Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Strzelu, ależ mam opinie, uzgodnienia, nawet pozwolenie na budowę.

Właśnie robią mi przyłącze. Kiedy powiedziałam im o zwalonej mapie, pokiwali głowami z politowaniem i odmierzali trasę przebiegu względem ściany budynku (np. dla gazu 1 m, dla wody 1,4 m).

Liczę na to, że brakujące pół metra wyjdzie w czasie inwentaryzacji powykonawczej i wtedy będzie korekta.

Napisałam o tym przypadku głównie po to, żeby kto żyw omijał geodetę pana M. D. z Góry Kalwarii.

PS. A na mapę czekałam 5 miesięcy. Po drodze pana M. D. dotknęły wszystkie plagi, z czekaniem na nowe punkty włącznie. :evil: Jednym słowem: przerąbane. :cry:

Witam,

Chce zaczac budowe na wiosne przyszlego roku w okolicach Piaseczna. Wlasnie jestem na etapie szukania architekta, ktory zrobilby mi adaptacje gotowego projektu i ktory zalatwilby za mnie wszystkie formalnosci (niestety sam nie moge tym sie zajac).

Czy ktos moglby mi kogos polecic?

Przerobki bede robil w miare standardowe. Czy macie idee ile taka uslga powinna kosztowac? W szczegolnosci to ganianie za papierkami?

Narazie oferta, ktora dostalem mnie powalila - okolo 10.000 brutto za wszystko (projekt + przerobki + zalatwianie wszystkich papierkow). Wydaje mi sie to cena z kosmosu. Co sadzicie?

Pozdrawiam,

Rafal

potrzebujemy ekipy/fachowca do wykonczenia poddasza.

Zakres prac: szpachlowanie plyt K-G, polozenie plytek w lazience.

W zime sami ocieplilismy, polozylismy plyty, teraz zupelny brak czasu nastapil...

Acha = powierzchnia plyt - okolo 160m2.

Jezeli chodzi o glazure nie policzylem jeszcze.

Moze ktos zna kogos, kto by sie tym zajal.

Dom jeszcze nie zamieszkaly, wiec mozna pracowac o kazdej porze.

dziekuje i pozdrawiam

Witam,

Czy ktoś może zna jakąś firmę w naszej okolicy, która zajmuje się sprzedażą i wyrobami stalowymi i hutniczymi? Jest taka firma w Gołkowie, nazywa się Stalmax. Ale może ktoś spotkał się z podobnym asortymentem i usługami gdzieś w okolicach Piaseczna?

Mam w konstrukcji dachu dwie stalowe ramy z dwuteowników i muszę coś takiego na zamówienie zrobić i zamontować. Może znacie jakieś inne namiary i kontakty?

Pozdrawiam.

St.

Witam,

Chce zaczac budowe na wiosne przyszlego roku w okolicach Piaseczna. Wlasnie jestem na etapie szukania architekta, ktory zrobilby mi adaptacje gotowego projektu i ktory zalatwilby za mnie wszystkie formalnosci (niestety sam nie moge tym sie zajac).

Czy ktos moglby mi kogos polecic?

Przerobki bede robil w miare standardowe. Czy macie idee ile taka uslga powinna kosztowac? W szczegolnosci to ganianie za papierkami?

Narazie oferta, ktora dostalem mnie powalila - okolo 10.000 brutto za wszystko (projekt + przerobki + zalatwianie wszystkich papierkow). Wydaje mi sie to cena z kosmosu. Co sadzicie?

Pozdrawiam,

Rafal

Witaj Rotto

Ten Twój achitekt to nieco przesadził z ta ceną. Jest ona z dalekiego kosmosu :lol:

Polecłam już tu na forum Pania Lidię Góral.

Nie wiem czy ktoś obecnie nie korzysta z jej usług lub niedawno korzystał.

Telefon wysyłam na PW

Dołączam się do pytania strzela o stal. Mi potrzeba 2x dwuteownik HEA220 - może komuś lezy coś takiego za szopą? ;)

PS. Szarlee Jesteś pewna, że ekipa ci nie wywozi tej stali? Ja mam dość duży dom i wzmocniony wszędzie jak się da (słupy, nadproża) 2 (słownie DWA) żelbetowe stropy monolityczne krzyżowo zbrojone i na cały dom miałem zgodnie z zestawieniem ok 6,5 tony. Fakt, że poszło więcej, ale to, co piszesz wydaje sie niemożliwością.

No i gdzie w więźbie jest stal? :o

No i gdzie w więźbie jest stal?

Może być. Nie tyle w więźbie sensu stricte co jako wzmocnienie tak jak to u mnie jest - na zasadzie ram stalowych. Konieczne jest to w dużej mierze jak ktoś nad częścią budynku nie ma stropu. Szarlee z tego co pamiętam tak ma. Ale tak czy siak 15 ton na cały dom to coś za dużo. Chyba że dach jak w świątyni opatrzności bożej - monolityczny ze stali :D

pozdrawiam

i co z tymi namiarami na hutnictwo i stal w naszych okolicach? Nikt nie używał niczego stalowego w czasie budowy? :D

Zazdrosnica

Ja mam tynki gipsowe nakładane maszynowo a potem jeszcze docierane ręcznie. Nie kładłam po tym gładzi. Jest dobrze ale nie tak jak połoszysz gładź. W świetle lampek i kinkietów ( tam gdzie swiatło pada na sciany) widać troszkę nierówności. Ale w dzień jest super :lol:

Moge polecic tych wykonawców.

Kochani -pliss :)

Podeślijcie namiary na tanią, dobrą ziemię "trawnikową".

Na razie znalazłam 20m3 za 800.

Kto da mniej :wink: :)

Zuber

Pewna jestes ze to m3 a nie tony?

Pytałam sąsiada o ceny czarnej ziemi i za Kamaza ( ok. 12 ton) cena w naszej okolicy jest za 400-450zł.

Nie wiem jak przelicza sie te m3 na tony ale jesli jest to rzeczywiscie 20m2 za 800zł to nie jest wysoka cena. Jesli za 20 ton - to bardzo drogo.