Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zazdrosnica

Zajrzyj na ta stronę http://www.zszp.pl/

może znajdziesz to czego szukasz.

Zuber

Cena podbitki podobnie jak u innych.

Z tą kostką to masz złe doswiadczenia?

Mam zamiar negocjować z goścmi z Piaseczna przy Dworcowej. Nikogo innego z który dałoby sie rozmawiac ( nawet wstepnie-bez zobowiazań) nie znalazłam. Vega z Lesznowoli jest droga ( robocizna, bo ceny kostki podobne)

Szelma

Ceny działek w Łosiu i okolicach Prazmowa to ok 150zł i nieco wyzej.

Depi

Mam Hornmanna od Pana Darka a okna od Starego. Wtedy jeszcze nie pracowali razem ale sie znali.

Normstahl był sporo droższy. Wisniowski nieco tanszy ale jakość mi nie odpowiadała.

Każdą brame da sie zrobić-to tylko kwestia ceny :wink:

A u mnie, poza zwrotem zainteresowań w roslinki i ogrody zaczeło sie tynkowanie. Nareszcie :lol: Mam nadzieję że pogoda dopisze ( mam na mysli-nie bedzie padał deszcz) :roll:

Zuber

Z tą kostką to masz złe doswiadczenia?

Betsi

Złe doświadczenia polegają na tym, że moim zdaniem cena 100/m2 za ułożenie kostki i materiał to złodziejstwo w biały dzień :evil: :evil:

Jeszcze rozumiem wygórowane ceny w przypadku ułożenia kostki granitowej, ale to betonowe dziadostwo?

No, sama powiedz :) :wink:

Dla tych co szukaja już roslinek :wink:

Fajna mapka

http://www.zszp.pl/index.php?sub=mapa&param=showregion&woj=mazowieckie

Fajna mapka, nawet ucieszyłam się, i mocno zdziwiłam, że mam pod nosem tak dobrze zaopatrzony punkt, a tu wtopa. Na mapce SZKLARZEWSCY Marzena i Józef Gospodarstwo Szkółkarskie „Świat Zieleni” zaznaczeni są w Zalesiu Dolnym na ul. Słonecznej. A oni są w Starej Iwicznej na ul. Słonecznej :o Takie małe nieporozumienie.

Sosenki wykopywałam malutkie, wszystkie się przyjęły i porosły, że cho cho :lol:

Zuber

To wcale nie jest zła cena. Słyszałam już o 120zł/m2 z materiałem ( czyli z kostką niezupełnie dziadoską za 45zł/m). Cena 90zł była na jesienie zeszłego roku. Moje ostatnie rozmowy w lutym-marcu tego roku były 90zł ale podobno kostka troche zdrozała więc nie wiem czy cena całosciowa też nie poszła w góre. W tym tygodniu to ustalę.

Zazdrosnica

Staram sie, ale o ogrodnictwie to jeszcze wiem mało. Dopiero wkraczam w te tematy. Ale czytam, pytam i jak cos ciekawego sie dowiem to sie z Wami podzielę tą wiedzą :lol:

U mnie za chwile trawa po kolan a jeszcze dojdą zioła, krzewinki, kwiaty dzikie, krzaki malin. Na szczęście wykonawcy nie panoszyli się po całym terenie tylko po tym mniejszym od frontu, także moje zielsko mogę podziwiać aż do lasu :lol:

Betsi każda podpowiedź jest na wagę złota, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.

Nikt nie chce pięknych stempli budowlanych ? ... :roll:

Betsi szukam teraz kogoś kto ma auto z hakiem do przyczepki, ech, jakoś nikt nie ma czasu :( na paliwo chce dać plus jasne pełne a tu nic :roll: jutro mam wiedzieć od jednego kolegi ale to będzie pora mocno po 19 ewentualnie. Zadzwonię do Ciebie jutro co i jak.

Gosiek nie mam pojęcia, a gdzie składasz o pozwolenie? Bo potem pozwolenie sie umacnia 14 dni, po tych dniach składasz do inspektora powiatowego budowlanego zamiar budowy, też trzeba trochę poczekać czy nie wniesie zastrzeżeń, no i potem budowa. Humus już możesz ściągać ale wytyczenie geodety idzie już do dziennika budowy.

Witam,

przyłączamy się do grupy Piaseczno - postanowiliśmy budować w Chylicach pomiedzy Piasecznem i Konstancinem. Zgodę na budowę udało nam się "wywalczyć" - Gosiek33 życzymy szybkiego uzyskania zgody. Obecnie poszukujemy kierownika budowy. Jeżeli macie jakieś namiary na dobrych fachowców - choć nie muszą być bardzo czepliwych to prosimy o kontakt.

Gosiek nie mam pojęcia, a gdzie składasz o pozwolenie? Bo potem pozwolenie sie umacnia 14 dni, po tych dniach składasz do inspektora powiatowego budowlanego zamiar budowy, też trzeba trochę poczekać czy nie wniesie zastrzeżeń, no i potem budowa. Humus już możesz ściągać ale wytyczenie geodety idzie już do dziennika budowy.

w Piasecznie. A z humusem na razie poczekam :roll:

darek i agatka dzięki za życzenia, mam nadzieję, że nie będzie to tak bardzo długo

Magnolia - zgadzam się z Tobą. Ja też wolę żwirek od kostki betonowej. Albo kostka granitowa (na którą mnie nie stać.... :-? ) albo żwirek!

Poza tym żwirkowy podjazd (choć tego nie jestem do końca pewna) liczony jest jako powierzchnia działki czynna biologicznie. Czyli bardziej ekologiczny :)

Oczywiście piszę to z perspektywy posiadaczki podjazdu żwirowego. Nasz jest w kolorze grafitowym pasującym nam do podmurówki :D .