Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Tak, ja brałem B15 na ogrodzenie, taras i chudy beton. Terminowość OK, sprawni kierowcy (laliśmy z gruchy 60 metrów ogrodzenia w szalunek szerokości 16 cm :-) ) Co do jakości to nie mam zastrzeżeń, taras laliśmy jakoś na początku grudnia (były lekkie przymrozki) a beton ładnie sobie związał.

Dzięki Dzabij.

Właśnie zamowilem na wieniec B-20. :lol:

Sprawdzimy.. :lol:

A te ceny na ich stronie to sa netto, czy brutto?

netto

No to Polbetex jest tańszy. Dopiero co brałem od nich B30 po 270 netto.

No nie wiem...ja zapłaciłem dziś w BTBETON 250 netto za B-20. Tez wydaje mi sie spoko cena. Ciekawe ile w tym polbetexie ?

Ja w sobotę w Polbetexie za B 20 W6 płaciłem 235 netto ->286,70 brutto

Ja też tyle płąciłam za m3 ale za transport i pompę po 20 zł/m3 bo powyżej 20 m3 ! \

Normalnie na strop i schody! poszło 30 m3 betonu, normalnie płąkać mi się chciało jak jechałam za to płacić!

Mam do was pytanie!

Czy wieniec i słupy pod niego -te nad stropem -muszą być koniecznie zalewane z grurchy! Czy murarze mogą sami sami sobie ukręcić, bo zamówiłąm tyle cementu że jeszcze zostanie. Majster coś marudził że to dłużej, ale dla mnie nie muszą tego zrobić w 3 dni! mogą i tydzień to kręcić i dłużej!

Pozdrawiam i obiecuję nadrobić zaległości w dzienniku!

Spoko, ja miałem na strop beton z Budokruszu a konkretnie 28 m3. Na pewno bardziej płakałem niż ty bo tam trzeba Vat zapłacić a i pompa droższa. :cry:

Beton na wieniec postanowiałem z lokalnej betoniarni.

Eeeee ja też VAT musiałąm zapłącić daltego tak płakałam! dobrze że do pompy i transportu nie płaciłam bo bym się w ogóle załamaała!

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nania

Mi wyszło w ławy 24m3 B20 i myślałem, że zwątpię - to przy 30 :-? współczuję - choć Polbetex na obecną chwilę jest dość tani.

Jasne powyżej 20m3 pompa kosztuje 20 zł/m3 i umówmy się jest to cena z Vat :wink: .

Betsi

Ty zacofana ??? Co mam ja powiedzieć - fundamenty 3 warstwy ocieplone styrodurem po 115 Euro za m3 - ściany 3 warstwy z 10 styropianem ???

... chyba zrobię pustą przestrzeń powietrzną jak robili nasi rodzice, a za zaoszczędzone 15tys. po pierwszej zimie w moim domku pojadę wygrzewać się do jakiegoś ciepłego kraju ... :D :D :D.

Ogólny

Ile dni podlewa się beton w ławach fundamentowych ???

I czy mam przejmować się gdy w dosłownie jednym miejscu całej ławy odznaczyło się łączenie zbrojeń dwóch łączących się ścian :evil: ( są to 10-15 cm małe pęknięcia powierzchni ławy w miejscu łączenia zbrojenia.)

Zacofana to ja jestem, wentylacja grawitacyjna, kominek bez rozprowadzenia, jednyny nowoczesny mebel to piec... na ekogroszek oraz drewno i same kaloryferki, no i oczywiście straszne szambo. Chociaż górale odwiedzający moich budowlańców pukaja sie w głowe patrząc na ocieplenie elewacji z "15" styro :lol: U nich dają max 10 a są tam dopiero mrozy.

Witam wszystkich,

Mieszkam w tej okolicy i często czytuję Forum. Trafiłam na wątek, remontując mieszkanie. Ponieważ wiem, że Forum służy do wymiany doświadczeń o wykonawcach i sprzedawcach, pomyślałam, że może i ja na coś Wam się przydam.

Pracuję w hurtowni elektrycznej, mogę załatwić materiały elektryczne wszelakie :D w dobrych cenach, oczywiście z fakturą.

Ew. zainteresowanym chętnie mogę odpowiedzieć na prywatną skrzynkę, bo nie chcę podpaść na dzień dobry za reklamę na Forum :oops:

Pozdrawiam

Marta

Drodzy Forumowicze POMOCY !!!

Umówiona ekipa tynkarzy wystawiła mnie do wiatru, w związku z tym mam do Was wszystkich pytanie:

Czy możecie polecić fachowców od tynków najlepiej cementowo-wapiennych może być od zaraz?

power-marta

witam !!!

i na pewno skorzystam z oferty

Zazdrośnico- również kładę 15 cm z wyjątkiem garażu, który i tak jest oddzielony troszkę. I chyba też jestem z tych zacofanych. Żadnych płaszczy wodnych, żądnych rekuperatorów i innych wynalazków....oj przepraszam... będa solary, to nie jest ze mną tak źle :lol: .

A kominek chciałem otwarty, to wszyscy kominkarze mi odradzają, a co poradzę że nie cierpię tego żelastwaw postaci wkładów kominkowych. Jak ktos potrzebuje elektryków moge polecić bardzo dobrą ekipę.