qboos 22.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Betsi w Henrykowie jest duza szkolka krzewow ozdobnych (pierwszy skret w prawo za tablica jadac od piaseczna) maja duzy wybor i cenowo lepiej niz w marketach a krzaki sprzedaja zdrowe nie jakies 2 galazki ktore pozniej padaja zamiast rosnac. Pozdrawiam i dalej blagam wszystkich o kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.09.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Przyznam się szczerze, mam kierownika budowy i fakt, że jest stanowi jego największą zaletę. Wiedzę budowlaną ma, ale trzeba go bardzo przyciskać do ściany, żeby zajął jednoznaczne stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 23.09.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witajcie, bardzo bym chciał postawić słupki z klinkieru do bramy - całe trzy sztuki . Może moglibyście kogoś polecić bo szukam i szuklam i ciężko sciągnąś kogoś do takiej pierdziawki, a jak już ktoś się zdecyduje to mu pogoda nie pasuje ;-( , thx from the mountains może jeszcze z rozpędu jakiś namiar na ładną ziemię do ogrodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Gregwolf- wysłałam.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.09.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Pozdrawiam i dalej blagam wszystkich o kierownika budowy Jakiej obsługi oczekujesz ? Chcesz mieć kierownika na każde zawołanie, czy gościa który odbierze najważniejsze etapy budowy ? "Drugiego" mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.09.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 magnolia, kontakt na ładną ziemię do ogrodu też mogłabym prosić? Rady posłuchałam - kupujemy drewno do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mam do oddania za symboliczną kwotę urządzenie grzewcze "koza" wraz z kompletem rur. Na zdjęciu: koza w akcji. Chętnych prosze na priva. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/_IGP7757.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Hej Marta.wszystko mi sie poplątało i wysłałam namiar na kierownika budowy komu innemu. Więc zamiast namiaru na ziemię poczęstowałam go kierbudem. Już przeprosiłam na priv. A namiaru na ziemię nie mam dobrego. Poszukam jeszcze po południu, może odgrzebię taki stary , z którego dawno korzystałam, ale nie wiem czy znajdę i czy jest aktualny. Tylko 1 rada- jak znajdziecie ziemię, to trzeba w górę łapę wsadzić, żeby przekonać się czy pod ładną warstwą urodzajną nie kupujecie przypadkiem gruzu, albo gliny.Marta, przejdę sie kiedyś do Was popatrzeć jak normalni ludzie normalnie budują dom. W jakąś sobotę np. co?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 23.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 do magnolia - namiary na kierownika budowy to pewnie do mnie mialy isc takze jak bys mogla to pusc na priv do dzabij - jesli ten co przyjedzie tylko od czasu do czasu jest w miare tani to dawaj namiar. W tym momencie biore wszystko bo chce juz zaczynac a kierbuda brak. Dzieki wielkie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tak, wysłałam Tobie . Nie doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.09.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mam do oddania za symboliczną kwotę urządzenie grzewcze "koza" wraz z kompletem rur. Na zdjęciu: koza w akcji. Chętnych prosze na priva. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/_IGP7757.jpg o właśnie szukam czegoś takiego, później się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.09.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, chciałabym zapytać o orientacyjny koszt za mb ogrodzenia z siatki na tradycyjnej podmurówce. Szczególnie interesuje mnie koszt materiałów. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.09.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Magnolia, my nie jesteśmy normalni, ale zapraszamy. W soboty i niedziele namiętnie bywamy na budowie. Jeśli kontakt na ziemię masz stary - taki sprzed dwóch lat - to już go kiedyś zapisałam. Uwaga o praktycznym sprawdzaniu ziemi - bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tak, to ten kontakt.smieszne, jak pisałas w dzienniku że darek robił terrakote w kotłowni, to uświadomiłam sobie że w tych dniach Adam robił- terrakotę w kotłowni. Wyszło mu że tak powiem- kotłownianie, ale i tak jestem dumna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clue 23.09.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, chciałabym zapytać o orientacyjny koszt za mb ogrodzenia z siatki na tradycyjnej podmurówce. Szczególnie interesuje mnie koszt materiałów. Pozdrawiam!! W czerwcu cena siatki z robocizna, bez podmurowki (jedynie slupki były wmurowane) wynosiła 55zł za mb. Pozdrawiam, clue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.09.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 dzięki clue, czy ktoś jeszcze może podać przyblizony koszt ogrodzenia? i ewentualnie jakis pomysł na front - coś innego niż słupki klinkierowe. widziałam takie betonowe formy, które wygladają z daleka jak kamień, a ogólnie wylewa się to chyba na gotowo z betonu, ale nie znam szczegołów. ktoś z Was coś takiego ma? jeśli tak, to skad (i za ile ) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 23.09.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mogę się wypowiedzieć na temat betonowych ogrodzeń, bo kiedyś takowe własnoręcznie wykonywałem i montowałem (ach było się kiedyś młodym ). Otóż ja ich nie polecam. Moim zdaniem wyglądają niezbyt ciekawie (a zwłaszcza z tej drugiej strony). I mają jeszcze jedną wadę - płyty "pełne" z reguły nie są moim zdaniem wystarczajaco wytrzymałe. Płyty ażurowe są mocniejsze. Dzieje się tak dlatego, że płyty ażurowe w każdej "belce" mają wewnątrz zbrojenie z reguły z drutu fi 6mm. Zbrojenia powinny być spawane a nie wiązane, jak robią niektórzy (w firmie w której pracowałem były akurat spawane - zwiększa to wytrzymałość). Płyty pełne (montowane z reguły na dole ogrodzenia) są bardzo cienkie i też powinny być zbrojone przynajmniej siatką taką jak zbrojenie posadzek a z reguły nie są (cięcie kosztów). Skutek: porządne kopnięcie i w płycie dziura. Ale w sumie siatkę ogrodzeniową też łatwo przeciąć i wtargnąć do środka. Na złodzieja i tak nie ma rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 edzia_niedzwiedzia pytała chyba bardziej o takie kształtki betonowe łupane z jednej strony, wystepujące w rożnych kolorach, coś takiego ? http://www.bruk-bet.pl/img/realizacje/big/165.jpghttp://www.bruk-bet.pl/img/realizacje/big/164.jpg Faktycznie przypomnina to kamień łupany, też coś takiego mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 23.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A to przepraszam. To rzeczywiście wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 24.09.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Chyba raczej nie to co pokazujesz na zdjeciach, bo to jest akurat okładzina z płyt betonowych barwionych na betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts