Depi 24.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A cena? A jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja w 11/2007 płaciłem po 750 PLN/m3 z impregnacją zanurzeniową. Jak brałem łaty w 02/2008 to płaciłem 780 PLN/m3. Doliczają też za transport, ok. 500 PLN w nasze rejony. Jakość - cieśle nie narzekali, optycznie mało sęków, wszystko pocięte na wymiar wg. projektu + lekki zapas gratis. Zazdrośnica, co Ty myślisz o jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 24.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 dziabij, dzięki śliczne,rozmawialam już z panem, bardzo fajny gość, orientacyjnie mi podal cenę 700 zl netto za m3 drewna na więźbę i tyle samo za kantówkę+transport tylko za paliwo, czyli kolo 300 zl. Jak narazie to najlepsza cena jaką dostalam , ale malo jeszcze obdzwonilam tartaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Myślę, że z drewnem na więźbe to jednak loteria. Drzewa mają prawo być różne i przy dużym popycie schodzi wszystko. Kosztem jakości oczywiście. Nam w zeszłym roku Ol-bud przemycił zagrzybione, komuś innemu tartak w Bobrowcu spróchniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 24.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Sluchajcie taniej znalazlam tylko w Makowie Mazowieckim, 650-670 zl + 300 zl transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Tanio. Cena zawiera impregnację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Potwierdzam, obsługa i terminowość z Radomia bez zarzutu. Cena też w miarę. Brałam więźbę, słupy i łaty i kontrłaty także mi za transport nie policzyli. 750-780 do zapłaty za m/3 zaimpregnowanego zanurzeniowo. Dają papiery na to. Dodam, że zwrotu VAT za więźbę się nie ma. Jakość - za dużo sęków nie ma w więźbie, w łatach i kontrłatach są ale raczej nie zgniłe. Natomiast więźba nie zawsze równa w grubości, a jedną mam "pofalowaną" - problem dla dachówkarzy będą musieli zrobić dodatkowe kliny żeby dachówka nie falowała. Nie mam porównania z inną więźbą ale wolę gorszą i tańszą niż gorszą i drogą. Te żwiry i kratki jako podjazd też mi chodziły po głowie, chciałabym najbardziej naturalnie z trawą, bo po to uciekam z betonu żeby się znów nie betonować. Ewentualnie mały chodniczek od furtki do domu i taką trawę po której można biegać, grać w piłkę i się tarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 24.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Tanio. Cena zawiera impregnację ? cena za impregnację 50 zl/m3, jak wszędzie (prawie), ale niektórzy podobno robią impregnację w wannie chemiczną+okadzanie (nania ma namiary na taki tartak, ale są to koszty rzędu 950 zl za m3 netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.04.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A co powiecie o podjezdzie zrobionym z ażurowych płyt betonowych wypełnionych ziemia z posadzona trawa. To chyba rzecz gustu, osobiście nie cierpię czegoś takiego pod nogami. Może jak ktoś ma wielkie stopy, to mu wszystko jedno, spróbuj chodzić po tym w pantofelkach, albo co gorsza na obcasach - koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja takie płyty bedę kładła obok wjazdu do garazu ( z kostki pełnej) na samochody dla gości. Wypełnie je trawą. Zgadzam sie z Gosiek, że tam gdzie masz chodzić często lepiej mieć pełną kostke bo w ażurowych to mozna nogę skręcic albo zniszczyć obcasy przy pantoflach. Ale cudna pogoda dzisiaj była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 24.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kochani! Dziś ekipa moja i manekineko zakończyła stan zero....zrobili to w 1,5 tygodnia. Cieszę się a jednocześnie mi również nie do smiechu. Cieszę sę z tego że pracę poszły tak szybko i sprawanie i sumie bez większych wpadek.....mam nadzieję, jedno napewno będą poprawiali a z drugiej strony mi nie do śmiechu bo poszło więcej kasy niż zakładałam i w zasadzie zabraklo z pierwszej transzy, teraz muszę czekać na następną a bank nie raczy przyjechać na foto inspekcję a robotniki już chcą dalej lecieć po długim weekendzie majowym! No i tak naprawdę przeraż mnie ich tempo..ale cóż się dziwić na placu robilo 9 -ciu !! chłopa! Generalnie zapowiedzieli że do końca maja postawią stan surowy zadaszony! A i jeszcze jedno, gdzie w naszym rejonie można nabyć kominy systemowe w sensownej cenie? I po ile kupowaliście nadproża? Moja ekipa może zalatwić po 16 zł za mb to chyba dobra cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.04.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 A ja weszłam w fazę wykańczania wnętrz. Wybór spory i oczywiście wszystko się miesza po piętnastu minutach. Ale nie o tym chciałam napisać. Uświadomiłam sobie, że nie pamiętam czasów "sprzed Bartyckiej", kiedy nie było salonów z glazurą, armaturą i konfiturą. Płytki się zdobywało, wybór był żaden - tylko białe i tylko w rozmiarze 15 x 15. Ci bardziej zdeterminowani i kupowali w Pewexie. To dopiero był matrix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.04.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nania kominy systemowe Schiedla sobie wybiłam z głowy koszmarnie drogie ale są przeważnie od ręki. ściągam systemowe MARYWILA przez skład budowlany TO-MASZ SJ. z żabieńca k/Piaseczna oni z nimi handlują. Tyle, że trwa to długo, ja czekałam 2 tygodnie. Ja do I transzy dokładałam 3 tyś. a do II dokładam 5, dobrze, że mam zaskórniaki odłożone (zbierane na meble) to co chwila coś dorzucam. Niania ale przecież jak kończysz etap prac to bierzesz II transzę, ja mam rozłożone na 3. Pierwsza najmniejsza, druga średnia a ostatnia największa. Pzydałaby się jakaś czwarta od wujka z Ameryki ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.04.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Ja mogę mieć kiszkę z kolejną transzą - nie z powodu braku kasy, ale niemożności wykonania jednej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 25.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nania kominy systemowe Schiedla sobie wybiłam z głowy koszmarnie drogie ale są przeważnie od ręki. Doprawdy? A gdzież to, można zapytać? Ja swojego Schiedla załatwiałem przez miesiąc, a i tak jeszcze później mi dowozili brakujace elementy, które "zapomnieli" wrzucić. Kapelusze kominowe dostałem szerokie jak do klinkieru, choć od początku zamawiałem komin pod cienki tynk - i z tym już sobie odpuściłem, bo "się opatrzy"... Schiedla nie polecę nie z powodu ceny, ale właśnie z powodu obsługi klienta - bo jak się ma ceny 1,5 raza wyższe od konkurencji, to złamanie nogi przez handlowca na dwa dni przed (jego) ślubem nie może być wymówką na nie dostarczenie towaru w terminie. Człowiek, który mi komin stawiał sam rozprowadza kominy Presto i u mnie wełna była z tego systemu, bo Schiedel nie zdołał dostarczyć właściwej, a ta z Presto pasowała. Mogę go polecić, tego człowieka i jego firmę. Bardzo mi pomógł i podleczył nerwy po Schiedlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.04.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 A czemu takie małe transze macie? Mi pierwsza na cały stan surowy zamknięty starczy, a może i trochę zostanie... Ciekawe, jakie beda następne. Do tych co brali dach od statka: czy więźbę też daje? czy zawsze tak długo się czeka na wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.04.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Statek nie hadluje więźbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.04.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ad flamenco - uwaga robie test dostawy Schiedla. Godzina jest 16.05 w piątek - zaraz dzwonię i zamawiam. Poinformuje, kiedy dostarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Powiedzcie proszę ile kosztuje 1 godzina pracy koparkowego? Muszę przerzucić ziemię z jednej góry i rozsypać ja kilka metrów dalej. I jeszcze podajcie proszę jakieś namiary na wywóz szamba ( poza Sitą-bo terminy mają tygodniowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 25.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nania kominy systemowe Schiedla sobie wybiłam z głowy koszmarnie drogie ale są przeważnie od ręki. ściągam systemowe MARYWILA przez skład budowlany TO-MASZ SJ. z żabieńca k/Piaseczna oni z nimi handlują. Tyle, że trwa to długo, ja czekałam 2 tygodnie. Ja do I transzy dokładałam 3 tyś. a do II dokładam 5, dobrze, że mam zaskórniaki odłożone (zbierane na meble) to co chwila coś dorzucam. Niania ale przecież jak kończysz etap prac to bierzesz II transzę, ja mam rozłożone na 3. Pierwsza najmniejsza, druga średnia a ostatnia największa. Pzydałaby się jakaś czwarta od wujka z Ameryki ech A możesz zdradzić cenę oraz długość komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts