adam2007 29.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Oj stempli pod dostatkiem, w takim razie otwieram przetarg na stemple. Zapytanie o cenę I lokalizacja też istotna, im bliżej Gołkowa. 15 stempli z możliwością poszerzenia zamówienia do 20 sztuk, może palisadę zbuduję przed bestią tratującą żywopłot. pozdrawiam w. Ja mam różnej długości. Od ok. 2m do 3. Cena 3 pln sztuka. Okolice Woli Gołkowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olpi 29.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 olpi, co jakiś czas pojawiają się podobne prośby. Z odzewem jest różnie, bo chyba większość z nas ma kierowników, którzy budowie nie szkodzą ale też i nie pomagają. Mój kierownik zawsze wpadał na budowę jak po ogień. A od stanu surowego otwartego radzimy sobie sami, on tylko pilnuje wpisów i ma zrobić odbiór budynku. pozdrawiam, marta My widocznie jeszcze za krótko budujemy lub jesteśmy idealistami, bo spodziewalibyśmy sie, że kierownik budowy pomoże i doradzi. W wielu sprawach także radzimy sobie sami, ale sporo czasu i nerwów (a czasem także kosztów) można byłoby zaoszczędzić mając możliwość porozmawiania z fachowcem Do stanu surowego otwartego mieliśmy kierownika, który miał kilka wpadek i straciliśmy do niego zaufanie, dlatego szukamy innego. Odzew Forumowiczów na szczęście jest, bo dostaliśy juz dwa kontakty. Dziękuję! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 29.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Polecam do tynków tradycyjnych Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.10.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Mam pytanko do osób posiadających bramę suwaną, gdzie je zamawialiście ? Ile to more-less kosztuje ? Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podłączam się do pytania. I jeszcze - ile miejsca trzeba rezerwować na przeciwwagę. Zależy od długości bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.10.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Wykonałem już kilka telefonów, w moim przypadku jeżeli brama ma mieć w świetle 4m szerokości, to na przeciwwagę potrzeba dodatkowo ok 2m Ceny : - Wiśniowski - sam ramiak cynkowany ogniowo pod sztachety drewniane 4m x 1,45 m to koszt ok. 2700 PLN netto bez napędu. Montaż dodatkowo 400 PLN. Drogo, choć podobno jezeli chodzi o ogrodzenia to Wiśniowski jest godny polecenia. Cena z katalogu, więc pewnie dało by sie coś urwać. - na allegro ceny różne, ale na pierwszy rzut oka niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 29.10.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Bramy i ogrodzenia różnego kalibru robi człowiek w Złotokłosie Pan Włodzimierz W. nie znam telefonu ale znam adres Brzozowa 6 w Złotokłosie jest to prostopadła do Wschodniej bodajże. A ceny różne zależy co się chce mieć cała stalowa wiadomo że będzie droższa od wypełnionej sztachetami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Co do kierownika budowy: swojego na oczy widziałam coś koło czerwca , mam go aż do odbioru, no i ewentualnie jak coś strasznego by się działo - moim zdaniem. Zależy kto ma ile gotówki na kierbuda, bo taki co nadzoruje, doradza i prowadzi za rączkę i jest co tydzień to kosztuje oho-ho i jeszcze trochę, mnie na takiego nie stać więc nie spełnia wymagań Państwa olpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.10.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A ja już mam gaz! Kotłownia uruchomiona. Grzejemy na pół gwizdka (jeden obwód z kaloryferami), bo akurat układa się gres i podłogówka musi być wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 30.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Bramę u nas robił Zwęgliński z Wólki Kozodawskiej 602 723 044, 5 lat brama funkcjonuje bez problemu. Sympatyczny człowiek, parę razy a to regulował, a to pilota zamawiałem dodatkowego. Solidny człowiek. pozdrawiamw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Woytek Ja mam deski/sztachety polakierowane dł ok. 130cm-150cm ( pozostałości z ogrodzenia). Może z tych stępli i desek ogrodzenie zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.10.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mam pytanko do osób posiadających bramę suwaną, gdzie je zamawialiście ? Ile to more-less kosztuje ? Pzdr Dawid Za bramę i 4 furtki z zamkami zapłaciłam ok. 400zł z montrzem i zamkami do furtek. Są to tylko ramiaki a sztachety montowaliśmy sami. Napęd do bramy zamawiałam oddzielnie. Do bramy przesównej ok. 4m potrzeba ponad 2m przeciwagi. Robił to człowiek z okolic Łosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 30.10.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Budowa: Krzaki CzaplinkowskiePotrzebni: porządna ekipa budowlana, kierownik budowy, firma, która podłączy wodę i zrobi ogrodzenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.10.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A ja już mam gaz! Kotłownia uruchomiona. Grzejemy na pół gwizdka (jeden obwód z kaloryferami), bo akurat układa się gres i podłogówka musi być wyłączona. Gratulacje, teraz zima Ci nie straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 30.10.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mam pytanko do osób posiadających bramę suwaną, gdzie je zamawialiście ? Ile to more-less kosztuje ? Pzdr Dawid Za bramę i 4 furtki z zamkami zapłaciłam ok. 400zł z montrzem i zamkami do furtek. Są to tylko ramiaki a sztachety montowaliśmy sami. Napęd do bramy zamawiałam oddzielnie. Do bramy przesównej ok. 4m potrzeba ponad 2m przeciwagi. Robił to człowiek z okolic Łosia. Przecież to niemożliwe to co piszesz najtańsze zamki to ok 100zł za 5szt, do tego wkładki Yalowskie razy 5 ok 60zł ,zawiasy, stal ,wózki do bramy po 70zł szt, jakiś ceownik trzymający bramę z przodu , dodatkowo jakiś słup stalowy z tyłu bramy również trzymający na boki, jakiś unikor czyli farba podkładowa, a do tego jeszcze montaż - gość nawet za te 400stówki nie kupiłby materiału a gdzie zarobek chyba że działa charytatywnie. Napisz z czego on to zrobił , , kołki drewniane, stal- jaka kątownik,profil ,podaj ich wymiary, jak długa brama razem z przeciwwagą ,jakie zamki -haczyki czy na klucz, z klamkami czy bez , z szyldami na klamki i zamki czy bez . Jak podasz dane to wyliczę ci koszt samego materiału na tą robotę. Jeżeli to prawda że gość zrobił to i zamontował za 4 paczki to musiał gdzieś to po prostu ukraść (czyt. załatwić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 31.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 chodziło pewnie o 4 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 31.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Dokładnie, myślę że Betsi zabrakło jednego zera. ms., ile czekałaś na gaz od momentu złożenia wszystkich odbiorów w gazowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.10.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 dzabij,10 dni - niemalże ekspress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.10.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 s&g, już w pierwszych słowach swego postu pokazałeś, że się orientujesz w sprawie bram. Plastelinę mogłeś dobie darować... marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 31.10.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts