Sosiki 11.12.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam wszystkich! Poszukuje desek szalunkowych, stempli i siatki ogrodzeniowej - jesli ktos ma na zbyciu cos z tych rzeczy, chetnie odkupie. Pozdrawiam i z gory dzieki za kazde info Stempli Ci u mnie dostatek, długość między 2,90 a 3m i kilka 4 metrowych. Łącznie stempli u mnie będzie jakieś 170 sztuk i nawet wyglądają na nieużywane, chociaż oczywiście były jeden raz użyte. Desek mam mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.12.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Anielica, spróbuję Ci pomóc, ale w tej chwili nie mam dostępu do ściąg i pilną robotę na głowie. Napisz mi tylko jak masz podpisaną umowę z gazownią - w prostym przypadku inwestor bierze na siebie wykonanie instalacji wewnętrznej i od domu do skrzynki gazowej w linii ogrodzenia.Wcinkę (czyli to na co czekasz) robi wykonawca na zlecenie gazowni. Czy tak jest u Ciebie?Jeśli się przeciąga - czy wiesz z jakiego powodu. Możesz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Wczoraj rano jadąc od Władysławoa w strone ul Słonecznej w Lesznowoli na srodku nowej drogi asfaltowej widziałam 3 żubry ( tata, mama i mały). Zupełnie bezstrseowo szły sobie od strony lasu, przez ulicę, na pole. Tak mnie zatkało ze stanęłam ( zreszta nie mogłam jechać bo bym na nie wjechała) i patrzyłam co zrobią. Niesamowity widok, który wynagrodził mi codzienne, ponadgodzinne dojazdy do W-wy. Nawet nie widziałam ze w naszych okolicznych lasach są żubry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Pierwsza gwiazdka się zbliża, i moje marzenie o ,,prawdziwej" choince do sufitu, takiej jaką miewałam w mieszkaniu gdy dzieckiem byłam, może się wreszcie urzeczywistnić, choć jeszcze troszkę czasu zostało pierwsze przymiarki z pierwszą choinką w nowym domu. I nic to, że to to dopiero stan surowy http://img528.imageshack.us/img528/5236/choinkamt9.jpg http://img528.imageshack.us/img528/choinkamt9.jpg/1/w618.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 14.12.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Betsi Wiadomość prawie pierwszo kwietniowa. Tak należałoby uznał, poniewaz wydaje się byc prawie niemożliwa. Ale z dugiej strony jest pani znaną poważna forumowiczka, czyli trzeba wierzyć. A mówia ze cuda sie nie zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Według mnie to na pewno po dróżce przechadzała się rodzinka bizonów.Żubrów u nas jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 14.12.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Hm to i Bizony u nas chodza jak na amerykanskiej prerii.Przecież Lepper nie ma w Lesznowoli gospodarstwa. A może te żubry to uciekinierzy z Puszczy Kampinoskiej. Zaraz beda listy gończe. No ale jak napiszecie że słonie, to juz napewno nieuwierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guccio 14.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witajcie, poszukuję solidnego stolarza, który wykonałby meble/szafki etc. Czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.12.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Z tymi żubrami to myślę ,że mogła to być sprawka córki Pawlaka i syna Kargula ponoć mieszkają gdzieś w Magdalence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 15.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Gosiek świetny pomysł z tą choinką. Ja też planuję zadbac o jakis akcent świąteczny na budowie - może nie cała choinka, ale cos będzie Ślicznie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.12.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Niedawno korzystałam z usług szklarza w Jazgarzewie (ul. Leśna 26B) - zamawialiśmy lustro na wymiar. W ofercie ma też: szkło laminowane, hartowane, lustra wszelakie a także wiercenie i obróbkę szkła.Jadąc z kierunku Bogatek na Piaseczno, po prawej stronie drogi, sporo przed skrętem do kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Z żubrami ciekawe. Może rodzinka wymknęła się z ogrodzenia - nasze lasy za bardzo przetrzebione, żeby mogły żyć na wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 15.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Będę wdzięczna za namiary na sprawdzone ekipy do wykończeniówki. Szczególnie zależy mi na kimś do karton-gipsów na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.12.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Jakie papiery od elektryka i ZEW-T mieliście do odbioru budynku? ZEW-T - umowa na dostawę energii elektrycznej.elektryk - załóżmy że zrobił instalację wewn. i teraz napisze mi oświadczenie, że instalacja wewnętrzna wykonana jest zgodnie z normami i przepisami. Czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 16.12.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 W dzieniku budowy jest odpowiednia strona która powinien wypełnic elektryk. To powinno wystarczyc do urzedu i jednoczesnie byc gwarancja prawidłowosci wykonanych prac przez uprawnionego elektryka. musi byc pieczątka z nr. uprawnien.Ten drugi dokoment tez osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Tadzel, dziękuję. Dziennik budowy już co prawda u kierbuda. Niestety moje wydanie ma sporo stron na wpisy a strony dodatkowe to gotowce wyłącznie dla kierbuda. Nic dla kominiarza, nic dla elektryka. Mam nadzieję, że mój kierbud wyrzeźbi coś z materiałów, które od nas dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.12.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Będę wdzięczna za namiary na sprawdzone ekipy do wykończeniówki. Szczególnie zależy mi na kimś do karton-gipsów na poddaszu. Edzia Wysyłam na PW Mówcie ze to nie żubry były? Bizony na pewno nie ale tez nie krowy ani.....no nie wiem co jeszcze Te zwierzaki były bardzo duże, brązowe a wokół łba miały jakby grzywę ciemno brązową ( na pewno nie był to lew ). Co to mogły być za zwierzaki? Super ta choineczka w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach? My "do siebie" jeździmy przez były PGR w Łazach. Ale tam teraz świątecznie - świetlne bałwanki, reniferki, choineczki, gwiazdeczki. Tylko śniegu brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 17.12.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dziękuję Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.12.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach? Tylko śniegu brak! Mam zamiar zakupić jakieś zewnetrzne światełka na dom i choinkę, tylko szukam jakiejś hurtowni w poblizu coby taniej było Ale bez sniegu to chyba nie bedzie tak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts