Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

To ja mam jeszcze lepiej. Ulica do której dobiega droga wewnętrzna do działek jest własnością PKP ale, że gmina się nią opiekuje to zezwolenie wyjazdu na nią było po 2 tygodniach. Z kolei załatwienie prądu właśnie z tej ulicy jest prawie niemożliwe, bo właściciel to PKP i na zgodę można czekać latami, więc kombinacje alpejskie trwają coby inaczej zrobić omijając tą drogę (czyt. przez działki sąsiadów). I jak to wszystko zrozumieć? :o

Informuję, że stemple sprzedane !!! :p

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety to właśnie nowy przepis :evil: Jutro składam papiery o pozwolenie na budowę, nie mam tylko tej nieszczęsnej zgody na wyjazd. A przecież od lat wyjeżdżam z mojej działki, i co bezprawnie??? :o :wink:

Składaj bez tego, zapewne otrzymasz wezwanie do uzupełnienia dokumentacji, ale "zegar zacznie tykać". A to pismo uzupełnisz później. Zresztą i tak pewnie będą mieli jakieś inne "ale".

Zazdrośnica, normalna rzecz że są jazdy. My jak ciągneliśmy prąd to okazało się że kawałek działki (przeznaczony na drogę gminną) nad którą miała biec linia napowietrzna jest zajęta przez komornika :-) Jakoś się udało, ale było interesująco.

Niestety to właśnie nowy przepis :evil: Jutro składam papiery o pozwolenie na budowę, nie mam tylko tej nieszczęsnej zgody na wyjazd. A przecież od lat wyjeżdżam z mojej działki, i co bezprawnie??? :o :wink:
Trzeba tam milo zagadac , ja wyszlam z papierkiem od reki :D

Gorsze melioracje , ale tej wrednej czarnej chyba juz nie ma.

Powodzenia zycze tym co skladali i tym co chodza o szalunkach :wink:

Tratwa Ty zyjesz ?

Ja sie tam do Was zapuscilam razu jednego [zeby dzien doby powiedziec ] ,

a z Wasza sasiadka przegadalam z 2 godziny.

Przyznam , ze rownie nawiedzona jest jak ja :lol:

To jezyk wspolny znalazysmy :wink:

Rrmi, żyję, żyję :D .

Ale zarobiona jestem :D .

Wybrałaś się do nas i co?? Przechwyciła Cię sąsiadka po drodze i już do nas nie wdepnęłaś?? :D Mama Ci nie mówiła, że jak się chodzi przez las to się idzie prosto do domu babci (ew. sąsiadki) i nie zatrzymuje nigdzie po drodze? Która to sąsiadka? Mów szybko, zaraz się z nią policzę. :D

Oczywiście żartuję, choć w naszych okolicach gość jest na wagę złota.

To kiedy do nas wpadniesz?

Trzeba tam milo zagadac , ja wyszlam z papierkiem od reki :D

Mąż rozmawiał, pani była niby ok ale kazała składać podanie w kancelarii, i podobno trzeba czekać 2 tygodnie :x A początkowo (2 miesiące temut) wydawało się, że będziemy mieli ę decyzję od ręki jak Ty. Niestety musieliśmy zdobyć najpierw zgodę na wycinkę sosen (nowy wyjazd z działki), które zresztą sami sadziliśmy kilkanaście lat wcześniej przed parkanem, jak gmina zrobiła kanalizację, to droga zrobiła się gminna i stąd cały korowód różnych decyzji do zdobycia. Na zgodę na wycinkę czekaliśmy ponad miesiąc :evil:

Witam wszystkich,

proszę o pomoc przy wyborze odpowiedniej izolacji termicznej fundamentów.

W związku z tym, że nasz domek będzie stał na pokładzie gliniastym, a poziom wód gruntowych w czasie wiosny to ok. -0,5m poniżej poziomu gruntu poszukuję dobrego izolatora termicznego. Nasz projekt był robiony bez badań geo. i projektant zaproponował polistyren ekstrudowany 10 cm. (czyli tzw. styropian niebieski ROOFMATE). Dodam jeszcze, że na rysunku w przekroju jest wpisana nazwa STRYRODUR - czy to jest to samo??? :oops:

I gdzie można coś takiego kupić ??? A może jest coś lepszego lub porównywalnego???

W każdym składzie w którym byłem proponują Termoorganikę (słyszałem, że przereklamowana) lub Swisspor ???

Na forum znalazłem informację, że najlepszy na działanie wody gruntowej jest Styrodur ryflowany???

Chyba za dużo czytam...

Proszę o podpowiedzi bo zgłupiałem.

Dodatkowo mamy ścianę fundamentową 3-warstwową z bloczków.

Życzymy miłego weekendu - może jeszcze zaświeci słońce - my siedzimy i studiujemy projekt.

Drogi Darku,

Na pewno nie czytasz zbyt dużo. Styrodur to jest inaczej polistyren ekstrudowany. Wystarczy wpisac w gogle i wyskakuje np. taka porada

Nie ulega wątpliwości, że jeśli masz dość pieniedzy i wysoki poziom wód, to właśnie to powinieneś użyć.

Roofamate to jakaś nazwa handlowa - olej to. Kup styrodur.

Proste - projektant to wiedział nawet bez badań geo. Pewnie prorok...

Właśnie, okazuje się, że ludzie budują na wątpliwym terenie bez badań a po roku dom pęka i nie wiadomo dlaczego :o

Nas architekt uprzedziła, poleciła robić odwierty, musimy w związku z tym głębiej wgryzać się pod ziemię, bo tereny mamy po starorzeczu, 250 m od obecnego koryta rzeki. Wysoki poziom wody gruntowej na madach :roll:

Koparkowy pieknie mi góre humusu rozrzucił po działce.

BetsiA który to koparkowy :)

Czy to słynny Pan ze Złotokłosu?

Potrzebuję w tym samym celu kogoś zmyślnego, kto naprawi działania poprzedniego koparkowego :)

Kostkę na razie odpuszczam.

Rozpaczam nad stanem konta po zrobieniu podbitki :cry: :cry:

Jak tam grupo mija długi weekend?

Pracowicie?

My się lenimy.

Piszę to pijąc kawusię z pianką i kątem oka zerkając na wiszące kable niepomalowane ściany i "gołe" schody :wink:

Zuber

Ten koparkowy to z mojej wsi i m,ój sąsiad-Jacek

Wyślę namiar na PW.

U mnie tynki zewnetrzne kładą a potem kostka tylko tak jak u ciebie konto pustawe :-?

Wczoraj zywopłot z cyprysów sadzilismy ( a w zasadzie to moi rodzice bo mnie rozłozyło na amen po pracach ziemnych w zeszły weekend) :cry: