Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Dzięki za info odnośnie dachu. A co do więźby to mam zaprojektowaną na dachówkę ceramiczną, także mogę położyć co mi się tylko podoba.

Te 5 tys. nie jest majątkiem przy calkowitym koszcie domu, ale mam już spore przekroczenie budżetu i każda złotówką jest ważna :-(

Beton zdrożał i mocno to poczułem po kieszeni.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za info odnośnie dachu. A co do więźby to mam zaprojektowaną na dachówkę ceramiczną, także mogę położyć co mi się tylko podoba.

Te 5 tys. nie jest majątkiem przy calkowitym koszcie domu, ale mam już spore przekroczenie budżetu i każda złotówką jest ważna :-(

Suchyw

Dachówkę możesz dać cementową, jest miewiele droższa od blachy a i wygląda lepiej i żywot jej dłuższy. Ja mam Brassa. Jest bardzo ładna.

Równiez polecam skład Statka oraz ekipę dekarzy Pana Czesława Wrzoska, który ze Statkiem współpracuje.

Depi

Nie kupiłam LSD 42 ale lodówka Side By Side byc musiała :lol:

Kurcze - gdyby nie nick, to bym pomyślał, że sam to napisałem... :evil: :evil: :evil:

Nie kupiłam LSD 42 ale lodówka Side By Side byc musiała :lol:

:lol: To dobrze, Betsy! Mogłoby Cię nieźle wykręcić od tego świństwa ;)

A mówiąc bardziej serio, to ja wcale nie żartuję! Side by side to właściwie główny powód, dla którego budujemy dom! Obok wygodnego garażu to jest to rzecz, na którą czekam z największym utęsknieniem. Będziemy chodzić po gołym betonie i spać na gazetach, ale side by side MUSI BYĆ! Mmmm... Przede wszystkim - KOSTKARKA! LÓD NA KAŻDE ZAWOŁANIE! Jeeee!

:lol:

No to się stało - PIERWSZA KRADZIEŻ NA MOJEJ BUDOWIE !!!

Miałem przerwę 1 tygodniową na wiązanie stropu. Dziś się okazało, że sk****** ukradli mi paletę cementu. W sumie to mogli jeszcze ukraść więźbę i suporki także wtedy byłbym w ogromnych tarapatach.

Proszę poratujcie jak zabezpieczacie swoje budowy na czas przestojów technologicznych, weekendy itp. Bo przecież nie będę tam spał a dojazd zajmuje mi jakieś 15 min. Niestety najbliższy sąsiad (miejscowy) to ok 100 m.

Myślałem o alarmie, ale czy to będzie skuteczne. Bo psa mi podtruć mogą. Ogrodzenie nie ma sensu bo przy tej kradzieży zdjeli bramę z zawiasów, a jak nie tak to siatkę przeciąć można.

Musi być jakiś skuteczny sposób na złodziei.

Może ubezpieczenie (bo samej budowy posiadam) od kradzieży, ale jak mi będą kradli co kilka tygodni to składka ubezpieczeniowa będzie co chwilę wzrastała.

Depi

"Przede wszystkim - KOSTKARKA! LÓD NA KAŻDE ZAWOŁANIE! Jeeee! "

A później angina zwolnionko,

Niska wydajność pracy,

Zwolnienie z pracy,

Zapomoga dla bezrobotnych,

Za mało pieniędzy bo lodu sie samego nie pije,

Taka lodówka to tylko nieszczeście.

Nieprawdaz !!!.

Nieprawda :lol:

Jakos jeszcze na zwolnionku nie byłam a wydajność pracy po wypiciu zimnej oranżadki z lodem wzrasta ( co było bardzo odczuwalne w ten weekend kiedy to grabiłam i równałam teren na działce i inne takie prace działkowe)

Depi z tym LSD to masz rację. :wink:

Miało być LCD :oops:

Ogrodzenie nie ma sensu bo przy tej kradzieży zdjeli bramę z zawiasów, a jak nie tak to siatkę przeciąć można.

Sposobu na złodziei nie znam, ale jeśli chcesz utrudnić zdejmowanie bramy złodziejom to przyspawaj tuż nad zawiasami jakieś kawałki metalu, a brama do góry zdjąć się nie da, no chyba, że ma się diaksa. Zbyt wyszukane to to nie jest, ale zawsze bedą musieli się wrócić po sprzęt bądź to do ucięcia tego co przyspawasz, bądź po narzędzie do przecinania siatki.

Manekino

poprawnie to to jest zmiana elewacji czyli zgoda architekta.Ale kto tam będzie ci sprawdzał.Rób za taka zmiane głowy ci nie ....

Betsi

No raz sie udało wypić ta zimna "oranżadke" bez anginy to nie znaczy że tak bedzie zawsze.Depi w 100% nie pija oranżadek. lodu używa do...

Jedyna rada pic przez słomke.

Gratuluje pracowitości w ogrodzie , jak tak dalej pójdzie, to oglądać ogrody Wersalskie nie trza bedzie jeżdzić do Paryżewa. Pytała Pani czy na tej glinie wyrośnie trawa.U mnie na piachu nie chce.Tam gdzie rośnie musiałem nawieś lepszej ziemi.

U roślin jak u ludzi - nie dasz jeść / żreć/nie urosnie.

Witam, mam małe pytanko. Czy możecie mi doradzić, gdzie mogę nabyć w dobrej cenie pustak ceramiczny U/220-25.0x18.5x22.0cm kl. 150 w okolicach Piaseczna. Czy polecacie jakiegoś konkretnego producenta?

A ile go potrzebujesz? Bo ja mam parę palet na zbyciu. Cena - co łaska ;)

Hej Grupo,

Odcinajac sie troche od tematow budowlanych, przestrzegam przed ogromnym wysypem kleszczy w naszych rejonach.

Mimo, ze nasz pies jest regularnie zabezpieczony, niestety nie uniknal kontaktu z tymi paskudami :( Obecnie czekamy na wyniki na obecnosc pierwotniakow babeszji :( Co gorsza, nie tylko psu sie kleszcze wkrecily ...

Uwazajcie wiec i na psy i na siebie ... Kleszcze w ogromnych ilosciach sa nie tylko w lesie. Ale rowniez w tych przydomowych suchych ugorach :(