strzelu 20.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ciekawe co na to ZUDy, gazownie, wodociągi stoeny i inne durne instytucje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.06.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 ZUD w wydanej opinii zaznacza, że inwestor musi zapewnić przeprowadzenie geodezyjnych pomiarów powykonawczych. Czyli jakby co, to oni nie mają z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 20.06.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 No fajnie, OK. Ale to znaczy że Tobie już tę opinię wydał?A jak projekt wewnętrznych instalacji (od płotu dop domu i w domu) ma się do przepisów o odległości instalacji od ścian budynku od granicy działki itp.? Na to nie zwracają uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.06.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Strzelu, ależ mam opinie, uzgodnienia, nawet pozwolenie na budowę. Właśnie robią mi przyłącze. Kiedy powiedziałam im o zwalonej mapie, pokiwali głowami z politowaniem i odmierzali trasę przebiegu względem ściany budynku (np. dla gazu 1 m, dla wody 1,4 m). Liczę na to, że brakujące pół metra wyjdzie w czasie inwentaryzacji powykonawczej i wtedy będzie korekta. Napisałam o tym przypadku głównie po to, żeby kto żyw omijał geodetę pana M. D. z Góry Kalwarii. PS. A na mapę czekałam 5 miesięcy. Po drodze pana M. D. dotknęły wszystkie plagi, z czekaniem na nowe punkty włącznie. Jednym słowem: przerąbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotto 20.06.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam, Chce zaczac budowe na wiosne przyszlego roku w okolicach Piaseczna. Wlasnie jestem na etapie szukania architekta, ktory zrobilby mi adaptacje gotowego projektu i ktory zalatwilby za mnie wszystkie formalnosci (niestety sam nie moge tym sie zajac). Czy ktos moglby mi kogos polecic? Przerobki bede robil w miare standardowe. Czy macie idee ile taka uslga powinna kosztowac? W szczegolnosci to ganianie za papierkami? Narazie oferta, ktora dostalem mnie powalila - okolo 10.000 brutto za wszystko (projekt + przerobki + zalatwianie wszystkich papierkow). Wydaje mi sie to cena z kosmosu. Co sadzicie? Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 21.06.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Cena z kosmosu. U mnie adaptacja kosztowała coś ok. 600 i zmiany też jakoś tak - czyli razem ok 1200. Ale architekta nie polecam raczej, bo strzelił parę znaczących byków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1m2m3 21.06.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 potrzebujemy ekipy/fachowca do wykonczenia poddasza.lokalizacja: Zalesie Gorne.Zakres prac: szpachlowanie plyt K-G, polozenie plytek w lazience.W zime sami ocieplilismy, polozylismy plyty, teraz zupelny brak czasu nastapil...Acha = powierzchnia plyt - okolo 160m2.Jezeli chodzi o glazure nie policzylem jeszcze.Moze ktos zna kogos, kto by sie tym zajal.Dom jeszcze nie zamieszkaly, wiec mozna pracowac o kazdej porze.dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 22.06.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Czy ja mogłabym prosić o namiary na hydraulika w Piasecznie. Na razie do stanu 0 a później również do reszty domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 23.06.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, Czy ktoś może zna jakąś firmę w naszej okolicy, która zajmuje się sprzedażą i wyrobami stalowymi i hutniczymi? Jest taka firma w Gołkowie, nazywa się Stalmax. Ale może ktoś spotkał się z podobnym asortymentem i usługami gdzieś w okolicach Piaseczna? Mam w konstrukcji dachu dwie stalowe ramy z dwuteowników i muszę coś takiego na zamówienie zrobić i zamontować. Może znacie jakieś inne namiary i kontakty? Pozdrawiam. St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, Chce zaczac budowe na wiosne przyszlego roku w okolicach Piaseczna. Wlasnie jestem na etapie szukania architekta, ktory zrobilby mi adaptacje gotowego projektu i ktory zalatwilby za mnie wszystkie formalnosci (niestety sam nie moge tym sie zajac). Czy ktos moglby mi kogos polecic? Przerobki bede robil w miare standardowe. Czy macie idee ile taka uslga powinna kosztowac? W szczegolnosci to ganianie za papierkami? Narazie oferta, ktora dostalem mnie powalila - okolo 10.000 brutto za wszystko (projekt + przerobki + zalatwianie wszystkich papierkow). Wydaje mi sie to cena z kosmosu. Co sadzicie? Pozdrawiam, Rafal Witaj Rotto Ten Twój achitekt to nieco przesadził z ta ceną. Jest ona z dalekiego kosmosu Polecłam już tu na forum Pania Lidię Góral. Nie wiem czy ktoś obecnie nie korzysta z jej usług lub niedawno korzystał. Telefon wysyłam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Dołączam się do pytania strzela o stal. Mi potrzeba 2x dwuteownik HEA220 - może komuś lezy coś takiego za szopą? PS. Szarlee Jesteś pewna, że ekipa ci nie wywozi tej stali? Ja mam dość duży dom i wzmocniony wszędzie jak się da (słupy, nadproża) 2 (słownie DWA) żelbetowe stropy monolityczne krzyżowo zbrojone i na cały dom miałem zgodnie z zestawieniem ok 6,5 tony. Fakt, że poszło więcej, ale to, co piszesz wydaje sie niemożliwością. No i gdzie w więźbie jest stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 23.06.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 hejka, czy macie do polecenia jakąś ekipę z okolicy do tynków wewnętrznych? z góry dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 24.06.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 No i gdzie w więźbie jest stal? Może być. Nie tyle w więźbie sensu stricte co jako wzmocnienie tak jak to u mnie jest - na zasadzie ram stalowych. Konieczne jest to w dużej mierze jak ktoś nad częścią budynku nie ma stropu. Szarlee z tego co pamiętam tak ma. Ale tak czy siak 15 ton na cały dom to coś za dużo. Chyba że dach jak w świątyni opatrzności bożej - monolityczny ze stali pozdrawiam i co z tymi namiarami na hutnictwo i stal w naszych okolicach? Nikt nie używał niczego stalowego w czasie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.06.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 hejka, czy macie do polecenia jakąś ekipę z okolicy do tynków wewnętrznych? z góry dziękuję za namiary Lunetka A jakie te tynki chcesz robić ? Cementowe czy gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Podłanczam się pod Lunetkę, cementowo-wapienne. Betsi a Ty miałaś ręczne czy maszynowo/ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.06.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kochani -pliss Podeślijcie namiary na tanią, dobrą ziemię "trawnikową". Na razie znalazłam 20m3 za 800. Kto da mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Zazdrosnica Ja mam tynki gipsowe nakładane maszynowo a potem jeszcze docierane ręcznie. Nie kładłam po tym gładzi. Jest dobrze ale nie tak jak połoszysz gładź. W świetle lampek i kinkietów ( tam gdzie swiatło pada na sciany) widać troszkę nierówności. Ale w dzień jest super Moge polecic tych wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.06.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Zuber Co rozumiesz przez dobrą ziemię trawnikową. Mi sąsiad przywiózł jakąś czarną za duzo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kochani -pliss Podeślijcie namiary na tanią, dobrą ziemię "trawnikową". Na razie znalazłam 20m3 za 800. Kto da mniej Zuber Pewna jestes ze to m3 a nie tony? Pytałam sąsiada o ceny czarnej ziemi i za Kamaza ( ok. 12 ton) cena w naszej okolicy jest za 400-450zł. Nie wiem jak przelicza sie te m3 na tony ale jesli jest to rzeczywiscie 20m2 za 800zł to nie jest wysoka cena. Jesli za 20 ton - to bardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 24.06.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 hejka, czy macie do polecenia jakąś ekipę z okolicy do tynków wewnętrznych? z góry dziękuję za namiary Lunetka A jakie te tynki chcesz robić ? Cementowe czy gipsowe? chyba gipsowe.... nie bijcie ale jakie są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts