adam2007 17.12.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach? My "do siebie" jeździmy przez były PGR w Łazach. Ale tam teraz świątecznie - świetlne bałwanki, reniferki, choineczki, gwiazdeczki. Tylko śniegu brak! I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.12.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Adamie, co robisz, że Twoja budowa boi się śniegu? Mróz też może Ci przystopować roboty ziemne.A śnieg i mróz jednocześnie, to za dużo szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.12.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Robicie świąteczne efekty światło-dźwięk na domach? My "do siebie" jeździmy przez były PGR w Łazach. Ale tam teraz świątecznie - świetlne bałwanki, reniferki, choineczki, gwiazdeczki. Tylko śniegu brak! Mi to się marzył taki reniferek z lampek, stoi taki przy sklepie ogrodniczym za Piasecznem, jak się jedzie w stronę Góry Kalwarii i Zalesia... . Straszny kicz, ale jaki czaderski. Ale póki nikt jeszcze nie mieszka, to jednak nie ma co szaleć. Ale może jakiś sznur lampek nad oknem powiesimy, żeby był jakiś akcent. A co do śniegu - to jesteśmy bardzo ciekawi, zwłaszcza póki jeszcze można to obserwować z boku, jak wygląda zima na naszej wsi. Bo za rok to już trzeba będzie jej doświadczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 17.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Adamie, co robisz, że Twoja budowa boi się śniegu? Mróz też może Ci przystopować roboty ziemne. A śnieg i mróz jednocześnie, to za dużo szczęścia... Kładę dachówkę Jeśli będzie mróz to jeszcze pół biedy ale śnieg i mróz to już kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 17.12.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ADAM2007 " I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... " Nie ładnie myślisz tylko o sobie. A jak nie bedzie sniegu to przy mrozie powymarzają nam nasze kochane roślinki. Brak śniegu to klęska dla ogródków. Także ja protestuje i niechce takiej zimy. snieg ma być / aby nie kopiasty/ mróz tylko taki aby snieg nie topniał. A do tego miej litość nad budowlancami kiedy maja wziasc urlopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 17.12.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ADAM2007 " I chwała Bogu ,że śniegu brak. Niektórzy są w trakcie budów...i nie fajnie by było Wolałbym aby tej zimy nie było śniegu. Może w następną... " Nie ładnie myślisz tylko o sobie. A jak nie bedzie sniegu to przy mrozie powymarzają nam nasze kochane roślinki. Brak śniegu to klęska dla ogródków. Także ja protestuje i niechce takiej zimy. snieg ma być / aby nie kopiasty/ mróz tylko taki aby snieg nie topniał. A do tego miej litość nad budowlancami kiedy maja wziasc urlopy. Dla budowlańców nie mam litości bo Oni nie mają litości nade mną. Za długo to się ciągnie i proszę, jak słysze słowo "urlop" to spadam z krzesła ze śmiechu. Ale zgadzam się z tym ,że śnieg może być lekki i z leciusieńkim mrozikiem, ale tylko na Święta i Sylwestra, później śnieg jest nie potrzebny bo korki, sól, złamania, odśnieżanie...same problemy Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 18.12.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 adam2007, jestem z Tobą w koalicji anty zimowej, w tym roku jeszcze nie Co prawda u mnie prace zewnętrzne prawie zakończone, ale jak ściśnie mróz i zasypie śniegiem to mi gazownicy rurki nie podepną. Ale z nas samoluby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 18.12.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 adam2007, jestem z Tobą w koalicji anty zimowej, w tym roku jeszcze nie Co prawda u mnie prace zewnętrzne prawie zakończone, ale jak ściśnie mróz i zasypie śniegiem to mi gazownicy rurki nie podepną. Ale z nas samoluby Ufff...choć jeden sojusznik. Ps. Dla zainteresowanych prognoza długoterminowa http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.12.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Moge polecic dobra ekipę do wybudowania i wszelkiego wykończenia domu. Zainteresowanym wyślę info na PW. Jesli potrzebujecie się ubezpieczyć ( lub rodzinę) lub ubezpieczyć swój majątek, to chętnie pomogę i dam dobra ofertę ( tzn nie dosłownie ja ale dam kontakt do kompetentnej osoby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 18.12.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Nowe biuro posrednictwa Betsi and Company.A mówiłem " pieniadze leżą na ulicy, tylko trzeba umieć sie po nich schylić"Gratulacje za incjatywe. Oj chyba bede skarcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.12.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Nowe biuro posrednictwa Betsi and Company. A mówiłem " pieniadze leżą na ulicy, tylko trzeba umieć sie po nich schylić" Gratulacje za incjatywe. Oj chyba bede skarcony. Niestety pieniadze nie leżą na ulicy Trzeba na nie ciężko zapracować. Firme budowlaną polecam, bo dobrze mi dom wybudowali i byli wporządku a teraz niektórzy zaczynaja już szukać ekip na budowy na wiosnę 2009. Karcić Cię nie będę ale gdybys potrzebował coś z ubezpieczenia to sie odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.12.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 możecie polecić mi jakis dobry zakład gdzie przytna i wyszlifują mi płytki na ten łuk? http://images28.fotosik.pl/306/42157845efc8cc10m.jpg z takich płytek: http://images39.fotosik.pl/41/8849e60364c8c0b4m.jpg jest to gres polerowany nowej gali 60x60, mój glazurkarz nie chce się tego podjąc, bo mówi, że gres sie bardzo kruszy i będą postrzępienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 18.12.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Jest taka firma http://www.jokaltd.com.pl/oferta_ciecie_precyzyjne.php można u nich zamówić usługę precyzyjnego wycięcia dowolnego kształtu w prawie dowolnym materiale. Osobiście nie korzystałem, nie znam cen. Ewentualnie można zapytać w jakimś zakładzie kamieniarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.12.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Jest taka firma http://www.jokaltd.com.pl/oferta_ciecie_precyzyjne.php można u nich zamówić usługę precyzyjnego wycięcia dowolnego kształtu w prawie dowolnym materiale. Osobiście nie korzystałem, nie znam cen. Ewentualnie można zapytać w jakimś zakładzie kamieniarskim. dzięki, zakłady kamieniarskie niestety nie świadczą takich usłóg już to sprawdziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Święta niedługo, ale ja już chciałam gorąco pozdrowić ubranych na czarno rowerzystów, którzy kochają jazdę po zmroku na rowerkach bez świateł, odblasków i czegokolwiek co sprawiałoby żeby byli lepiej widoczni! Witam Dołączam się do pozdrowień dla wszystkich poruszających się poboczami bez elementów odblaskowych i ubranych w bure wdzianka.(odpowiednie na własny pogrzeb) Najserdeczniejsze życzenia z okazji z zbliżających sie Świąt Bożego Narodzenia dla budowlańców z Piaseczyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.12.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 możecie polecić mi jakis dobry zakład gdzie przytna i wyszlifują mi płytki na ten łuk? http://images28.fotosik.pl/306/42157845efc8cc10m.jpg z takich płytek: http://images39.fotosik.pl/41/8849e60364c8c0b4m.jpg jest to gres polerowany nowej gali 60x60, mój glazurkarz nie chce się tego podjąc, bo mówi, że gres sie bardzo kruszy i będą postrzępienia Nie ma problemu z wycieciem gresu w luk . Co ma byc ponizej : na dolnym poziomie i na podstopniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prażmów 21.12.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 W dniu dzisiejszym zostało założone forum gminy Prażmów. Proszę wszystkich przyszłych i obecnych mieszkańców o pomoc w jego rozwoju oraz o maksymalne rozpowszechnienie tej informacji. http://www.prazmow.wypowiedzi.pl Informuję że część tematów została ukryta przed gośćmi. (niezarejestrowanymi) oraz o tym że admin sie dopiero uczy i będzie wdzięczny za każda pomoc w prowadzeniu tego forum. Życzę wszystkim zdrowych pogodnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 22.12.2008 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 możecie polecić mi jakis dobry zakład gdzie przytna i wyszlifują mi płytki na ten łuk? http://images28.fotosik.pl/306/42157845efc8cc10m.jpg z takich płytek: http://images39.fotosik.pl/41/8849e60364c8c0b4m.jpg jest to gres polerowany nowej gali 60x60, mój glazurkarz nie chce się tego podjąc, bo mówi, że gres sie bardzo kruszy i będą postrzępienia Nie ma problemu z wycieciem gresu w luk . Co ma byc ponizej : na dolnym poziomie i na podstopniu ? nie ma problemu? a czym to wycinać? czy zwykła maszyna taką z wodą? nie znam się na tym, ale takiej używają do cięcia płytek na dolnym poziomie będą deski dębowe, a na podstopniu tynk pomalowany farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.12.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 na dolnym poziomie będą deski dębowe, a na podstopniu tynk pomalowany farbą Czyli ciecie po luku na 90* . To nic trudnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 23.12.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 na dolnym poziomie będą deski dębowe, a na podstopniu tynk pomalowany farbą Czyli ciecie po luku na 90* . To nic trudnego . w "zwykłych" płytkach podobno nie, ale ja mam gres polerowany i to juz podobno nie jest takie proste, bo się kruszy, odpryskuje, itd. w jednej firmie powiedzieli, że mogą się tego podjąć, pojadę do nich po swiętach to się przekonam co potrafią zaproponowali mi jeszcze, że moga wykonać ładny ćwierćwałek czy coś w tym stylu, generalnie chodzi o to, że ładnie wykończą brzeg płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts