tadzel 20.11.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 miałem odbior robiony przez kominiarza z Tarczyna.Przyjechali, majster spisał protokół i zainkasował oplate. Pomocnik wszedł na dach spuścił szczote w komin od Kominka. I po krzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.11.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A jaka opłata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 20.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Aaa a ja dalej uparcie w kwestii parapetow - nikt z was wiecej nie ma w domu parapetow ? To ciekawe ciekawe , to w takim razie co sie znajduje pod oknami waszymi bezposrednio ? Pozdrawiam nieustajaco bardzo serdecznie, // Anielica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 20.11.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dobry stolarz jest w Złotokłosie Dan rob czy coś takiegoFacet nazywa się Robert Nowak a firma przy ulicy Rzecznej chyba 1-i robi wszystko od listewek po altanki czy tam pergole. Dla mnie kiedyś robił stół przemysłowy solidna robota a cena wydawała mi się normalna. Także parapety to dla niego pryszczyk.Niestety nie mam telefonu ale spróbuj w książce tel. lub w sieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Parapety mamy ale pytanie było o drewniane.Ja mam imitacja marmuru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 No dobra wewnętrznych jest od groma a zewnętrzne? ktoś robił już? nie znalazłam żadnych ofert z montażem, chodzi mi o takie klinkierowe okapniki lub klejone na wymiar. Wole już szukać ofert niż potem na ostatnia chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.11.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Tadzel, dzięki za odzew kominiarski! Agnieszko,Moje parapety zewnętrzne są z klinkierowych kształtek parapetowych (producent: Klinkier Przysucha). Moje mają grubość 12 mm. Są też grubsze, ale mi nie bardzo się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.11.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Anielico u mnie są parapety wewn. drewniane. zamawiane przez faceta od okien. Mogę dać Ci namiar, ale nie uważam żeby były jakies super, warte polecenia. Nie były drogie- 140 zł/m, sosnowe barwione na kolor okien. Mają grubośc ok 3cm., ale to co mnie wnich wnerwia to to że po środku mają takie minimalne 'ugięcie'. Panowie monterzy twierdzą że tak ma być i tak musi być . Także mogę dać namiar, ale nie wiem czy jest sens. Generalnie jak nie mam kogoś sprawdzonego z kogo była zadowolona to się nie odzywam.A w srawie zewnętrznych to moge polecić firme która nam robiła, ale to sa parapety blaszane, tyle że robione na wymiar- mają znacznie więcej kolorów niź kupione gotowe i nie maja tego plastiku na bokach którego jakoś nie mogłam zaakceptować. Co ciekawe- są tańsze niż gotowe. To firma w Zalesiu, jak się jedzie z Piaseczna za kościołem pierwsza w lewo i po ok 500 metrów po lewej jest firma dekarsko- blacharska. Ich polecam, choć wiem że takie parapety są raczej nie popularne.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 21.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 U mnie parapety zewnętrzne tez sa blaszane w kolorze rynien. I maja te plastikowe wykonczenia - choc równie dobrze mogły ich nie mieć. Moim skromnym zdaniem bez tych plastików byłyby jakieś takie niewykonczone - ale to juz wyłącznie kwestia gustu. Generalnie jestem bardzo zadowolona z mojej blachy pod oknami tym bardziej, że chłopcy od elewacji mówili nam, że pod parapetami z wszelkiego rodzaju płytek, po pewnym czasie pojawiaja się zacieki (z uwagi na materiał do mocowania i fugowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 pojawiają się zacieki, bo do klejenia i fugowania płytek klinkierowych trzeba używać kleju i fug z dodatkiem trasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 21.11.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Szukam "wspólników" z okolic Warszawy /Piaseczna/Góry Kalwarii itp do zakupu w grudniu Porothermu w dobrej cenie. Moga to być oferty na kilka palet (tak by wypełnic cały transport) jak również zakupy na cały dom - kilkadziesiąt palet. Ja kupuje ok 65 palet (25-tki i 11,5). Nie ma żadnych ogranczeń co do rodzaju Porothermu (może być 8; 11,5; 25; 30; 38; 44; itd). Chodzi tylko by była to pełna paleta. Teraz zaczną się promcje i obnizone ceny. Już ceny porothermu spadły o ok 50gr/szt w stosunku do początku paździrnika. W marcu ceny napewno podskoczą bo zacznie się sezon budowlany i każdy ruszy na zakupy, więc naturalną rzeczą będzie podniesienie cen w stosunku do tych co będą ok połowy grudnia, kiedy jest zupełnie martwy sezon - a jak jeszcze trochę śnieżek popruszy, a tak zapowiadają... to tym bardziej sprzedaż stanie. Różnica w cenie między grudniem a marcem wyniesie nie mneij niż 1zł/szt (to taka moja prognoza) Zasada jest taka, że teraz (tzn w grudniu) się kupuje a odbiór np. w marcu (sprzedawcy się na to zgadzają), gdy zacznie się rzeczywista budowa. Poza tym jak się ktos jeszcze dołaczy z zakupem na cały dom to można uzyskac jeszcze lepsza cene. Jeżeli ktoś już sie nosi z takim zakupem to ja chętnie się przyłącze. W jedności siła!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 dziękuję za aż taki odzew parapetowy , raczej się skłaniam ku klinkierze pod kolor dachu i rynien, dzięki Marta, wparowałam Ci do domu i nie było czasu zobaczyć na zewnątrz, przyjadę to się przyjrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 21.11.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Tak dla przypomnienia budowniczym. Przy zew. parapetach blaszanych. Nie zapomnijcie zerwac folii po zamontowaniu.Ja sie nadziałem bo po zamontowaniu długo czekałem na otynkowanie. folia się przylepiła i klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Koleżanki i koledzy, Troszkę off-topic - w ostatni piątek zostałem tatusiem Syn . Drużyna już w domu (jeszcze starym, nowy rozgrzebany niestety i końca nie widać). Kolega napisał mi w SMS'ie "Witamy w Sajgonie" i coś w tym niestety jest Serdeczne gratulacje I gorące pozdrowienia dla mamy !!!!!!!!!!! Zazdrośnica Mam zewnętrzne parapety z klinkieru ( takie gotowe płytki parapetowe kupione w Leroju). Układał je glazurnik. Gdybys takie kupowła to kup raczej takie " błyszczące" bo "matowych" nie doszorujesz i brzydko wygladają. No widzę że dzielnie cały czas budujecie. Kto nastepny się wprowadza? Za kilka dni minie już rok od mojej przeprowadzki ( nawet nie zauważyłam kiedy minął) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.11.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Dzięki Betsi - jadę po gres to zajrzę do parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Za kilka dni minie już rok od mojej przeprowadzki ( nawet nie zauważyłam kiedy minął) Gratulowac, gratulowac! To jak nic, jakas impreza sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.11.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jeszcze o parapetach - w Klinkierbudzie w Konstancinie kupowałem bardzo tanie kształtki parapetowe Robena, z tego co pamiętam 1,8 PLN brutto sztuka (rozmiar chyba 11x24 cm, czerwone, matowe). Podobne w Liroju były dwa razy droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Amber A dziekować, dziękować. ( widać że na CB jeździsz) Impreza pewnie na Sylwestra będzie - jak w zeszłym roku A jak tam w mieście ponownie? Nie brakuje Ci korków do W-wy ? A gdzie Ty teraz jesteś - W-wa czy Kraków? Dzabij W Liroju rzeczywiście droższe te parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.11.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Wszystkich mieszkańców Głoskowa zapraszam na stronę: http://gloskow.pl.eu.org Spróbujmy się poznać i zintegrować! Chciałabym zachęcić osoby, które mieszkają lub będa mieszkały w Głoskowie do odwiedzania forum. Mam nadzieję, że szersza wymiana informacji uchroni nas w przyszłości przed sytuacją jaką mieliśmy ostatnio z domami socjalnymi - zabrakło systemu wczesnego ostrzegania i przegłosowano niefortunne dla mieszkańców zmiany w planie zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 25.11.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 MS Rózne ciekawe dyskusje były na tym forum i było fajnie. Az trafił sie /nie pamietam nicka/ człowieczek któremu to sie nie zpowodowało. Powypisywał ze to jest forum budowlane ze tu nalezy pisac gdzie można za półdarmo kupic materiały budowlane itp. Cześć forumowiczów zaprzestała działalnosci i forum podupadlo. A ten człowieczek i tak za darmo domu nie wybudował. Ale co nasrodził to nasmrodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts