Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Poszukuję u kogo obecnie wykonuje pan Paweł czyli "paulo81"???

Paulo81 po udanym debiucie wiosną ubiegłego roku zaczął strzelać gole do własnej bramki. Mieliśmy korzystać z jego usług, ale po kłopotach osób, u których miał rozpoczęte prace - zrezygnowaliśmy.

my też daliśmy sobie z nim spokój, spotkalismy sie miał zrobić wycenę, był ciągle nieuchwytny i do tej pory cisza, a minęło już 9 miesięcy - przypominałam się oczywiście co 2-3 tygodnie... :-?

Ale jak ktoś na poczatku wspołpracy jest tak niepoważny to nie bede ryzykowac z zatrudnianiem go u siebie a potem sie denerwować :evil:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję u kogo obecnie wykonuje pan Paweł czyli "paulo81"???

Paulo81 po udanym debiucie wiosną ubiegłego roku zaczął strzelać gole do własnej bramki. Mieliśmy korzystać z jego usług, ale po kłopotach osób, u których miał rozpoczęte prace - zrezygnowaliśmy.

my też daliśmy sobie z nim spokój, spotkalismy sie miał zrobić wycenę, był ciągle nieuchwytny i do tej pory cisza, a minęło już 9 miesięcy - przypominałam się oczywiście co 2-3 tygodnie... :-?

Ale jak ktoś na poczatku wspołpracy jest tak niepoważny to nie bede ryzykowac z zatrudnianiem go u siebie a potem sie denerwować :evil:

szkoda gdy strzela sobie GOLA :(

Witam,

Mam pytanko do naszej grupy , czy wiecie skąd wziąść kliny do stemplowania stropu pod żredzie. Myślałem o tartaku np.Agat ale może macie lepsze pomysły. Potrzebne jest mi ich ok. 400 - 500.

Proszę o radę. :(

U mnie cieli piłą łańcuchową z desek. Niestety ostatnio oddałem wszystkie odpady do spalenia, bo śmiało mogłem Ci to oddać.

Odkryliśmy w ostatnią niedzielę fajną cukiernię w Złotokłosie "Cafe Rosso". Jak sama nazwa wskazuje mieści się w czerwonym budynku, przy drodze z Henrykowa U., niedaleko przejazdu przez tory.

Duży wybór ciast i ciasteczek, świeże i co najważniejsze zjadliwe. Byliśmy tam późnym popołudniem i wybór nadal był spory(!). Musieliśmy sobie zrobić przerwę, bo mieliśmy dość styropianu

Odkryliśmy w ostatnią niedzielę fajną cukiernię w Złotokłosie "Cafe Rosso". Jak sama nazwa wskazuje mieści się w czerwonym budynku, przy drodze z Henrykowa U., niedaleko przejazdu przez tory.

Jestem z tą cukiernią w pewien sposób związany, budowali ją ci sami ludzie co moją chałupę, nawet stemple te same :-)

Adamie, strop wylewany, sądząc po gigantycznym zapotrzebowaniu na kliny.

Moi panowie od stanu "0" też wycinali z desek, ale trochę mniej.

Nie, strop Terriva :lol:

Mój majster zabija dwa kliny z dwóch stron pod 300 żerdzi prawie. :o

Też powinien wycinać ale ,że bardzo tanio zgodził robociznę to teraz takie kwiatki mi wrzuca. W sumie i tak jak skończę to wyjde duuuuużo na swoje więc nie chce się z nim drażnić. :wink:

ms. wiesz, nawet ich zapytałam, czy nie chcieli bankomatu jakiegoś bardziej popularnego banku, ale podobno inne banki nawet nie chciały rozmawiać.

Może założyć sobie konto w spółdzielczym? :D

A jeśli chodzi o ciastka i torty (bo tam można zamówić torty), to polecam - zamawiałam z okazji urodzin syna, wszystkie świeżutkie i smaczne.

Znużenie ocieplaniem własnego domu przynosi różne efekty uboczne - począwszy od wypadu do cukierni po kupowanie wynalazków ułatwiających życie.

Kupiliśmy na próbe piankę do przyklejania styropianu Ceresit CT 84. Zaznaczyłam, że na próbę, bo cena naboju w porównaniu z workiem kleju - kosmiczna.

Obiecaliśmy sobie, że będziemy używać tylko w newragicznych i trudnych miejscach. :-?

Witam,

W najbliższym czasie będę potrzebował jednokomorowe szambo 10 m3. Wstępnie myślę np. o firmie Jesbet spod Radomia, ale mogłaby być też jakaś z okolic Konstancina czy Warszawy - byle sprawdzona i z sensownymi cenami. Może są chętni do wspólnego zakupu - można by wtedy coś utargować u producenta, a i transport by wyszedł taniej?

Poszukuję też:

- sprawdzonego fachowca do podłączenia rury kanalizacyjnej do zbiornika oraz zainstalowania szybkozłączki do ogrodzenia;

- koparkowego do "dziury" na szambo.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Jezier, skład w Woli Gołkowskiej (Bessel Center) - akurat mieli 3 sztuki, więc wykupiliśmy cały zapas. :wink:

Trzeba też zainwestować w pistolet jeśli do tej pory się nie miało.

Pytaliśmy się też w innym miejscu - mieli w ofercie, ale sprowadzali na zamówienie.

Podobnie z różnymi akcesoriami do ocieplania. W ciągłej sprzedaży tylko towar-basic. Pozostałe rzeczy z oferty producenta - na zamówienie. U producenta nie kupisz, bo detalicznym nie sprzedaje. :cry:

grer, od sąsiada słyszałem o producencie szamb w Gościeńczycach koło Prażmowa. Jeszcze tam nie byłem, ale chyba wybiorę się w sobotę. Podobno można u nich zamówić z montażem. Czy ktoś z grupy słyszał o tym producencie ?

ms., też szukałem tej pianki i oczywiście nigdzie nie było, ostatnio jedna pani obiecała że zamówi kartonik na próbę bo ludzie coraz częściej o to pytają. Gdzieś obiło mi się o uszy że selena wprowadza podobny produkt, może ceny spadną.