Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy zaprawa powinna być kładziona na całej bocznej powierzchni pustaka, czy też wystarczą dwa paski zaprawy, po jednym na każdym końcu pustaka. U mnie właśnie jest realizowany te ostatni wariant i nie wiem czy to jest poprawnie.

Robert

Dwa paski wystarcza , powiem wiecej , jest to jak najbardziej poprawne murowanie.

Do takiego w małej skrzyneczce chyba ciężko potem węża dopiąć (jeżeli zawór kątowy). W skrzyneczce wygląda pewnie nieco estetyczniej, choć to kwestia gustu.

Natomiast co do samego kranika, to zróbcie koniecznie drugi wewnątrz pomieszczenia tylko ciut niżej aby woda mogła spłynąć przed zimą z instalacji. Inaczej może w zimę zawory porozrywać (u sąsiada popękały pomimo tego że po zakręceniu "głównego" kurka otworzył zawory zewnętrzne; woda się "podwiesza" i nie chce spływać)

Potwierdzam wszystko w 100% :p

Kranik, jesli nie jest na środku głównej ściany jest praktycznie niewidoczny i łatwo podpiać do niego wąż. U mnie rury w zime nie popękały bo mam zawory w środku domu i woda zeszła z instalacji.

Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny.

Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska :-) I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac.

Wracamy do miasta 8) Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ;) ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie :D

Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum :D

Z kranikiem mamy podobnie. Bez skrzyneczki, drugi kranik w garazu, zamontowany nizej niz ten zewnetrzny.

Uffff ... Kochani czas pozegnac sie z grupa piaseczynska :-) I nie tylko dlatego, ze juz nie buduje, ale rowniez dlatego ze za pare tygodni przestajemy tutaj mieszkac.

Wracamy do miasta 8) Wlasnie po intensywnych tygodniach koncze urzadzac nam nowe lokum, a kupiona wlasnie dzialka ( miejska, rzecz jasna ;) ) czeka na procedure papierologii, potem na jakis sprytny projekt, no i budowanie :D

Dzieki wszystkim za rady, kontakty i polecenia. No i do spotkania ... gdzies na Forum :D

Też jestem zastrzelona :o Czy uciekasz całkiem z okolic warszawskich ?

Słuchajcie,

W dniu wczorajszym wszedłem do naszego przyszłego domku, przywitałem się z żonką i dzieciakami, powiesiłem ubranie w szafie, umyłem ręce i ...

... obudziłem się. :(

Jakie fajne jest wrażenie gdy wśród rozciągniętych drutów tyczących ławy człowiek dostrzega wytyczone pomieszczenia parteru.

Wie gdzie będzie łazienka, a gdzie będzie kuchnia i gdzie będzie grzał się przy kominku :D .

Och, jak to jeszcze daleko.

Ale zawsze w tym miejscu mógł być jeszcze trawnik. :D

http://lh5.ggpht.com/darekiagatka/SEheqShLw4I/AAAAAAAAAQY/CDOQxXJeuAg/s400/Tyczenie%20%C5%82aw%20drucianych..JPG

http://picasaweb.google.pl/darekiagatka/StanZerowy/photo#5208517049672516482

Amber

Zaglądaj do nas.

Amber

Zaglądaj do nas.

bede, bede 8)

Z perspektywy czasu musze przyznac, ze doswiadczenie przy wyposazaniu i wykanczaniu domu wyjatkowo sie przydaje. Zero stresu, zero miotania sie pomiedzy wyborami, po prostu weszlam i wiedzialam co i z kim bede wykanczac :lol: Normalnie profeska ;) :lol:

Robimy juz ostatnie szlify, za dwa tygodnie przywoza ostatnie meble i mozna transportowac kartony. :D

BTW wszedzie taaaak blisko :lol:

Witam, witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie można nabyć tzw. wkłady kominowe tzn. kwasówki z zasobnikiem powietrza w okolicach Nowej Iwicznej lub Piaseczna. Pozdrawiam

Robert

Nie do końca wiem o co Ci chodzi, ale elementy z kwasówki wszelkiej maści można kupić w Michałowicach w firmie Panek. To jest producent i można u niego zamówić w zasadzie wszystko.

piomod, sąsiad szuka już chyba z pół roku, dekarze jakoś nie lubią takich maleństw a jak już któryś się zdecyduje to śpiewa sobie ok. 2 000 za taką robótkę....

Spróbuj zadzwonić do p. Tadeusza (znajomy rodziców) tel. (22) 728-78-95, on w tej chwili nie ma ekipy i robi samodzielnie, może mu podpasuje taka robótka.