Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Zamiast palety kleju kartonik pianek
- no właśnie, policzyłem że na mój dom (ok. 200 m2 elewacji) potrzeba ok. 25 puszek, co daje kwotę 975 PLN (puszka Ceresitu po 39 PLN) lub inaczej 4,9 PLN za m2 pianki do klejenia. ms., ile wam średnio wychodzi "normalnego" kleju do styro na metr ? Macie takie statystyki ? Instrukcja mówi że 4kg na 1 m2, ale różnie z tym bywa w rzeczywistości.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

statystyką zajmuje się mąż, ale działa spontanicznie. Kupujemy po kilka worków kleju - robimy sami, więc mamy ten komfort kupowania "na styk".

Teoretycznie powinniśmy się zmieścić w 18 workach.

Smarujemy powierzchniowo, nie plackowo i obwodowo. Ściany mamy z b.k., dość proste. Wcześniej impregnowaliśmy - pięknie widać jak bloczki wręcz zasysają płyn do gruntowania.

Odkupię pozostałości po budowie cegłę MAX w cenie do 2 zł/szt, styropian gr. 10 - fundament, 3cm - pod wylewki, 15 cm na mur, folię kubełkową, kołki do styropianu 10-tke i 15-tke, bloczki fundamentowe, tralki balkonowe drewniane (takie deseczki na barierkę).

Poza tym cementy, kleje, drewnochron i inną chemię. Jeżeli da się to wycenić lub dorzucić gratis.

mail [email protected]

Dzabij

Ja mam szambo z Gościeńczyc. W zeszłym roku zapłaciłem za nie 4tys Cena z montontowaniem i szybkozłączką.

Własciciel firmy na pierwszy rzut oka nie budzi zaufania.

Jest jednak terminowy i solidny.

Czy ktoś z Was kupował w tym roku drewno do kominka

Poprosze o namiary

pozdr piomod

Matko, chcesz sama klepać kosę? :o

Bo jeśli chcesz korzystać z pomocy kowala, to widziałam jednego przed Piasecznem (przy drodze Tarczyn-Piaseczno).

Matko (po raz drugi), przed chwilą była u nas i u okolicznych sąsiadów straż miejska z Tarczyna. Kontrolowała umowy na wywóz nieczystości stałych i płynnych. Jestem w szoku :o :o

Mamy kosę-nówkę, ale nie można jej użyć bo nie wyklepana. :cry:

To trzeba umieć :cry: Klepie się cieńszą częścią młotka, na tak zwanej babce (specjalne żelazne kowadełko) - można użyć innego żelaznego klina wbitego w pieniek. Klepać trzeba miejsce przy miejscu. Uderza się brzeżek ostrza pod kątem, najpierw w jedną, potem w drugą stronę. Muszą powstać zadziorki. Ostrze musi być w pewnym sensie wyszczerbione. Na koniec przeciąga się po obu stronach osełką. Zresztą osełkę używa sie potem co i rusz. A umiesz kosić? :o

Tak poinstruował mnie mój osobisty kosiarz :wink: Dawno, dawno temu gdy prądu nie było bez kosy ani rusz, takie perze i inne ziela rosły nam na działce :-?

Gosiek, nie wiesz, że jak chłop się uprze to koniec. :wink:

Tak przy okazji - macie pozwolenie na budowę?

My dzisiaj odebraliśmy swoje. Ale to tylko przyłącze i instalacja gazowa, więc "poszło szybciej" (dokładnie miesiąc).

W zeszłym roku pozwolenie na budowę domu przy brakach kadrowych w starostwie było po trzech tygodniach.