Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

stemple budowlane sosnowe długość około 2,90 m.

Użyte były tylko raz .

Posiadam około 400 sztuk .

Odbiór osobisty w zalesiu górnym koło piaseczna.

Cena 1 stempla to 4,50 zł.

W okolicach piaseczna nie znajdziesz taniej!!!!! Mogę załatwić transport na koszt kupującego.

Telefon kontaktowy 602 300 413

Kochani dajcie namiary na piasek, i powiedzcie czy 300 zł za 1m3 piachu do podsypki to duzo?? ile to ton? - taką cenę zaproponował mi pan Marek , polecony tu na forum

w Suchodole za piasek do podsypania - tatra - 450 zł - ile to ma ton, a piasek do murowania 550 za tatrę?

Pozdźcie coś??? plizzz

Kochani dajcie namiary na piasek, i powiedzcie czy 300 zł za 1m3 piachu do podsypki to duzo?? ile to ton? - taką cenę zaproponował mi pan Marek , polecony tu na forum

w Suchodole za piasek do podsypania - tatra - 450 zł - ile to ma ton, a piasek do murowania 550 za tatrę?

Pozdźcie coś??? plizzz

W Warszawie kupuję za 300 zł wywrotkę 27 ton. Pod Tarczynem jest trochę gorzej. Na jesieni brałem 16 tonowy samochód za 280 zł. W kopalni w Suchodole mają piach po 12 zł za tonę, ale trzeba skombinować transport. Warto by było dorwać kogoś z 8-kołowym np Mercedesem.

Gęstość właściwa piachu to nawet 3100 kg/m3, ale gęstość nasypowa to 1630 kg/m3. Tak więc samochód 16 tonowy to jakieś 10m3 piachu, ale po odpowiednim zagęszczeniu będzie to tylko trochę ponad 5m3 :-?

Na Białołęce sąsiad ma firmę koparkowo-wywrotkową i to od niego ten piach jest. Cena jest pewnie białoęcka a że nie bywam na grupie tarchomińskiej to i się nie chwaliłem. Zresztą piach potrzebuję dopiero w przyszłym tygodniu i tą cenę znam dopiero od kilku dni.

A 280 zł to cena za 16 ton w betoniarni w Komornikach. Mają własne samochody Iveco a piach wożą z Suchodołu.

Depi, na Mokotowie ryją co chwilę wykop pod nowy biurowiec, z tego co widziałem to wydobywają tam ładny piasek. Dla nich pewnie to kłopot i odpad, pewnie można by się z nimi dogadać co by podrzucili kilka wywrotek. Z tego co widzę to zazwyczaj wozi firma Kruszer, Eurokop i Eurotrans. Może warto pogadać ? Kruszer ma też w ofercie gruz betonowy po 20 PLN/t, to chyba by się nadało na utwardzenie drogi / podjazdu.

Jak mozna określić odpowiedni poziom ziemi do zakładania ogrodu i trawnika?

Panowie od kostki sugerowali zebym sie nad tym zastanowiła :(

Nie wiem jakiej klasy masz ziemie, ale u nas jest VI :-?

Aby cokolwiek tam roslo ogrodnik nawozi nam 15 cm czarnoziemu. Podobno 10 to absolutne minimum.

Ta ilosc ziemi to zupelnie nas zrujnuje :evil: :lol: :lol:

Dzisiaj (dopiero :roll: ) chwalebnie przeszlam z taryfy budowlanej na taryfe mieszkaniowa :-)

Elektryka do przepinania licznika, opieki nad dokumentacja i podlaczeniami moge polecic. Baaardzo solidna firma :-)

Jakos zupelnie nie orientuje sie w taryfach. Czy odczuje roznice na plus? Moze ktos wie :roll:

No i mam cudnej urody i funkcjonalnosci er-betke do sprzedania :-) Polecam :-) Moge do niej dorzucic wspanialy i wytrzymaly pal do wbicia w ziemie i dumnego zawieszenia er-betki :lol:

Dzisiaj (dopiero :roll: ) chwalebnie przeszlam z taryfy budowlanej na taryfe mieszkaniowa :-)

Elektryka do przepinania licznika, opieki nad dokumentacja i podlaczeniami moge polecic. Baaardzo solidna firma :-)

Jakos zupelnie nie orientuje sie w taryfach. Czy odczuje roznice na plus? Moze ktos wie :roll:

No i mam cudnej urody i funkcjonalnosci er-betke do sprzedania :-) Polecam :-) Moge do niej dorzucic wspanialy i wytrzymaly pal do wbicia w ziemie i dumnego zawieszenia er-betki :lol:

Witam,

Ostatnio się tym interesowałem - taryfą.

Generalnie róznica między prądem budowlanym a docelowym jest ok. 1 - 2 groszy ale przy budowlance placi sie abonament miesięczny ok 33pln. Przy docelowym jest to ok. 6 pln.

Informacja jest potwierdzona ponieważ prąd zakładła mi elektryk - bardzo solidny z ramienia elektrowni ,a ponadto na stronie ZEW-T jest nowy cennik na 2008 rok. Polecam taryfę C11 i G11.

Pozdrawiam,

:wink: