Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

AmberWind

jezeli sie Wam nie spieszy to niech polezy jeszcze chwile.

nie ma sprawy :-) Jak bedziesz chcial obejrzec ten pobudowlany dorobek, to zapraszam :-) Na miejscu ocenisz solidnosc slupa i skrzyneczki 8)

Ha, chyba się spóźniłam :roll: skrzyneczka będzie mi niezbędna już bardzo niedługo, zgapiłam się? :cry:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuber

No to szkoda z tą wystawą a już nastawiłam sie na jakieś fajne zakupy. :(

Gdybys zauważyła ze znowu coś się szykuje do daj znać - ja tamtedy nie jeżdżę i mogę przeoczyć.

Ziemię pod ogród tez mam już wstępnie przygotowaną. Chodzi o to że teraz jak połozyli kostkę i tarasy to musze (już niestety ręcznie) rozwieść ziemię żeby podrównać wysokości. Ziemię pod trawnik przywiozłam sobie wczesniej i czeka tylko na rozrzucenie cienką warstwą i posianie trawy. Rośliny będę kupować i sadzić sama.

Amber

Dzieki za ogrodnika.

Może ktos potrzebuje trochę palet i drewno pobudowlane ( długaśne dechy pozbijane po dwie żeby było szerzej).

flamenco108

Do niedawna jeszcze ja się budowałem, papierkologicznie nadal się buduję, a praktycznie, to będę się budował jeszcze przez kilka lat zapewne... Chyba mogę się zaliczyć do okolic? Czy 1km to już nie okolica? A 100m na północ ode mnie są pola, które czekają na bogatych inwestorów...

Miło jest poznać kogoś z naszej okolicy - gdzie dokładnie budujecie?.

My na ulicy Sąsiedzkiej.

A my na Pułaskiego, niedaleko Kołobrzeskiej.

...i przyszedł człowiek ktory robił to od trzydziestu lat. nogami własnymi odmierzył 60 dokładnych metrow i powiedzial:

- słup skrzynka kabel wszystko zrobie we dwa dni a kosztowac to bedzie pana oj bedzie ze CZTERY TYSIACE ze cztery...

a ja się grzecznie zapytuję czy dobrze On powiedział. czy dobrze?

N

...i przyszedł człowiek ktory robił to od trzydziestu lat. nogami własnymi odmierzył 60 dokładnych metrow i powiedzial:

- słup skrzynka kabel wszystko zrobie we dwa dni a kosztowac to bedzie pana oj bedzie ze CZTERY TYSIACE ze cztery...

a ja się grzecznie zapytuję czy dobrze On powiedział. czy dobrze?

N

u mnie slup stoi na granicy dzialki mojej i sasiada. Postawili mi obok skrzynke i zainkasowali 1,5 tys.

Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu.

Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać)

Witam, mam pytanko dotyczące spoinowania. Chodzi dokładnie o kładzenie spoin pionowych pomiędzy pustakami ceramicznymi U220 (ściany nośne). Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie.

Robert