Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

adam2007

Jak by co to mi zostało chyba 40 sztuk terivy z Budokruszu. Większość zadeklowana, ale to nie ma znaczenia. Do odebrania w Henrykowie-Urocze, oddam za pol ceny. Jak będziesz zainteresowany to daj znać na maila albo PW. Jutro będę na placu boju to policzę dokładnie ile ich mam.

A jakby ktoś z szanownych grupowiczów miał ochotę odpocząć od pustaków, cegieł, stropów i.t.d. to polecam kiermasz szkła artystycznego przy Piaseczyńskiej / gdzieś tak mniej więcej na wysokości Henrykowa/.

Zresztą jest duży , żółty banner..

Głównie różne misy, patery, miseczki-ale naprawdę unikatowe.

Albo też większe formy-od blatów poprzez różne panele, witraże.

Fajne żródło inspiracji.

Dopiero teraz odkryłam to miejsce, chociaż przejeżdżam tam codziennie.

Gosiek, nie wiesz, że jak chłop się uprze to koniec. :wink:

oj wiem coś o tym :wink:

Tak przy okazji - macie pozwolenie na budowę?

My dzisiaj odebraliśmy swoje. Ale to tylko przyłącze i instalacja gazowa, więc "poszło szybciej" (dokładnie miesiąc).

W zeszłym roku pozwolenie na budowę domu przy brakach kadrowych w starostwie było po trzech tygodniach.

Czekamy nadal na telefon. Papiery miały być sprawdzone w środę lub czwartek. Skoro nie było telefonu, że coś nie tak, to mam nadzieję na decyzję w przyszłym tygodniu :roll: Czy to tak działa - brak błędów - wydanie decyzji?

A jakby ktoś z szanownych grupowiczów miał ochotę odpocząć od pustaków, cegieł, stropów i.t.d. to polecam kiermasz szkła artystycznego przy Piaseczyńskiej / gdzieś tak mniej więcej na wysokości Henrykowa/.

Zresztą jest duży , żółty banner..

Głównie różne misy, patery, miseczki-ale naprawdę unikatowe.

Albo też większe formy-od blatów poprzez różne panele, witraże.

Fajne żródło inspiracji.

Dopiero teraz odkryłam to miejsce, chociaż przejeżdżam tam codziennie.

Dzisiaj jak jechałem do kolegi Dzabij to widziałem ten kiermasz. Mało ludzi było ale z daleka widziałem ,że ciekawe artykuły.

czy mogłbym prosic o namiar na sprawdzonego elektryka ktory podlaczylby prowizorke budowlana?

wpiecie sie do sieci, slup, skrzynka itd.

minal miesiac od zlozenia o PNB i nawet jeszcze nikomu nie przydzielono sprawy... wystarczy ich nekac telefonicznie czy trzeba tam jezdzic zeby juz im sie odechcialo mnie ogladac? a moze obie te metody nic nie wniosa?

N

czy mogłbym prosic o namiar na sprawdzonego elektryka ktory podlaczylby prowizorke budowlana?

wpiecie sie do sieci, slup, skrzynka itd.

Novatino,

Jakbys szukal taniego slupa ze skrzynka to sluze :-) Nasz budowlany komplet po szczesliwym przepieciu na skrzyneczke mieszkaniowa spoczywa w garazu :-)

Mamy jeszcze do tego wielgachny kawal bardzo solidnego kabla 8)

Betsi,

Jak tam zmagania ogrodkowe? Trawa posiana?

Amber

Do trawy do jeszcze chyba daleka droga. Czas jest tylko w weekend żeby cos zrobić. Na razie wypleniłam z grubsza chwasty, ładnie skosiłam ( te wypalone chwasty i odrastającą dziką trawę), wszystkie pozostałości budowlane wrzuciłam w jedno miejsce ( żeby łatwo było je wywieść). Zaczęłam sypać ziemię w podest tarasowy i myśłałam że posieję już trawę, ale panowie od kostki mają poprawkę, więc musiałm się wstrzymać z pracami. Ponadto jest dużo ziemi do podsypania wokół kostki i tarasu.

NIe ma komu robić :-?

A może macie kogoś albo wiecie gdzie szukać niedrogiego pracownika do łopaty i sypania ziemi.?

Do tego mam duzy problem z jednym sasiadem, któremu już totalnie odwaliło - straszne głupoty wymyśla :evil: Ale to inna bajka.

Mam za to taras - fajny, duży, ładny i super widoki z krzesełka na tarasie :lol:

Ostnio wieczorami obserwuję motolotniarzy, którzy startują spod lasu pomiędzy Gołkowem a Runowem. Ponieważ mój dom jest na wzniesieniu doskonale widzę ich mimo sporej odległości.

Mam tez miłą sąsiadkę, która tuż przy moim płocie hoduje rózne warzywka i częstuje mnie młoda sałatą, koperkiem, rzodkiewkami i swieżą miętą. To bardzo miłe z jej strony. Ja jeszcze swojego zielnika ( bo taki jest w planie) sie nie dorobiłam, ale syn już kupuje szczypiorek i sałatę i mietę :lol:

Zuber

Dzieki ze napisałaś o tej wystawie szkła, na pewno tam podjadę.

Nie wiecie do której godziny mają otwarte?

Betsi,

Prawde powiedziawszy myslalam, ze jakos ulozylo sie z tym sasiadem :roll: Ale widze, ze sprawa jest rozwojowa :-? Bardzo wspolczuwam ... Na szczescie dopisala Ci sasiadka :-) No, no ... mloda salatka, rzodkiewka i mieta ... rozpieszcza Cie :-)

Co do lopatowego pracownika, to nie mam nikogo do polecenia. Mowia, ze w Piasecznie mozna takiego rano dostac :roll:

A moze pomyslisz nad zatrudnieniem ogrodnika? Nam trafil sie doprawdy solidny ... Pracowal z pomocnikiem przez tydzien od bladego switu do zmierzchu i wszystko zrobili ok. Ziemia wyrownana, posadzone przez niego rosliny nie usychaja, a trawa wyrasta. Znaczy sie sprawdzony :lol:

ok, to zaraz wysylam Wam namiary.

Nalezy tylko pamietac, ze przed pracami ogrodniczymi warto pomyslec o jakims systemie nawadniania. Jak sie ostatnio okazuje, to baaardzo wazne :-)

I jeszcze jedno: o przywoz ziemi nalezy zadbac samemu. Natomiast zakup roslin, kory, otoczakow czy torfu mozna zlecic tej firmie.

Zuber

Dzieki ze napisałaś o tej wystawie szkła, na pewno tam podjadę.

Nie wiecie do której godziny mają otwarte?

Betsi

Niestety wystawa była tylko przez weekend.

Musisz poczekać do następnej :cry:

Ja do prac ogrodowych wynajęłam najpierw koparkę do rozwiezienia humusu, potem zaprzyjażnionego sąsiada-rolnika do przeorania, wyrównania itp.

Poszukaj w okolicy kogoś kto czynnie uprawia ziemię.Wersja na pewno tańsza niż ogrodnik, a równie skuteczna.Ja mam teren pod uprawy przygotowany modelowo :wink:

Tylko czasu na zajęcie się ogródkiem brak, jestem w jakimś totalnym amoku pracowo-domowym ostatnio.

A gdyby ktoś chciał tanio stemple to mam takie od 2,80 do mniejszych.