rrmi 02.08.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam, Mam pytanko, czy ktoś z szanownych grupowiczów zlecał montaż alarmu w firmie Agat z Józefowic ? Jakie ewentualnie wrażenia ? Mozna ich brac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 03.08.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Chcę dostarczyć prąd do działki na Krzakach Czaplinkowskich. W związku z tym szukam namiarów na dobrego elektryka i geodetę do zrobienia szkicu sytuacyjnego działki /czytałam, że jest potrzebny w procesie starania się o prąd/. Mam też do Was parę pytań. Czy zawsze na działce trzeba postawić słup, a jeżeli tak, to skąd go wziąć /przepraszam, że zadaję takie pytania, ale jestem z tym wszystkim kompletnie sama/? Czy elektrycy pomagali Wam wypełnić wniosek o warunki podłączenia prądu? Jak ma wyglądać ten szkic działki zrobiony przez geodetę? Co to jest erbetka? Ile się czeka na podłączenie prądu budowlanego? Co się stanie, jeżeli po otrzymaniu przyłącza nie będę jeszcze miała umówionej ekipy budowlanej? Na których etapach budowy prąd jest niezbędny?Ile to wszystko/elektryk, geodeta/ może mnie kosztować? Dziękuję za doczytanie do końca , a jeszcze bardziej będę wdzięczna za odpowiedzi i namiary - również na PW. Pozdrawiam wszystkich - Halszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kxxx9 03.08.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Mam do zbycia stemple i deski szalunkowe - okolice Piaseczna - może ktoś z Was jest chętny. Prośba o info na priv. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.08.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Bezpośrednio niebudowlane, ale co takiego jest w radiu Zet, że słuchają go wszystkie ekipy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.08.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam, Mam pytanko, czy ktoś z szanownych grupowiczów zlecał montaż alarmu w firmie Agat z Józefowic ? Jakie ewentualnie wrażenia ? My zlecaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 04.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam, Mam pytanko, czy ktoś z szanownych grupowiczów zlecał montaż alarmu w firmie Agat z Józefowic ? Jakie ewentualnie wrażenia ? My kupowalismy u nich deski szalunkowe i były naprawdę porządne w porównaniu do tych kupionych w Sokołowie k/Janek. Dostawa błyskawiczna, w zasadzie w ciągu godziny od zamówienia. Co do alarmu to się nie wypowiem, ale firma sprawia wrażenie solidnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.08.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Uff, właśnie wróciłam z urzędu skarbowego w związku ze zwrotem VAT. Byłam za dokładna i w załączniku VZM/A wpisywałam numer faktury z kwotą i jeśli była korekta dodawałam też numer faktury korygującej z ujemną kwotą korekty. Okazało się, że całkiem niepotrzebne - wystarczyło podać fakturę i kwotę po odjęciu korekty. Kopie faktur korygujących trzeba tylko podpiąć pod kopie faktur właściwych. Wtedy jest miodzio. Oczywiście Byszek forumowy ekspert od zwrotu VAT wspominał o tym wielokrotnie. Ja przekombinowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.08.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 A jakie alarmy robi ten Agat i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 http://www.agat-security.pl/ Robią min. na Rokonet i Satelu, a to chyba dwie najpopularniejsze marki. Za ile ? Mam nadzieję że nie za drogo (może Zuber coś napisze, choć alarm alarmowi nie równy i ceny mogą się znacząco wachać), początkowo sam miałem montować ale brakuje mi czasu i muszę to zlecić. Kabelki rozprowadziłem samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 05.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Depi Człowiek od alarmów jest konkretny i nie wciska naiwnemu klientowi nie wiadomo czego. Za ile? Tak jak napisał dzabij- zależy.Temat szeroki. W sprawach tak "intymnych"jak alarm nie będę się publicznie wypowiadać co mam a czego nie Najlepiej zadzwoń do nich i pogadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jesli chodzi o alarmy to lepiej nie pisać szczegółów Cena jest uzalezniona od tego co i ile zamontujesz równiez od rodzju centrali. Wydaje mi się ze na własne bezpieczeństwo pieniedzy szczędzić nie trzeba. Odnosnie zabezpieczenia siebie i swojej rodziny to mogę polecić kogoś od ubezpieczeń życiowych ( niezbedne przy kredytach), funduszy powierniczych powiązanych z ubezpieczem zyciowym, funduszy emerytalnych ( II-gi i III-ci filar), kredytów hipotecznych. Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego jak jest to ważne . Jezeli ktoś będzie zinteresowny tematem to proszę o kontakt na PW lub e-maila - wyślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 06.08.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Kochani, kto z was ma już pięknie obudowany kominek i może polecić wykonawcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.08.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Nie wiem czy obudowa mojego kominka jest piękna w kategoriach bezwzględnych. Wykonali ją panowie z Kominkarni (ul. Pod Bateriami, przy wylocie z Piaseczna na Tarczyn). Z moim kominkiem poradzili sobie bardzo sprawnie. Nie znam nikogo z naszej grupy kto współpracowałby z Kominkarnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 06.08.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 pontypendy Ja korzystałem z pomysłów i wykonawstwa forumowego rafaellok i mogę Ich polecić. Bardzo solidni i rzeczowi panowie.A kominek mamy taki jaki chcieliśmy mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 07.08.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ms., johan,wielkie dzięki,wiecie po pół roku czekania dostałam wreszcie zwrot rozliczenia Vat'u za budowę, więc mogę zabrać się za nieskończone prace domowe (np. obudowę kominka).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Wczoraj po południu przez Bogatki przechodziła pielgrzymka i jak dowiedziałam sie od sasiadów to już od 5 lat właśnie w Bogatkch jest pierwszy przystanek. Na polach było kolorowo od namiotów, nad rzeką głośno, na boisku koło strzaży śpiewy do późnego wieczora, duuuża kolejka w sklepie, telewizja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.08.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Z Bogatek do Częstochowy kawałek. Po pierwszym dniu jeszcze rozpiera energia, pęcherze nie dokuczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.08.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Chcę się pochwalić, że mam pięknie otynkowany domek, zrobiony cokół , i podbitkę. Każda nowa rzecz w czasie budowy cieszy, ale prace które widać od zewnątrz (stawianie ścian, dach, elewacja itp.) dają odczuć, że robi się więcej domu w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 07.08.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam, Czy macie namiary na jakiś nie drogich i dobrych murarzy do wyprowadzenia kominów z klinkieru, czy postawienia ścianek działowych? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 07.08.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Hej! Proszę, podzielcie się informacją, od jakich firm zamawialiście okna (raczej chodzi o PCV chociaz drewnianych jeszcze zupelnie nie przekreslam) i czy nie wystapiły żadne problemy typu wypaczenia, trudnosci z otwieraniem, zamykaniem itp. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts