adam2007 30.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam, Czy ktoś wie gdzie w okolicach Piaseczna sprzedają pustaki stropowe. Zabrakło mi 20 szt. ipotrzebuję jutro dokupić. Budokrusz nie wiemczy ma w mysiadle , wGrodzisku na pewno.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 adam2007 Jak by co to mi zostało chyba 40 sztuk terivy z Budokruszu. Większość zadeklowana, ale to nie ma znaczenia. Do odebrania w Henrykowie-Urocze, oddam za pol ceny. Jak będziesz zainteresowany to daj znać na maila albo PW. Jutro będę na placu boju to policzę dokładnie ile ich mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 30.05.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A jakby ktoś z szanownych grupowiczów miał ochotę odpocząć od pustaków, cegieł, stropów i.t.d. to polecam kiermasz szkła artystycznego przy Piaseczyńskiej / gdzieś tak mniej więcej na wysokości Henrykowa/.Zresztą jest duży , żółty banner..Głównie różne misy, patery, miseczki-ale naprawdę unikatowe.Albo też większe formy-od blatów poprzez różne panele, witraże.Fajne żródło inspiracji.Dopiero teraz odkryłam to miejsce, chociaż przejeżdżam tam codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Gosiek, nie wiesz, że jak chłop się uprze to koniec. oj wiem coś o tym Tak przy okazji - macie pozwolenie na budowę? My dzisiaj odebraliśmy swoje. Ale to tylko przyłącze i instalacja gazowa, więc "poszło szybciej" (dokładnie miesiąc). W zeszłym roku pozwolenie na budowę domu przy brakach kadrowych w starostwie było po trzech tygodniach. Czekamy nadal na telefon. Papiery miały być sprawdzone w środę lub czwartek. Skoro nie było telefonu, że coś nie tak, to mam nadzieję na decyzję w przyszłym tygodniu Czy to tak działa - brak błędów - wydanie decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 31.05.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 A jakby ktoś z szanownych grupowiczów miał ochotę odpocząć od pustaków, cegieł, stropów i.t.d. to polecam kiermasz szkła artystycznego przy Piaseczyńskiej / gdzieś tak mniej więcej na wysokości Henrykowa/. Zresztą jest duży , żółty banner.. Głównie różne misy, patery, miseczki-ale naprawdę unikatowe. Albo też większe formy-od blatów poprzez różne panele, witraże. Fajne żródło inspiracji. Dopiero teraz odkryłam to miejsce, chociaż przejeżdżam tam codziennie. Dzisiaj jak jechałem do kolegi Dzabij to widziałem ten kiermasz. Mało ludzi było ale z daleka widziałem ,że ciekawe artykuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manekineko 01.06.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Jezier-jaki masz piękny przydomek Dostałem od forumowiczów na zeszłorocznym spotkaniu. 5 ze spostrzegawczości dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 02.06.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Nie ma ktoś używanych stempli do sprzedania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 02.06.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Nie ma ktoś używanych stempli do sprzedania? pozdrawiam Ja bede miał koło 300 ale za jakies 2 tygodnie. W czwartek wylewają mi strop. Bede miał 3 m, oraz od 2,1m do 2,9m. Praqktycznie od 2,1 każdy rozmiar. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 02.06.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 czy mogłbym prosic o namiar na sprawdzonego elektryka ktory podlaczylby prowizorke budowlana?wpiecie sie do sieci, slup, skrzynka itd. minal miesiac od zlozenia o PNB i nawet jeszcze nikomu nie przydzielono sprawy... wystarczy ich nekac telefonicznie czy trzeba tam jezdzic zeby juz im sie odechcialo mnie ogladac? a moze obie te metody nic nie wniosa? N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Novatino zależy jaki teren, ja zadzwoniłam bezpośrednio do elektryka obsługującego mój teren i sam wszystko załatwił w 2 tygodnie. jeśli nie masz skrzynki to musisz się liczyć ze sporym kosztem. Napisz gdzie działka na priv jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.06.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 czy mogłbym prosic o namiar na sprawdzonego elektryka ktory podlaczylby prowizorke budowlana? wpiecie sie do sieci, slup, skrzynka itd. Novatino, Jakbys szukal taniego slupa ze skrzynka to sluze Nasz budowlany komplet po szczesliwym przepieciu na skrzyneczke mieszkaniowa spoczywa w garazu Mamy jeszcze do tego wielgachny kawal bardzo solidnego kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 02.06.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 AmberWind jezeli sie Wam nie spieszy to niech polezy jeszcze chwile. jak tylko sie dowiem od fachowca jakie mam potrzeby materialowe (konkretnie) to natychmiast sie odzywam.chcialbym to od razu wkopac, pospinac zeby nie lezalo i korcilo nieuczciwych... dziekiN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 02.06.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Nie ma ktoś używanych stempli do sprzedania? pozdrawiam Mam i chętnie się pozbędę.Nieco krótsze niż u Adama , ale krótsze pewnie też sę przydadzą. Pomierzę i policzę dzisiaj a jutro napiszę więcej/chwilowo nie posiadam domowego kompa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 AmberWind jezeli sie Wam nie spieszy to niech polezy jeszcze chwile. nie ma sprawy Jak bedziesz chcial obejrzec ten pobudowlany dorobek, to zapraszam Na miejscu ocenisz solidnosc slupa i skrzyneczki Betsi, Jak tam zmagania ogrodkowe? Trawa posiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.06.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Betsi, Jak tam zmagania ogrodkowe? Trawa posiana? Amber Do trawy do jeszcze chyba daleka droga. Czas jest tylko w weekend żeby cos zrobić. Na razie wypleniłam z grubsza chwasty, ładnie skosiłam ( te wypalone chwasty i odrastającą dziką trawę), wszystkie pozostałości budowlane wrzuciłam w jedno miejsce ( żeby łatwo było je wywieść). Zaczęłam sypać ziemię w podest tarasowy i myśłałam że posieję już trawę, ale panowie od kostki mają poprawkę, więc musiałm się wstrzymać z pracami. Ponadto jest dużo ziemi do podsypania wokół kostki i tarasu. NIe ma komu robić A może macie kogoś albo wiecie gdzie szukać niedrogiego pracownika do łopaty i sypania ziemi.? Do tego mam duzy problem z jednym sasiadem, któremu już totalnie odwaliło - straszne głupoty wymyśla Ale to inna bajka. Mam za to taras - fajny, duży, ładny i super widoki z krzesełka na tarasie Ostnio wieczorami obserwuję motolotniarzy, którzy startują spod lasu pomiędzy Gołkowem a Runowem. Ponieważ mój dom jest na wzniesieniu doskonale widzę ich mimo sporej odległości. Mam tez miłą sąsiadkę, która tuż przy moim płocie hoduje rózne warzywka i częstuje mnie młoda sałatą, koperkiem, rzodkiewkami i swieżą miętą. To bardzo miłe z jej strony. Ja jeszcze swojego zielnika ( bo taki jest w planie) sie nie dorobiłam, ale syn już kupuje szczypiorek i sałatę i mietę Zuber Dzieki ze napisałaś o tej wystawie szkła, na pewno tam podjadę. Nie wiecie do której godziny mają otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.06.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Betsi, Prawde powiedziawszy myslalam, ze jakos ulozylo sie z tym sasiadem Ale widze, ze sprawa jest rozwojowa Bardzo wspolczuwam ... Na szczescie dopisala Ci sasiadka No, no ... mloda salatka, rzodkiewka i mieta ... rozpieszcza Cie Co do lopatowego pracownika, to nie mam nikogo do polecenia. Mowia, ze w Piasecznie mozna takiego rano dostac A moze pomyslisz nad zatrudnieniem ogrodnika? Nam trafil sie doprawdy solidny ... Pracowal z pomocnikiem przez tydzien od bladego switu do zmierzchu i wszystko zrobili ok. Ziemia wyrownana, posadzone przez niego rosliny nie usychaja, a trawa wyrasta. Znaczy sie sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.06.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Amber Taki ogrodnik to z cała pewnością doskonałe rozwiązanie, ale nie jestem pewna czy wydolę finansowo Może daj namiar to sie zorientuję jak to wygląda kosztowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 03.06.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 AmberWind,chciałabym podłączyć się pod prośbę Betsi o namiar na sprawdzonego ogrodnika, mogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.06.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 ok, to zaraz wysylam Wam namiary. Nalezy tylko pamietac, ze przed pracami ogrodniczymi warto pomyslec o jakims systemie nawadniania. Jak sie ostatnio okazuje, to baaardzo wazne I jeszcze jedno: o przywoz ziemi nalezy zadbac samemu. Natomiast zakup roslin, kory, otoczakow czy torfu mozna zlecic tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 03.06.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Zuber Dzieki ze napisałaś o tej wystawie szkła, na pewno tam podjadę. Nie wiecie do której godziny mają otwarte? Betsi Niestety wystawa była tylko przez weekend. Musisz poczekać do następnej Ja do prac ogrodowych wynajęłam najpierw koparkę do rozwiezienia humusu, potem zaprzyjażnionego sąsiada-rolnika do przeorania, wyrównania itp. Poszukaj w okolicy kogoś kto czynnie uprawia ziemię.Wersja na pewno tańsza niż ogrodnik, a równie skuteczna.Ja mam teren pod uprawy przygotowany modelowo Tylko czasu na zajęcie się ogródkiem brak, jestem w jakimś totalnym amoku pracowo-domowym ostatnio. A gdyby ktoś chciał tanio stemple to mam takie od 2,80 do mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts