ms. 05.06.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 [...] zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. [...] To bardzo ważna uwaga, dzięki. Z marszu nie pamiętam, ale chyba hydraulicy zrobili nam taki potencik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.06.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie. Robert Dwa paski wystarcza , powiem wiecej , jest to jak najbardziej poprawne murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 05.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 DziękujęR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu. Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać) Potwierdzam wszystko w 100% Kranik, jesli nie jest na środku głównej ściany jest praktycznie niewidoczny i łatwo podpiać do niego wąż. U mnie rury w zime nie popękały bo mam zawory w środku domu i woda zeszła z instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny. Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac. Wracamy do miasta Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.06.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Amber, już raz byłam zaskoczona, a teraz jestem zastrzelona Twoją informacją. Dzięki z informację na priva, odpiszę jak ochłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 piękny awatar , czyli pies piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny. Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac. Wracamy do miasta Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum Też jestem zastrzelona Czy uciekasz całkiem z okolic warszawskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Amber. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.06.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber No to by by Miło było poznać Cię ( chociaż tylko internetowo). Powodzenia w dalszych zmaganiach budowlanych. Odezwij sie czasem do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 06.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ale to gdzie ta Amber się wyprowadza tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.06.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber Powodzenia na nowej drodze życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 06.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Słuchajcie, W dniu wczorajszym wszedłem do naszego przyszłego domku, przywitałem się z żonką i dzieciakami, powiesiłem ubranie w szafie, umyłem ręce i ... ... obudziłem się. Jakie fajne jest wrażenie gdy wśród rozciągniętych drutów tyczących ławy człowiek dostrzega wytyczone pomieszczenia parteru. Wie gdzie będzie łazienka, a gdzie będzie kuchnia i gdzie będzie grzał się przy kominku . Och, jak to jeszcze daleko. Ale zawsze w tym miejscu mógł być jeszcze trawnik. http://lh5.ggpht.com/darekiagatka/SEheqShLw4I/AAAAAAAAAQY/CDOQxXJeuAg/s400/Tyczenie%20%C5%82aw%20drucianych..JPG http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/StanZerowy/photo#5208517049672516482 Amber Zaglądaj do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.06.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Amber Zaglądaj do nas. bede, bede Z perspektywy czasu musze przyznac, ze doswiadczenie przy wyposazaniu i wykanczaniu domu wyjatkowo sie przydaje. Zero stresu, zero miotania sie pomiedzy wyborami, po prostu weszlam i wiedzialam co i z kim bede wykanczac Normalnie profeska Robimy juz ostatnie szlify, za dwa tygodnie przywoza ostatnie meble i mozna transportowac kartony. BTW wszedzie taaaak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 09.06.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 10.06.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam,czy ktoś może mi podać dokłądne namiary na Pana Niwińskiego, który w Kątach k. Góry Kalwarii sprzedaje piasek kwarcowy?Będę wdzięczna.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 10.06.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 WitamPoszukuje ekipy która położyłaby dachówke na smietniku o wym 2x2mpozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. Pozdrawiam Robert Nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale elementy z kwasówki wszelkiej maści można kupić w Michałowicach w firmie Panek. To jest producent i można u niego zamówić w zasadzie wszystko. piomod, sąsiad szuka już chyba z pół roku, dekarze jakoś nie lubią takich maleństw a jak już któryś się zdecyduje to śpiewa sobie ok. 2 000 za taką robótkę.... Spróbuj zadzwonić do p. Tadeusza (znajomy rodziców) tel. (22) 728-78-95, on w tej chwili nie ma ekipy i robi samodzielnie, może mu podpasuje taka robótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.06.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Mam pytanie, gdzie i jaki piasek zamawialiście do wylewek ? Właśnie rozmawialem z wykonawcą i poleca "wiślak sortowany", podobno ten do murowania trochę za drobny a pospółka zbyt niejednorodna (kamienista). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 10.06.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 a czy ktos mnie poratuje namiarami na parkieciarzy. Bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts