tadzel 22.04.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Major carterDowiedz sie w nadleśnictwie chojnowskim.Maja szkółkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.04.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 muszę zaplanować jakiś system nawadniania, żeby nie stać się ich niewolnikiem. Tu mnie także boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.04.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zazdrosnica Zajrzyj na ta stronę http://www.zszp.pl/ może znajdziesz to czego szukasz. Zuber Cena podbitki podobnie jak u innych. Z tą kostką to masz złe doswiadczenia? Mam zamiar negocjować z goścmi z Piaseczna przy Dworcowej. Nikogo innego z który dałoby sie rozmawiac ( nawet wstepnie-bez zobowiazań) nie znalazłam. Vega z Lesznowoli jest droga ( robocizna, bo ceny kostki podobne) Szelma Ceny działek w Łosiu i okolicach Prazmowa to ok 150zł i nieco wyzej. Depi Mam Hornmanna od Pana Darka a okna od Starego. Wtedy jeszcze nie pracowali razem ale sie znali. Normstahl był sporo droższy. Wisniowski nieco tanszy ale jakość mi nie odpowiadała. Każdą brame da sie zrobić-to tylko kwestia ceny A u mnie, poza zwrotem zainteresowań w roslinki i ogrody zaczeło sie tynkowanie. Nareszcie Mam nadzieję że pogoda dopisze ( mam na mysli-nie bedzie padał deszcz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dla tych co szukaja już roslinek Fajna mapka http://www.zszp.pl/index.php?sub=mapa¶m=showregion&woj=mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dzięki Betsi jesteś WIELKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.04.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zuber Z tą kostką to masz złe doswiadczenia? Betsi Złe doświadczenia polegają na tym, że moim zdaniem cena 100/m2 za ułożenie kostki i materiał to złodziejstwo w biały dzień Jeszcze rozumiem wygórowane ceny w przypadku ułożenia kostki granitowej, ale to betonowe dziadostwo? No, sama powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dla tych co szukaja już roslinek Fajna mapka http://www.zszp.pl/index.php?sub=mapa¶m=showregion&woj=mazowieckie Fajna mapka, nawet ucieszyłam się, i mocno zdziwiłam, że mam pod nosem tak dobrze zaopatrzony punkt, a tu wtopa. Na mapce SZKLARZEWSCY Marzena i Józef Gospodarstwo Szkółkarskie „Świat Zieleni” zaznaczeni są w Zalesiu Dolnym na ul. Słonecznej. A oni są w Starej Iwicznej na ul. Słonecznej Takie małe nieporozumienie. Sosenki wykopywałam malutkie, wszystkie się przyjęły i porosły, że cho cho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zuber To wcale nie jest zła cena. Słyszałam już o 120zł/m2 z materiałem ( czyli z kostką niezupełnie dziadoską za 45zł/m). Cena 90zł była na jesienie zeszłego roku. Moje ostatnie rozmowy w lutym-marcu tego roku były 90zł ale podobno kostka troche zdrozała więc nie wiem czy cena całosciowa też nie poszła w góre. W tym tygodniu to ustalę. Zazdrosnica Staram sie, ale o ogrodnictwie to jeszcze wiem mało. Dopiero wkraczam w te tematy. Ale czytam, pytam i jak cos ciekawego sie dowiem to sie z Wami podzielę tą wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.04.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 W końcu chyba wiosna przyszła Trzeba brać się dalej do roboty w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.04.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 U mnie za chwile trawa po kolan a jeszcze dojdą zioła, krzewinki, kwiaty dzikie, krzaki malin. Na szczęście wykonawcy nie panoszyli się po całym terenie tylko po tym mniejszym od frontu, także moje zielsko mogę podziwiać aż do lasu Betsi każda podpowiedź jest na wagę złota, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda. Nikt nie chce pięknych stempli budowlanych ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.04.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja chcę, ale dopiero na przełomie czerwca/lipca przynajmniej taką mam nadzieję. Jak wytrzymają u ciebie to będę zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Gosiek Bież te steple teraz, bo potem bedziesz płaciła 2 razy więcej Czerwiec juz za 2mieś. Zazdrośnica-co z drabiną? Piła rdzewieje w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ba, kiedy jestem dopiero na etapie odbioru adaptacji projektu. Dopiero będę składać o pozwolenie na budowę , a to trwać będzie oj będzie. Teraz położę sobie stemple grzecznie, a za miesiąc połowa nóżek dostanie i gdzieś sobie powędrują albo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Betsi szukam teraz kogoś kto ma auto z hakiem do przyczepki, ech, jakoś nikt nie ma czasu na paliwo chce dać plus jasne pełne a tu nic jutro mam wiedzieć od jednego kolegi ale to będzie pora mocno po 19 ewentualnie. Zadzwonię do Ciebie jutro co i jak. Gosiek nie mam pojęcia, a gdzie składasz o pozwolenie? Bo potem pozwolenie sie umacnia 14 dni, po tych dniach składasz do inspektora powiatowego budowlanego zamiar budowy, też trzeba trochę poczekać czy nie wniesie zastrzeżeń, no i potem budowa. Humus już możesz ściągać ale wytyczenie geodety idzie już do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 23.04.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam,przyłączamy się do grupy Piaseczno - postanowiliśmy budować w Chylicach pomiedzy Piasecznem i Konstancinem. Zgodę na budowę udało nam się "wywalczyć" - Gosiek33 życzymy szybkiego uzyskania zgody. Obecnie poszukujemy kierownika budowy. Jeżeli macie jakieś namiary na dobrych fachowców - choć nie muszą być bardzo czepliwych to prosimy o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.04.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Gosiek nie mam pojęcia, a gdzie składasz o pozwolenie? Bo potem pozwolenie sie umacnia 14 dni, po tych dniach składasz do inspektora powiatowego budowlanego zamiar budowy, też trzeba trochę poczekać czy nie wniesie zastrzeżeń, no i potem budowa. Humus już możesz ściągać ale wytyczenie geodety idzie już do dziennika budowy. w Piasecznie. A z humusem na razie poczekam darek i agatka dzięki za życzenia, mam nadzieję, że nie będzie to tak bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 24.04.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Magnolia - zgadzam się z Tobą. Ja też wolę żwirek od kostki betonowej. Albo kostka granitowa (na którą mnie nie stać.... ) albo żwirek! Poza tym żwirkowy podjazd (choć tego nie jestem do końca pewna) liczony jest jako powierzchnia działki czynna biologicznie. Czyli bardziej ekologiczny Oczywiście piszę to z perspektywy posiadaczki podjazdu żwirowego. Nasz jest w kolorze grafitowym pasującym nam do podmurówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 24.04.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A co powiecie o podjezdzie zrobionym z ażurowych płyt betonowych wypełnionych ziemia z posadzona trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 24.04.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Sluchajcie-poratucie kontaktami na tartaki w naszej okolicy... Slyszalam też, że niektórzy ściągają drewno nawet z Mazur, ale nie wiem czy byl to ktoś z naszej grupy budującej. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.04.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja i Zazdrośnica ściągaliśmy z za Radomia (Białka koło Iłży), prawie jak okolica Tel. 00 48 616 31 80 Uwaga - nie mają samochodu z HDS i trzeba rozładowywać ręcznie, to jedyny minus. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts