Sosiki 16.05.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Aktywność forumowiczów spadła - chyba wszyscy zajęci budowaniem.Obyśmy również my zaczęli w końcu, bo jakoś tak odwleka się ten moment rozpoczęcia. A pogoda byłaby w sam raz. Ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.05.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Aktywność forumowiczów spadła - chyba wszyscy zajęci budowaniem. Juz nie wszyscy, nie wszyscy Mniej lub bardziej zasluzenie sie lenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Aktywność forumowiczów spadła - chyba wszyscy zajęci budowaniem. Obyśmy również my zaczęli w końcu, bo jakoś tak odwleka się ten moment rozpoczęcia. A pogoda byłaby w sam raz. Ech.. To tak jak ja, oczekiwanie na PnB się dłuży, studni też nadal nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.05.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Jak już wiecie - wykończeniówka wykańcza I to nie tylko ta wewnatrz domu ale i ta na zewnatrz. Upatrzyłam sobie fajna kostkę na tarasy, pani w składzie powiedziała ze jest i nie ma problemu. Kiedy dzisiaj pan od kładzenia kostki pojechał żeby ja zamówic okazało się że jest jej za mało i ........... fabryka juz jej nie produkuje!!!!!!!!!!!!! W innym składzie w lesznowoli tez jej nie mieli. Była troszke innego koloru ale to juz nie to samo. Panowie od kostki piachu już nawieźli, zaczęli ubijać, kostke na podjazd zamówili a taras stoi pod znakiem zapytania. Muszę znaleść coś innego i to bardzo szybko. Moze wieci gdzie jeszcze ( poza Lesznowolą i Pisecznem-Dworcowa) mozna kupic kostke Bruk Betu? Będę szukać całą sobotę, może jeszcze gdzieś się ta " moja" uchowała. Diabli nadali.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a z tego troszkę innego koloru nie da się zrobić ciekawego melanżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.05.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Betsi, Na Twoim miejscu zadzwonilabym do producenta i ustalila adresy ich dystrybutorow. Moze tez podpowiedza, ktory sklad bral ostatnio "Twoja" kostke. Ja tak mialam w przypadku jednych kafli. Zabraklo nam doslownie 2 paczki, a czas oczekiwania w tamtym zwariowanym czasie to ok. 4 tygodnie na nowa dostawe. Mila pani od producenta, dala mi telefon do jeszcze milszego pana przedstawiciela handlowego, ktory znalazl sklep, ktory zamowil duza dostawe "moich" plytek i mial jeszcze pare paczek na skladzie I tak jakos nas uratowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.05.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Poszukuję u kogo obecnie wykonuje pan Paweł czyli "paulo81"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 18.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Ponieważ jestem nie "na czasie" z materiałami budowlanymi, to chciałem zapytać doświadczonych: co stosujecie na izolację przeciwwilgociową poziomą na ławach fundamentowych: papę na lepiku, papę termozgrzewalną, czy folię budowlaną. Pewien handlowiec nas przekonywał, że pap już się nie stosuje i że w ogóle papa na izolację przeciwwilgociową to pomyłka, a mamy w projekcie 2 x papa na lepiku.I pytanie drugie: ten sam handlowiec bardzo promuje cement Lepo, tj. cement do zapraw murarskich, do którego nie dodaje się wapna. Nie znalazłem o nim wiele informacji (oprócz tych od producenta Lafarge) i chciałęm zapytać czy ktoś z Was używał Lepo do zapraw murarskich i czy jest z tego zadowolony. Mi znana jest tylko zaprawa murarska typu cement+wapno+piasek+woda. "Za moich czasów" nikt nie używał innego typu zaprawy. Czego używają murarze na Waszych budowach?Taki cement uprościłby proces przygotowania zaprawy, ale brak informacji od praktyków na temat tegoż cementu, sprawia, że podchodzę do tego dość sceptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Nie zaginęly komuś z forum ? " W dniu 17 maja przy drodze Łoś-Piskórka znaleziona 2 Owczarki Niemieckie iBasseta.Więcej informacji pod nr telefonu: 790-494-294" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.05.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Sosiki Papa na lepiku to nadal powszechnie stosowana metoda izolacji p-wilgociowej, może byc tez termozgrzewalna. Facet chce Cie naciagnać. Zaprawa murarska też klasyczna. Kostka znaleziona. ( ta którą miałam upatrzoną) Zaczynają w poniedziałek. Za tydzień sniadanie na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.05.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Sosiki My do murwania zamiast wapna dodawalismy plastyfikator. Mozesz kupic nawet w Cermacie . Wazne , zeby plastyfikator dodawac do wody , jeszcze przed piaskiem i cementem. Betsi Gratuluje przyszlego sniadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Nie zaginęly komuś z forum ? " W dniu 17 maja przy drodze Łoś-Piskórka znaleziona 2 Owczarki Niemieckie i Basseta. Więcej informacji pod nr telefonu: 790-494-294" O rany, akurat jechaliśmy tą drogą tego dnia, czyli wczoraj... Trzy psy komuś przepadły? A jechaliśmy po szczęśliwie bezdeszczowym jeszcze zalaniu ław - uff:-) Dokumentacja zdjęciowa stosownie poczyniona, ale jeszcze nie nauczyłam się wklejać fot:-) Betsi cieszę że się z kostką udało, śniadanie na tarasie to nie lada perspektywa, uprzejmie zazdraszczam, bo u nas to jeszcze dłuuuuuuga droga:-) Grupa pewnie mnie śmiechem zabije, ale póki co patrzę optymistycznie: wszyscy fachowcy na poszczególne etapy robót znalezieni (do tynkarzy i elektryka dzwonię jutro, ale to ludzie naszego kierownika robót i ponoć mają terminy zabukowane akurat do września, czyli wtedy kiedy nam ich trzeba), świat budowy wydaje się zaskakująco prosty... Podejrzanie prosty... Odpukać, tfu tfu. Miłej resztki niedzieli wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 18.05.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 flamenco108 Do niedawna jeszcze ja się budowałem, papierkologicznie nadal się buduję, a praktycznie, to będę się budował jeszcze przez kilka lat zapewne... Chyba mogę się zaliczyć do okolic? Czy 1km to już nie okolica? A 100m na północ ode mnie są pola, które czekają na bogatych inwestorów... Miło jest poznać kogoś z naszej okolicy - gdzie dokładnie budujecie?. My na ulicy Sąsiedzkiej. Betsi2006 Gratulacje, byłem u Was trzy tygodnie temu, a po przeczytaniu tego co opisujesz mam wrażenie, że Waszego domu i ogrodu bym nie poznał: równanie terenu, grabienie, kostka, taras ... Pozdrawiam. Sosiki ...co stosujecie na izolację przeciwwilgociową poziomą na ławach fundamentowych: papę na lepiku, papę termozgrzewalną, czy folię budowlaną. Może nie jesteśmy doświadczonymi budowlańcami, ale jeżeli chodzi o izolację przeciwilgociową poziomą to po rozpoznaniu tematu będziemy stosować właśnie papę na lepiku. Jeżeli nie mamy racji - proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlee 18.05.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam sąsiadów! Moją budowlę stawiam w Lesznowoli, kończymy już stan surowy otwarty i przymierzamy się do więźby. Prace rozpoczęliśmy w ubiegłym roku i gdyby nie ociągająca się ekipa ten stan byłby gotowy już kilka miesięcy temu, w prawdzie nie spieszy mi się, jednak ceny stali, betonu, piasku poszły niestety w górę. Co do więźby dostałam dobry kontakt na drewno z mazur, jak tylko potwierdzę cenę ponoć 600zł, z przyjemnością przekaże i Wam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 18.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Może nie jesteśmy doświadczonymi budowlańcami, ale jeżeli chodzi o izolację przeciwilgociową poziomą to po rozpoznaniu tematu będziemy stosować właśnie papę na lepiku. Jeżeli nie mamy racji - proszę o info. My też właśnie chcieliśmy zastosować papę na lepiku, tylko facet w składzie mnie zbił z tropu troszkę, ale podejrzewałem, że chce sprzedać coś na czym ma największy zysk - dlatego zarzuciłem temat. Ten cement Lepo też jakiś taki podejrzany mi się wydaje. Prawdopodobnie jest to cement z dodatkiem jakiegoś plastyfikatora, ale za bardzo nie wiadomo co on tam zawiera i czy po dwóch latach nie będzie można wyjąc cegły z muru. Dziękuję Wam (Betsi2006, rrmi, darek i agatka) za wsparcie techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.05.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Poszukuję u kogo obecnie wykonuje pan Paweł czyli "paulo81"??? Paulo81 po udanym debiucie wiosną ubiegłego roku zaczął strzelać gole do własnej bramki. Mieliśmy korzystać z jego usług, ale po kłopotach osób, u których miał rozpoczęte prace - zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.05.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam, Ja troszke z innej czapki. Ponieważ sporo osób się buduje w okolicach Piaseczna pomyślałem ,że jeśli ktoś będzie potrzebował będę miał do sprzedania ok. 15-20 palet Porothermu 38 P+W oraz ok.150 żerdzi (nie używanych) o długości 3m. Zazanczam ,że wszystko to pozostałośc po budowie , a jeśli chodzi o żerdzie to zamówiłem 150 a przywieźli mi 300. zostanie mi też pare palet 25 P+W(Keratherm - bardzo dobra cegła z Litwy) Chętnych zapraszam na priv. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 19.05.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam sąsiadów! Moją budowlę stawiam w Lesznowoli, kończymy już stan surowy otwarty i przymierzamy się do więźby. Prace rozpoczęliśmy w ubiegłym roku i gdyby nie ociągająca się ekipa ten stan byłby gotowy już kilka miesięcy temu, w prawdzie nie spieszy mi się, jednak ceny stali, betonu, piasku poszły niestety w górę. Co do więźby dostałam dobry kontakt na drewno z mazur, jak tylko potwierdzę cenę ponoć 600zł, z przyjemnością przekaże i Wam. Pozdrawiam! Ja też bym się chętnie na taki kontakt na drewno pisała - mogłabym prosić na priv? Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.05.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dzięki za wsparcie w sprawie kostki i tarsu. Było po drodze trochę nerwów ( bo niby nie było, w sobotę znalazłam, dzis był strach że za mało) ale mam nadzieję że już wszystko rozwiązane. Teraz tylko oby nie padało i ekipa była solidna i pieniędzy wystarczyło. Darek-musisz wpaść jeszcze raz żeby zobaczyć róznice Nadal mam do oddania super drabinę wykonaną przez moich murarzy. Przez całą budowę i etap wykańczania wszystkim bardzo dobrze służyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.05.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dobrze Betsi, że udało się z kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts