Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No na pewno nie całej. Wolę się do rozdzielni nie dotykać. Mogę powiercić dziury, pomocowac przewody ale całość się boję. Szczegolnie, że to ogólnie dość tanie jest.

Nie mam poza tym czasu sam zrobić wszystkiego. Na razie kładzenie papy idzie mi jak krew z nosa więc zaczynam się łamać, czy by kogoś jednak do pomocy nie wziąć :) Samemu jest wiele rzeczy trudno wykonać (choćby tą nieszczęsną papę).

Też to zauważyłem, że brak wprawy oraz chęć zrobienia dokładnie strasznie wydłuża robotę. Pewnie tak jest z każdą pracą. To co robię na o dzień i zajmuje mi chwilę takiemu wprawnemu budowlańcowi zajęło by znacznie więcej czasu.

A co do elektryki to też zleciłem to kiedyś elektrykowi. Jednak jak ostatnio zainteresowałem się trochę instalacjami antenowymi to zdałem sobie sprawę jakiej marnej jakości mam zamurowane w ścianach kable. Podejrzewam, że wszystko czego sam nie kupowałem jest właśnie najtańsze=najgorsze - kable, brak peszli, puszki, bezpiecziki w skrzynce itp. Wszystko działa, jednak gdybym znał się wtedy na tym odrobinę i sam kupował potrzebne materiały to za tę samą cenę miałbym ciut lepszą elektrykę.

A ja właśnie wróciłam z trzydniowych wakacji. Całe lato krzątaliśmy się przy budowie i nigdzie nie mogliśmy wyjechać.

Zrobiliśmy małą traskę w Bieszczdach.

Ludzie! Jaki las bukowy jest fantastyczny. A ile materiału do palenia w kominku się marnowało. Łatwo drewno pozyskać, ale trudniej ściągnąć ze zbocza.

Spostrzeżenie nr 2 - intensywnie działają retorty do wypalania węgla drzewnego. Grilowanie stało się modne - produkcja idzie jak złoto. Parę ładnych lat temu zobaczenie pracującej retorty należało do rzadkości.

A moje spostrzeżenie z ostatnich 2 poranków jest takie, że chyba ludzie w lato auta pokupowali, bo korki wyjątkowe duże ( wieksze niż przed wakacjami) a remontów żadnych na trasie nie ma. :cry:

Depi

Z elektrykiem nie pomoge bo strasznie się guzdralił. Zrobił dobrze le kosztowało mnie to trochę nerwów.