SamuelMysia 02.09.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Anielica : Poszukaj na forum użytkownika o nicku vadiol i napisz do niego prywatną wiadomość. To glazurnik z okolic Warszawy, polecany już na tym forum wielokrotnie. Ja też polecam, bo ładnie łazienkę mi zrobił A w ogóle to gdzie w Lesznowoli się budujesz? My też z tych okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.09.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 vadiol??? Dajcie spokój - z gościem nie idzie wytrzymać. Jak pracuje to nie je, nie pije i nie pali, gadać nie chce, z każdą pierdółką się buja nie wiadomo ile, potrafi pół sciany kafli zerwać bo coś mu tam kąt nie pasuje albo cuś i robić od nowa... Nawet nie bardzo idzie nie zapłacić pod jakimś pretekstem - bo wszystko dobrze robi. No mówię wam - koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 03.09.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Podpowiecie jakiś namiar na architekta innego niż w Tarczynie? - bo jak na moje oko to tanio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Czy wiecie coś na temat tego ze drogowcy życzą sobie opłatę roczną dzierżawę za to że ciągnie się wodę pod drogą powiatową?Znajomy ma problem, ale dziwi mnie to bo ja tez ciągnęłam wodę ( pod drogą wojewódzką) i nic mi płacić nie każą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 03.09.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Depi drogi ! To on w końcu ten vadiol jest dobry czy niedobry? bo tak mi namieszałeś że nie wiem jak to rozumieć mam? A że dokładny taki to chyba dobrze, w końcu wiesz za co płacisz i masz gwarancje że dobrze a nawet bardzo dobrze zrobione będzie . A że przy okazji cholera cie weźmie to już chyba wpisane w życie każdego budującego a w dodatku gratis. Pozdrawiam serdecznie, // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrAg 03.09.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam, ... Dowiedziałam się że aby wogóle zacząć cokolwiek robić w tej kwestii trzeba mieć pozwolenie na budowę.... Czy macie może doświadczenia w tej kwestii ? Czy może ktoś z was załatwiał ostatnio wodociąg (dziękuję za ciekawe opowieści na temat Elmaru Jak się do tego zabrać ? Czy będzie lepiej jak zbiorę kilku sąsiadów i razem będziemy to załatwiać czy moze nie ma to znaczenia ... Ja mam podłączoną wode od 2 lat, a pozwolenie na budowę od kwietnia 2008 - myślę, że pozwolenie nie powinno mieć znaczenia. Wystąp do UM z wnioskiem o włączenie do sieci - do pobrania ze strony. http://www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=229&Itemid=328 Ja wypełniałem wniosek o wydanie warunków technicznych wykonania przyłącza wodnego, ale przez te 2 lata może coś się zmieniło. A najprościej zadzwoń do Urzędu Miasta do Wydziału Utrzymania Mienia Komunalnego i Zasobów Mieszkaniowych tel. (22) 70 17 568 i tam dowiesz się co musisz zrobić. darek i agatka nie jest tak. BEATKA J. była w wod-kan. w Gmienie Prażmów, a nie w Piasecznie. Do Gminy Piaseczno nie ma co jechać. Tak samo formularz z internetu może być inny niż obowiązujący w Prażmowie. Swoją drogą ciekawe jak można otrzymać pozwolenie na budowę, skoro potrzebne do tego jest podłączenie wody na działce. Miał ktos z Prażmowa taką samą sytuację, bo mi pan z gminy powiedział to samo co BEATCE J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 03.09.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Depi drogi ! że dokładny taki to chyba dobrze, w końcu wiesz za co płacisz i masz gwarancje że dobrze a nawet bardzo dobrze zrobione będzie . I taki miał być sens mojej, cokolwiek przewrotnej, przyznaję, wypowiedzi. Anielico droga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 03.09.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Anielica : Poszukaj na forum użytkownika o nicku vadiol i napisz do niego prywatną wiadomość. To glazurnik z okolic Warszawy, polecany już na tym forum wielokrotnie. Ja też polecam, bo ładnie łazienkę mi zrobił A w ogóle to gdzie w Lesznowoli się budujesz? My też z tych okolic Witam sąsiadów dzięki za info ale on ten Vadiol zarobiony jest taki ze do konca roku to nie ma co marzyc o jego usługach nawet jakby na trzy zmiany robił , no chyba zeby go tak w trzech egzemplarzach skolonować A się budujem pomiędzy jednym dworkiem a willami łoziska w każdym bądź razie przekrój architektoniczny mam niezły Pozdrawiam was serdecznie ! Witamy sąsiadkę też mamy kawałek ziemii między dworkiem a willami łoziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.09.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jak w praktyce wygląda formalne zakończenie budowy/zgłoszenie uzytkowania? Z zeszłorocznych postów na ten temat wywnioskowałam, że to długotrwała procedura. Dlaczego? Napiszcie, bardzo proszę, jak wygląda praktyka w naszym starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 04.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 stasiek&goska !! ja rowniez pozdrawiam sasiadow ! ale budujecie sie juz w naszych uroczych Łoziskach czy tylko grunta narazie posiadacie ? Wszystkiego dobrego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.09.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jak w praktyce wygląda formalne zakończenie budowy/zgłoszenie uzytkowania? Z zeszłorocznych postów na ten temat wywnioskowałam, że to długotrwała procedura. Dlaczego? Napiszcie, bardzo proszę, jak wygląda praktyka w naszym starostwie. Marto to nie jest długotrwała procedura jeśli masz przygotowane wszystkie potrzebne dokumenty ( jakie, niestety nie pamiętam wszystkich bo mąż wyrzucił "ściągę"). W nadzorze budowlanym możesz dostać karteczkę jakie dokumenty msz przygotować, skłądasz je i czekasz iles tam dni ( tygodni). W tym czasie może przyjść kontrola od nich ale nie musi. Po tym czasie wszystko sie uprawomocnia i dostajesz papierek że masz wszystko odebrane i możesz użytkować budynek. Z tego co pamietam z tych dokumentów to trzeba: - Książka budowy z wpisami ostanimi od kierbuda że prace zakończono, - kopie uprawnień elektryka, hydraulika oraz ich wpisy w książce budowy ( jakoś tak na początku) - papierek od kominiarza że sprawdził wszystkie kominy i kanały wentylacyjne - jesli masz szambo - to atest - plan zagospodarowania działki - inwentaryzacje powykonawczą ( wszystkiego) od geodety - kopię umów na wodę, gaz ( ale nie jestem pewna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.09.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Betsi, bardzo dziękuję!! Większość rzeczy mam lub jestem w trakcie zdobywania. Kluczowe sprawy: elektryk, kominiarz i gazownia. Z tego co się zorientowałam inwentaryzacja powykonawcza robiona jest na mapie zasadniczej. A na Nadarzyńską do PINB oczywiście się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ale, jest jedno ale. Co sprawdza kominiarz w domu, który ma rekuperator? Tradycyjne kanały wentylacyjne mam tylko w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Myslę, że nawet jakbyś miała tylko jeden komin to musi być on sprawdzony Kominiarz bierze opłatę za punkt, więc w takim razie nie zapłacisz dużo za jego wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.09.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Odnośnie kosztów utrzymania domu to właśnie mam zamiar zabrać się za wyliczanki średniomiesieczne. Mieszkam już 9 miesiecy wiec obraz juz jakiś bedzie zarówno sezonu zimowego ( grzewczego) jak i letniego. Na razie na pewno wiem ze kupuję 2 x więcej benzyny. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie Czy ktoś z mieszkajacych już jakiś czas liczył takie koszty utrzymania domu? Liczyl, liczyl Wniosek byl taki, ze najwiekszym, zbyt czesto niedoszacowanym, a przez wielu zupelnie pomijanym kosztem byl czas Koszt czasu dojazdow to jedno, ale w slad za nim idzie koszt czasu poswiecanego na cale mnostwo czynnosci, zajec i obowiazkow, ktore pojawiaja sie aby bylo ladniej, milej, bardziej zielono, gdy jest sucho a w zimie pewnie bardziej sucho gdy jest za mokro ms. Odbior budynku to prosta sprawa Z dolaczonych uprawnien mialam tylko elektryka. O uprawnienia hydraulika nikt nie pytal i nie wymagal. Najdluzej czekalam na mapki geodety, a potem to juz poszlo Gratuluje, ze ten etap masz juz tuz, tuz przed soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.09.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Zrobiliśmy małą traskę w Bieszczdach. Ludzie! Jaki las bukowy jest fantastyczny. A ile materiału do palenia w kominku się marnowało. Łatwo drewno pozyskać, ale trudniej ściągnąć ze zbocza. Wlasnie wrocilismy z Polanczyka Pieknie bylo ... i bardzo cieplo Na Poloninie Carynskiej ku zdziwieniu wielu turystow robilam sesje do gazety Cudne widoki i nietuzinkowe zdjecia wynagrodzily nam ponad godzinna wspinaczka z pelnym ekwipunkiem ... o 6 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 05.09.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam Szukam dobrego sprzedawcy ogrodzeń betonowych, który jednocześnie oferowałby jego montaż.Najlepiej z okolic Krzaków Czaplinkowskich. Namiary proszę na PW. Dziękuję i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.09.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Amber, a w sobotę nie fotografowałaś przypadkiem miejsca po osuwisku na rzece Wetlinie? Widzieliśmy tam osobę z baaardzo profesjonalnym sprzętem fotograficznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Amber, a w sobotę nie fotografowałaś przypadkiem miejsca po osuwisku na rzece Wetlinie? Widzieliśmy tam osobę z baaardzo profesjonalnym sprzętem fotograficznym. Marto, no niestety to nie bylam ja W sobote mialam sesje na dwoch jachatach przy samej zaporze na Solinie Pieknie bylo, a drewniany jachcik Smok, wraz ze swoim kapitanem i nasza mizdrzaca sie do obiektywu zaloga, wielce zachwycajacy No nic ... teraz sie przepakowujemy i jutro czeka nas Jurata I jeszcze jedno, pochwal sie na co udalo sie Wam wdrapac. Nam udalo sie jeszcze zdobyc Tarnice i Bukowe Berdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.09.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Hej hej pozdrawiam, ostatnio żyje na wdechu. Auuu zawitam częściej zimą? U mnie odchodzi tynkowanie wewnętrzne, już na półmetku. Relacje i ciekawe rzeczy spisuję hasłami. Potem znów się zakłębi od elektryków, hydraulików (potynkowo) i kominkarzy. Szukam 2 panów do pomocy przy ogrodzeniu (siatka). Jak ktoś widział kogoś przy robocie takowego dajcie znaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts