Gosiek33 03.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 AmberWind jezeli sie Wam nie spieszy to niech polezy jeszcze chwile. nie ma sprawy Jak bedziesz chcial obejrzec ten pobudowlany dorobek, to zapraszam Na miejscu ocenisz solidnosc slupa i skrzyneczki Ha, chyba się spóźniłam skrzyneczka będzie mi niezbędna już bardzo niedługo, zgapiłam się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.06.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Ha, chyba się spóźniłam skrzyneczka będzie mi niezbędna już bardzo niedługo, zgapiłam się? Gosiek33, Jak chcesz przyjedz, zobaczysz. Skrzyneczka, palik i dlugasny kabel czekaja na nowy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Zuber No to szkoda z tą wystawą a już nastawiłam sie na jakieś fajne zakupy. Gdybys zauważyła ze znowu coś się szykuje do daj znać - ja tamtedy nie jeżdżę i mogę przeoczyć. Ziemię pod ogród tez mam już wstępnie przygotowaną. Chodzi o to że teraz jak połozyli kostkę i tarasy to musze (już niestety ręcznie) rozwieść ziemię żeby podrównać wysokości. Ziemię pod trawnik przywiozłam sobie wczesniej i czeka tylko na rozrzucenie cienką warstwą i posianie trawy. Rośliny będę kupować i sadzić sama. Amber Dzieki za ogrodnika. Może ktos potrzebuje trochę palet i drewno pobudowlane ( długaśne dechy pozbijane po dwie żeby było szerzej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ha, chyba się spóźniłam skrzyneczka będzie mi niezbędna już bardzo niedługo, zgapiłam się? Gosiek33, Jak chcesz przyjedz, zobaczysz. Skrzyneczka, palik i dlugasny kabel czekaja na nowy domek Super niebawem się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 04.06.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Novatino zależy jaki teren, ja zadzwoniłam bezpośrednio do elektryka obsługującego mój teren i sam wszystko załatwił w 2 tygodnie. Zazdrośnica dziekuje za rade! Z elektrykiem umowiony jestem na dzis. N P.S. wreszcie zaczyna sie cos dziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 04.06.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 flamenco108 Do niedawna jeszcze ja się budowałem, papierkologicznie nadal się buduję, a praktycznie, to będę się budował jeszcze przez kilka lat zapewne... Chyba mogę się zaliczyć do okolic? Czy 1km to już nie okolica? A 100m na północ ode mnie są pola, które czekają na bogatych inwestorów... Miło jest poznać kogoś z naszej okolicy - gdzie dokładnie budujecie?. My na ulicy Sąsiedzkiej. A my na Pułaskiego, niedaleko Kołobrzeskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.06.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Szanowni, czy ktoś zlecał wprowadzenie wody do budynku Elmar'owi ? Ile more-less zapłaciliście ? Słyszałem ze to wyjątkowo droga usługa i lepiej zlecić to komuś innemu. Jakie macie doświadczenia w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Elmarowi płaci się raczej more niż less. Jak chcesz wiedzieć ile - pojedź do firmy i poproś o wycenę doprowadzenia przyłącza. Bardzo chętnie wszystko wyliczą, dostaniesz wszystkie potrzebne druki i wzór umowy. Mnie zmroziły zapisy w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.06.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 I co, rozumiem że nie zdecydowaliście się na ich usługi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 04.06.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Macie moze namiary na sprawdzonych parkieciarzy dzialajacych w naszej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Postanowiliśmy - każdy inny, byleby nie Elmar. Tak dla zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 04.06.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam,Poszukuje solidnej ekipy co by mi tynki zrobila. Mozecei kogos polecic??A moze macie kogos solidnego jeszcze od plyt GK i ELEKTRYKA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 04.06.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ...i przyszedł człowiek ktory robił to od trzydziestu lat. nogami własnymi odmierzył 60 dokładnych metrow i powiedzial:- słup skrzynka kabel wszystko zrobie we dwa dni a kosztowac to bedzie pana oj bedzie ze CZTERY TYSIACE ze cztery... a ja się grzecznie zapytuję czy dobrze On powiedział. czy dobrze? N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.06.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Novatino, myślę, że tak by wyszło z 3500 jeśli nie masz skrzynki. Najlepiej odkup od kogoś skrzynke ze słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.06.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, Poszukuje solidnej ekipy co by mi tynki zrobila. Mozecei kogos polecic?? Jak gipsowe, to mogę polecić (winszują sobie 30 PLN z metra). CW nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 05.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ...i przyszedł człowiek ktory robił to od trzydziestu lat. nogami własnymi odmierzył 60 dokładnych metrow i powiedzial: - słup skrzynka kabel wszystko zrobie we dwa dni a kosztowac to bedzie pana oj bedzie ze CZTERY TYSIACE ze cztery... a ja się grzecznie zapytuję czy dobrze On powiedział. czy dobrze? N u mnie slup stoi na granicy dzialki mojej i sasiada. Postawili mi obok skrzynke i zainkasowali 1,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 AmberWind poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.06.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A ja wyskakuję z pytankiem do tych, którzy mają kranik na zewnętrznej ścianie budynku. Tak sobie zwyczajnie wystaje ze ściany czy schowany jest w skrzyneczce? Która opcja sprawdza się bardziej u późniejszym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu. Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 05.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, mam pytanko dotyczące spoinowania. Chodzi dokładnie o kładzenie spoin pionowych pomiędzy pustakami ceramicznymi U220 (ściany nośne). Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts