dzabij 28.09.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Caparol - mieszalnia jest min. w firmie Sir-Bud w Sokołowie k./ JanekKabe - min. w firmie CDS w Regułach, ul. Regulska 1 oraz w firmie Kabex w NadarzynieWeber - min. w firmie Jurko przy al. Jerozolimskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Webera ma w ofercie PSB (m.in. nowo otwarta filia w Głoskowie przy ul. Milenium). Od ręki nie kupisz - tylko sprowadzają na zamówienie. W firmie Jurko kupowałam tynk mozaikowy Webera. Weber ma swoje biuro w Alejach Jerozolimskich, niedaleko E.Leclerc. Niestety nie prowadzą sprzedaży bezpośredniej dla takich klientów jak my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 29.09.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 magnolia, dzabij Dziękuję Wam za namiary na wylewki i ocieplenie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 29.09.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A podpowiecie mi gdzie najlepiej w okolicy wziąc beton na ławy i bloczki na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olpi 29.09.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 cześć Cezar, buduję niedaleko Ciebie więc jak chcesz, to zadzwoń, mogę polecić Ci betoniatnię i kilka składów budowlanych.W sprawie bloczków czekam na kontakt od Ciebie (mój numer tel dostałeś na priva).PozdrawiamOlpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 29.09.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dołączam się do grupy piaseczyńskiej. Za kilka dni (mam nadzieje) zaczynam budować. I mam do Was prośbę. Czy może ktoś polecić dobrego kierownika budowy z okolic Piaseczna/Konstancina. Będe wdzięczny za każdy sygnał bo sprawa jest pilna. Mam ekipe która chce zacząć za tydzień a zapomniałem o kierbudzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 30.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam, Poszukuję pilnie namiaru na ekipę/fachowca od murowania klinkieru. Muszę wyciągnąć kominy ponad dach i zrobić komin ogrodowy. Bez tego mam trochę przyblokowaną robotę dachową. Ma ktoś namiar na taką ekipę z naszych okolic? dzięki i pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 30.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 dzabij i ms. bardzo dziękuję za odpowiedź. A może jeszcze ktoś wie coś więcej na temat firm Huma i Relius. Tu na forum dużo się o nich pisze, a ja nawet ich stron nie mogę znaleźć. Odkryłam, że Relius jest sprzedawany przez BASF, ale na stronie brak jakichkolwiek info o punktach sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 30.09.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dzięki za namiar na Pana z Łosia od siatki jednak tel. ma wyłączony i nie mogę się z nim skontaktować. U mnie hop siup łup, znów zmiana ekipy. Tynki kończyć będzie inna tj. teraz gładzie. Człowieka od tynków pogoniłam ze względu na picie i to już kolejny raz przez który muszę zmieniać wykonawców. Porządnie robił ale co z tego jak wpadł w ciąg i potem robota stanęła. Czy ja mam pecha czy też chlajstwo jest wszechobecne na budowach. Trudno ja tego nie toleruję i od razu to obecnym zapowiedziałam, ech życie. Nie mam jeszcze kominka, bo są straszne ceny więc szukam dalej, czy 9 tyś za prosty kominek to standard ??!! a może ktoś trafił na porządnego i nie zdziercę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 30.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zazdrośnica, a patrzyłaś w 'kominkarni' w Gołkowie?Przy trasie z Piaseczna blisko składu budowlanego? Nas tam potraktowano bardzo miło, zrobią nam tak jak chcemy- A nie jesteśmy standardowymi klientami . I zrobią nam za 7.5 tyś.(Co prawda nasz jest bardzo, bardzo prosty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Prosty kominek to można w sumie samemu zmajstrować. Ostatnio mój "szwagier" taki popełnił, chyba pojdę w jego ślady (btw. ostatnio Andre59 na "Zrób to sam" pokazał jak zrobił swój, są fotki) Mój kumpel stawia kominki, za taki średnio skomplikowany (trochę kombinacji ze stelarzem pod GK, jakieś półeczki itp.) bierze ... 4 000 PLN za samą robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 30.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wybieram się do tej kominiarni ale były jakieś opinie na ich temat nie bardzo pochlebne w 2007r. nie wiem jak teraz jest. Dzięki dzabij spojrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 magnolia, wkład kupujecie u nich? Akurat mają taki, jaki chcecie.Więc 7,5 tys. powinno być za wkład z usługą montażu i obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.09.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Właśnie byłam w kominkarni i nie jestem zachwycona ich podejściem do klienta. Pan był niby uprzejmy, ale gdy pokazałam plan domu, i chciałam porady co teraz (jaką kozę na czas budowy) od razu stał się mało cierpliwy - pani sobie kupi coś w markecie budowlanym - bo u nas drogo.... Nie znoszę takiego traktowania. Kupiliśmy więc piec grzewczy z zamkniętą komorą spalania firmy Samson, ma służyć na czas przejściowy (?) W planach mamy ogrzewanie gazowe, więc kominek jedynie dla naszej przyjemności i dogrzewania okazjonalnego. http://img89.imageshack.us/img89/3909/dsc0065tf7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 30.09.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam ponownie, Nikt nie ma kominów ponad dachem? I wszyscy murowali sami? Help, dajcie jakieś namiary na murarzy od klinkieru, potrzebuję pomocy na gwałtu rety. pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 30.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Tak Marto , my będziemy u nich zamawiali całośc- wkład z obudowa i usługą. Te 7.5 tyś to cena za całość. My gadamy tylko z synem włąściciela, bo starszy Pan nie ma tolerancji na nasz gust i nasze pomysły. A młody jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 30.09.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A ja strasznie się przeziębiłem, a robota czeka. Bardzo mnie to wkurza, że zostałem uziemiony. Chciałem się po prostu wyżalić. Padło na WAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.09.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zdarza się. Biorę wtedy jakieś gripexy i na budowę. Wieczorem czuję się jeszcze gorzej niż dzień wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.10.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jeszcze o Kominkarni - faktycznie szef to straszny nerwus. Ale akurat miał w ofercie taki kominek jaki chcieliśmy. Miłym zaskoczeniem są natomiast jego instalatorzy - konkretni, sprawni w robocie i tak naprawdę z nimi ustala się ostateczne szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.10.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jezier, czytałam Twój dziennik budowy pierwszego domu. Ciekawy choć bardzo zwięzły. Nowy dom ma być klasy AAA a nawet A+, więc mógłbyś odtajnić jak likwidujesz te wszystkie mostki termiczne. Do tej pory pisałeś o tym między wierszami w wątku o domu pasywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts