rafalb7 17.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam,Mam do Was pytanko szukam architekta do wykonania adaptacji projektu (gmina Prażmów). Macie kogoś wartego polecenia ? PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 17.04.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 stemple budowlane sosnowe długość około 2,90 m. Użyte były tylko raz .Posiadam około 400 sztuk .Odbiór osobisty w zalesiu górnym koło piaseczna. Cena 1 stempla to 4,50 zł.W okolicach piaseczna nie znajdziesz taniej!!!!! Mogę załatwić transport na koszt kupującego. Telefon kontaktowy 602 300 413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 17.04.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Kochani dajcie namiary na piasek, i powiedzcie czy 300 zł za 1m3 piachu do podsypki to duzo?? ile to ton? - taką cenę zaproponował mi pan Marek , polecony tu na forum w Suchodole za piasek do podsypania - tatra - 450 zł - ile to ma ton, a piasek do murowania 550 za tatrę?Pozdźcie coś??? plizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 17.04.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 nania 1 m3 piachu to mniej wiecej 2,5 tony. Tatra to przynajmniej 12 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 17.04.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 No to zamówiłam! od Pana polecanego też tu na farum - Zajączkowski , podsypka po 300 zł za 16 ton i piasek do murowania po 400 zł za 16 ton - generalnie ceny za samochod. A 10 m3 to podobno własnie ok 16 ton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.04.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Kochani dajcie namiary na piasek, i powiedzcie czy 300 zł za 1m3 piachu do podsypki to duzo?? ile to ton? - taką cenę zaproponował mi pan Marek , polecony tu na forum w Suchodole za piasek do podsypania - tatra - 450 zł - ile to ma ton, a piasek do murowania 550 za tatrę? Pozdźcie coś??? plizzz W Warszawie kupuję za 300 zł wywrotkę 27 ton. Pod Tarczynem jest trochę gorzej. Na jesieni brałem 16 tonowy samochód za 280 zł. W kopalni w Suchodole mają piach po 12 zł za tonę, ale trzeba skombinować transport. Warto by było dorwać kogoś z 8-kołowym np Mercedesem. Gęstość właściwa piachu to nawet 3100 kg/m3, ale gęstość nasypowa to 1630 kg/m3. Tak więc samochód 16 tonowy to jakieś 10m3 piachu, ale po odpowiednim zagęszczeniu będzie to tylko trochę ponad 5m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Jezier - skąd masz tak tani piach??? I czemu wcześniej się nie przyznałeś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Na Białołęce sąsiad ma firmę koparkowo-wywrotkową i to od niego ten piach jest. Cena jest pewnie białoęcka a że nie bywam na grupie tarchomińskiej to i się nie chwaliłem. Zresztą piach potrzebuję dopiero w przyszłym tygodniu i tą cenę znam dopiero od kilku dni.A 280 zł to cena za 16 ton w betoniarni w Komornikach. Mają własne samochody Iveco a piach wożą z Suchodołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja mam pytanie zupełnie nie na temat budowlany Gdzie mozna w naszej okolicy wymienic opony w aucie? Macie jakies zaprzyjaźnione serwisy? Jak mozna określić odpowiedni poziom ziemi do zakładania ogrodu i trawnika? Panowie od kostki sugerowali zebym sie nad tym zastanowiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Depi, na Mokotowie ryją co chwilę wykop pod nowy biurowiec, z tego co widziałem to wydobywają tam ładny piasek. Dla nich pewnie to kłopot i odpad, pewnie można by się z nimi dogadać co by podrzucili kilka wywrotek. Z tego co widzę to zazwyczaj wozi firma Kruszer, Eurokop i Eurotrans. Może warto pogadać ? Kruszer ma też w ofercie gruz betonowy po 20 PLN/t, to chyba by się nadało na utwardzenie drogi / podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja zmieniałem ostatnio opony w Gołkowie przy ulicy Gołkowskiej(pod Bateriami) róg Ceramicznej. Co do ziemi to mi radzą zamawiać przesiewaną pakowaną w Big Paki, ale obawiam się że cena też jest Big. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.04.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 aaaa spadliśmy na 2 stronę - jutro sądny dzień - odwiedziny kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.04.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Paskudna pogoda o tej porze roku, więc ciężko się na działkach pracuje (chyba że ktoś jest szczęśliwcem i ma już dach nad głową), na dodatek w weekendy mało kto pisze na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.04.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jak zimno i mokro to w domu też średnio przyjemnie. Ja od rana walczyłam z przeglądem rejestracyjnym samochodu - i pomimo podejmowanych desperackich prób reanimacji nie udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 autko? akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jak mozna określić odpowiedni poziom ziemi do zakładania ogrodu i trawnika? Panowie od kostki sugerowali zebym sie nad tym zastanowiła Nie wiem jakiej klasy masz ziemie, ale u nas jest VI Aby cokolwiek tam roslo ogrodnik nawozi nam 15 cm czarnoziemu. Podobno 10 to absolutne minimum. Ta ilosc ziemi to zupelnie nas zrujnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Paskudna pogoda o tej porze roku, więc ciężko się na działkach pracuje Praca, praca ale czlowiek troche chcialby odpoczac, pogrillowac, posiedziec z Przyjaciolmi na tarasie a tu nic Juz sama nie wiem, kupowac te meble ogrodowe, czy dac sobie spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dzisiaj (dopiero ) chwalebnie przeszlam z taryfy budowlanej na taryfe mieszkaniowa Elektryka do przepinania licznika, opieki nad dokumentacja i podlaczeniami moge polecic. Baaardzo solidna firma Jakos zupelnie nie orientuje sie w taryfach. Czy odczuje roznice na plus? Moze ktos wie No i mam cudnej urody i funkcjonalnosci er-betke do sprzedania Polecam Moge do niej dorzucic wspanialy i wytrzymaly pal do wbicia w ziemie i dumnego zawieszenia er-betki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.04.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dzisiaj (dopiero ) chwalebnie przeszlam z taryfy budowlanej na taryfe mieszkaniowa Elektryka do przepinania licznika, opieki nad dokumentacja i podlaczeniami moge polecic. Baaardzo solidna firma Jakos zupelnie nie orientuje sie w taryfach. Czy odczuje roznice na plus? Moze ktos wie No i mam cudnej urody i funkcjonalnosci er-betke do sprzedania Polecam Moge do niej dorzucic wspanialy i wytrzymaly pal do wbicia w ziemie i dumnego zawieszenia er-betki Witam, Ostatnio się tym interesowałem - taryfą. Generalnie róznica między prądem budowlanym a docelowym jest ok. 1 - 2 groszy ale przy budowlance placi sie abonament miesięczny ok 33pln. Przy docelowym jest to ok. 6 pln. Informacja jest potwierdzona ponieważ prąd zakładła mi elektryk - bardzo solidny z ramienia elektrowni ,a ponadto na stronie ZEW-T jest nowy cennik na 2008 rok. Polecam taryfę C11 i G11. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 adam, Bardzo dziekuje za info. No to ide sprawdzic te taryfy. Moj elektryk tez mowil ze sa nowe Odnosnie tego pradu mieszkaniowego to jakos zaniedbalismy sprawe. Moglismy juz w ubieglym roku sie przetaryfowac, ale jakos zupelnie zapomnielismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts