zuber 28.04.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 My mamy spec. obrożę i co 3 tyg. Frontline i też nie dajemy rady.Co gorsza nasze psisko może się pochwalić pięknym, długim włosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.04.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 AmberWind współczuję, moja miała kilka lat temu babeszję. Stosowałam wtedy Frontline. Przeszłam potem na Advantix bo podobno jest skuteczniejszy. Trzymam kciuki za Majutkę http://www.vetcontact.com/pl/art.php?a=88&t= i jeszcze tu http://www.klubmolosa.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 28.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Nigdy nie sądziłam że zakupienie sadzonek świerka pospolitego w naszej okolicy graniczy z cudem W tej szkółce w Henrykowie po prawej stronie jak się jedzie do Piaseczna sprzedają tylko sadzonki żywotnika Brabant i to z ziemi. W Żabieńcu były wprawdzie świerki ale po 47 zł W Nadleśnictwie Chojnów faktycznie mają sadzonki świerka w doniczkach takie jak chciałam po 5 zł, ale nie chcą sprzedać. Pofatygowalismy się specjalnie ciężarowym samochodem a facet stwierdził że owszem ma, stoją tam, ale sprzeda nam jak przyjedziemy w piątek, a może w środę, a wogóle to lepiej wcześniej zadzwonić. Byliśmy jeszcze w LM ale nabylismy tylko ziemię do naszych iglaków. Chyba faktycznie nie pozostaje nic innego jak iść sobie ukopać w pobliskim lesie sosen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.04.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Bo najlepiej sobie samemu wysiać. Bierzesz piękną szyszkę, dojrzałą, otwartą, wysypujesz nasionka, siejesz je, pielęgnujesz i po 10 latach masz piękne świerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Hej Grupo, Odcinajac sie troche od tematow budowlanych, przestrzegam przed ogromnym wysypem kleszczy w naszych rejonach. Mimo, ze nasz pies jest regularnie zabezpieczony, niestety nie uniknal kontaktu z tymi paskudami Obecnie czekamy na wyniki na obecnosc pierwotniakow babeszji Co gorsza, nie tylko psu sie kleszcze wkrecily ... Uwazajcie wiec i na psy i na siebie ... Kleszcze w ogromnych ilosciach sa nie tylko w lesie. Ale rowniez w tych przydomowych suchych ugorach Zima była łagodna. Codziennie przeczesuję palcami sierść i przeważnie wyciągam jakiegoś kleszcza. Pies zabezpieczony. Babeszjoza jest bardzo niebezpieczna dla psów. Ludzi nie atakuje. Tylko psy i bydło. Ale kleszcze przenoszą choroby groźne również dla ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 U nas na szkoleniu ktos mowil, ze ponad 60 psow juz zmarlo na babeszjoze My niby jak zuberowy Rogal zabezpieczeni , juz z miesiac nic nie wykrecalam. Moze w krotkiej siersci sie tak dobrze nie czuja jak w dlugiej. Mam nadzieje , ze tak u nas zostanie. Za to dzisiaj na lace z 20 metrow od nas stal lis , a pozniej malo nie zdeptalam zaskronca , brrr , fuj Majorze Carterze ladne sa za torami na tej laczce Takie nie za duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Te kleszcze to cos bardzo wojownicze w tym roku ... Pies co 3 - 4 tygodnie ma wkraplany Exspot. To troche starszy srodek niz Frontline, czy Advantix, ale ma za zadanie nie tylko kleszcza usmiercic przy wkreceniu, ale rowniez odstraszyc przed zanuzeniem pyska w skorze psa, czego te nowsze srodki nie czynia ... Ale nie ma mocnych ... Wczoraj na psie niemrawo lazilo 8 kleszczy, a dzisiaj po ponad 12 godzinach znalazlam jednego, wbitego, zywego i obzartego ... Na dodatek kolejny obzarty i wbity byl tez na Marku ... Po spacerze znalazlam tez dwa lazace po moim bucie Majut czeka na wyniki badan. Beda jutro. Nie wiem czy ludziom mozna robic badania na ewentualna obecnosc wirusow wywolujacych np. odkleszczowe zapalenie opon mozgowych ... Chyba raczej nie bardzo No nic ... bedziemy obserwowac. W naszej lecznicy zgloszono przez ostatnie dwa cieplejsze tygodnie, az 46 przypadkow zarazenia babeszja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Uo matko - ale macie temat... Brrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 O ja pierdziele My jednak Advantix mamy , ale moze kupie teraz ten starszy . Chociaz mysle , ze najlepsze co mozna zrobic to sprawdzac codziennie pomimo wszystko. Co za scierwo te kleszcze Majusia jest zadbana ,w sensie organizm silny , kleszcz dosc szybko znalazleziony , bedzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.04.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ja już parę lat temu zaszczepiłam się przeciwko odkleszczowemu zapaleniu opon mózgowych. Niestety na boreliozę nie pomaga. Kleszcze lubią siedzieć w trawie i niekoniecznie spadają na nas z drzew, jak głosi obiegowa opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 29.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Hodowcy psów już zwęszyli interes, podnieśli cene szczeniaków.Doże ubytki są planowane w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 29.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Manekino poprawnie to to jest zmiana elewacji czyli zgoda architekta.Ale kto tam będzie ci sprawdzał.Rób za taka zmiane głowy ci nie .... tadzel-dzięki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 29.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Co sądzicie o pustaku ceramicznym U 220 produkowanym przez firmę Wienerberger? Czy jest to dobry pustak, czy też może lepiej wybrać innego producenta, a jeżeli tak to jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Jedyna rada na kleszcze to śmigać na rowerku co ja czynię z lubością wielką tylko gorzej z psem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.04.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Co sądzicie o pustaku ceramicznym U 220 produkowanym przez firmę Wienerberger? Czy jest to dobry pustak, czy też może lepiej wybrać innego producenta, a jeżeli tak to jakiego? Sorry - ale nie masz nic lepszego do roboty, niż szukać kto robi najdebeściackie u-220? Praktycznie każde może być, byleby trzymało normę. Po co ci "najlepsze"? Przecież i tak nie będziesz na nie patrzył, jak ci ściany zaklajstrują Jak majster zaakceptuje, to bierz i tyle. PS. Te Wasze kleszcze mi się śniły w nocy, że łażą w łóżku i mnie jedzą... Brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 29.04.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 A moze to nie kleszcze to pchły. Na kleszcze to za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.04.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 A moja suczka kończy dziś trzy lata Razem z mamą dostały z tej okazji po krówce, mniam. mniam... Kiedyś chodziły w ubrankach i to nieco chroniło przed kleszczami. W chaszcze się z nimi nie zagłębiam, bo wtedy paskudztwo murowane Na filmie widziałam hodowców psów, którzy między wybiegami dla psów puszczali kury, które podobno wyżerały to robactwo Czy ktoś ma sposób na przyspieszenie wydania zgody na wyjazd z działki na drogę? Mam czekać aż dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 29.04.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 " Czy ktoś ma sposób na przyspieszenie wydania zgody na wyjazd z działki na drogę? Mam czekać aż dwa tygodnie "Cholera to ja znaczy się bezprawnie juz od paru lat wyjezdżam z działki na droge bo żadnych zezwoleń nie mam.Czyje że pójdę siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.04.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bo kiedyś to uzgodnienie nie było potrzebne, podobnie jak i uzgodnienie w melioracji. Sąsiadka załatwiała PNB dwa lata wcześniej odemnie, jak potem ją podpytywałem o takie różne to tylko wielkie oczy robiła. Gosiek, chyba poprostu trzeba tam dzwonić, może wcześniej będzie gotowe a 2 tyg. dają sobie dla bezpieczeństwa. Choć teraz długi weekend mamy, to może być problem z tym wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.04.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Niestety to właśnie nowy przepis Jutro składam papiery o pozwolenie na budowę, nie mam tylko tej nieszczęsnej zgody na wyjazd. A przecież od lat wyjeżdżam z mojej działki, i co bezprawnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts