąży wyzdrowieć, a tak się z niego cieszyliśmy, bo porządny był i tani właśnie.

No cóż, chyba zmówię zdrowaśkę za jego zdrowie, a was proszę o namiary.

Pozdrawiam

Magda

Jak czytam powyższe zwierzenia, to cieszę się, że mój Główny Technolog Budowy jest inżynierem elektrykiem i w ten sposób zaoszczędziłem kilkanaście KPLN. I nie musiałem się specjalnie ograniczać z liczbą gniazdek. I w ogóle.

Co prawda przykręcanie samych gniazdek, za wyjątkiem takich, gdzie się zbiegały trzy kable (3 sztuki, trochę trudno tam wygniatać przewody), robiłem sam, ale przynajmniej teraz wiem, co się kryje pod plastikową obudową...

Zazdrosnico,

Niestety przy wykonczeniowce to sie zmieni :roll: Mnostwo workow, wiaderek po rozniastych farbach, cala masa kawalkow odcietej glazury, kawalki plyt KG, kawalki profilii, tony kartonow po armaturze, sprzecie, meblach i wiele, wiele innych odpadow :roll:

U nas na porzadki koncowe wykorzystalismy dwa kontenery :-?