Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Webera ma w ofercie PSB (m.in. nowo otwarta filia w Głoskowie przy ul. Milenium). Od ręki nie kupisz - tylko sprowadzają na zamówienie.

W firmie Jurko kupowałam tynk mozaikowy Webera.

Weber ma swoje biuro w Alejach Jerozolimskich, niedaleko E.Leclerc. Niestety nie prowadzą sprzedaży bezpośredniej dla takich klientów jak my.

Dołączam się do grupy piaseczyńskiej. Za kilka dni (mam nadzieje) zaczynam budować. I mam do Was prośbę. Czy może ktoś polecić dobrego kierownika budowy z okolic Piaseczna/Konstancina. Będe wdzięczny za każdy sygnał bo sprawa jest pilna. Mam ekipe która chce zacząć za tydzień a zapomniałem o kierbudzie :o

Pozdrawiam

dzabij i ms. bardzo dziękuję za odpowiedź. A może jeszcze ktoś wie coś więcej na temat firm Huma i Relius. Tu na forum dużo się o nich pisze, a ja nawet ich stron nie mogę znaleźć. Odkryłam, że Relius jest sprzedawany przez BASF, ale na stronie brak jakichkolwiek info o punktach sprzedaży.

Dzięki za namiar na Pana z Łosia od siatki jednak tel. ma wyłączony i nie mogę się z nim skontaktować.

U mnie hop siup łup, znów zmiana ekipy. Tynki kończyć będzie inna tj. teraz gładzie.

Człowieka od tynków pogoniłam ze względu na picie i to już kolejny raz przez który muszę zmieniać wykonawców. Porządnie robił ale co z tego jak wpadł w ciąg i potem robota stanęła.

Czy ja mam pecha czy też chlajstwo jest wszechobecne na budowach. Trudno ja tego nie toleruję i od razu to obecnym zapowiedziałam, ech życie.

Nie mam jeszcze kominka, bo są straszne ceny więc szukam dalej, czy 9 tyś za prosty kominek to standard ??!! a może ktoś trafił na porządnego i nie zdziercę.

Zazdrośnica, a patrzyłaś w 'kominkarni' w Gołkowie?

Przy trasie z Piaseczna blisko składu budowlanego? Nas tam potraktowano bardzo miło, zrobią nam tak jak chcemy- A nie jesteśmy standardowymi klientami . I zrobią nam za 7.5 tyś.(Co prawda nasz jest bardzo, bardzo prosty)

Prosty kominek to można w sumie samemu zmajstrować. Ostatnio mój "szwagier" taki popełnił, chyba pojdę w jego ślady (btw. ostatnio Andre59 na "Zrób to sam" pokazał jak zrobił swój, są fotki)

Mój kumpel stawia kominki, za taki średnio skomplikowany (trochę kombinacji ze stelarzem pod GK, jakieś półeczki itp.) bierze ... 4 000 PLN za samą robociznę.

Właśnie byłam w kominkarni i nie jestem zachwycona ich podejściem do klienta. Pan był niby uprzejmy, ale gdy pokazałam plan domu, i chciałam porady co teraz (jaką kozę na czas budowy) od razu stał się mało cierpliwy - pani sobie kupi coś w markecie budowlanym - bo u nas drogo.... :o Nie znoszę takiego traktowania.

Kupiliśmy więc piec grzewczy z zamkniętą komorą spalania firmy Samson, ma służyć na czas przejściowy (?) W planach mamy ogrzewanie gazowe, więc kominek jedynie dla naszej przyjemności i dogrzewania okazjonalnego.

http://img89.imageshack.us/img89/3909/dsc0065tf7.jpg

Tak Marto , my będziemy u nich zamawiali całośc- wkład z obudowa i usługą. Te 7.5 tyś to cena za całość.

My gadamy tylko z synem włąściciela, bo starszy Pan nie ma tolerancji na nasz gust i nasze pomysły. A młody jak najbardziej.